Делене на сметки

• 23 586
  • 997
  •   1
Отговори
# 645
Три момичета. Жените, мои баби, лели на майка ми и баща ми работеха наравно с мъже. Престанете с това равно😂
Ако са мятали и баници, не са работили наравно. Работили са повече от мъжете си.

# 646
  • Далечният изток
Много пъти съм споделяла тук, как ми се иска да съм слабата, нищо неумееща, да ме "води" някой мъж, да взема решения, отговорности.... Ама в някой друг живот. В този съм се заявила вече уви.
Винаги може да се научат номера, ако ситуацията го налага... и ако ти се играят игрички.
Ако бях по игричките, до сега да съм ги научила, но не ме бива в това... за съжаление или за радост... Rolling Eyes По-скоро за съжаление в моя случай.

# 647
Съжалявам, че ще го кажа, но прабаба ми беше селска жена, но никога не съм чували такива неща от нея. Срамота е, да не казвам друго, жена с професия да е с такова мислене и даже да се опитва да го налага.

# 648
Никога не е излишно да знаеш повече отколкото показваш Blush.

# 649
  • София
Какво ти пречи?
Всеки с разбиранията си.
У нас сме с почти изцяло разменени позиции, дотолкова че аз се занимавам с ремонтните дейности  и колите -делегирайки ги на професионалисти разбира се , а мъжа ми готви и глади. На единия едното му се получава и му е приятно, а другия има по-голяма свобода да  излиза в работно време Grinning
На други семейния модел е да се мятат баници и чушки с цел да ни уйдисват на акъла благоверните щото така им се засвидетелства любоФ .Ами няма лошо и в двете схеми ако отговарят на нуждите на ползващите ги.

# 650
За мен като жена е обидно само като чета. Има много малко теми, на които мога да се ядосам толкова, тази е една от тях.

# 651
Съжалявам, че ще го кажа, но прабаба ми беше селска жена, но никога не съм чували такива неща от нея. Срамота е, да не казвам друго, жена с професия да е с такова мислене и даже да се опитва да го налага.

Да бе. Голям. Тц, тц, тц. Посипвам си главата с пепел и издигам в култ хроничната женска неудовлетвореност.

# 652
  • Далечният изток
Ама нещо принизявате уменията за правене на баница и пълнени чушки, а то си е майсторлък. Даже и един боб, дето уж е проста манджа, си иска майсторлък.

Една млада булка се обадила на майка си и казала - Мамо, уж направих боба по рецептата, както ми каза, ама мъжа ми не го яде снощи. Майката - Абе, дъще, трябваше да го накиснеш от вечерта, накисна ли го? Дъщерята - Да, майко, налях му вода и го оставих цяла нощ. Майката - Добре, на другия ден трябваше да го измиеш, да му налееш вода и олио, да прибавиш моркови и лук и да го вариш, докато напълно омекне. Дъщерята - Аааа, и да го варя?!

# 653
Дренка, така и не получих отговор на въпроса защо мислиш, че домашните задължения са женска работа. След като пак казвам "мъжката работа" не е всекидневна. И за разкош ли е този мъж вкъщи? И как мислиш, че е нормално мъж и жена да работят "по равно" и единия да шета след работа, с другия да вдигне краката и да чака ракийката и салатката. Като по възрастна от мен те питам, така ли се печели мъжката любов? 😀

# 654
Искам да разбера защо се счита по подразбиране, че домакинските задължения са женска работа? Разбирам жената/мъжа да си е вкъщи и да върши всичко. Но да се разделят някакви задължения по полови признаци си е чиста дискриминация, за която е абсурдно да се говори в днешно време. Не мога да се побера в кожата си от такива изказвания.
Може би защото става въпрос и за претенции, очаквания, а от там и резултати. Майчински инстинкти и т.н.
Ако мъжа в къщата е чистофайника, а половинката му не предполагам няма да я чака.

Някой по-горе каза, като не ти харесва направи го сам. Така и се стига до това кой кое върши и как го върши.
Защо го считат някои за задължение е друг въпрос.
Това някой да седи и да чака докато другия се бъхти не го разбирам също. Кой ви задължава?

# 655
Нищо не е боб да се сготви. Инвестиция от 2-3 часа.
И накрая: Еее, ама постен ли е? Joy

# 656
Извини ме, пропуснала съм питането ти. Не, не мисля така. Но и не чакам на мъжа си, в резултт на което имам и грижа, и помощ и както там искаш го наричай.

# 657
  • Далечният изток
Затова филии.
Ама не у нас. Ще ме замерят с тях, ако това "сготвя"...

# 658
Абе, общо взето като обичаш някого, ти идва да му готвиш и да го глезиш (поне при мен е така). И когато е взаимно, тоест като вземете да си правите (или купувате) двамата вкусотии, всяка диета отива на кино... Thinking

# 659
Нищо не е боб да се сготви. Инвестиция от 2-3 часа.
И накрая: Еее, ама постен ли е? Joy
Това боб ли е, ако не ври цял ден в гърне!? Wink Joy

Общи условия

Активация на акаунт