Делене на сметки

• 23 563
  • 997
  •   1
Отговори
# 120
Винаги, когато съм живяла с мъж, независимо приятел или съпруг, бюджетът ни е бил общ. Всичко друго за мен не е нормално.

# 121
Навремето и ние си държахме парите на едно място и всеки взимаше. Сега с тия карти това не е възможно и ММ е поел едни неща, аз други. Той е поел ежедневните разходи, аз плащам всичко, което не е ежедневен разход и се плаща онлайн. Никога не ми е идвало наум да смятам кой плаща повече. Може би би се оказало, че е той. Нямаме си карти от личните сметки на другия човек и не ни трябват. Ако някога видя ММ да ми бърка в портфейла или даже в чантата, ще падна и ще умра от изумление. Аз през живота си не съм бъркала в неговия портфейл.

Няма значение кой как разпределя, ако и двамата смятат, че така е честно. Не бих осъждала някого, че дели до стотинка, защото си е негова работа.

# 122
  • Great Britain
Какви парички,какви маси,бъркане по портфейли в 21 век? Нещо се обърках.Една банкова сметка с две карти за същата такава.Друг е въпросът кой пълни,кой вади и т.н.Въпрос на семейно планиране.

# 123
Живея в голям град, но не става на всякъде с карти, в малките квартални магазини не приемат карти и трябва да имаш кеш. А относно това всеки да има карта от сметката на другия за мен лично не е изгодно, защото банката искаше някакви допълнителни такси. Та няма как да е всичко по картите и от там идва и въпроса с паричките, портфейлите и масите.

# 124
Случва се да  платя електронно с моята карта по-едри неща  и мъж ми точно по този начин ми оставя парите. Чак пък унизително или както там го нарекохте. По-скоро знам, че за него е обидно, ако почна да се пъна как трябвало да стане.
Иначе, имам познати, които си изтеглят еднократно заплатата и ето ти готов кюп. Има начин😆

# 125
Ние теглим половината заплати от картата, за да имаме кеш и другата половина остават в картите и кой от където намери взима. Разменяме си картите, бъркаме си по портфейлите. Случвало се е с месеци неговата карта да е в мен и моята да е в него. 😀

# 126
  • Great Britain
Живея в голям град, но не става на всякъде с карти, в малките квартални магазини не приемат карти и трябва да имаш кеш. А относно това всеки да има карта от сметката на другия за мен лично не е изгодно, защото банката искаше някакви допълнителни такси. Та няма как да е всичко по картите и от там идва и въпроса с паричките, портфейлите и масите.
Не си разбрала правилно,сметката е една обща на името на двамата с две карти ,на негово и нейно име.Написах го някак си по детски обяснено.Нищо сложно.Не е ли актуално в България това банкиране и разплащане?Общ банк акаунт тоест парите пак са на една купчина,както казахте по горе.С безконтактни карти всичко е много лесно разплати мо на правилните места ,разбира се.Изключвам сърдити лелки в гаражни бакалин без посттерминал. Има ли все още такива всъщност?

# 127
  • София
Не ровете в чатовете на любимия, влезте в електронното му банкиране и си пратете малко пари, спрете да бъдете глупави.

# 128
  • пустинята Гоби
Все още в България не може да се плаща навсякъде с карти. Има отделни големи вериги, собственост на тоя и оня, които не приемат карти, само кеш. Както и да е, какъв е проблема, че все още се използват книжни пари? Картите ли са най-важното в случая?

# 129
Кои са тия големи вериги без пос терминал?

# 130
  • пустинята Гоби
Аптеки и бензиностанции. Само за манджа мислите, ей!

# 131
Я! Ще ме накараш да проверя, имам аптека до работа. Кола нямам
И не е само манджа, в сексшоповете и строителните хипермаркети също се пазарува Grinning

# 132
  • София
Кои аптеки и бензиностанции? Аз все с карта плащам по тях.

Във фризьорски ми салон не може с карта, но може с Револют. Grinning

# 133
Случва се да  платя електронно с моята карта по-едри неща  и мъж ми точно по този начин ми оставя парите. Чак пък унизително или както там го нарекохте. По-скоро знам, че за него е обидно, ако почна да се пъна как трябвало да стане.
Иначе, имам познати, които си изтеглят еднократно заплатата и ето ти готов кюп. Има начин😆
Точно, в голям град колежка и съпруг си теглят целите заплати наведнъж и после си ги разпределят по пера.
Колкото хора, толкова и работещи варианти.
Хубавото на днешната изобилстваща информация от чужд опит е, че ако не се справя човек може да потърси и приложи чужда схема. Опасното е, че е повод за сравняване, оттам лабилните може да се вкарат зорлем в проблем.

# 134
Скрит текст:
Случва се да  платя електронно с моята карта по-едри неща  и мъж ми точно по този начин ми оставя парите. Чак пък унизително или както там го нарекохте. По-скоро знам, че за него е обидно, ако почна да се пъна как трябвало да стане.
Точно, в голям град колежка и съпруг си теглят целите заплати наведнъж и после си ги разпределят по пера.
Колкото хора, толкова и работещи варианти.
Хубавото на днешната изобилстваща информация от чужд опит е, че ако не се справя човек може да потърси и приложи чужда схема. Опасното е, че е повод за сравняване, оттам лабилните може да се вкарат зорлем в проблем.

Да, точно.

Общи условия

Активация на акаунт