Делене на сметки

• 23 478
  • 997
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм останала с впечатление, че мъжът ù много и на едро приказва за висококачествени халати, ама накрая пешкира го пере тя - стар и окъсан.

# 106
Всяко семейство действа различно.  Обща сметка на заплати и след като отделят за сметките, разпределят за личните нужди.
При други - заплатата на жената е лични средства.
Но пак е общ баланс.
При нас едно време беше ..аз плащам битови сметки, той ипотека.
Храна както дойде. Лични нужди - всеки си заделя, но ако се наложи "помощ от другарче"
В портмонето на другият,  абсурд да бъркаш без да се знае!
Но да делиш всичко, не го разбирам.
Всъщност е като бомба със закаснител.

# 107
  • София
Дренка, ако не си наясно, ще го повторя и трети път - и финансово сме разделени вече!

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 17:04 от Rockstar

# 108
Аз съм останала с впечатление, че мъжът ù много и на едро приказва за висококачествени халати, ама накрая пешкира го пере тя - стар и окъсан.

На нейно място, макар и физически с мъж до себе си, използвах всеки момент да съм с децата си, за своето професионално и лично развитие, подкрепа за него. Тя не мисля, че върши нещо по-различно, с таз разлика, че не успява приключи отношения, което въобще не е задължително.
Та, къде викаш е старият и окъсан пешкир?

Рокстар, няма да споря с теб относно противоречията в теб.

# 109
  • София
На работа с камиона.

Темата не е за нея и нейните отношения, спрете.

# 110
Ми ок, но хай стига се е правила на жертва!

# 111
Форумната база данни пази страшни такива. Никога не се знае откъде ще ти изскочи някой впечатлен.

# 112
  • София
Не съм жертва. Живея си моя живот, не се оплаквам.

# 113
Хора, спрете да споделяте много много лични работи. Има силна форумна памет, някой ден ще ви напомнят ни в клин ни в ръкав много стари (и неприятни) неща Wink

# 114
Та, къде викаш е старият и окъсан пешкир?
При мене въпросът е кой е оставил стария окъсан и мръсен пешкир, а не къде го е оставил.
Иначе харесвам панагюрски халати - от най-скъпите.

# 115
  • София
По принцип, по обещания от януари 2020, досега трябваше да има персийски килим. 🤣🤣🤣

# 116
Умната жена ще си направи парцали от съдрания пешкир и пак ще си го ползва. Цял живот ни лъжат някакви мъже…,хайде холан!

# 117
Че лъжат е констатация, не оплакване. Тоест, не е такова оплакване, на което му се търси чалъм - просто такъв няма. Нещо като 'има мъгла' - информативно.

# 118
Участието в бюджета е много относително, зависи от доходите на членовете на семейството. Да, има случаи, в които единият е много добре обезпечен финансово, печели добре и да покрива разходите на другия и децата, не е проблем. Но са също толкова случаите, в които единият е абдикирал от участието в бюджета - все тая дали мъжът или жената, и другият иска не иска трябва да компенсира, защото разходите си вървят. За съжаление, това често резултира в напрежение между двамата, което може да изглежда просто на пръв поглед и от типа - Той/тя обръща повече внимание на работата, постоянно е изморен/а, няма време за мен и децата.

Аз наистина не разбирам мъже и жени, за които вечно няма подходяща работа, обричайки семейството си на по-ниско качество на живот заради собствения си мързел. 

# 119
На мен не ми харесва да ми оставя по джобове, чанти, или маси "парички". Само баща ми ми е давал парички.
Ако съм свършила парите, или не ми достигат за нещо, казвам на мъжа ми колко да ми даде, или да го купи.
Да, но на мъжа си. Има разлика между мъжа ми и приятеля ми.
Леко ми е дразнещо това. Първо е приятел, после става по име и родили се дете тогава става мъжа ми. Ако няма дете става  "моя".
Моят вчера... Тъпо ми е някак.
И от там тръгват въпросите  със "семейния"бюджет, парички по масите, джобчетата и чантички.

Общи условия

Активация на акаунт