Делене на сметки

• 23 450
  • 997
  •   1
Отговори
# 90
При еднопосочен поток няма как да има умножение. Дори при двупосочен трудно се получава.
Не го приемай буквално. Не съм уточнявала по колко и какви колатерали се движат потоците Simple Smile

# 91
Коментарът не е буквален прочит, а допълване към последните (към оня момент) десетина мнения.

# 92
  • София
Логиката на Дренка понякога ми е трудна за разбиране....

# 93
Делиш физически, материално. Затова.

# 94
За да се даде, вземе, раздели или умножи нещо, първо трябва да го има. Само че не всички имат да дадат и умножат, някои само взимат и питат за деленето на 'нашето общо'. Докато има кой да дава, всичко е точно. Като няма - пускаме тема в мамата Simple Smile

# 95
Така е, някои само вземат, други само дават, някои накрая се оказват фрустрирани.
Само че, когато има сбъркани отношения в 99,99% вина имат и двамата.

# 96
А кой определя сбъркани ли са?
Дори онези, които уж не харесват в какви отношения са, в 99.99% от случаите на външно съгласие/потвърждение на оценката внезапно се завъртат на 180° и започват да си оправдават и защитават предпочитанията със зъби и нокти.

# 97
Сбъркани са отношенията, в които участниците не се чувстват добре.
Оправданията пред другите и пред себе си не променят нищо.

# 98
  • София
Имаш предвид, че портмонето ти е строго лична вещ, подобно на телефона и затова никой няма право да го пипа ли?
За мен е категорично така, затова съм с мъж, който има същите разбирания.
Всеки човек е различен, тези който цепят жълтите стотинки, за да съществуват години като двойка, явно са се намерили.

Не бих се чувствала комфортно, ако оставя в магазина 48,22 и на кухненската маса да ми оставят 24,11. Не би ми било приятно и да знам, че имам 100 лева в портмонето и да открия 200, или пък обратния вариант 50. Grinning
Не е моя тип отношения, и няма как да ми ги наложи някой, ако и аз не съм със същите разбирания.

# 99
Така де, когато хората са с еднакви разбирания животът е песен и обратно.

# 100
  • София
Ние бяхме ок с нашата схема 10 г. Миналата година нещата се разцепиха. Отначало беше много гадно, сега вече съм ок. Той си живее неговия живот, а аз моя...с децата.

# 101
Скрит текст:
Както казах жената ми е приятелка от години, като започнаха той наложи правилата и тя прави компромиси. Но на нея не й пречи мизерията, тъй като така е свикнала, пречи й, че се дели до стотинка.

И чак сега се е сетила че се е съгласила и не й харесва, така ли?
Отначалото не беше съгласна и това й пречи, но мълчи и според нея прави компромиси.

Емм кофти. А тя допринася ли към бюджета? Ако нейната заплата е значително по-ниска от неговата могат да се договорят да плащат като процентно съотношение на доходите си. Пак е скъперническо, но е справедливо.

Аз като цяло не ги обичам тези деления на парите. На който не му изнася да се оплаче на баща ми .. и после да не чака да му родя дете.

С ММ пък имам обратния проблем. Като реши да ме впечатли и направо ми става неудобно. Веднъж му казах "Не знам къде искам да отидем, ти избери" .. и бам, в ресторант, където сервират с ръкавици и свирят на пияно.

# 102
Много и е симпатична Рокстар,и искам да попитам,значи ли че,мъжът се грижи само за себе си,а тя е поела изцяло децата?Това не ми се струва справедливо.

# 103
Разделени са.

# 104
Разделени не като семейство, а защото той работи в чужбина, доколкото аз съм разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт