Делене на сметки

• 23 542
  • 997
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз някак винаги съм си плащала за "моите неща" - дрехи, козметика, процедури - от моите пари.
Ти пък, не разбра ли, че поддържката е и заради мъжа.
Ето, и  рускините са го казали: Муж на 23 февраля попросил подарить себя. Но я же не могу без упаковки!
Пришлось купить платье, туфли и украшения. Мне для мужа ничего не жалко))

# 151
  • пустинята Гоби
Не разбирайте буквално думите “общ бюджет”. Защо да се въртят едни пари из сметките, когато всеки може да си плаща ежедневните разходи от своята заплата, а ако на някой му свърши по една или друга причина, другият да му даде. Дори и да са равностойни приходите, може единият да харчи повече (сметки, храна) и в един момент да има нужда от заплатата на другия. Важното е не какъв е бюджета, а да се харчи от двамата без да има дребни сметчици и кътане на пари от единия.

# 152
Абе може и да се получат ситуации, когато единия леко гледа да си запази за "черни дни". С оглед на отношенията във връзката. Или ако единият харчи на едро и неразумно.

# 153
Добре де, а тези дето делят всяка сметка на половина еднакво ли ядат? Мъжа не яде ли повече? Жената не нагъва ли шоколадови лакомства? Някак ми се струва, че това "по равно" ощетява някого.
......
А се поддържа заради двамата, защо само тя да плаща от нейните пари? Simple Smile
.....
На всичкото отгоре според мен все още има сексизъм и  мъжете вземат по-високи заплати. Тогава защо да делят по равно, а не процентно спрямо дохода?
Е, и без това бяхме осъдени тези, които нямаме общ бюджет, остава и да си смятаме кой колко яде.
Давала съм го и друг път за пример: ММ пътуваше много години 50 км на ден до/от работа. Защо това да е мой разход, а после да му искам пари за моята поддръжка, защото било за двамата Smile...
Изборът си беше негов (не е като да нямаше други варианти), както и свързаните с това разходи. Ако не бях против, може би щеше да е другояче..

Много еманципирани съфорумки, обаче все още се твърди как МУ пере гащите и затова й се полагат пари. Няма що. У нас и двамата пускаме пералня и простираме, та някак нямам очи да искам пари и за това.
Фенките на общия бюджет си има своите причини. Сигурно при определени числа и аз бих била ЗА
Явно аз съм еманципираната, ти обаче си недоразбрала или недопрочела.
Казах, че за моето семейство няма срам независимо за какво иде реч. Винаги може да се оспори нечие мнение във форума, не е голяма философия. Отказвам да давам поводи за хейт.

# 154
А сметката за две кафета също ли делите? Всеки се бърка за стотинки. Мм има колега и споделяше, че имаше приятелка (за кратко).  Деляха си даже разходите за презервативи.

# 155
То лошо да делят разходи няма, ако връзката не е сериозна, но не е ли по-лесно всеки да даде някакви пари и да ги харчат общо, та поне смятането да си спестят...

# 156
Няма лошо, но за сериозни разходи. За 3 стотинки ще ми падне в очите любимия.

# 157
Аз се замислих, че по заведенията сервитьорите обикновено застават до мен в очакване да платя, та ако деляхме с ММ моЕше са мина някой път, ако са запъни да не ще да дава после Grinning

# 158
Аз се замислих, че по заведенията сервитьорите обикновено застават до мен в очакване да платя, та ако деляхме с ММ моЕше са мина някой път, ако са запъни да не ще да дава после Grinning

И ти кво? Пренасочваш с поглед?
Ако сервитьор застане до мен в очакване да платя, първом ще извадя огледало да проверя за фудроянтна маскулинизация, после ше вида ко ше правя.

# 159
Абе може и да се получат ситуации, когато единия леко гледа да си запази за "черни дни". С оглед на отношенията във връзката. Или ако единият харчи на едро и неразумно.
Какво значи неразумно? Един хубав парфюм 400 лв. за 50 мл. ок ли е, ако е един от многото ми (парфюми)?
Не мога непринудено да си взема нечия карта и да си го купя, колкото и отсрещния да е фен на общия бюджет. Ще се придържам към своите средства. Как се чувствате добре с общ бюджет (всички пари са общи) не знам.
Ако всичко е общо, наше и т. н. и искате парфюма за 400 лв. как действате - казвате на мъжа, питате го дали може или просто си го купувате? Thinking (Сега, ако тук пишат хора с неограничени възможности, не питам тях, там е ясно.)

# 160
Като застане до теб казваш с меден гласец: Мили за теб! 😃🤣😝
(Това е шега нали, да не ме цитират след малко пак.)

Аз бих обсъдила лична нужда за повече от 200лв. (Спрямо нашите доходи. Ако недай Боже доходите се свият значително ще обсждам по-малки суми.)

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 18:41 от NOVA NADEJDA

# 161

И ти кво? Пренасочваш с поглед?
Ако сервитьор застане до мен в очакване да платя, първом ще извадя огледало да проверя за фудроянтна маскулинизация, после ше вида ко ше правя.
Не пренасочвам, плащам, щото огледалото показва липса на тестотерон. А по наше село маскулизираните на средна възраст не се очаква да плащат, освен ако не са в компанията на родени през войниклъка им, щото се знае че ако са с благоверната, парите са в нея. Заспала провинция, кво да правиш.

# 162
  • Somewhere beyond the moon and stars
Разпределението на бюджета зависи много и от житейския етап. За гаджета всякак е ок, стига да не е силно неравно.
Ако споделяте брак, дете, два кредита и живот.. Е малко безсмислено да се смятат ресторантите и кафетата. Joy

# 163
400 го считам за неразумно например Grinning Още повече, че не е единствен парфюм. Ако мъжът махне с ръка и каже "действай", ами супер. Ако скръцне със зъби или премълчи, пак действай Wink Все пак си харчиш твоите пари.
Затова аз съм за две сметки (карти), някакъв баланс за общите разходи, и...малки тайни за купени глезотийки. Стига да не се броят дните до края на месеца.

# 164
Е даже да са мъж и жена. "Не ми пипай саламчето мило, а ти не ми пипай кашкавалчето".😁

Общи условия

Активация на акаунт