Делене на сметки

• 23 528
  • 997
  •   1
Отговори
# 165
Какво значи неразумно? Един хубав парфюм 400 лв. за 50 мл. ок ли е, ако е един от многото ми (парфюми)?
Не мога непринудено да си взема нечия карта и да си го купя, колкото и отсрещния да е фен на общия бюджет. Ще се придържам към своите средства. Как се чувствате добре с общ бюджет (всички пари са общи) не знам.
Ако всичко е общо, наше и т. н. и искате парфюма за 400 лв. как действате - казвате на мъжа, питате го дали може или просто си го купувате? Thinking (Сега, ако тук пишат хора с неограничени възможности, не питам тях, там е ясно.)

Ами казваш и купуваш, или купуваш и казваш, какъв е проблема? Нали си имаш глава на раменете и знаеш дали тази сума ви е по джоба. Ако обаче стават мрънканици, ясно е че схемата няма да работи.

# 166
  • София
Да ме е срам да си купя нещо - що за скапан живот?

# 167
Ем, Горджи, ако хипотетично си на минимална заплата?

# 168
Не ше да е провинция, а баш цивилизация, недей да скромничиш. Аз, аз съм в провинцията, че ми плащат в ресторанта, мола, на почивка, навсякъде, и ме возят кат кучка в каручка.
Адмирации за таз революция в отношенията!

# 169
  • София
Ем, Горджи, ако хипотетично си на минимална заплата?
А мъжът ми на максимална и аз ще живея минимално, щот толкова заслужавам?

# 170
Може да си беден, но не мизерник. Как ще деля 3 стотинки с мъжа ми? Или даже да не ми е мъж. Ще го гледам в устата колко ще изяде (колкото си е платил) или аз. Как ще деля всичко?

# 171
И преди съм го писала -бюджетът ни е общ и аз съм финансов министър. ММ с такива дребнотемия като плащане на сметки не се занимава. Съмнявам се да знае колко струва един хляб. Парфюм за 400 си купувам, ако преценя, че това няма да се отрази на другите ни плащания.

# 172
И да претоплим една стара манджа - като е общ бюджета, имате ли лични спестявания и те тайна ли са от половинката?

# 173
И да претоплим една стара манджа - като е общ бюджета, имате ли лични спестявания и те тайна ли са от половинката?
Имам, признавам си. Виновна съм, 1,50 +-. Някъде там по джобовете.

# 174
Не са тайна от половинката и не са лични.
Имам лични наследствени пари и те не са тайна.
И лични наследствени имоти имам и той се грижи за тях, защото все пак един ден синът му ще ги наследи.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 21:21 от Dincho

# 175
  • Great Britain
Темата излезе от контекста.Как така ССС ще си купува сама парфюм за 400 лева.Тези мъже лукови глави ли са?

# 176
Е, не! Те пълнят, тя вади. Колкото е заслужила, а тя заслужава много!!!

# 177
  • София
За мен е много грешно и вредно да се гледа на личните и семейни финанси като на битовизми и дребнотемие. Не е срамно да се говори за пари в семейството и да се обсъждат приоритети, какво, кога и как.
Аз съм финансовия министър вкъщи, като всичкото ми министерство идва от дохода на ММ. Обаче всички участваме в планиране, разпределяне и тн, дори детето. Това е единствения начин да добие финансова култура.
През годините сме минали и през други варианти, каквото ни е било удобно в момента.

# 178
Тук има най-много финансови министри от глава на населението.
Но Нелка е най-добрият от най- добрите. Освен, че не плаща данъци е направила така, че на нея да и плащат.

# 179
  • пустинята Гоби
Не е срамно да се говори за пари в семейството, досадно е да се прави ежедневно за дребни нужди. А най-хубаво е да има достатъчно пари за да не се налагат никакви разговори, освен за големи покупки.

Общи условия

Активация на акаунт