Делене на сметки

• 23 642
  • 997
  •   1
Отговори
# 525
Не съм, но явно имаме сходни виждания. Ако въпросът беше към мен де.

# 526
Скрит текст:

Ако и двамата работят и бюджетът е общ, кой? Жената пести пари, като върши домакинската работа, а мъжът ги харчи, за да обезпечи неговите задачи... Хмм.
Това с общият бюджет се изтърка. Ако жените твърдящи, че са с общ бюджет нямат заделени пари, здраве му кажи.

Абе отвреме на време някой от мъжете от форума ги удари сачмата Rolling Eyes Разпределението на средства е строго индивидуално при различните двойки, та трудно ще изведем общ знаменател. Но достатъчно съм живяла сама, вършила съм всички задачи, и знам кои отнемат повече време, усилия и средства, ако решиш да плащаш за тях. Не са "мъжките" задачи със сигурност.
Така е, чистачката ми взема по 70 лв. , ако само почиства 30 лв. Та и аз знам.

# 527
  • София
В къща живея, нищо не реве за здрави мъжки ръце, н и щ о.

Винаги съм знаела, че риенето на сняг, косенето, ремонтът на покрива, цепенето на дърва са женско забавление, но предпочитам да ловя прилепи, докато мъжът ми се захейва с изброените.
Пелети, покрив с 10 г гаранция и абонамент косене и ринене.
Кво каза, кво?

# 528
Плащаш на любовника, за да ти ремонтира нещо? Това е някакъв съвсем нов вариант отношения...
А, що? Той длъжен ли е да го прави при положение, че не живее у нас и аз никога не съм имала намерение да го каня? Нали за бюджети говорим.

# 529

Винаги съм знаела, че риенето на сняг, косенето, ремонтът на покрива, цепенето на дърва са женско забавление, но предпочитам да ловя прилепи, докато мъжът ми се захейва с изброените.
Кво каза, кво?
Да, но след всичко това което си "направила" в общата ви сметка има само тегления, докато ако мъжът в къщата го направи ще има приходи.
Няма смисъл от тези споророве, всеки както иска. Всички могат да бъдат самостоятелни, това е ясно. На никой не му се налага да оре, буквално.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 21:49 от COVID

# 530
Еее, покривът е най-скъпото нещо в една къща. Не опира само до сръчност.

# 531
  • София
За сметка на това имам три.

Ковид, ако няма постъпления, няма да има тегления - просто е.
Какво съм направила аз - съм направила аз.

# 532
Ко значи абонамент за ринене? Кога идат, колко време след повикването, за колко почиствания. И кога изфърли мъжа си,  кога седна да приказваш  еманципирани приказки и ти😂

# 533
Не разбрах какви приходи ще има, ако мъжът го прави. Наистина. Звучи малко като авантата е чиста печалба.

# 534
Да, но след всичко това което си "направила" в общата ви сметка има само тегления, докато ако мъжът в къщата го направи ще има приходи.
Няма смисъл от тези споророве, всеки както иска.
В моят случай мъж няма. Това автоматично води до:
Днес, ако искам ще готвя, ако не искам - няма. Знаеш ли, колко съм икономична по отношение на ядене. А това, че няма кой да ми запилква е направо прайслес! Когато почнат да не ми стигат парите, евентуално мога да се замисля, ама засега всичко е ок, даже и остава. Simple Smile
Не разбрах какви приходи ще има, ако мъжът го прави. Наистина. Звучи малко като авантата е чиста печалба.
За смяна на покрив и двамата бихме извикали компания. Разликата е само в това кой би говорил по телефона.

# 535
  • София
Ко значи абонамент за ринене? Кога идат, колко време след повикването, за колко почиствания. И кога изфърли мъжа си,  кога седна да приказваш  еманципирани приказки и ти😂
При снеговалеж, Дренчи, никой не викаш, с сами си идват.

Аз не съм еманципатка, а котенце.
Ако не можеш да свършиш нещо сама, ако не искаш да свършиш нещо сама - не е мой проблем.
Аз мога всичко, но правя това, което носи удоволствие на другите.

Робия му викам аз.

# 536
Приходи, постъпления - след като и двамата работите.
След като не желаеш аванта няма как да се обясни. И разбира се, че необходимата аванта е вид печалба. Ако смяташ, че ще спечелиш повече ако платиш за някаква необходимост, то какво говорим въобще.
Колкото повече поръчваш и плащаш вместо да го свършиш сам толкова повече печалба ли!

# 537
Остави робията. На приходите ми трябва разяснение - какви, откъде.

А, ясно. Стиснат български монж. Дайте мухобойката.

# 538
  • София
Толкова по- ниско напрежение и толкова по- добре прекарано свободно време.
Голям рев в тоя форум за пирони и юргани и никакъв повей на любов и щастие.

# 539

Кво каза, кво?
...
Това не е писано от счетоводител. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Човек, прочети какво си написал. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт