Делене на сметки

• 23 563
  • 997
  •   1
Отговори
# 660
Искам да разбера защо се счита по подразбиране, че домакинските задължения са женска работа? Разбирам жената/мъжа да си е вкъщи и да върши всичко. Но да се разделят някакви задължения по полови признаци си е чиста дискриминация, за която е абсурдно да се говори в днешно време. Не мога да се побера в кожата си от такива изказвания.
Може би защото става въпрос и за претенции, очаквания, а от там и резултати. Майчински инстинкти и т.н.
Ако мъжа в къщата е чистофайника, а половинката му не предполагам няма да я чака.

Някой по-горе каза, като не ти харесва направи го сам. Така и се стига до това кой кое върши и как го върши.
Защо го считат някои за задължение е друг въпрос.
Това някой да седи и да чака докато другия се бъхти не го разбирам също. Кой ви задължава?
Майчинския инстинкт е нормално да е насочен само към детето, другото е сбъркано.

Ами, Дренка, какво означава да чакаш на мъжа ти, нали и двамата живеете на едно място, и двамата имате отговорности и задължения за там. Защо трябва едва ли не да се въртиш на пети и да си смирена, за да получиш грижа и помощ. Това е в реда на нещата.

# 661
  • София
Мъжът ми като се върне, ще се разбие от готвене...

# 662
Едно е да има взаимност, друго е да се очаква от теб, защото си жена. Разликата е от тук до небето.

# 663
  • Далечният изток
Нищо не е боб да се сготви. Инвестиция от 2-3 часа.
И накрая: Еее, ама постен ли е? Joy
Това боб ли е, ако не ври цял ден в гърне!? Wink Joy
Утре.
Света Варвара, това се яде, това ще е менюто у нас. Може и пушени ребра да пусна... Wink

# 664
Перфектни са ми филиите. Фърлям една голяма тенджера боб в хладилника и които иска яде, който не, да е казал какви са му претенциите. Но най-често аз си правя принцеса с кайма, че ми омръзва повече от два пъти.
Проблем при приготвянето на храната е, че е ежедневна необходимост и включва няколко неща: да се измисли, да се планира пазаруване и готвене и да го направиш така, че да е вкусно и да го ядат домашните. Ако е една баница или едни палачинки три пъти месечно чудо голямо, кой го брои за работа.

Нищо не е боб да се сготви. Инвестиция от 2-3 часа.
И накрая: Еее, ама постен ли е? Joy
Това боб ли е, ако не ври цял ден в гърне!? Wink Joy
Е нали и на работа ходим. Боба е в почивката след работа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 665
Ами именно, де - понякога аз върша минимум работа, понякога той. Баницата специално е моя грижа и удоволствие. 😂Ти по конкретен проблем или за спорта се дръвчиш?
Много ли е трудно ежедневно да се разпределят задачите за деня според ангажиментите и въобще - във взаимност?

# 666
Да, това с измислянето на меню е най-голямата хурка, аз бих си платила не да чистят, не да готвят, а да измислят меню за месояден, немного месояден, крайно немесояден, диабетик и баба на 90.

Абе, общо взето като обичаш някого, ти идва да му готвиш и да го глезиш (поне при мен е така).

Да Simple Smile

# 667
Гузен негонен бгяга. Дренка, към мен ли е въпросът ти?

Кой трябва да разпределя задачите. Това също е задача. Понякога носи негативи само защото си поставил задача някому. Това в общия случай, не в твоя.
Самият факт някой да е ангажиран да следи какво има да се върши си е задача.

# 668
Съвсем от другаде започна, едно е взаимност, друго е да се казва, че въртенето на домакинството е женско задължение. Пък видиш ли тея, които не въртят баница защо се чудят, че са криви на свекървите.

# 669
Затова филии.
Ама не у нас. Ще ме замерят с тях, ако това "сготвя"...
Е няма ли да ти хареса ако "сготвиш" филии да не те замерят с тях?

А ти с какво го замеряш ако не е напазарувал?

# 670
Едно е да има взаимност, друго е да се очаква от теб, защото си жена. Разликата е от тук до небето.
Това разправя ММ: каква жена си, не готвиш всекидневно, не чистиш, не подреждаш.
Отвръщам: свърши го сам, аз тичам след детето ( много палаво бебе).
За мен е дяволски неприемливо да няма равенство и справедливост в разпределението на домакинските задължения.
Значи той ще рови в нета или ще цъка игри, а аз ще готвя, мета ( ММ се стиска за робот), мия, защото, забележете, не иска да ми пусне и настрои миялната.
Общо взето, всичко е женска работа, а той помагал с детето, гледал го, горкичкият !!
Байганьовски номерца на дребно..
Не можело да ходи на работа, да гледа детето за 1-2 часа вечерта, а после и да очаквам да помага с мъжката " работа "- да донесе нещо от колата или мазето, например.

# 671
Добре, разбрах вече, че освен ССФ има и по, по - най
Тя е успешна, нейните финанси са и достатъчни - работи, намира  време да върти прахосмукачка, вечеря, баница сутрин, да усмихва ММ и да пише в БГ мама..Опс и между всичко това, тя е поддържана и всички му завиждат Wink

# 672
На такава реплика 'каква жена си', отговори много, бъди креативна. Wink

# 673
Пропускаш още, че има няколко къщи, водятя/ ходи на Малдивите, образована е и без работа няма да остане, има спестени 💸💰💸 за скъпи парфюми и още и още.

Упс, нарушавам добрия тон Sunglasses

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 01:11 от NOVA NADEJDA

# 674
Съвсем от другаде започна, едно е взаимност, друго е да се казва, че въртенето на домакинството е женско задължение. Пък видиш ли тея, които не въртят баница защо се чудят, че са криви на свекървите.
Щом знам, че обича и иска баница, ще му я направя, да. Без да плещя глупости от рода на - ми, направи си, изчисти си, купи си. Щото това не е комшията, все пак, ама знае ли човек, че се сетих за колежка, която цял живот с тас на гъза ходела, щото с врага си в едно легло спяла. Мъжа ѝ, демек.
Не очАквам да ме разбереш, с тази нагласа, де.

Общи условия

Активация на акаунт