ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 860
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
И аз я подписах, макар да не съм видяла ефект от никакви петиции до сега. В нашето училище получихме писмо в школо - " седим и чакаме МОН" , а за купуване на тестове от училището или родителите и "дума да не става"......

# 211
  • Пловдив
Марти,
И аз подписах!

Futfut,
Задуших замразена царевица с масло към вечерята, за радост на децата...
Доядохме пълнените чушки набързо, че до късно си обяснявахме задачите от Общинската олимпиада по математика за 6 клас от 2018.
Наборът не се е записал. Казали му, че ще е онлайн...
Бъдете здрави, ей!
💗

# 212
  • София
raf11, не се е увеличило нищо, винаги във вторник имаме скок, защото се чисти натрупването от събота и неделя.
А иначе и мен вече ме хваща яд с всичките дивотии, които наричат мерки. Всичко, което е предприето - зелени сертификати, затваряне на учениците и т.н. удря основно по работоспособното население и бъдещото такова (ако изобщо му се работи, когато му дойде времето), в същото време, каквото и да ни пеят - смъртността си остава в средна възраст 68-71 години (съвсем осреднено без последните дни от петък насам - 69,73), в същото време към тази група няма приложен никакъв механизъм - нито за покачване на процента ваксинирани, нито нищо. Бясна съм.
Утре и ваксината ще стане задължителна и пак тази група ще си тупа топката и ще чака да я пазим, защото и в мол не ходят, и на работа не ходят... к'во ги бърка тях... другите да му мислят... Сутринта - 7,00,  сняг, вятър, студ, тролеят пълен с възрастни с лигавници...

Аз виждам инфлексия на 7 дневна база. И не е към днешна дата, на око определена къде 21-ви. Та твърде оптимистично настроена не съм...

Днес, обаче, влязох в скай ситито. Аз понеже в "мол" влизам средно веднъж на 2-3 месеца - я за фантастико, я за зоомагазина. Никой не ме попита ни за сертификат, ни къде и защо отивам. За сметка на това беше пълно с хора с лигавници... и без лигавници. Току насреща три знойни девойки, явно не можещи да си представят предаване на мисли без изразително цупене на устничките, работещи в някакъв аквариум... и трите без маски. А охраната току срещу тях... надлежно с маска човекът. Информирал бил и РЗИ, и забележка направил, нищо.

# 213
Честно казано това което ще напиша не е за тук, но като чета сводката за ковид се удивлявам на листа на починалите, преимуществено възрастни хора и над 95 % неваксинирани (!!!) . Тези хора за какво се пазят не разбирам и чак ме е яд. Да кажем, някой млад човек във възрастова граница 20-30 - не искал да се ваксинира. Разбирам го. Здрав е, надява се да го изкара леко, притеснява се от странични ефекти на ваксината. Ама тези на по 70 години от какво се притесняват (от безплодие ли? ) и за къде толкова се пазят. Особено такива, за които в мнз няма съобщено за здравословни проблеми. Ако се сравни количеството починалите от Ковид и починалите от ваксиниране е ясно накъде клони везната. Как ще се върнем към сравнително нормален живот с такова мислене.
Сиковеца днес по самоинициатива се записал в клуб по интереси към училище за компютърно моделиране на скулптури. Обясни, че му е ясно че това е вариант все пак някак да се занимават със скулптура, пък и да научел нещо ново. Каза, че осъзнавал че седмичното му натоварване е голямо и това са още 3-4 часа заетост на седмица, но щял да мисли как да ги оправя. Ако така щели да са дистанционно цяла година щяло да се компенсира от времето което губел за придвижване до училище. Мисля че е постъпил умно.

# 214
  • София
Днес го писах, но май в друга тема. Средната възраст на починалите е 69+ (с ваксина, без ваксина  - това е. Спада до 67.5 и се качва до 73), в същото време основният натиск от ограниченията поемат децата и активното работещо население, а възраст 65+ са като отвързани по ГТ, с лигавници вместо маски, които им висят на палтата от миналия март (поне по цвета така ми се струва)...
И ако ваксината пази от усложнения и смърт, защо тогава не се въздейства върху уязвимите групи???

# 215
В нашето училище пуснаха анкета за връщане в училище. В класа има най-много 3 деца със сертификат и всички родители са съгласни да ги тестват. Досега бях за онлайн обучението, но вече не.  Обаче, ще бъде забавно ако решат да ги върнат в училище точно преди Коледа.
Днес пътувах 1 час до офиса, а тръгнах в 7:30. Дано утре да успея да стана и да тръгна рано. Задръстванията са ужасни. Зимата пак изненада столичния кмет.

# 216
Добро заледено утро!

При нас няма никакви анкети. Класната попита само кой има сертификат- оказаха се 3 броя от 26 и това беше.

Да Ви подсетя за данъчните облекчения за деца.
Че тази година ще има защо да се подава декларацията Simple Smile

# 217
  • София
Да се запиша и аз, въпреки че чета редовно. Няма нещо особено за споделяне. Много ми е кофти за децата, подписах още вчера петицията, която изключително много ми хареса как е написана, но и аз съм скептична за резултата от нея. Тази сутрин гледах репортаж как се редят децата от СМГ на опашка пред Кандиларов - пълен абсурд е това, отношението към децата ни е отвратително. Двамата министри са трагедия, а слагам и президент и премиер, защото и те са абсолютно пасивни по въпроса.

От нашето училище вчера пуснаха декларация, да са готови ако видиш ли осигурят тестове. Миналата семдица анкета - кой е съгласен с тестване, има ли зелен сертификат.

Онлайн обучението за мен е трагедия, синът ми става все по-апатичен, не ги изпитват особено, по МАТ имат само входящ тест. Учителят по философия им спретна контролно, вчера му прасна отсъствие, а той си беше в час. Постоянно има такива неща. Как ще ги оформят, не знам. По френски не са правили нито едно писмено изпитване от началото на онлайн обученито, писа му 2-ка миналата седмица, защото го попитала нещо, а нашият решил да отиде точно тогава до тоалетна. Побеснях направо.

Настройваме се за Коледа, това е единственото, което ме крепи на повърхността сега.

# 218
Същата работа и при нас ,има предмети без нито една оценка , а по немски при положние, че има 19 ч седмично , има само 3 бр.

# 219
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добро заледено утро!

При нас няма никакви анкети. Класната попита само кой има сертификат- оказаха се 3 броя от 26 и това беше.

Да Ви подсетя за данъчните облекчения за деца.
Че тази година ще има защо да се подава декларацията Simple Smile

много лесно може да се свали от тук Simple Smile

https://www.nsa.bg/bg/news/id,4318

Скрит текст:
разликата между новата и старата са числата на стр. 2.

да не заблудя някого. повече са разликите.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 14:35 от st. Dobri

# 220
  • София
След 4 часа - от 7:20 до 11:11 часа на минусови температури и пропуснати 2 учебни блока, девойката е с отрицателен тест и вече е присъствено на училище.
Толкова съм възмутена от организацията на лабораторията, че думи не ми стигат. Подигравка с децата. Надявам се само след 4 часовото висене на студа, утре да са в състояние да отидат на училище.

# 221
Ужас ,  това си плаче за ТВ

# 222
След 4 часа - от 7:20 до 11:11 часа на минусови температури и пропуснати 2 учебни блока, девойката е с отрицателен тест и вече е присъствено на училище.
Толкова съм възмутена от организацията на лабораторията, че думи не ми стигат. Подигравка с децата. Надявам се само след 4 часовото висене на студа, утре да са в състояние да отидат на училище.
Марти, това в СМГ ли ? Сутринта гледах репортаж.

# 223
  • България, София
Марти, и аз гледах сутринта репортаж.
То си ужас толкова часове на студа. Дано не се е простудила госпожицата.
Не може ли в друга лаборатория да се направят тези тестове?

# 224
  • София
Сутринта е имало ТВ, БТВ са били там, но в училището, а не пред лабораторията. В лабораторията е имало само две лаборантки - едната е записвала данните на децата, а другата е правила теста. Отвън са чакали над 200 деца.
За понеделник теста ще го направим в неделя пред някой МОЛ, но теста няма да е от щадящити.
В тази връзка пред кой МОЛ или въобще къде може да се направи в неделя?

Общи условия

Активация на акаунт