ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 856
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Предлага се да оставят хората на мира и да ни изнудват, уж за тяхно добро.

# 196
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, няма нужда да си скачаме в темата, а и извън нея.
попитах защото не разбрах защо за големите не може щадящи тестове. не разбирам - питам.
не искам да започват войни за това.
и за това.
дидева е права - предизборно обещаха, следизборно се каза, че няма пари и няма тестове. Cry нищо ново под слънцето.

# 197
В Пловдив ги връщат ротационно от утре, но за мен това е отбиване на номера
до края на годината 8 клас ще ходят само 5 дни и то ако се запазят сегашните нива на заболеваемост
по-добре да се бяха върнали всички класове с тестове
това вече трета година и не се знае дали ще е последна, уморихме се и родители и деца

# 198
И после Денков се чудел защо не го харесвали родителите. Ами той е този, който трябва да поема отговорност ида взема решения. А той вдига рамене и се оправдава с Кацаров.

# 199
Дали в другите страни така питат родителите искат ли тестове, не искат ли
Решава се и се правят за всички ,които ще ходят на училище
Който не е съгласен, има вариант детето да учи дистанционно
Само не знам едновременно учителят как ще съчетава присъственото и дистанционно преподаване

# 200
  • София
Испанската показа, че може да се съвместява ПО с ДО. А що се отнася до питането - то се видя - с него се цели да се скрие фактът, че тестове просто НЯМА...

# 201
  • София
Съвместяването ПО с ДО е по-лошо за дете в ДО-то, отколкото ако всички са ДО. Ротацията ми се струва по-добра в такъв случай.
Аз съм "за" тестването, но без клечките в носа. Синът ми няма 1,80, даже и 1,70 няма. Но има операция под носа, с тънки мембрани в самия нос и категорично няма да позволя да му се бърка с клечка. Ай сиктир и от мен!

Лошото на сегашните "политики", свързани с образованието е, че подготвят почвата за масовото ваксиниране на децата. Сега родителите се разделят на "ще тестваме/няма да тестваме". Следващата стъпка ще бъде "ще ваксинираме/няма да ваксинираме", докато не стане изключително условие за достъп до присъствено обучение, както са тестовете в момента. Но за разлика от тестовете, ваксините ги има, предоставени на драго сърце. Не съм оптимист и аз. Прозорецът на Овертон работи безотказно, а докато обществото се разделя на "такива" и "онакива", нещата ще се влошават.

При нас след първата анкета, нищо не се чу повече. Предполагам, че повечето родители са отказали тестването, за да нямаме досега информация.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 15:57 от Kally May

# 202
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по-скоро обратното 'няма тестове, тогава дайте да ваксинираме."
нали имаше едно интервю с местно светило, за антителата. "ако всички си направят и излезе, че доста хора имат антитела, това ще спъне процеса на ваксиниране."
излиза, че не антителата и предпазването са важни , а процента ваксинирани.

# 203
Питам се кому още хвърлят прах в очите с тези анкети, като е от ясно по-ясно,че тази година си минава в ДО и това е. Догодина, след коледната ваканция, може и да има лъч надежда за ПО. Но с тези темпове на снабдяване с тестове, изпитвам дълбоко съмнение за ПО.

# 204
  • София
...тази година си минава в ДО и това е. Догодина, след коледната ваканция, може и да има лъч надежда за ПО...
МОН /перефразирам естествено/: И за да ги зомбясаме децата съвсем, ще се постараем учебната година да започне с две седмици по-рано. Confounded

# 205
  • В центъра на моретата
И после Денков се чудел защо не го харесвали родителите. Ами той е този, който трябва да поема отговорност ида взема решения. А той вдига рамене и се оправдава с Кацаров.
Ами, двете министерства определено дават визия, че не си комуникират или ако го правят, не е по начина, който трябва. Не знам кой от двамата министри си мисли, че е по-велик - май Кацаров, а Денков се лута като пиле в калчища. Не знам и кой ще направи пари от тези поръчки на тестове, не ми и пука.
Знам, че децата ни оглупяха, обездвижиха се, някои затлъстяха..... и какво ли още не.

Относно хибридното обучение - би могло да се случи, ако бяха подготвили училищата през ваканцията. Ама никой не го помисли това нещо от управляващите. Могат да се сложат камери в стаите към дъската и учителя, и този начин на обучение да се случи без особен драматизъм, както за тези, които ще са присъствено, така и за тези, които ща са дистанционно, така и за учителите.
Година и половина  дъщеря ми ходеше в школа (по БЕЛ и математика), в която след като стана пандемията много бързо се преориентираха на хибридно обучение, за да работи школата, като половината група беше дистанционно, а останалите присъствено и всяка седмица се редуваха. Това не намали качеството на обучение - изпитваха и тези вкъщи, и тези присъстевно, и реално не се загуби нищо.  Гледала съм уроците й като беше дистанционно и се убедих, че може да се случи.

# 206
  • София
Здравейте!
Да се запиша в новата тема, че скоро ще я приключите. Simple Smile
Честит Андреевден, честит първи сняг в София! Красиво е през прозореца, навън не е зле, само да няма изненадани... Simple Smile Сварихте ли боб, леща, нахут, царевички сладки сложихте ли на трапезата? А пита ще правите ли? Добре, че е майка ми да приготви някои нещица символични - за мен остана купа с пуканки да изпукам . Simple Smile
И аз не вярвам скоро да тръгнат на училище нашите набори. Наистина децата са последната грижа на управляващи, прехвърлят си топката само. В нашето училище и анкета не са правили, май нямат и намерение. Мисля си друго аз и питам боледувалите , по-точно за децата им. Прави ли ли сте им тест за антитела? Моят набор боледува съвсем леко и само ден-два не присъства на училище онлайн, де. Те хубаво му дадоха зелен сертификат, ама дали той ще го предпази? Реторичен въпрос. Мое съседче и то съвсем леко боледувало преди три месеца прави тест и се оказва с 59 антитела, т.е. без никакви. При нас не е минал още месец, но след новата година ще му пусна да го видя на какъв хал е. Та като тръгне (ако) не е въобще сигурно дали ще е защитен и дали няма отново да се заразяват дечурлигите помежду си, независимо от сертикифатите.
За тестовете в носа и аз съм против да се правят два пъти в седмицата. Направо ми се струва абсурдно. Чудя се лекарите на какво мнение ще са за това - поне четири пъти в месеца да им бъркат в носа?
При нас училището си върви, но не съм очарована от младежа. Когато вляза все виждам и втора линия на екрана. По английски напредват - тестове, изпитания, по математика също. Днес успях да вляза отново в часа по литература.  Още са на "Илиада". Доволна съм от госпожата. Днес изпита двама ученика с по два въпроса. И накрая предаде "Старогръцка лирика". Каза им  да не подценяват Омир и произведението му и, че до Коледа ще ги препитва върху текстовете на "Илиада". Вторият въпрос обикновено е за мит и митология или от античността.
В четвъртък имат тест по философия, а кога ли са имали не знам. Трябва да хвърля един поглед тази вечер, че днес ми е по-спокоен ден.
Кали, Добри, съгласна съм с вас по отношение на липсата на тестове  -  " няма тестове, тогава дайте да ваксинираме."

# 207
Току що получихме анкета с един въпрос- дали детето има зелен или розов сертификат. За тестване нищо.

# 208
Сварих боба, ама го развалих като му сложих сушени манатарки и беконче😃😃 Набора тази седмица е присъствено и ги скъсват от контролни. Ще чакам резултати.

# 209
  • София
https://www.peticiq.com/347603?fbclid=IwAR3VObV5h0EoIVNdpvi15H6b … uC_BonytCLkx8ec6M
Ако желаете може да я подпишете. Става въпрос за връщане на децата в училище. Аз го направих.

Общи условия

Активация на акаунт