ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 846
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
При вас сняг при нас ужасен дъжд до вечерта ще стане поледица ...всичко както всяка година...
Класната помолила отговорника на класа да попита във вайбър кои деца за ваксинирани и т. Н. Крайно несериозен начин на запитване. Все едно се пита така, че нищо да не стане. От 27 деца - отговорили само 5. Трима ваксинирани( от тях  моят тиийн хем ваксиниран хем боледува хем антитела ще си има) и двама НЕваксинирани. Сякаш и самите деца не ги интересува, но по-фрапиращото е че сякаш родителите също не ги интересува. Чудя се само аз ли искам да тръгват присъствено поне по специалните предмети? Аз, и преди да се разболеем, смятам, че бях направила всичко което зависеше от мен в ситуацията. Включително, в анкетата за разрешение за  тестовете писах, че макар и да е ваксиниран тийна давам съгласие да го тестват с всички, щото ваксиниран не значи здрав ( както се и оказа в последствие). Обаче явно има хора които  не искат да се тестват децата и не искат да се ходи на училище.... или поне аз така го тълкувам. Щом някой има притеснение защо той да не си държи детето вкъщи на онова оеср ли беше... а такива като моето да ходят присъствено, защото аз повече от каквото съм направила не мога да направя.
Иначе тийна е от Пн на училище. В карантина е още седмица но за сб и нед цъфнА. Та да не губи повече материал го подпернах да ходи в часовете. Няма какво да се валя по креватите. Той ми е дисциплиниран, организира се в нд научи си и с пон с песен на училище. Аз съм на оздравяване лека остатъчна хрема. Съпругът ми на втори АБ. Нещо не може да се пребори с кашлицата.

# 181
densi, какъв тип са тестовете?
Моята дъщеря от днес е присъствено в ЧУ. Плащаме тестовете.

# 182
  • на Мелмак
И аз съм съгласна да плащам тестове, за да ходят, но никой не ме е питал.
Искам пак да ги видя да бързат да излезнат, да 'забравят ' да се приберат.

# 183
Някой може ли да обясни за какво се пускат анкети за 50% деца със сертификати, ако всички се тестват? Примерно ако има 40% деца със сертификатии, но останалите 60% са съгласни да се тестват в училище, пак ли няма да ги пуснат ПО?
Аз уж следя, но вече се загубих в заповедите.

Нашите от вчера тръгнаха. Не знам дали са събирали проценти. Не плащаме тестовете, но е ясно, че ще ни вдигнат таксата догодина.

# 184
  • София
От утре и девойката тръгва на училище. Тестовете ще се правят в изнесана лаборатория в самото училище два пъти в седмицата (не знам дали са щадящи или не, но вече не ме и интересува), ще се заплащат от родителите. Цената ще е около 10 лв.
Според директора, направил е и невъзможното, за да ги върне в училище. От почти всякъде е срещнал съпротива и до късно снощи е водил разговори с различни администрации, но въпреки всичко е успял да се пребори.

# 185
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак същото Sad един по-разтропан директор и много родители срещу всички от системата.
влизам в положението на всеки - и на съгласните, и на отказалите. има родители с две и три деца, 2х20х3 всяка седмица не са малко пари.
не разбирам държавата. Sad

# 186
Някой може ли да обясни за какво се пускат анкети за 50% деца със сертификати, ако всички се тестват? Примерно ако има 40% деца със сертификатии, но останалите 60% са съгласни да се тестват в училище, пак ли няма да ги пуснат ПО?
Аз уж следя, но вече се загубих в заповедите.
Дъждец, освен за ЧУ, които могат да лавират по заповедта за финансиране на тестовете, в ДУ няма такъв бюджет и следователно няма начин тестовете да се поемат от училищата. По заповедта могат да тръгнат само паралелки, в които над 50% са сертифицирани, именно защото по заповед те не се тестват. Предполагам, че и за такива класове, ще има възможност да се върнат и деца, които не са със сертификат, ако те бъдат тествани.
При нас уж мина питането, изтече срока за отговор, но информация никаква. Няма индикации да се връщат и оттам съдя, че не са много децата в класа със сертификат. Само дето си мъчих детето да му взимат кръв, много кофти лаборантка попаднахме, още й е синьо, цял ден я боля ръката. Ама здраве да е. Явно на останалите родители им се свидят пари за тест за антитела, защото според мен със сигурност при положение, че сме имали в класа положително дете октомври, малко или много са се сблъскали с вируса. Можеше повече да пуснат и да имат сертификат за антитела.
Иначе при нас продължава проблема с определени часове и преподаватели. Има един дето въобще не влиза като са онлайн. Зор има и с математиката, май ще трябва да търся допълнителни варианти. Макар че в последния онлайн час е влязла на инспекция и директорката. Тя била със същите инициали като щерката и на същия фон в Тиймс и сега се бъзика, че като се включи, ще я бъркат.
Марти, браво и на СМГ.
Вярно е, че не винаги е опция да се ангажират родителите финансово за уж безплатното образование, но аз лично бих предпочела да давам двадесетина лева седмично, но детето да е присъствено, защото с това ДО и нивото му, усещам как за да се навакса пропуснатото ще давам в пъти повече за частни уроци. И то не за допълнителни знания или надграждане, а за базата - това, което част от преподавателите не успяват. Защото специално по математика, моята беше горе-долу ок с преподаването присъствено, но онлайн нещата се влошиха.
Другият предмет хич не ми се коментира, децата седят на линия и чакат без известие, ще се включи или не преподавател, повечето пъти неуспешно.

# 187
densi, какъв тип са тестовете?
Моята дъщеря от днес е присъствено в ЧУ. Плащаме тестовете.
Днес ще разбера какви са били точно. Мисля, че близалки.

# 188
  • София
При нас има 6-7 деца със сертификат, но другите родители не искат тестове с клечка. Искали като тези на малките 🙄 магарета по 1,80 ще плюят в контейнерчета. Ай, с..р.😒
Явно няма единодушие в анкетите, щом Денков е казал, че големите ще тръгнат, когато държавата осигури тестове за всички. https://m.24chasa.bg/novini/article/10451557

# 189
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не разбирам защо "ай сиктир!".
 и не разбрах тези по-щадящите не стигат като бройкали или са по-скъпи?

# 190
Щадящи няма достатъчно. Няма откъде да се купят. Може и по-скъпи да са, не знам.

Дъщеря ми каза, че в нашия клас също малко деца били със сертификати. Повечето се тествали.

Миа Ниа, ок за 50те % и това, че няма пари за тестове за цял клас, но в момента нали става въпрос родителите да ги плащат? Ако хипотетично всички родители от 1 клас са съгласни да ги плащат, пак не може, ако няма 50% със сертификати. Или аз нещо не мога да схвана логиката.

# 191
Щадящи няма достатъчно. Няма откъде да се купят.
Или поне така е според легендата...
Нормалната логика казва, че преди да се пусне някаква заповед, обвързана с употребата на конкретни тестове, е добре и да си погледнеш в кесията, и да провериш ситуацията на пазара. А не после да се окаже, че пари няма и тестове няма.

# 192
  • София
не разбирам защо "ай сиктир!".
 и не разбрах тези по-щадящите не стигат като бройкали или са по-скъпи?
Само за малките са щадящите. За родителите е "сиктир" - все няма угодия за тях.

# 193
Носовете на хората не са за да им бъркат до мозъка през ден.

# 194
  • София
Носовете на хората не са за да им бъркат до мозъка през ден.
А какво се предлага да се направи? Моят пък ще повърне от погнуса при вида на 24 плюещи подрастващи.

Общи условия

Активация на акаунт