ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 845
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Е те там работят активно само лятото покрай събора в Жеравна. В повечето малки градове за музеи трябва да правиш предварителна заявка. Иначе е много красиво. Няма да забравя как веднъж се изтърсих с децата в Котел в 7 сутринта в неделя....първото кафе отвори в 9 🙄 добре поне, че не беше мноооого студено...
Наборът пък ходи на някакъв местен рън със събиране на шишарки за проект за биопелети. Събрали сто кила и са доволни - оползонвориха последните топли дни. Онлайнът продължава.

# 166
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала, но нищо ново, уж сме здрави, живи сме, значи сме добре на фона на всеобщата гадост.

Добре дошли и от мен на новите попълнения.

Девойката е със смесени чувства за връщането на училище, основният проблем ще е минус 1ч. сън Wink Joy
Иначе се старае, учи, но и самата тя казва, че по-лесно се получава, когато са присъствено.
И от двете училища ни пуснаха анкети, да видим, но и аз не вярвам да се случи нищо преди да се смени годината на календара Confused

Празници имаме много по това време (Бъдни вечер и Коледа са двойни при нас), та ще опитам да създавам настроение (въпреки че не ми е много до това).
Днес направихме една дълга разходка с приятелките ѝ и майките им, не бяха се срещали от началото на ДО и не им се разделяше, контакт не губят, редовно са във видео връзка, но не е същото.

Някои подаръци са уредени, основно за женския  състав (т.е. аз и девойката) и дреболии за приятелки. В моето писмо до дядо Коледа има любим парфюм, за девойката - часовник (реализирахме таз' годишните помощи), а покрай него тръгнаха и малко дрешки, че и сандали, които не бяха за изпускане.Blush
Младежът обмисля, ММ няма желания, освен за малко да няма задължения.

# 167
  • София
Е те там работят активно само лятото покрай събора в Жеравна. В повечето малки градове за музеи трябва да правиш предварителна заявка. Иначе е много красиво. Няма да забравя как веднъж се изтърсих с децата в Котел в 7 сутринта в неделя....първото кафе отвори в 9 🙄 добре поне, че не беше мноооого студено...
Наборът пък ходи на някакъв местен рън със събиране на шишарки за проект за биопелети. Събрали сто кила и са доволни - оползонвориха последните топли дни. Онлайнът продължава.

Котел е много красив... във всякакъв ден - просто има някаква романтична атмосфера, а архитектурата на Жеравна си е музей сама по себе си...

Другия път пробвайте да минете Сливен - Старо село. Но задължително лятото, задължително с добра кола, вода, телефони и дрехи - за всеки случай. Ние започнахме от някакъв път, дето повече може да мине за горска пътечка, ноооо... е няма такава красота. Само дето си трябва нещо що годе високопроходно, ние бяхме със ксантия тогава, дето при нужда се вдига и макар да друса като каруца минава през всичко...

ПП
Тази вечер започна Ханука. Желая светлина на всички и сладост в живота...

# 168
Ние обикаляме с кемпера и няма да влезем по горски пътеки. Харесваме си някое място , спираме и от там или с велосипеди или пеш десетки километри.
Миналата година Копривщица по Коледа беше също толкова пуста и призрачна.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 08:54 от swetlanago

# 169
  • София

Поправям се, Сливен - Стара река, не Старо село. И не е точно горска пътека... планински проход е. Ама за кемпер категорично не става и лятото.

# 170
  • София
Не съм от групата ви, момичета, само набързичко прелитам от съседната тема да оставя това тук има едно свободно място за момиче в 8а клас във Втора АЕГ - срок … е от 9 до 15 часа - ако има останал някой желаещ - срокът е утре Simple Smile

# 171
  • София
Честит първи сняг! Nature SnowflakeNature SnowmanNature Snowflake
Дано снега малко да разсее негативните ни мисли и да ни стане едно бяло и спокойно на душата. Simple Smile

# 172
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сутринта ми попадна новина, че големите ученици вече са на училище.
Cry отварям да прочета - частните училище и едно държавно, в което от 28 класа ще учат май 5, защото има деца със сертификати.

и не разбрах защо се хвалят. и за двете заслуга имат родителите, не МОН, не МЗ, не държавата като цяло.
Sad

# 173
  • София
Честит първи сняг!!
Честит Андреевден на имениците!!

Така е, Добри. Учат 10 класа в Испанската, въпреки "съдействието" на МОН и МЗ.
В интервюто на директорката ясно пролича за какво се грижи МОН.
https://bnt.bg/news/kak-uchenicite-ot-stolichnata-ispanska-gimna … 6-300840news.html

# 174
  • В светлината на слънцето
Така съм им набрала - не само на МОН, а и на всички нагоре по веригата. И не, не е въпросът дали ще ни искат по 10 или 20 лв седмично на дете, а в принципа. Нали образованието е безплатно? Нали служебното правителство беше осигурило 1 милион тестове за учениците? Нали мислят за тях? Ама май всичко беше парлама преди изборите, докато поредните хрантутници вземат властта, за да почнат да усвояват - за себе си естествено. Децата са им най-последна грижа. Иобщо не съм оптимист.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 10:17 от lulumba

# 175
Абсолютно съм съгласна с теб. Децата вкъщи, те видиш ли карали леко, ама да пазим уязвимите групи... А уязвимите групи по цял ден се мотаят по магазините с маски под носа, по кафенетата с цигара в уста ( живея срещу кафене и ги гледам по цял ден). Е не съм съгласна да пазя някого, на когото не му пука . И днес се увеличили бройките им..... Тъкмо се надявах на ротация поне да се върнат.

# 176
  • В центъра на моретата
Ама май всичко беше парлама преди изборите, докато поредните хрантутници вземат властта, за да почнат да усвояват - за себе си естествено. Децата са им най-последна грижа. Иобщо не съм оптимист.

Отдавна беше ясно, че е така - предполагам, че никой не е бил толкова наивен да вярва на властта. Лошото е, че на пандемията края не се вижда, а властващите остават същите....

При нас, все още, никой за нищо не ни е анкетирал - явно не си правят илюзии, че ще се започне скоро.
Лошото е и друго, че дъщеря ми вече е демотивирана да ходи присъствено, чувства се по-добре като е онлайн. В училище само по ангилйски е наредила 12-13 оценки, но по останалите предмети общо взето няма оценки - май чакат да ги върнат присъствено.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 11:18 от zaek

# 177
  • София
raf11, не се е увеличило нищо, винаги във вторник имаме скок, защото се чисти натрупването от събота и неделя.
А иначе и мен вече ме хваща яд с всичките дивотии, които наричат мерки. Всичко, което е предприето - зелени сертификати, затваряне на учениците и т.н. удря основно по работоспособното население и бъдещото такова (ако изобщо му се работи, когато му дойде времето), в същото време, каквото и да ни пеят - смъртността си остава в средна възраст 68-71 години (съвсем осреднено без последните дни от петък насам - 69,73), в същото време към тази група няма приложен никакъв механизъм - нито за покачване на процента ваксинирани, нито нищо. Бясна съм.
Утре и ваксината ще стане задължителна и пак тази група ще си тупа топката и ще чака да я пазим, защото и в мол не ходят, и на работа не ходят... к'во ги бърка тях... другите да му мислят... Сутринта - 7,00,  сняг, вятър, студ, тролеят пълен с възрастни с лигавници...

# 178
Истински щастлива ме прави снежната картинка!
В нашето училище имаше анкета за евентуално тестване, но се събрахме 5-6 гласа "за". Синчето вече няма и надежда за връщане, а толкова иска. Допадна си с класа.
Веригата нагоре е ясна. Обещания предизборни бол, след изборите има,, ама не е точно така, не сте разбрали,,.
Аз попаднах на информация, че тестовете до сега са били от МЗ, но вече не могат да продължат да ги финансират и следва разходите да се поемат от МОН. Само че няма и доставчици и..., следя с интерес.
Относно възможността за ваксинация на децата, предвид картинката при възрастните, не смятам че скоро може да се разчита на този вариант.

# 179
Моята дъщеря от днес е присъствено в ЧУ. Плащаме тестовете.

Общи условия

Активация на акаунт