ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 837
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
У нас телевизорът не е работил на "нормална" телевизия от трети април 2020. Гледат се филми, научнопопулярни предавания, клипове за дърворезба и други хобита из тубата и това е. Няма новини, няма политици, няма катастрофи.
Скрит текст:
Но определено с децата имам проблем.
Не знам дали споменах, правих изследване за тревожност, оптимизъм/песимизъм и т.н. в началото на пандемията (до ден 50). Младежите между 16 и 19 години са най-големите песимисти в държавата ни (това е пилотен проект, ще се надгражда, надявам се скоро, защото данните са ми изключително тревожни), надминават с три пункта бабите и дядовците си (възрастта на 65+). Участващите са от 91 НЕГ, 1 АЕГ и 18 СОУ (неофициално, приятели, познати на дъщеря ми, по верижката на самооповестяването и доброволното участие)... Тези деца не виждат смисъл в бъдещето, не вярват в по-добрия утрешен ден, не вярват във възможността да осъществят дългосрочен план. Същите са с максимален стрес сред обществото ни (не ковид- свързан)... И това до ден 50 от пандемията...
Толкова ми е тъпо, че чак нямам желание да го дообработя и да пусна официалните заявки за процедура и по-широко изследване сега...
И ние сме така с ТВ-то.
Скрит текст:
А относно изследването, предполагам, че сегашните резултати биха били потресаващи, за съжаление. А още по- жалкото е, че политиците ни нямат никаква визия за бъдещето... или пък имат, предвид, че всички революции започват от младите?

Wink от май 2015 г. и продължавам да твърдя, че това беше най-разумното ни решение като хора и родители.

# 151
  • София
Резултатите за съжаление са ясни и видими. Заради безхаберие и безнаказаност -  мъже пребиват и убиват жените/майките си, хората карат пияни и дрогирани, без грам да ги е грижа какъв пример дават на децата си...
Единствената хубава новина последните дни от появяването на Ковид досега са повечето родени бебета напоследък.

# 152
не мога да повярвам, че иу нас няма нищо, ама нищо хубаво, което да бъде съобщено по телевизията вместо постоянното въртене на трагедиите.
няма да забравя един колаж миналата година.
докато при нас от телевизията обявяваха, че "яко ще се мре", "ще ни извозват с камиони като в Ню Йорк" и "ковчега няма прозорец", в Испания даваха кадри как хората се подкрепят и с малки жестове - концерт от балкона, песен, светлинки... си помагат в тежкия момент.

# 153
Получихме запитване от класната кой е сертифициран и кой не.
Пуснах й днес за антитела, да видим.
Според мен със сигурност го е изкарала, ние нали бяхме с пол. ПСР с моя мъж, но нея тогава не я водихме да чака час на опашките. Дано има.
Допълвам, точно година след Ковид, има над 200. Така че моето дете е сертифицирано, ама дали ще има достатъчно други в класа, ще гадаем.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 19:03 от MianaNia

# 154
Най-отчайващото е че даже никой нищо не ни е питал...

# 155
  • София
"Голям Смешник".  Какво ще преговарят с начало на учебната година 5.09 - всичко ненаучено цяла година?! Абсурдно, абсурдно... С кои развити държави ни сравнява, като нямаме нищо общо с техните механизми на работа. Тук само гледат да влачат кой накъдето може... Жал ми е за децата ни, в какви хора ще се превърнат след време. Снощи моите ме питаха гледайки новините - така ли няма пък една хубава тема да кажат, а само за убийства и катастрофи говорят. Worried

Има ужасно много хора, които точно тогава ходят на почивка... и това някак е традиция в България... сигурно по-отдавна и от честването на 24-и май.
За новините - какво да ти кажа. Аз живях в строй, където новините винаги бяха положителни и прекрасни, темите бяха само хубави и оптимистични, все наближавахме нещо, побеждавахме нещо ииии... да ти кажа честно, там не ми се връща. Въпреки хубавите новини. А при естествено развитие не се правят новини за влакове, които пристигат навреме.

Маги, изследването ти ми е много интересно. За съжаление няма в момента с какво да се сравни, но много би ми се искало да се повтаря... ежегодно или поне на 5 години, би било ужасно любопитно да се проследи тенденцията.

От общи съображения бих предположила, че поколението на моите родители (70+, следвоенните деца) е било най-оптимистичното, след това - вероятно моето (10.11). Но, уви, такива изследвания няма нито за тях, нито за тези по средата или след това. Би било чудесно и ако може да се разшири, да обхваща различни градове, села, общности... но не си представям как точно ще намерите кой да го финансира, бърза печалба от него не се очаква... Sad

Във всеки случай ако решиш да споделиш конкретни данни (след публикуването, разбира се) тук мисля, че много от нас биха се зарадвали.

# 156
  • София
Младежът започва от понеделник присъствено. Не е особено щастлив заради ранното ставане и ще му липсва пижамата, ама предвид, че онзи ден е бил общо 11 часа на дивайс, аз съм доволна.
Пожелавам и ДУ да намерят вариант, предвид достатъчното средства, които бяха спестени в началото на годината от режийни (имам представа, защото гледах бюджета на нашето бивше ДУ).

# 157
Спестили са и още как, от отопление , от почистване и дезинфекция, цял месец и отгоре.

# 158
  • София
moliv, целта е постигната - днешните млади не щат революции.

Аз се имам за устойчива. Онзи ден гледахме един филм за един остров, на който времето върви за едно денонощие с 20 години напред... Останалото от филма е без значение... Та щом аз снощи си мечтаех да го намеря този остров и да изкарам ден и половина в истинско и блажено щастие, пък после... майната му на послето...

# 159
  • София
Как сте, съботно? Пазарувате ли черно петъчно? 😄

# 160
Ние свършихме тази работа вчера. Успяхме в обедната почивка да купим доста неща за девойката и я похвалвам за експедитивност. Хареса кубинки, яке, подаръци за приятелките още в първия магазин. Аз бях по-нерешителна от нея.

# 161
  • София
Към любителите на Стаи на загадките: има ли нови стаи в София? Като за нашите набори.
Всеки е ходил в някоя или дори във всички и не можем  да намерим.
Или пък коя е най-интересната?
Трябва ми за януари.

# 162
идете на ВР стая като са ходили на загадките Simple Smile

или покането робопартънс за рожден ден със сглобяване и програмиране на роботчета. Simple Smile

# 163
  • София
magi_sveta, интересно и много тревожно изследване е това. Резултатите от него стигат ли до някой управляващ в тази държава? Хубаво би било, че и да се замислят над тях. Ако може д апомогнем за продълажването на изследването, ще се радвам.

На сни питаха за присъствено и за ваксинирани, но аз лично, гледайки поведението на двамата важни министри последните 2 седмици, нямам никаква надежда нещо да стане с големите деца до Коледа. А положението при нас излиза вече от контрол, хлъзга се надолу по склона. Вчера моят решил да отиде до тоалетна по време на час и точно тогава госпожата решила да го изпита по ФЕ. Познайте резултата - 2. За месец онлайн са направили един тест по БЕЛ и 1 по философия. По ФЕ нищо. По МАТ имат само входно ниво, а след 2 седмици щели да имат класно. Положението е трагично.

# 164
Момичета, да се похваля как ни изненада набора. Уикенда обикаляхме с ММ Котел, Жеравна и Медвен. Набора отказа да идва с нас. Остана си сам в къщи. Прибираме се днес и той ни посреща с бисквитена торта, която е направил сам за нас.
А иначе голяма пустош нищо не работи, няма хора, направо зловещо.

Общи условия

Активация на акаунт