ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 947
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не очаквах точно от тази госпожа подобно отношение. Тя във всички медии, в които се появяваше настояваше децата да се върнат присъствено на училище. Аз лично много й се възхищавах, че непрекъснато отстояваше позицията си и не се уморяваше да води борба децата да са в училище.
И сега какво прави едно голямо нищо. Как не й е неудобно от ученици от родители, от колеги?! ОК, не иска да се ваксинира, разбирам я, но това да не иска да се тества и то с безплатни тестове, не го разбирам. Това е безотговорност спрямо децата, тя ги лишава от пълноценно и качествено усвоявяне на език и то език, който у нас все още е много екзотичен и не отвсякъде може да бъде научен.

# 361
  • София
Ухааа, кАжи честно, Фран ScreamFlushedClose!
Някой, ми се струва, че се е позабравил!
Може да е страхотен преподавател и педагог, но с такова отношение и поведение към деца и родители, изобщо не ѝ прави чест. Срам, наистина!

Кати, личи си, че не познаваш тийн фенове на футбола!

# 362
  • София
Отказва?! Какво означава това? Има си мерки, които са за всички. Едва ли има някой човек, на който да му харесва да стои с маска. Като отказва може да си намери друга работа, за която не се изискват тестове, ваксини и маски... Що за безотговорност е това?! Незаменими хора няма!

# 363
Не знам как въобще й позволяват, не би трябвало учителката да е вкъщи, а децата - в училище, това е някакъв абсурд!
Иначе при щерката няма особено вдъхновение, че са присъствено, но основно заради пътуването и чудното време навън. Вчера се върна мокра до кости, макар и с чадър, а днес не ми се мисли какво ще е с транспорта в този снежец.
Иначе при тях почти всички са в клас, май без едно дете само.

# 364
И нашите тръгнаха днес! Дай Боже по вода да им върви - и по сняг може:)
Аз даже бях подкрепила петицията на тази госпожа, но впоследствие като видях как подклажда омраза и неподчинение, разбрах че има сериозни проблеми.
Дайте още идеи за подаръци - моите не са фенове на футболни аксесоари... Слушалките са добър вариант:)

# 365
Мисля да се завърна в темата. Бях в едно минорно настроение, но сега се посъбудих. Simple Smile
И ние от днес сме на училище, класният снощи писа-100 % съгласие на родителите
За подаръците-вече подарих едни слушалки, но ги броя за подранил коледен подарък
Взела съм и една охлаждаща подложка за лаптоп
Понеже е фен на чая-другият му подарък ще е хубав чай+аксесори за него
беше харесал един на Whittard ,но никъде не го намерих в България
Решил е да си дари стипендията за благотворителност, за  дете от училището , което направо ми напълни сърцето

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 14:00 от The Invisible

# 366
  • София
Да се запиша и аз, преди да е свършила темата. Почти успях да ви изчета. По темата с учителите от вкъщи,  а децата в класната стая, съм на мнение, че това е недопустимо. Такива учители много олекват пред мен (въпросната учителка по китайски не познавам, но се водеше "най-добрата", вече съм с резерви). По същия начин олекна пред мен прословутия Тео, физик (слушала съм му наживо преди години "вдъхновяващи" лекции и още тогава не бях във възторг, но в последните месеци - съвсем...

По темата с подаръците - в голямата част от случаите подаряват/получават книги. При набора и ноти винаги вършат работа. Само трябва да се знае какво иска да чете или свири получаващият Wink

И нашите от днес са присъствено. Трябваха ни 2 съгласия за тестване в класа (почти 1/2 имат сертификати) и тръпнехме дали ще стане. Не всички класове успяха да тръгнат и при нас... Иначе от 2 седмици музикалните уроци, които са индивидуални и в големи стаи (дистанцията може и 3 метра да е, прозорците да са отворени) са присъствено след тест/сертификат.
Наборът иска да е присъствено, разбира се, защото се вижда с приятелите, макар да знае, че тази седмица ще го спукат от тестове и изпитвания.
Иначе разнообразие не му липсва Simple Smile За ноември имаше концерти във Видин, Варна, 2 в София - всичко с оркестър, заради репетициите се отсъства по 3-4 дни и изпусна разни тестове в училище, а другата седмица пак ще отсъства заради концерт в Шумен...
Миналата седмица беше в Цюрих при брат си - пътува сам със самолет за пръв път и е много горд от себе си (не забрави чекирания куфар, не затри документите 😅).

Invisible, браво на детето за благородната постъпка!

# 367
  • София
Скрит текст:
Мда, отказва тест и ваксина.
Предполагам става въпрос за госпожата по китайски в 138-мо, ако не греша.
Как не я е срам? Отказва и тест, и ваксина.
Стига бе, и това ли може да прави учител?!
Тази жена толкова ми падна в очите с всичките безумни петиции и изказвания, но това е черешката. В някое друго училище позволяват ли такава практика?

Споделете какво харесват младежите на тази възраст? При нас ще си разменят подаръци и се е паднало момче.

Да, учителката по английски при сина ми, но са били със заместник, не са я включвали на телевизор. Е, и, разбира се, не им е основният предмет - в смисъл, не са езиково училище / с основно езикова насоченост.
Искаш да кажеш, че и вашата учителка по английски отказва да се тесва и затова училището й позволява да преподава от вкъщи, докато децата са присъствено? А заместникът за какво е?

В предното училище в долните класове имаха болна учителка и преподаваше от вкъщи, а децата бяха в класната стая, но там казусът беше съвсем друг, а не отказ от тестване.

Благодаря ви за идеите за подаръци!

Не знам дали е преподавала на децата, останали онлайн (2 на брой от класа), но на присъстващия клас е преподавал заместващ учител. И да, учителката (която на това отгоре децата всъщност харесват, чувала съм я как преподава, добър учител е) им е казала още докато са били ДО, че отказва да се ваксинира и отказва да се тества и няма да им преподава присъствено. Може и да е в отпуск, нямам идея, по-интересно ми е какво послание носи такова изявление от обичан и добър учител в елитно училище...

"Другите казуси" са си друго - и те миналата година имаха часове по математика, преподавани от учител онлайн докато те са в клас и се забавляват. Но там беше друго, редовната учителка (която никак не преподаваше добре според никого) беше с тежък ковид (за щастие се оправи), преподаваше им учител от гимназиалния етап (много добър) докато гимназиалния етап беше ДО... Но това е друго, нали.

Обаче на учител Яна Шишкова ( станала известна благодарение и на този форум) трудно може да се намери заместник.
Затова госпожата може да си позволи да се "барикадира" вкъщи, а децата й да са присъствено в клас.
Срам!

Тук съм абсолютно съгласна с теб.
Че на това отгоре доста деца записаха тъкмо това училище и профил именно заради нея... Може би ако беше ОБЯВИЛА предварително в нашата тема, че докато не изчезна и последния ковид вирус от лицето на земята тя присъствено няма да преподава щеше да е поне с една идея по-честно, но... не би.

# 368
  • София
Мисля да се завърна в темата. Бях в едно минорно настроение, но сега се посъбудих. Simple Smile
И ние от днес сме на училище, класният снощи писа-100 % съгласие на родителите
За подаръците-вече подарих едни слушалки, но ги броя за подранил коледен подарък
Взела съм и една охлаждаща подложка за лаптоп
Понеже е фен на чая-другият му подарък ще е хубав чай+аксесори за него
беше харесал един на Whittard ,но никъде не го намерих в България
Решил е да си дари стипендията за благотворителност за  дете от училището , което направо ми напълни сърцето

Страхотно дете! Просълзи ме това! Свършила си страхотна работа като родител.

Бях се възмутила от въпросната учителка, като я гледах началото на септември при министъра, беше много рязка и крайна, но понеже знам колко тачена е във форума, реших, че е моментна емоция. Дано все пак здравият разум надделее и нещата се развият по най-благоприятния начин за децата.

# 369
  • София
неплатен отпуск, докато реши какво иска?
разбирам страха ѝ, разбирам недоверието във ваксините, даже разбирам не пълното доверие в тестовете, но не може да държи децата за заложници.
и психиатър бих препоръчала. Sad

Недоверие към ваксини... с които са ваксинирани повече хора, отколкото с която и да е (добре де, без тази за вариола и БЦЖ, която не е била променяна от... ами, преди мен да ме има) друга ваксина!? Ами като изпитва недоверие в науката, в историята, в статистиката най-сетне, може би "учител" не е най-подходящата професия за нея. Нещо, което би й давало по-малко възможности за влияние над бъдещото поколение - примерно горски - би било далеч по-удачно. Понеже учителят, както и да го гледаме - дори и такъв в гимназиален етап - е в някаква степен и възпитател, в някаква степен влияе на развитието на децата. Не само по отношение на преподавания предмет, но и в смисъл на морал, мироглед.

Срамота от учители като Яна Шишкова!

Да, така е, но въпросът трябва да намери по-скоро принципно решение... Разбирам, че хората с китайски в България едва ли са кой знае колко много, но знаеш ли? Това важи и за хората с иврит. Пък намират... някак си. Не непременно учители, понякога нямат изобщо педагогическа правоспособност, понякога са със съвсем други педагогически специалности, владеещи езика по "пребиваване"... Явно има разни врътки и вратички в закона. А владеещи китайски все пак в България има повече от владеещи иврит, поне на някакво елементарно ниво... Може би трябва просто училището да се обърне и към китайската общност за помощ. А тази дама да провери колко е лесно да си търси частни ученици за китайски...

Kally May, аз и не-тийнове фенове на футбола не познавам... май само една приятелка имам, която е фен на Барселона, от форума... И татко, светла му памет, беше в някаква степен любител, но мисълта ми е, че ако не се познава конкретното дете / подрастващ и не е известно, че харесва футбол... може и да се окаже, че няма такива интереси.

The Invisible, моля те сподели за чаените неща. Нещо напоследък все ми се пие и... имам желание поне като ще пия чай да е нещо, което да е хубаво, а не каквото ми попадне пред очите - в смисъл не всичко ми харесва, купувам хаотично и често съм разочарована.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 14:02 от katiABV

# 370
  • България, София
The Invisible, поздравления за постъпката на детето ти! Благородно сърце носи! Много ме разчувства!

Аз също се изумявам от постъпката на учителката.
Вероятно си има своите доводи, но отстрани погледнато се вижда разминаване между думи и дела.
И пак децата са потърпевши за съжаление.
Не съм я гледала учителката, не съм я следила и във форума. Но както Кати е писала, учителите освен, че преподават по даден предмет, са и пример за децата. Това се отнася и до други личности. Включително и до нас самите като родители. Дали си дава сметка от тази гледна точка?

# 371
  • В центъра на моретата
За подарък на момче сме вземали логически игри от ozone.bg, има също и escape room игри.
За дъщеря ми мисля да й подаря периодичната таблица - прозрачна с реални елементи, ама следващата учебна година, че имаше интерес към химията, но догодина може да се изпари.

Относно учителката по китайски език - мисля, че не това е примера, който трябва да се дава на децата, непрофесионално е. Учителят е призвание, а нейното е професия, начин на изкарване на пари. Това може да се прави и по друг начин. За да се занимаваш с деца (било то малки или големи) се иска призвание, да те заобичат децата, да заобичат предмета, да ги  вдъхновиш да мислят, да творят, да пишат .... Не е за всеки.

Наборката като беше в края на 6 кл и началото на 7 кл я бях записала по математика при една учителка, за коато се оказа, че няма ковид, няма памдемия, хората не боледуват от това - внушават си и се разболяват, не ходеше с маски, говореше срещу всички мерки, които се вземаха. Като затвориха школите - тя продължи да събира децата. Обясних й, че не искам да водя дъщеря ми, ако е възможно да бъде онлайн. Накара ми се, че заради мен трябвало да плаща за платформа. Лошото е друго, че част от времето, което трябваше да преподава, всъщност обясняваше на децата как такава болест няма, как тя самата се лекува без лекарства, с рейки, гъби и какво ли не.
Е, спрях я разбира се и я записах на друго място.

The Invisible, можеш да се гордееш с детето,   стопли сърцето ми!

# 372
The Invisible, моля те сподели за чаените неща. Нещо напоследък все ми се пие и... имам желание поне като ще пия чай да е нещо, което да е хубаво, а не каквото ми попадне пред очите - в смисъл не всичко ми харесва, купувам хаотично и често съм разочарована.

Кати, честно да ти кажа, изобщо не съм фен на чая
В Пловдив има чаена къща и ходя да се консултирам там
Иначе за аксесоари -има много хубави коледни метални филтри, хубава кана  или нещо подобно

за учителката по китайски, сега прочетох-абсолютно недопустимо
тази пандемия ме накара да виждам с различни очи доста хора Thinking

# 373
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в японската седмица в лидл бяха пуснали чугунен чайник с две чугунени чашки. много се хареса на Горинич. Simple Smile

инвизибъл, поздравления за детето.

при нас поискаха подаръци за деца в уязвима среда. купих два, ще ги опаковам и в четвъртък ще ги занесе. помолиха и за дарения - дрехи, обувки, бельо... Cry ще видя какво мога да направя.

# 374
  • София
За подарък на момче сме вземали логически игри от ozone.bg, има също и escape room игри.
За дъщеря ми мисля да й подаря периодичната таблица - прозрачна с реални елементи, ама следващата учебна година, че имаше интерес към химията, но догодина може да се изпари.

МОЛЯ, дай линк към това!
Лошото е друго, че част от времето, което трябваше да преподава, всъщност обясняваше на децата как такава болест няма, как тя самата се лекува без лекарства, с рейки, гъби и какво ли не.
Е, спрях я разбира се и я записах на друго място.

Имах един такъв приятел... Не, не съм го отрязала за тези му приказки (пиеше белина, беше музикант и... всъщност много свестен човек, макар и не точно... хм) - ковид го направи... Sad

The Invisible, жалко... не, повече за информацията, не за филтрите... но благодаря!

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 15:24 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт