ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 968
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • В центъра на моретата
Ей, това вече е къса клечка. И, ако на випуск се паднат няколко такива учители, не знам какъв е смисъла децата да се връщат в училище, освен да си общуват, което могат да го правят и след училище като са ДО.

# 346
  • София
Гита, от класа на девойката миналата седмица бяха подали над 20 деца декларации, но заради голямото чакане на 1.12 пред лабораторията, много деца се отказаха и се прибраха вкъщи, като им се даде възможност да учат онлайн. Равносметката е в сряда са били 10 деца, а в четвъртък и петък по 8. Въпреки това никой не ги върна вкъщи, а учеха присъствено.
При вас тези родители първо са изпратили декларация за съгласие и след това са я оттеглили или просто децата не са дошли на училище?
Наистина е много много тъпо. Дано все пак здравия разум надделее и отново да тръгнат на училище.

# 347
  • София
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%BE%D1 … D0%BA%D1%81%D1%82

После намерих текста на песента" И никой не разбра, отиде си лятото, идва есента" - пълно е с местоимения. Детето се забавлява и ги научи без наизустяване.
Светкавица, ако ги имаш систематизирани местоименията по текста на песента, би ли ги споделила? Мисля, че това е един страхотен начин за научаване - чрез песен - не само на тях, а и на други неща по принцип.

аз го намерих текста, но и на мен ми е любопитно как са систематизирани по него (потекста).
Иначе, ще го разпечатам и ще я накарам да ги открие и определи кое какво местоимение е.
Ей, така, да видим какво знае.

Само внимавай откъде го разпечатваш, провери го преди да го пуснеш към принтера, че преди малко 5 минути давах заето да се чудя каква е тази среща, от която някой е познал лирическата героиня... докато се усетя, че не било "от среща", а "отсреща".

Гита, онлайн в класната стая е много по-абсурдно и безполезно от онлайн всеки от дома си. Миналата година, докато бяха присъствено, имаха такива часове по математика (учителката им беше болна, а заместващият учител - по принцип учителстваше на другата ротационна смяна... Пълна пародия на час - а този учител по принцип беше най-добрият, който им е предавал... като се прибраха по домовете, обаче.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 17:47 от katiABV

# 348
  • София
Явно учителката преподава от вкъщи и децата, независимо, че са в класната стая, пак са онлайн. Много тъпо Confused .

Това пък даже не ми и хрумна, че е възможно. Ами тъпо е, да. Това известната учителка по китайски ли е?

Синът ми е доста ентусиазиран, прави се, че му е все тая, но е доста по-енергичен, нищо, че е станал в 5.30 ч. Сега правят кекс със сестра си, че имаха задачка днес от джуджетата Simple Smile

# 349
Мда, отказва тест и ваксина.
Предполагам става въпрос за госпожата по китайски в 138-мо, ако не греша.
Как не я е срам? Отказва и тест, и ваксина.
Стига бе, и това ли може да прави учител?!
Тази жена толкова ми падна в очите с всичките безумни петиции и изказвания, но това е черешката. В някое друго училище позволяват ли такава практика?

Споделете какво харесват младежите на тази възраст? При нас ще си разменят подаръци и се е паднало момче.

# 350
  • София
Споделете какво харесват младежите на тази възраст? При нас ще си разменят подаръци и се е паднало момче.
Ами, съдейки по моето, харесват футбол, Майнкрафт и аниме.
Най-лесно ми се струва за подарък някой фен-артикул на тема футбол. Ако момчето има предпочитание към някой конкретен отбор, още по-лесно ще стане. При нас бабите на младежа са го оборудвали с два суитчера на Челси и предполагам, че ще пожънат голям фурор. Размер на дреха трудно ще се нацели на чуждо дете, но за сметка на това има шалчета, чаши, мешки, несесери и какво ли още не, което може да се вземе за подарък със същия успех.

# 351
  • София
Веднага казвам слушалки. 😃 У нас все едно ги ядат, непрекъснато някой купува поредните.

# 352
  • София
И от мен 1 глас за безжични слушалки, тип in-ear.  Също и лед ленти с дистанционно - могат да се режат и ги слагат като подсветка на клавиатура, както и където другаде си искат.

# 353
  • София
Скрит текст:
Тази жена толкова ми падна в очите с всичките безумни петиции и изказвания, но това е черешката. В някое друго училище позволяват ли такава практика?

Да, учителката по английски при сина ми, но са били със заместник, не са я включвали на телевизор. Е, и, разбира се, не им е основният предмет - в смисъл, не са езиково училище / с основно езикова насоченост.
ПП
Сори, какво харесват... не знам, и аз в момента съм в шах... от моето си.

Ами, съдейки по моето, харесват футбол, Майнкрафт и аниме.
Най-лесно ми се струва за подарък някой фен-артикул на тема футбол. Ако момчето има предпочитание към някой конкретен отбор, още по-лесно ще стане. При нас бабите на младежа са го оборудвали с два суитчера на Челси и предполагам, че ще пожънат голям фурор. Размер на дреха трудно ще се нацели на чуждо дете, но за сметка на това има шалчета, чаши, мешки, несесери и какво ли още не, което може да се вземе за подарък със същия успех.

Ко да ти кажа - ако е някое като моето ще благодари любезно и после ще попита някого какво е това... ако е тениска; ако е шал или нещо подобно просто ще го бутне някъде. Малко момчета носят шалове след 6-7 и преди 17 години...

# 354
  • Ланкър, планините Овнерог
Слушалки с микрофон никога не са излишни.

# 355
Скрит текст:

Да, учителката по английски при сина ми, но са били със заместник, не са я включвали на телевизор. Е, и, разбира се, не им е основният предмет - в смисъл, не са езиково училище / с основно езикова насоченост.
Искаш да кажеш, че и вашата учителка по английски отказва да се тесва и затова училището й позволява да преподава от вкъщи, докато децата са присъствено? А заместникът за какво е?

В предното училище в долните класове имаха болна учителка и преподаваше от вкъщи, а децата бяха в класната стая, но там казусът беше съвсем друг, а не отказ от тестване.

Благодаря ви за идеите за подаръци!

# 356
Обаче на учител Яна Шишкова ( станала известна благодарение и на този форум) трудно може да се намери заместник.
Затова госпожата може да си позволи да се "барикадира" вкъщи, а децата й да са присъствено в клас.
Срам!

# 357
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
неплатен отпуск, докато реши какво иска?
разбирам страха ѝ, разбирам недоверието във ваксините, даже разбирам не пълното доверие в тестовете, но не може да държи децата за заложници.
и психиатър бих препоръчала. Sad

# 358
Добри, госпожата е от тези, които не иска маски и мерки. Така че не става въпрос за пазене в случая и недоверие, че тестовете могат да не уловят положителните.

# 359
и психиатър бих препоръчала. Sad
Самата аз бях пратена на такъв преди минути.

Написах пост под една от публикациите на г-жа Яна Шишкова във фейсбук с възмущението си, че децата са й в клас, а тя отказва да води часове присъствено.
Жалко, че не направих скрийншот на нейните отговори.
Бях пратена на 4-ти километър и бях попитана от госпожата дали имам нужда от лекар.
После бях изтрита и блокирана.

Срамота от учители като Яна Шишкова!

Общи условия

Активация на акаунт