ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 945
  • 739
  •   1
Отговори
# 330

Вие как реагират при такива разговори?
(неделя вечер!!!)
...а може и да не сте имали такива разговори...
А беше толкова хубав ден!!!

П. П.
Бебчо, създала си Богове - автентични като слезли от Олимп 😍
Имала съм контакт с такъв преподавател, дори имах чувството, че ме Дебне като отида в училище все да ми каже нещо неприятно. Много ми се е искало да реагирам подобаващо, да споря, да се гневя дори от отношение. Обаче, няма смисъл, този тип хора се "хранят" от ситуацията и още повече си изливат лошотията. Затова"да, добре ще взема мерки" и дотсм

Местоименията, в цялата им разновидност са трудни за запомняне. Някога аз бях ги разделила на групи и нарисувала картинки. Въпросителни-въпросче, показателни-стрелка, лични-човешко лице и тн. После намерих текста на песента" И никой не разбра, отиде си лятото, идва есента" - пълно е с местоимения. Детето се забавлява и ги научи без наизустяване.
От "горен набор" съм, но винаги ми е някак болезнено за несправедливо отношение към дете. Дори и 2 да пише, сложи рецензия, в кое се затруднява детето, да го насочи, а не да вдига панаири.

# 331
  • София
_re_ge, много гадна ситуация, искрено ви съчувствам. Не разбирам все пак такива родители - не може да очакваме, за съжаление, нещата да са по старому. Интересно е, че имате вайбър група на родителите, при нас няма такова нещо. Класната пише смао в Шоколо и толкова, връзка с останалите родители нямам.

Наборът стана днес в 5.30, баща му го изпрати до метрото и той се озова в 6.40 ч. в училище. Нетърпелив. Нямало позитивни, писа преди малко.

Така, сама вкъщи, отдавна не ми се е случвало, явно и аз от вълнение не можах да спя и се събудих в 4 и нещо сутринта.

# 332
Честит Никулден и поздрави на имениците!
Както се шегува една приятелка- сега за тръгването на гимназистите на ПО цветя ли да носят за учителите или шаран/скумрия.
Реге, много неприятно, дано пък скоро падне заболеваемостта. При вас е по-ниска, Сф още е в тъмночервена зона.
Моето дете се връщат от днес, според нея 22 от 27 деца. Тя хем иска, хем е със смесени чувства за пътуването в студа.
Лични обаждания от учители не съм имала, не че не е имало обрати, но просто никога не сме  имали толкова ангажиран преподавател, че чак да ни търси лично. Ама баш в неделя вечер не е много удобно.
Бебчо, метнах децата, страхотни костюми сте направили.

# 333
Re_ge, нямам думи🤐. Разбирам те напълно, а на твое място сигурно щях да съм бясна. Тези хора не осъзнават ли пораженията до които води ДО. Ако не се лъжа, става въпрос за училище по изкуства. Как по я...те, децата ще могат онлайн да упражняват различни техники и да вземат това, за което са отишли в училището.
Успешен втори първи учебен ден на наборчетата и дано довечера да видите едни щастливи, превъзбудени и физически изморени деца❤!
Честит празник на всички с имена, производни на Никола/Николай, на банкерите, моряците и на бургазлии🍷!

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 09:32 от silan

# 334
  • Пловдив

Имала съм контакт с такъв преподавател, дори имах чувството, че ме Дебне като отида в училище все да ми каже нещо неприятно. Много ми се е искало да реагирам подобаващо, да споря, да се гневя дори от отношение. Обаче, няма смисъл, този тип хора се "хранят" от ситуацията и още повече си изливат лошотията. Затова"да, добре ще взема мерки" и дотсм

... и аз имам чувството, че тази ме е усетила от 5 клас, че съм особено критична и изискваща от децата си (защото съм срещала много родители, които на подобни обаждания, а и в личен разговор, реагират, че няма как тяхното дете да се е представило зле, то е The Best!, то много е учило, явно ТЯ не го е обяснила както трябва и прочие). Аз винаги реагирам много ангажирано - винаги показвам, че зная точно на какъв материал са, тя какво е диктувала, какво има в учебника и т.н. (което наистина е така) и винаги завършвам с благодарност за личното отношение (обаждане) и загриженост. Защото наистина така го чувствам!...
Но наистина тези завръщания в училище от много учители се ползват за доказване как в ДО децата са преписвали. И им скъсват шушоните от контролни (тестове, писмени изпитвания... както искат да ги наричат).
Hands MetalHands MetalHands Metal

Честит ви Никулден, момичета!
Да са ви здрави имениците!
И нека са повече добрите чудеса в ежедневието ни!
Hearts

# 335
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
реге, зависи от учителя - би могло да е кофти заяждане, би могло да е и искрена загриженост.
ти си говорила с нея, ти я познаваш, ти си единствената, която знае точно как ти е звучала  в неделя и преди това.
би могло да е желание за обяснение(оправдание) защо на един и същи материал има веднъж 5, друг път 2.
и опит заедно да намерите причината и решението, не заяждане.
а защо в неделя, ами тогава е успяла да провери тестовете.
не съм учител, но при такова рязко разминаване бих направила още един тест и тогава да сложа оценката. но пак ще има недоволни от честото тестуване. Simple Smile Simple Smile Simple Smile май няма полезен ход.

честито на именици, рожденици и бързо оправяне на болните.

# 336
  • София
После намерих текста на песента" И никой не разбра, отиде си лятото, идва есента" - пълно е с местоимения. Детето се забавлява и ги научи без наизустяване.
Светкавица, ако ги имаш систематизирани местоименията по текста на песента, би ли ги споделила? Мисля, че това е един страхотен начин за научаване - чрез песен - не само на тях, а и на други неща по принцип.

Re_ge, много, много тъпо Confused . Не мога да си представя родители на деца в училище по изкуства така да реагират, но ето, че при вас е факт. Като се сетя миналата година с готвенето онлайн за рисувателните изпити колко беше нещастен наборът и как по никое време търсихме нова учителка, която да го вземе присъствено, ми става още по-тъжно за вас. Дано скоро да имате възможност за ПО!

JiD, на мен единствената учителка, която ми е звъняла, беше една класна от минали години. Но винаги го е правила по уместни поводи и не за да овика или критикува. От сегашните учители с никого не съм си говорила по телефона, освен с директора на гимназията. Ако получа такова обаждане, много зависи как ме "подхване". Понякога реакцията "Да, добре. Ще взема мерки." е наистина най-добрата, вместо конфронтация, спорове или обяснения.

Честит Никулден! Нека имениците са здрави, успешни и щастливи! Animal FishGift Heart

# 337
  • Пловдив
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%BE%D1 … D0%BA%D1%81%D1%82

После намерих текста на песента" И никой не разбра, отиде си лятото, идва есента" - пълно е с местоимения. Детето се забавлява и ги научи без наизустяване.
Светкавица, ако ги имаш систематизирани местоименията по текста на песента, би ли ги споделила? Мисля, че това е един страхотен начин за научаване - чрез песен - не само на тях, а и на други неща по принцип.

аз го намерих текста, но и на мен ми е любопитно как са систематизирани по него (потекста).
Иначе, ще го разпечатам и ще я накарам да ги открие и определи кое какво местоимение е.
Ей, така, да видим какво знае.

# 338
  • България, София
Честити да са днешните именици! Да бъдат здрави и благословени!
Честит празник на всички бургазлии, рибари, търговци и банкери!

Бебчо, изпуснах фотосите, но не се съмнявам в божествения изглед Simple Smile

JiD, не знам какво да кажа. Дори и да е права госпожата, по такова време да стовари подобна новина, не намирам за удачно. Толкова ли не е могла да почака следващия ден? Не знам как бих реагирала. Може би твоята реакция е била най - правилна. Чудя им се на такива учители. Като искаш да хванеш едно дете дали е преписвало или си знае материала, има си начини и то без да биеш тъпан насред мегдана. Но хора разни.

re_ge, много кофти ситуация. Надявам се скоро да отпаднат условията, налагащи вземане на мнение и децата да са обратно присъствено без никакви условности. Важното е, че детето намира нещо позитивно в цялата работа.

Светкавица, интересно е това с местоименията. Винаги е полезно да има лесен начин за преговор. И аз на опашката, ако желаеш да споделиш Simple Smile

Дъждец, как е удареният пръст. Спадна ли отокът?

# 339
Да поясня-систематизирах ги по видове в таблица и срещу всяка група нарисува картинка:
Аз, ти, той...лични - личице
Мой, твой, негов, неин притежателни-ръчички, в която да сложат нещо(притежание)
Кой, коя, кое-въпросителни, въпрос че
На възвратните не помня какво рисувах, но добавих едно голямо С(СЕБЕ си, свой...)
После, след като ги погледа, закрих едната страна, оставих само картинките и детето да намери местоимения  в песента, но не помня името и, макар да я харесвам много"И никой не разбра..."
Гледайки картинките, разпознаваше местоимения, а после подреди в празна таблица. Пиша от тел и не обяснявам май добре, но е лесно и приятно. От текст да се вади и определя е лесно и забавно и се създават логически модели в съзнанието. Изхвърлих ги отдавна, години минаха, но всеки може да го направи, споделяла съм и с други, хареса им. Иначе, ученето наизуст е зор работа, поне за моето беше така.От всеки текст може да се вади, стига да има по много, а в тази песен имаше.

# 340
  • София
Ние днес бяхме ПО, от утре пак ДО до незнайно кога  Честито!

Защо така? Положителен случай?

# 341
  • София
Светкавица, много благодаря за идеята. “Непознати улици” на Мери Бойс Бенд е песента и моят младеж много я харесва. Определено ще се пробваме по този метод. Ще е забавно, мисля.

Гита Ог, защо така при вас? Бройка деца ли не се е събрала?

При нас тестовете сутринта на всички деца са били отрицателни.

# 342
  • София
Ние днес бяхме ПО, от утре пак ДО до незнайно кога  Честито!

Защо така? Положителен случай?
Нищо подобно. Реално са дошли под 50%, явно е имало откази на декларациите през уикенда. А и те реално пак в по-голямата част от времето са онлайн( по език), но в класната стая.

Ееее, това е мега тъпо. А как така са онлайн, но в класната стая?

# 343
  • София
Явно учителката преподава от вкъщи и децата, независимо, че са в класната стая, пак са онлайн. Много тъпо Confused .

# 344
Предполагам става въпрос за госпожата по китайски в 138-мо, ако не греша.
Как не я е срам? Отказва и тест, и ваксина.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 11:07 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт