ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Бебчо, страшни красоти са това!!

# 586
Бебчо, страхотни са!
Мен много ме е яд, че не снимах какво беше сътворила девойката. Пратихме нещата по друго дете и вчера й се обадила организаторката от клуба да й каже, че всички нейни неща са се продали и идеята й била много ориганална. Беше колело на късмета с подаръци.

Виждам, че сте обсъждали назад модата със самоопределянето. Намирам влиянието на филмите, соц. мрежите, медии за много опасно в тази насока. Не защото някой може да e гей, а защото в някои страни вече се залита до патологични крайности като споменатите назад или изписването на хормонална терапия на деца, операции и пр.

# 587
  • София
Много съм съгласна, че залитането в отстояването на права в крайни насоки е изключително притеснително, още повече, както Кати писа - в отстояването на "права" за хора, които не са по никакъв начин онеправдани...
Как помагате за по-критичното възприемане на лозонгите и противопоставяне на пропагандата? Ето една Грета, която с помощтта на медии и мрежата (и подходящите спомосъществователи) стана световноизвестна... Случая на онзи, покрай когото се даде гласност на движението "black lives matter" и крайностите, до които достига "отстояването на права"... А в случаите на наистина нуждаещи се хора, децата ни не взимат отношение, защото някой няма интерес да ги популяризира...
И още нещо - освен чрез Коледни базари, децата ви помагат ли на някого в неизгодно положение (и как)? А вие по някакъв начин насърчавате ли добротворчеството?

Ох, стана дълго (и не особено коледно) и не е задължително да обсъждаме подобни теми (или ми е малко виното Simple Smile, но наистина се замислих за тази пандемия от "различни", чиито права "трябва" да бъдат защитени и какво ще се случи в бъдеще с онези, които не виждат подобна необходимост от отличаване...

Бебчо, браво! Съжалявам, че и Дъждец не е снимала Simple Smile Показвайте подобни красоти, дами.

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 13:02 от molive

# 588
  • София
Благодаря ви за милите думи, момичета Kissing Heart Всичко са продали, много са доволни.
molive,  миналата зима, когато ходеха вечер на плуване, видели бездомен човек, който всяка вечер нощувал на едно и също място. Поискаха да му купуваме храна или да му носим от вкъщи - съпругът ми вече беше започнал да го прави, но те не знаеха. Даряваха и играчките си, инициатор беше наборът. Често, като малки, в парка играеха с две дечица в неравностойно положение - казваха, че те са много специални, защото са по-силни от тях. Даваме им личен пример, но трябва те да го усетят. Скоро наборът ни помоли да подарим нещо на дете, чиито родители не могат да си позволят да му купят нещо конкретно, цената беше символична, но много се радвам, че се беше сетил.

# 589
  • Пловдив
Beb4o!
Много оригинални!!!
От какво е носа на четката?

# 590
  • София
JID, носът и очите са от памук, оцветен с акрилни бои.

# 591
  • България, София
Привет момичета, чета ви, но нещо не смогнах да пиша. Бях и малко извън София по семейни дела. Не мога да се похваля със зареждащо пътуване, но има и такива моменти. Такъв е животът.

Доста интересна и важна тема обсъждате и това живо ме интересува, защото усещам госпожицата, че се увлича в тази посока. Поддава се на агитацията, че тези хора са онеправдани и аз всячески се опитвам да й обясня, че това не е така. Много излишен шум се вдига, което привлича внимание и го отвлича от важни теми.
В сложни времена живеем и децата ни са изложени на какви ли не атаки. Наистина това е пак като някакъв вид дрога. Има хора, които имат интерес да се подхранват такива настроения и да подсилват внушения, а най - уязвимата група са подрастващите. Яд ме е, че се дава гласност на едни "проблеми", от заинтересовани, а важни и смислени неща остават без нужното внимание. Примерът с Грета е много удачен. Никак не вярвам, че едно момиченце само е успяло да набере такава популярност и скорост. Има лица, които имат интерес от това и яхат вълната, а експлоатацията на детски труд, която все още съществува на толкова много места или високата детска смъртност от глад и болести  удобно се подминават, все едно не съществуват.  
При девойката се надявам да е временна мода, която в един момент ще отмине. Тя си е доста запалена по K - pop и азиатските моди, което също оказва влияние. Не става със забрани, а с говорене се надявам, че няма да изгуби вярната посока. Винаги говорим в къщи, че следва да има мнение, да отстоява своето и да не се притеснява да се различава от масовия вкус. Никак не е лесно на тази възраст да си отхвърлен, защото не си по модата.

При наборката в сряда мина класното по БЕЛ. Господинът ги заплашил, че ще е трудно, но девойката чак толкова трудно не очаквала да е. Дал е тест, имало е и теза, която тя не успяла да напише. Не стигнало времето, пък и темата я затруднила. Тезите и миналата година я мъчеха много. Доста беше овесила нос и каза, че не се е представила добре. Уж се подготвяше доста. Изнамерих едно помалагало от времето на сестра ми с добри анализи на старогръцката литература и тя чете от него, но...
Вчера ми се обади безкрайно щастлива, че има 4, 25. Не съм доволна особено, но тя е очаквала доста по - ниска оценка явно. Не знам как е при останалите деца от класа. Вчера първите 3 часа беше дежурна на коледния базар и не е била в часа, само са й съобщили оценката.

Като казах коледен базар, всичко, с което участваме се е продало и се радвам много.

Бебчо, големи красоти сте сътворили. Браво на вас! Страхотно е, че всичко се е продало и сте помогнали за поставената кауза.
Опитвам се да уча децата си да са с отворени очи и да имат чувствителност към болката и нуждите на другите. Старая се да давам личен пример, като се включвам в различни кампании с каквото мога. Купувала съм продукти, хигиенни средства, давали сме дрехи, обувки, играчки. Надявам се да е заразно Simple Smile

# 592
  • София
И наборът се беше ошашкал от класната работа по БЕЛ. Всеки ден събираха информация за успеваемостта на класовете, които вече бяха отметнали този ангажимент. Обясняваше, че от 3 клАса има само няколко 5-ци и нито една 6-ца. В заветния ден ми написа, че имал 4-ка, на косъм от 5-ца. И в момента, в който натиснал бутон "Предай", се сетил за 3 от въпросите Joy Беше между 5 и 6, сега вече 6 е мираж. Жив и здрав да е, каквото - такова.

# 593
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак учебно, но малко по-различно.
фирмата на половинката организира коледно парти и поканили външни гости Simple Smile Simple Smile аз както винаги нищо не знам и се нося като перо по локва.
така или иначе познавам много малка част от колегите му - всички са ми нови, един повече или по-малко...
спира един млад господин до мен и пита аз ли съм човека с детето, което учи тук. признавам без бой и очаквам стандартния набор от въпроси "добре ли се учи? доволни ли сте? колко струва обучението?", на които да отговоря съответно "справя се. много сме доволни. не мога да отговоря, питайте бащата."
и ... шах с пешка. "в египет образованието много е западнало, така са ми казвали. мислите ли да се върнете обратно?"
с внимателно подбрани думи обясних, че още много дълго трябва да запада за да стигне нивото в България. подкрепих и с примери. а те за съжаление не липсват.
"ама това е сега заради пандемията, а иначе в България... и освен това не можете да сравнявате държавните безплатни училища в България с платеното (дебело подчертано) частно училище тук.
ей тук вече съвсем отключих и му обясних подробно за нивото по мое време, по времето на големите деца, за Горинич в малък град, в държавно (уж) безплатно и в София в държавно и в частно.
с една дума - попълних безплатно пропуските в знанията му.

оказа се, че бил от някаква фирма или организация, или НПО..., по линия на образованието.
за кой ли път се убедих, че има хора, които живеят в паралелна вселена. Sad

# 594
  • София
Виждам, че сте обсъждали назад модата със самоопределянето. Намирам влиянието на филмите, соц. мрежите, медии за много опасно в тази насока. Не защото някой може да e гей, а защото в някои страни вече се залита до патологични крайности като споменатите назад или изписването на хормонална терапия на деца, операции и пр.

Да ти кажа честно допреди ... абе, не много, може би година-две и аз мислех, че никой, който няма такава предразположеност не би пробвал такова нещо - понеже на мен лично ми звучи, брррр... гнусно, меко казано. Да, ама аз съм била възпитавана в друго общество. Забележи, никога не съм била възпитавана, че хомосексуалните (тогава алтернативно сексуални хора, хора, женещи се за пощенски кутии и др. подобни още нямаше) са по какъвто и да било начин по-лоши от останалите, нито, че са опасни, нито, че е заразно. Напротив. Но съм била убеждавана, че те са тъжни, нещастни, онеправдани - не от хората, а от природата. Понеже не могат да имат нормални семейства, не могат да имат деца... Че трябва да им бъде съчувствано... в резултат се чувстван чудесно в компанията им, те също в моята, но никога, по никой начин не бих имала желание да пробвам, ако не съм имала такива силни влечения... де да знам, мокри сънища с участие на жени не съм имала в детството и ранния пубертет. Wink А сега се оказва, че маса момичета в пубертета залитат по това - ами не, не е нормално, не е нормално процентът да е над нормалния. И да, това показва, че - противно на моето собствено естествено мнение от преди това - подрастващи могат да бъдат убедени да сменят сексуалните си нагласи, при това не чрез насилие в ранното детство (за това всички знаем, че може), а просто чрез убеждение - че е готино, че е модерно...

ПП
Моливче, мисля, че е много даже важно да обсъждаме тези теми... Ако се налага и с по-силни от виното аргументи. Да разберем какви са нашите, а не на онези, на които се дават трибуни, нагласи - на реалните български родители, не на вносните водачи... и, разбира се, на децата ни. Какво да обсъждаме - как се захранва с пюре или НВО? Тези неща минаха - а другите са пред децата ни, които не са вече точно деца, но са далеч още от възрастни и мъдри и определено имат нужда от напътствия - именно по тези въпроси, т.е. как да възприемат масираната агитация по тези теми.

ППП
Велина, без да имам опит с такъв проблем бих ти предложила да обмислиш възможността да я заведеш при наистина онеправдани. Да я заведеш да помага от време на време за малко в някой дом за деца - да им чете или нещо - и да види онези, които наистина имат нужда от глас. В гетото не, че е опасно, ама можете поне с кола да минете през някое от тях - има едно по протежение на Източната тангента примерно...

Хм, може би и някой и друг филм с Ален Делон или Елвис после би могъл да насочи... мечтите в правилната посока...

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 11:12 от katiABV

# 595
  • София
Прекрасни неща са сътворили децата, бебчо!!!
Много се радвам на коледните базари, за съжаление досега децата не са имали в училище. Ние дори на работа правихме в Графа. Те и сега правят, но тук не успявам да пробия.
Ние бяхме два дни у майкини на прасе. И пак пожар, и пак ММ в центъра на спасителния екип. Този път се разминахме само със стреса, и има една стена за шпакловка и боя... Ще се прави кубан за Св. Марина, то се е видяло.
И започват едни неволи с приема в първи клас... Не ми се мисли...
Една светеща елха от дълбоката провинция от мен...

# 596
  • Варна
Здравейте момичета! Направо ме е срам от кога не съм писала. Няма наваксване на четенето, но се записвам в тази тема, преди и тя да е изписана Simple Smile. Спрях да влизам и да пиша понеже след лятото получих сериозно повишение в службата и като ме налегнаха задачите нямам време за нищо друго.
При нас всичко е наред. Наборът се бори с усвояването на новия език. Не очаквах да му е толкова трудно, но вярвам, че ще се справи.
Днес сигурно ще пропусне училище, че вчера го боля гърло и имаше дълбока кашлица.

Надявам се покрай идващите неработни дни да мога по-често да се включвам 🎄🎄🎄

# 597
  • България, София
Честит Игнажден на всички!
Нека днес в домовете ви влязат, здравето, любовта, изобилието, топлината и хармонията!

Кати, идеята ти е добра. Макар че не е като да не е виждала деца, които живеят в тежки условия. В селото на свекърва ми има такива примери от малцинствата, които човек няма как да не забележи.  Но напомняне от време на време или посочване на нещо, което е пред очите ти, никога не е излишно.

Маги, много съжалявам за инцидента. Как е мъжа ти?
Хайде да се приключва вече с тези приключения при вас Hug

# 598
  • София
Велина, сега се сетих. На гърба на нашата гимназия имахме социален дом за изоставени дечица до 3 годинки.
Бяхме в девети клас. Класната ни заведе за предстоящите Коледни празници, да подарим подаръци, да видим децата... Беше потресаващо. След години казваше, че това е безотказен контрацептив в практиката и на учител...
Докато завършим всяка година ходихме там, понякога и само така след училище.
Иначе всички след инцидента са добре... Той само каза, че после е треперил половин час, а мама пи хапчета за успокоение. Пак малкият дявол, но днес ще меся питка да раздам, че много ми идва вече. (поне децата не се уплашиха този път, че ги бях замъкнала с мен до Лидл).

# 599
  • София
Маги, дано приключат вече тези екшъни при вас Kissing Heart Как е на работното място, успяваш ли да удържиш фронта?
Лилла, честито за повишението Kissing Heart
Аз май съм най-нетърпеливата от всички вкъщи за предстоящата ваканция. То как иначе, малките утре имат контролно, а и веднага след празниците започват с контролните - аман вече Joy

Общи условия

Активация на акаунт