ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 879
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ха, Моливче, нашите наборчета да не се окажат астрални близнаци? Ние извадихме ЛК в първия работен ден след навършването на възрастта с бърза поръчка, за да могат да извадят с баща си карта за стипендията преди ваканцията. Вече си я носи надлежно в портмонето.
Йованка, как е реагирал младежът? Той е високо момче, ако не греша, може да са го взели за по-голям Wink
Иначе за самоопределянето мисля, че на тази възраст просто много бурно и шумно искат да са застъпници за всякакви права. И това, че са искали такива подаръци девойките всъщност може да не значи, че се самоопределят така, а че са "адвокати за равни права". Поне по подобен начин се изразява племеницата (на 15г), която живее в чужбина и това лято беше много пламенна защитничка на всякакви полови, расови, социални права, защото: "лельо, всеки има нужда от защита, а ние (разбирай тийнейджърите) имаме силата и енергията да защитим и да не нападаме!". Щерката тогава само я изгледа, вдигна едната вежда и махна с ръка (май няма да е по защитата тя).
Висок е, да. И аз предполагам, че са го взели за голям младеж заради височината, а не за 14 годишен дечко. 😂 Беше много горд, приел го е за доказателство, че е голям.

За ЛГБТ - бях поразена пролетта като чух каката(тогава 11 клас) да ми обяснява за любовни драми между еднополови двойки в техния випуск, всичките момичета. Имало 5-6 двойки. За нея тези отношения са истински, за мен такава масовост ми е по-скоро поза и търсене на различното. Но, откъде да знам, може и аз да съм консерва и да се впечатлявам от вече тривиални неща в днешния свят.

# 571
  • В центъра на моретата
От Озон днес получих поръчка, която дойде един ден по-рано от обявения срок. Не съм имала проблем с тях до момента. Дъщеря ми избра да подарява книга и поръчах от там на Нийл Геймън - момичето, на което ще подарява си падало по определен жанр. Говорихме за пъзели, бижу или спирала, ама не й допаднаха. Не знаеше и каква музика слуша, иначе в “На тъмно” има интересни рокаджийски (и не само). Днес са събирали пари, за да купят на класната си някакъв дребен подарък.

# 572
мода сред тийнейджърите е - както това да не си стрейт, така и да си обратния пол или небинарен, да си пишат в социалните мрежи прънаунсите и като се запознават- да си ги казват. и не само тийнс, ами цялата западна, предимно американсака засега, мода. само като вземеш новите серии на "сексът и градът" и ...

аз с гей съм съвсем ок, но това с половете - само обърква децата от малки, както мода става, и то говоря за съвсем малките, дето още съвсем не разбират, а вече са в тик ток, та аз смятам, че и нашите са малки за това, виж 17-25 г. ми ес вижда по-адекватното време да прецениш, че си падаш по други пол. з

# 573
В унисон с гореобсъждането  мисля че и тези залитания по азиатски идоли от последните десет години  , женоподобни момченца с женоподбно излъчване е също някаква ужасно уродлива мода.
Моят син в началото на годината започна да седи с ново дете. Каза че се казва @иктор. симпатично момче , високо спокойно, приличало на азиатчетата които е свикнал да гледа по плакатаите и клиповете на кака си . Това са думи на сина ми. Месец по-късно ми попада списък на децата на класа и вътре не виждам @иктор а виждам точно две @иктории. питам дали не е сгрешил нещо. той ми казва че аз съм сгрешила или госпожата която е писала списъка. това е момче, иска децата да се обръщат към него като към момче, облича се като момче, няма бюст. Аз съвсем онемях. Казвам му че не може да има грешка. списъкът е такъв, публикуван е официално , вероятно това е момиче. той каза че не може да повярва и само ДНК тест ще го убеди в противното. Баща му каза да следи в коя тоалетна влиза, но се оказва че на етажа имат само  обща тоалетна. По физическо са разпределени по височина , нямат съблекални. нов клас са, никой от учителите не ги търси по имена. Момичетата се обръщат към детето на @иктор. Синът ми твърди че няма начин да повярва в обратното. Накрая на конферанса който правиха с комисия от учители, му казах да следи списъка как ги викат поименно. Тогава стана ясно за сина ми че @иктор всъщност е @иктория. Викам чакай да я видя тази особа. Ми все едно виждам Таемин ( Пам пам пааааам пам пам , Дейнджъъъъър.... )

*ба си спечената ситуация. Каза че му е трудно да повярва. Казах му че вероятно е възрастово залитане по аниме и корейски/японски/китайски певци и танцьори. Това дете  рисува и много манга,  различни герои от аниме културата. Но за пръв път изпадаме в такава ситуация. Момчета със пецифична сексулна ориентация познаваме много, покрай щерката , при което познаваме близко и това някак вече не ни стряска. Но за момиче в този формат ни се случва за пръв път. Ето друг поглед върху нещата.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 19:35 от _re_ge

# 574
  • София
При младежът партито с подаряване на подаръци мина. Беше супер забавна подготовката - всеки пише 3 отличителни белега за себе си, откъдето може да се разбере в последствие от кого е подаръка. Също, всеки пише интересите си и какво очаква като подарък. По този начин бяха избегнати разни недоразумения и всеки получи желан дар (а и се поопознаха Simple Smile Честно казано, ако не бяха жокерите, в доста затруднено положение би се озовал с избора, или просто щеше да отбие номера с някоя чаша и коледна играчка/чорапи.

пп Малко изненадана бях от желанието на доста момичета да получат подарък, свързан с ЛГБТ, ама... Не са ли малко малки за сексуално себеопределяне (може би е мода някаква?), или аз изоставам от "тренда"?

Мода. Вносна. И доста безвкусна според мен.
А малки със сигурност не са... при това отдавна.
Жулиета, впрочем, е била на 13.
Според Талмуда (е, или според равините, тълкуващи Талмуда) момичето не бива да се омъжи преди 13. Въпреки, че може и онзи, който я омъжи на 12 прави грешка. Но пък на 13 трябва бързичко да й се намери съпруг преди да... ами, изглежда преди тя да си го намери.

С това не прокламирам ранни сексуални контакти, още по-малко - ранни бракове и бебета, само подчертавам, че тези книги и традиции са съобразени с биологията на хората - биология, която не се е променила много от тогава и ако се е променила, то е в посока на по-ранно биологическо съзряване и по-късно отпадане от "каруцата".

molive
току-що от Уики се образовах какво означава тази абревиатура ЛГБТ... А как може подарък да е свързан с това!?
Извинете, ама не ми хрумва...
И ние сме за момиче, даже знае за кое, ама не го познава много-много. Това, което описваш (molive) определено е готино и може да се избегнат недоразумения... Подаръкът вече е избран. Комплект обици (поне го помолих да види дали носи всякакви) и парфюм. Дано се харесат.

Бих могла да ти обясня, но не мисля, че езикът, дори и само терминологичният, би бил подходящ за форума.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 17:39 от katiABV

# 575
  • София
Аз пък гугълнах, що е това "Таемин"... И май, правилно съм се насочила към "това" Simple Smile
Кати, тя и банята (особено по онея територии) не е била нормална, ама нейсе - променят се нравите Simple Smile Не коментираме и средната продължителност на живота по онова време.
А "отпадането от каруцата" е меко казано... каруцарско

# 576
  • София
Кали, наистина не разбирам как би могъл да се самоопределиш като хомосексуален на 14 годишна възраст? Изключвам харесването, защото и аз имах/имам приятелки, които харесвам физически, но не бих се определила като хомо. Всъщност, честно казано, ако имаш реален опит (сексуален) - ок (макар, за 14 годишни, и това да ми е странно), но останалото малко позьорски ми звучи... И под "доста", имам предвид 4 от 9 девойки.
Относно приемането - общественото мнение значително се промени последните години и за мен "кой с кого" не е нещо, което би ме шокирало. Синът ми също няма различно отношение към хора с различна сексуална ориентация (имаме и семейни приятели, които са такива). По- скоро питам и вас, имате ли наблюдения, че това да си гей, напоследък е мода, тренд или наистина си е осъзнаване, същност?

пп- Ох, трябва да вадим и ние ЛК, че 30. дни изтичат малко след НГ

Моливче, ужасно, ама ужасно се дразня от "тренда" на подрастващите да се внушава, че вероятно са хомосексуални. Или бисексуални. Или каквито и да било другосексуални. Понеже другосексуалните не водят до плодотворни връзки. Особено пък - здрави такива. И, забележи, никак не ми пречат хомосексуалните възрастни, напротив. Но тотално ме вбесява идеята да се внушава на подрастващите точно тогава, когато формират сексуалността си. Понеже да, има "различни", но те са - и трябва да са! - рядко изключение от правилото, не правилото. И не е първото нещо, което трябва да опитат при формирането си. Не се харесвам на момчетата (забележи, не не ми харесват, а не се харесвам) - ми да пробвам тогава с момичета. Да, ама ако на 30+ разбере, че това всъщност не я удовлетворява достатъчно, ще е леко късничко тепърва да се преориентира, да търси траен партньор, да прави деца. Забележи, обратното не е никак трудно. Имам близка приятелка, която беше изключително влюбчива в гимназията... и да, в момчета се влюбваше... Имаше брак, уви, неуспешен - но не се разведе поради хомосексуалност, а поради, ами, несходство в характерите - и две прекрасни деца, направени в този период. После взе, че се събра с жена. Не бих се наела да коментирам "защо" и дали би се получило така добре с мъж - може би, зависи от мъжа, не зная. В момента са щастливи четиримата... т.е. двете с двете деца, но ако вариантът беше обратния... народът ни щеше да е с две прекрасни и умни момичета по-беден.

Та... затова грубият израз за "каруцата" - всъщност много по-солени и... как да кажа, на сръбски ми идваха.

Всъщност простата истина е, че точно това е периода - 13-15 - в който е нормално да се появят първите ерзац-сексуални контакти (целувки тип "истински", натискане, опипване, "гаджосване"... и т.н.). И всъщност, оказва се, голям процент от нормалните (да, нормални - понеже това е нормата, другото не е извращение, а просто отклонение от нормата) са склонни да бъдат убедени да са "различни"... понеже е "модерно". Т.е. стремежът да си в крак с модата може да се окаже и по-силен от природата, ако не се е проявило силно влюбване / влечение. А да не забравяме, че сме на 5-о място В СВЕТА ... отзад напред по демографски прираст. И, че на нас ни предстои да се пенсионираме, не да ставаме обратно млади. И това има ли достатъчно "нови" работоспособни хора, макар и да звучи грубо, ни интересува много пряко и директно.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 18:08 от katiABV

# 577
  • Русе
Аз купих флашка за размяната на подаръци.

# 578
  • София
Ха, Моливче, нашите наборчета да не се окажат астрални близнаци? Ние извадихме ЛК в първия работен ден след навършването на възрастта с бърза поръчка, за да могат да извадят с баща си карта за стипендията преди ваканцията. Вече си я носи надлежно в портмонето.
Йованка, как е реагирал младежът? Той е високо момче, ако не греша, може да са го взели за по-голям Wink
Иначе за самоопределянето мисля, че на тази възраст просто много бурно и шумно искат да са застъпници за всякакви права. И това, че са искали такива подаръци девойките всъщност може да не значи, че се самоопределят така, а че са "адвокати за равни права". Поне по подобен начин се изразява племеницата (на 15г), която живее в чужбина и това лято беше много пламенна защитничка на всякакви полови, расови, социални права, защото: "лельо, всеки има нужда от защита, а ние (разбирай тийнейджърите) имаме силата и енергията да защитим и да не нападаме!". Щерката тогава само я изгледа, вдигна едната вежда и махна с ръка (май няма да е по защитата тя).

Да, това е вярно, но понеже проблемите в нашето общество им се представят от вносните филмчета се втурват с цялата си енергия и наивност да защитават права, които никой не нарушава и обществени групи, които никой не репресира.

У нас няма и като цяло никога не е имало проблем нито с алтернативо сексуалните, нито с негрите. По-скоро с приемането на тези групи. Ама те се надпреварват да си кичат табелки, че животът на черните има значение. Защо сами, питам се аз, никой не се окичи с надпис "животът на циганите има значение"? Ето една онеправдана група на местно ниво, не по чужбинско.
Защо не защитят правото на Софянци да дишат (говоря за тези, които живеят в Сф, особено в Младост, където за 200 000 души и н'ам колко МОЛ-а, административни и н'ам какви сгради има... 0 на брой парка), защо не защитят Витоша, която все повече се застроява, защо не защитят Рилските езера, защо... сещате се. Просто тяхната енергия се ограбва и пренасочва към несъществуващ проблем по начин, който в крайна сметка жестоко може да ощети и тях, и тяхното бъдеще, и техните семейства / тяхното минало.

Не мисля, че е въпрос на осъзнаване сексуалната ориентация, а по-скоро някаква мода. Това да си straight се определя от тях като старомодно. Дочувайки разговори на девойката в общ кикот с приятелки те си говорят как си имат girlfriends. Момчетата ги обсъждат в някакъв контекст като дружки по-скоро, а според тях и те имат наклонности към други момчета. Но цялото това нещо по-скоро е поза. Поне съучениците на дъщеря ми и тя самата нямат изобщо някаква сексуална ориентация. Интересуват се от всякакви други неща. Поне за нея съм сигурна, че няма някакви любовни трепети все още.

Едва ли би го споделила. Поне аз никога не съм споделяла мокрите си сънища, от всички най-малко - с родителите. Съмнявам се, че някой нормален човек би го направил.

Скрит текст:
В унисон с гореобсъждането  мисля че и тези залитания по азиатски идоли от последните десет години  , женоподобни момченца с женоподбно излъчване е също някаква ужасно уродлива мода.
Моят син в началото на годината започна да седи с ново дете. Каза че се казва @иктор. симпатично момче , високо спокойно, приличало на азиатчетата които е свикнал да гледа по плакатаите и клиповете на кака си . Това са думи на сина ми. Месец по-късно ми попада списък на децата на класа и вътре не виждам @иктор а виждам точно две @иктории. питам дали не е сгрешил нещо. той ми казва че аз съм сгрешила или госпожата която е писала списъка. това е момче, иска децата да се обръщат към него като към момче, облича се като момче, няма бюст. Аз съвсем онемях. Казвам му че не може да има грешка. списъкът е такъв, публикуван е официално , вероятно това е момиче. той каза че не може да повярва и само ДНК тест ще го убеди в противното. Баща му каза да следи в коя тоалетна влиза, но се оказва че на етажа имат само  обща тоалетна. По физическо са разпределени по височина , нямат съблекални. нов клас са, никой от учителите не ги търси по имена. Момичетата се обръщат към детето на @иктор. Синът ми твърди че няма начин да повярва в обратното. Накрая на конферанса който правиха с комисия от учители, му казах да следи списъка как ги викат поименно. Тогава стана ясно за сина ми че @иктор всъщност е @иктория. Викам чакай да я видя тази особа. Ми все едно виждам Таемин ( Пам пам пааааам пам пам , Дейнджъъъъър.... )

*ба си спечената ситуация. Каза че му е трудно да повярва. Казах му че вероятно е възрастово залитане по аниме и корейски/японски/китайски певци и танцьори. Детето рисува и много манга,  различни герои от аниме културата. Но за пръв път изпадаме в такава ситуация. Момчета със пецифична сексулна ориентация познаваме много, покрай кака , при което познаваме блиско и това някак вече не ни стряска. Но за момиче в този формат ни се случва за пръв път. Ето друг поглед върху нещата.

А това е наистина много сериозен проблем. Съчувствам на родителите й... И причината да е много сериозен проблем е, че много трудно може да се разбере дали наистина е проблем. Може и наистина да има такова самосъзнание, усещане, визия, хормони (няма бюст), може да има ... много неща в тази гама, но там поне е лесно - такава е, това е положението, автентично е себеусещането.
Но може с не по-малка вероятност и да е резултат от твърде ниско самочувствие (или чувство за уязвимост, може да е предизвикано от травма, може да е предизвикано от чувството "аз нямам цици" и... много неща, общо взето). И в резултат да се опита да се добере до момчетата / до момчешко внимание / присъствие... през задния вход. Предрешена, с чуждо лице. И това не е непременно осъзнат акт. Но... толкова ниско самочувствие може да доведе наистина до много... проблематично поведение. Най-вече - саморазрушително. Надявам се да не е такъв случая, но... никак не е малко вероятно.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 18:34 от katiABV

# 579
  • В центъра на моретата
Мда, re-ge, странно или смущаващо изглежда като се случи в класа на детето.
Не сме достигнали скандинавците, които карат момченцата в детските градини и първите класове, да ходят с роклички, за да разберат дали случайно не се чувстват момичета и обратно; или пък такива, които от раждането на детето не го определят с пол (тя или той), а с “то”, докато само се определи като момче или момиче. Или още по-бруталното, в Норвегия със закон разрешават детето да определи и смени пола си след 6 годишна възраст, за да няма сътресения като започне училище.

# 580
  • София

Леле, липсва ми шокираното емотиконче... Това е ДРАСТИЧНА операция! Щото сополанкото Марийка не го харесва, а си играе с друго момченце в пясъчника, може да поиска да бъде разпорено от и до... с всички последствия от това!?

# 581
  • В светлината на слънцето
Не забравяйте, че голяма вина за тези моди имат и разните общества, фондации и прочее организации, които финансират всичко това и които получават доста солидни средства именно за тази дейност.  Нямам нищо против хора с друга сексуална ориентация, дори имам много добри приятели сред тях. Повечето са изключително интелигентни и начетени, удоволствие е да се общува. Но те не обичат да се афишират и да парадират. И не, защото някой не би ги приел или осъдил, а защото смятат, че този тип изяви и паради са по-скоро показни и често хората зад и в тях изобщо не са “истински” - това винаги са казвали. Лошото е, че всички тези организации зарибяват и се целят в децата, защото те са във възраст, когато обичат да експериментират. Нещо като нов вид наркотик. Тъжна работа. Confused

# 582
  • София
Аууу, колко много неща сте обсъждали. Аз минавам да се отчета - извадиха ми мъдрец и съм с болки и лек оток. Днес се убедих, че съм чисто луда - колко часа стана, а аз опаковам поединично сладки за утрешния Коледен базар на малките. Решиха, че ще почерпят с тях всеки, който си купи от изделията им, както и съучениците си. Та украсявахме меденки до никое време. Помолиха мен и баща си да не купуваме творенията им. Коледният дух се усеща, да ви покажа творенията им, като отново се извинявам за предстоящия чаршаф Hug

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 02:16 от beb4o_fb

# 583
Чудни неща са сътворили твоите деца. Браво ! Явно им се отдават тези неща, да продължават в същия дух.

# 584
  • В светлината на слънцето
бебчо, браво на децата! Heart

Общи условия

Активация на акаунт