ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 882
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
ваучер за някой известен за дрехи или за техника ако взема?
чудя се дали е подходящо?

# 556
  • София
Ох, мен точно от Озон трески ме тресат с доставката,че е дадена макс дата 24.12 заради артикули от външни доставчици и естествено всичко е за подарък и се чудя дали ще смогнат...?
А за подарък на момиче от класа, с интерес към анимета и макс сума до 20лв. - какво може да е приемлива идея?
Някоя манга, но трябва да се знаят вкусовете. Или тениска с любими аниме герои. Може и ваучер за Сиела - там има манги и тя да си избере.

# 557
25лв е бюджетът, до 30 става, но нямам идея
сега ще разгледам предложенията
дано пристигнат нещата до сряда
в този бюджет мога ли да се вместя за колонка или слушалки
по-разбиращите да дадат някакво предложение

Не съм от разбиращите, но пък съм от тези с повече свободно време...Simple Smile И аз мисля, че само Озон може да се вмести в срок до сряда, та ето предложения на слушалки от техния сайт: https://www.ozone.bg/landing/koleda-2021/audio.php#cat-8711 и има и такива, които се вместват в бюджета. Колонките са по-скъпи, май, но и те са на същата страница, така че и тях може да прегледаш.

Тук няма да разменят подаръци...и тази година.

# 558
При нас май няма размяна на подаръци, но класът събира пари за дребен подарък за рождениците. Вчера купиха на едно момче коледна чаша за шоколад и освен това я напълтиха с бонбони. Обсъждат си ги предварително нещата. А моят се нажали, че е роден през лятото 😆
За подарък аз бих избрала ваучер.

# 559
  • на Мелмак
От Озон поръчах, сега ме е яд за тениските Grinning

# 560
  • София
При младежът партито с подаряване на подаръци мина. Беше супер забавна подготовката - всеки пише 3 отличителни белега за себе си, откъдето може да се разбере в последствие от кого е подаръка. Също, всеки пише интересите си и какво очаква като подарък. По този начин бяха избегнати разни недоразумения и всеки получи желан дар (а и се поопознаха Simple Smile Честно казано, ако не бяха жокерите, в доста затруднено положение би се озовал с избора, или просто щеше да отбие номера с някоя чаша и коледна играчка/чорапи.

пп Малко изненадана бях от желанието на доста момичета да получат подарък, свързан с ЛГБТ, ама... Не са ли малко малки за сексуално себеопределяне (може би е мода някаква?), или аз изоставам от "тренда"?

# 561
  • Пловдив
molive
току-що от Уики се образовах какво означава тази абревиатура ЛГБТ... А как може подарък да е свързан с това!?
Извинете, ама не ми хрумва...
И ние сме за момиче, даже знае за кое, ама не го познава много-много. Това, което описваш (molive) определено е готино и може да се избегнат недоразумения... Подаръкът вече е избран. Комплект обици (поне го помолих да види дали носи всякакви) и парфюм. Дано се харесат.

# 562
  • София
И при нас ще разменят подаръци. Бюджет - 30 лв. Имаме момиче за късметче.
Гледа тениски (проучихме вкуса към музика), но реши, че е твърде лично... и като типична дева с характер отсече - химикалка... Купи някакво лимитирано коледно издание на Паркер в опаковка тип бонбон от Ориндж (мотив, и да не и хареса - ще го ползва - толкова много имаме да пишем още в този живот) и метална коледна кутия с коледни лакомства... събра се в бюджета с 1,09 отгоре и го мисли три дена, нали нямало да е проблем... Няма припадаща от смях емотикона...

# 563
  • София
пп Малко изненадана бях от желанието на доста момичета да получат подарък, свързан с ЛГБТ, ама... Не са ли малко малки за сексуално себеопределяне (може би е мода някаква?), или аз изоставам от "тренда"?
Моливче, на мен не ми е странна конкретно възрастта, защото точно сега протича това осъзнаване. По-скоро ме изненадва, че казваш "доста". Бих се затруднила с такъв подарък за все още дете; първо се сетих за тениска с дъга например. Други мисли ме налегнаха, обаче.... дано тези момичета да срещат добро отношение и приемане сред съучениците си, а и в семействата си.

При нас разменянето на подаръци ще е във вторник. Тогава и някакво тържество щяло да има, но синът не знае подробности. Преди малко пък получихме мейл, че в нашето училище на 22-ри ще са с намалени часове, а на 23-ти няма да учат, което е повече от чудесно Hug

# 564
  • София
И тъй, за личните карти - току - що полицаи са поискали ЛК за проверка на моя, преминавайки пред Народното събрание. С качулката на главата явно им се е видял подозрителен или им е било скучно. 😃

# 565
  • София
Кали, наистина не разбирам как би могъл да се самоопределиш като хомосексуален на 14 годишна възраст? Изключвам харесването, защото и аз имах/имам приятелки, които харесвам физически, но не бих се определила като хомо. Всъщност, честно казано, ако имаш реален опит (сексуален) - ок (макар, за 14 годишни, и това да ми е странно), но останалото малко позьорски ми звучи... И под "доста", имам предвид 4 от 9 девойки.
Относно приемането - общественото мнение значително се промени последните години и за мен "кой с кого" не е нещо, което би ме шокирало. Синът ми също няма различно отношение към хора с различна сексуална ориентация (имаме и семейни приятели, които са такива). По- скоро питам и вас, имате ли наблюдения, че това да си гей, напоследък е мода, тренд или наистина си е осъзнаване, същност?

пп- Ох, трябва да вадим и ние ЛК, че 30. дни изтичат малко след НГ

# 566
И при нас две девойки се определят като "различни", защото за мен това е думата, към момента, близка до това, което вероятно им бушува в главиците. И го намирам, че е повече тренд, отколкото себеосъзнаване на този етап.

# 567
  • Варна
Ха, Моливче, нашите наборчета да не се окажат астрални близнаци? Ние извадихме ЛК в първия работен ден след навършването на възрастта с бърза поръчка, за да могат да извадят с баща си карта за стипендията преди ваканцията. Вече си я носи надлежно в портмонето.
Йованка, как е реагирал младежът? Той е високо момче, ако не греша, може да са го взели за по-голям Wink
Иначе за самоопределянето мисля, че на тази възраст просто много бурно и шумно искат да са застъпници за всякакви права. И това, че са искали такива подаръци девойките всъщност може да не значи, че се самоопределят така, а че са "адвокати за равни права". Поне по подобен начин се изразява племеницата (на 15г), която живее в чужбина и това лято беше много пламенна защитничка на всякакви полови, расови, социални права, защото: "лельо, всеки има нужда от защита, а ние (разбирай тийнейджърите) имаме силата и енергията да защитим и да не нападаме!". Щерката тогава само я изгледа, вдигна едната вежда и махна с ръка (май няма да е по защитата тя).

# 568
  • София
Не мисля, че е въпрос на осъзнаване сексуалната ориентация, а по-скоро някаква мода. Това да си straight се определя от тях като старомодно. Дочувайки разговори на девойката в общ кикот с приятелки те си говорят как си имат girlfriends. Момчетата ги обсъждат в някакъв контекст като дружки по-скоро, а според тях и те имат наклонности към други момчета. Но цялото това нещо по-скоро е поза. Поне съучениците на дъщеря ми и тя самата нямат изобщо някаква сексуална ориентация. Интересуват се от всякакви други неща. Поне за нея съм сигурна, че няма някакви любовни трепети все още.

# 569
  • София
Ох, мен точно от Озон трески ме тресат с доставката,че е дадена макс дата 24.12 заради артикули от външни доставчици и естествено всичко е за подарък и се чудя дали ще смогнат...?
А за подарък на момиче от класа, с интерес към анимета и макс сума до 20лв. - какво може да е приемлива идея?

Можеш да им се обадиш и да ги помолиш да разделят поръчката - да ти пратят нещата, които имат налични, да ти кажат какво липсва, можеш или да замениш с друго, или да се откажеш и да търсиш другаде други неща...

Общи условия

Активация на акаунт