ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 891
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Веднъж месечно ми се налага да водя наборката на профилактични прегледи, които са по време на часовете. Това означава, че веднъж месечно се налага да отсъства два часа от училище.Обаждах се на класната да не й пише отсъствия за тези два часа. Сега обаче ми каза да не е моля вече, а да нося извинителна бележка. Докторът няма как да ми даде бележка, защото винаги е много зает и буквално ни вмъква между операциите си. Да ходя да чакам при личната лекарка само за една бележка не ми се иска. В старото у-ще не ми правеха проблеми за това. Във вашите училища правят ли проблем за извиняването на едно-две отсъствия?
Там, където ходите трябва да има сестра или човек, който пише болничните и епикризите, той трябва да ви даде бележка. Дъщеря ми ходи всеки месец на контролен преглед в Стоматологията, сестрата от регистратурата ѝ издава бележка за отсъствията.

# 541
  • В светлината на слънцето
Единствено в началния курс минаваха метър, ако се налагаше да отсъстват. Във всички други училища следяха супер изкъсо. Даже закъснения за час нанасяха. При три закъснения - отсъствие. И без значение на причината. За дъщеря ми се е налагало да пиша молба до директор за 3-4 дни отсъствие за участие в международно състезание по фигурно пързаляне.

# 542
Цитат
Там, където ходите трябва да има сестра или човек, който пише болничните и епикризите, той трябва да ви даде бележка. Дъщеря ми ходи всеки месец на контролен преглед в Стоматологията, сестрата от регистратурата ѝ издава бележка за отсъствията.
Ами аз като обиколила достатъчно болници и лекари смело мога да твърдя, че колкото е по-търсен даден лекар, особено ако отидеш без направление, няма да ти издаде медицинска бележка за училище. Например при Мангъров такива неща не се случват. Два пъти сме го посещавали, ама бележка йок  (то и от посещенията нямаше никаква полза, де).
За протокола и аз водя детето на имунологични периодично и няма как доцентката да я карам да се занимава с бележки, при положение, че я чакат доста сложни случаи. Да не говорим за хепатоложката на сина ми , която работи и с трансплантирани деца.
Обикновено си взимам бележка от ЛЛ, с нея проблем нямам.

# 543
  • София
В старото училище два или три пъти се е налагало да отсъства за по няколко часа и тогава съм взимала бележка  от личната лекарка.
Февруари трябва да я водя на очен преглед. Лекарката преглежда само следобед, а февруари девойката ще е втора смяна. Ще взимам отново бележка, но нашата лекарка винаги ни дава.

# 544
И при нас са искали винаги. Дори веднъж трябваше просто да излезе по-рано от последния час, втора смяна, за коледния концерт, докато още свиреше, но ми искаха бележка.

# 545
момичета, дайте идея -ще си разменят подаръци в класа
момчето не играе компютърни игри, не гледа анимета, не се интересува от спортове, не чете книги
направо съм в шах какво да му подари

# 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ваучер за Ориндж.
има от всичко, все нещо ще му хареса.
или такъв логически пъзел
https://mousetoys.eu/product/2952/djeco-komplekt-metalni-logicheski-pazeli.html
има и дървени, ина и а"маркови" Simple Smile Simple Smile Simple Smile

тонколонка или слушалки са класика за възрастта

# 547
  • на Мелмак
Аз точно това поръчах - колонка и слушалки.

# 548
Какви тонколонки и слушалки поръчвате?

# 549
  • Варна
Невидимке, имат ли бюджет, който да не надвишават или могат свободно да избират? Защото в стария клас винаги имахме ограничения от рода на "до 10 лв", до "15 лв", че и до 5 като са били по-малки. Ако нямат някаква безумно малка сума, определено подкрепям Добри за идеите за логически пъзел и слушалки и добавям тениска от купинаука или някой подобен сайт. Миналата година за РД на щерката взехме една с "Обичам и химичната формула на шоколада". Беше страшен хит Simple Smile Ако младежът си пада по програмиране, или физика, или математика, там има доста интересни предложения също.

# 550
Нашият бюджет е до 20 лв и аз  не можах да намеря свестни безжични слушалки дори за 2 пъти по толкова камо ли и колконка в тези пари.
Сега разгледах тениските и наистина много ми харесаха и май ще поръчам оттам.

# 551
25лв е бюджетът, до 30 става, но нямам идея
сега ще разгледам предложенията
дано пристигнат нещата до сряда
в този бюджет мога ли да се вместя за колонка или слушалки
по-разбиращите да дадат някакво предложение

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 09:31 от The Invisible

# 552
  • София
Опит с 3 училища имам и винаги са искали бележки за отсъствия (от 4тото още не се е налагало).
Само веднъж в 7 клас ми се наложи за баткото да помоля (чрез него, написах бележка) да го освободят от час (нямаше как да отсъства от целия ден, а "не може хем да е в къщи, хем на училище").
Деня преди състезанието на НПМГ, беше на училище до 7+ ч. и ми се искаше да си почине.
Г-жата по ФВС му пожела успех и го освободи, а математикът ми се обади, за да ми каже, че ще го освободи, но ще му пише отсъствия (2 уч ч.).
Нямаше никакви отсъствия и ми беше все тая, но просто исках да не си тръгва без знанието на учителите.

# 553
  • София
Честно, ако не е поръчката от Озон, хич не бих разчитала на доставка в срок точно преди празниците. По-добре направо в някой Технополис или подобен за слушалки/колонка.

# 554
Ох, мен точно от Озон трески ме тресат с доставката,че е дадена макс дата 24.12 заради артикули от външни доставчици и естествено всичко е за подарък и се чудя дали ще смогнат...?
А за подарък на момиче от класа, с интерес към анимета и макс сума до 20лв. - какво може да е приемлива идея?

Общи условия

Активация на акаунт