ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 892
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Извинявам се, че не съм по темата, но искам да помоля Дидева, ако има възможност да и пиша на ЛС.
Ако не успееш по някакви причини, ето ти и фейсбук страничката ѝ: https://www.facebook.com/DidevaBG

РС, имахме една присъствена, по-скоро за запознаване и една он-лайн (с часове за всеки родител по различни предмети), на която вече персонално се разискваха силни/слаби страни.

# 526
  • В центъра на моретата
Родителска среща имахме през септември преди началото на учебната година присъствена и през ноември - онлайн само с класната. До момента никой от учителите не ми се е обаждал за нищо. Нямам представа има ли такава практика. Хубавото е, че всички домашни, проекти, презентации и т.н., които им дават, независимо дали са присъствено или онлайн, се получават в служебните им мейли (които кореспондират с класрум) и даже да отсъства дете, ежедневно си вижда това, което трябва да подготвя за следващия час.
Срочни оценки по предмети, които са с по един час седмично има.

Вчера никой от класа не излезе положителен и много се надявам да остане така. Имат момиче, което е в каратнина. Явно се е разболяла в двата дни, като ги пуснаха на училище преди 6.12. (преди да ги тестват). Надявам се тя да не е била на училище тогава - дъщеря ми не може да си спомни.

# 527
  • София
Скрит текст:
Иначе, в моята лична класация на върха седи един "учител" по математика, който обясняваше на децата, че задачите трябва да се натамъняват към отговорите, а не да се търси точност в решенията Flushed .
И веднага след него оная българичка, която казваше, че Българският и Литературата са едно и също.

Абе понякога си е таман така... ама не баш в 8-ми клас. Wink

# 528
И аз се учудвам от това масово звънене на родители. Някак до 4ти клас е ок, но нагоре не знаех, че се прави.

Мен ми се струва, че в случая на Пиза учителката не е била злонамерена, но е нямала подход с това начукване на канчето към родителите. Аз съм на мнение, че родители, деца и учители трябва да са в един отбор и че няма как учителят да виси върху главата на ученика, за да си напише той домашното или да си научи думите. Това е работа на детето. Просто в тази възраст ги хваща пубертета и става мазало. А и отделянето от вкъщи със сигурност играе огромна роля. Според мен с повече говорене, напомняне ще си дойдат на мястото нещата.
Ако детето беше вкъщи, лесно можеше да се проверява вечер от родител с едно бързо изпитване по речника и показване на написаното домашно. Като е далеко обаче, не става. Евентуално баткото да се натовари за известно време с тази задача.

# 529
  • София

Никак не мисля, че родителите, учителите и децата са (или трябва да са) в един отбор. Нещо повече, никак не ми се струва, че който и да е от трите е в един отбор със себе си. Така че може би е добре да оставим отборите на американците... И трите категории не просто имат различни интереси - имат интереси, които са разнопосочни и... се отнасят до един-единствен човек. И да, равновесието там винаги и по условие е нестабилно. Понеже поне една от групите няма постоянни характеристики, напротив, променя се постоянно, променя се така, че не може да разбере сама себе си - през цялото време е в наваксваща позиция. Наваксва на размер, наваксва на функционални умения, наваксва на хормони (не непременно и не само полови). Предимството е, че е свикнала - т.е. от как съществува малкият човек е в такава роля. И тя продължава поне докъм 25. А после към 45 - 48... започва отново. Много, много по-трудно - понеже вече не малкият човек е отвикнал от това да му се налага ментално да наваксва някакви физически промени. И да бъдем реалисти - не малко от вторите две (родители и учители) категории попадат именно в тази група. В какъв един отбор можем да бъдем!?

Аз съм в отбора на червеното вино, ама напоследък - и доста упорито - и в отбора на концентрираните ликьорни вина. Ама нещо напоследък не мога да си намеря шери, бих се радвала и на мадейра, ако не е с безумна цена... ей така, новогодишно, празнично... Я да вземем да си поговорим за важните неща! Wink

Напоследък - последните... абе, доста години - особено много си падам по рубина.На шевал де катарзина е доста добър, на добра цена - ама нА, не помня годината. И един купаж на меди вали - рубин, сира и... не помня какво, отдавна не съм го намирала - ми харесваше, сега взех рубин, каберне совиньон и ... хм, няма да кажа, че да не го обяви някой за реклама, нищо общо нямам с тях (или който и да е производител), даже трудно си ги намирам. Та... кой какво?

# 530
  • София
От началото на учебната година имахме две РС присъствени, но едната беше преди началото, а другата непосредствено след, може би седмица.
До момента учител не ми се е обаждал нито за девойката нито за брат й. Но тази година за първи път девойката получи забележка, че е без домашно по информатика. Оказа се, че от 6 задачи е пропуснала да изпрати 2. Хубавото е, че оттогава преди да изпрати домашно гледа дали изпраща всичко.
Pisa, първо да кажа, че и аз се записвам за домашен любимец у вас. С Кати ще се редуваме пред камината. Много уютно изглежда.
Иначе, мисля, че и госпожата малко преекспонира. На всеки може да се случи да няма един път домашно по една или друга причина. А самият език е по сложен и като граматика и като произношение, така че от няколкото преподаден часа тази година не може да се правят такива изводи. Най - добре е да седнете и поговорете с младежа.

# 531
Родителска среща сме имали една в началото на годината. Аз на 100% държа отговорен набора, че се е стигнало до тук. Но започнах да се обвинявам мен, защо не натисках повече. Но аз нищо не отбирам от немски, затова всеки уикенд започнах от изучените думи да давам случайни на български, той да ги превежда. Брат му ги проверяваше, като имаше между 60-70% успеваемост. Само това успях да измисля, но изглежда не е било достатъчно. Относно учителката страшно лошо впечатление ми направи. ОК, не е добре, ще ми звънне, но защо с този тон. Можеше да каже да видим какво може да измислим, или нещо в този тон, а тя така ме нахока, виждате ли не се интересувам от детето си, не разговарям с него и не знам какво се случва. Та ние всеки ден х2 пъти се чуваме, като искам да ми казва как е минал деня, и т.н всички подробности. Да, сами са и не ми е приятно изобщо, но го правя за тяхно добро и не мисля, че заради това съм лош родител, какъвто ме изкара госпожата.
Ох, Кати добре, че е виното! Това ме крепи вечер - една чаша прави чудеса. Аз почти не купувам бутилирани. Като свърши домашното, доката стане другото имам около месец луфт, взимам от избата в Дъбник. Уникално е и 100% истинско.

# 532
  • София
Pisa, първо да кажа, че и аз се записвам за домашен любимец у вас. С Кати ще се редуваме пред камината. Много уютно изглежда.

Като й гледам размера ще има място и за двете... Wink

# 533
MianaNia много се подразних как са затворили децата. Вече всеки прави каквото си иска.. Трябва да има ясни правила и те да се спазват.
Pisa, поздравления за топлината, която излъчва вашия дом! Най-много ме впечатли колко е подредено:)

# 534
Pisa ,и моят син е с интензивно изучаване на немски и след две петици в началото,  сега след ДО има 2 по немски. Миналата година доста го натисках , тази реших да "отпусна каиша".Въпреки двойката смятам , че са доста големи вече и трябва да поемат отговорност. Не става въпрос за първокласник , че да се чувствам отговорна за неговата 2-ка , но го нахоках де , че не си е свършил работата .Ако не си оправи двойката ще има последствия за него , но няма да седна да уча отново с него.

# 535
  • София
Като отвързана съм с това ПО, спирачки нямам - летя по задачки Joy
Pisa,  ще се справи момчето ти, убедена съм! Горе главата, не се самообвинявай Kissing Heart
За РС - имахме две присъствени, но втората бе по-скоро за получаване на устройствата от училище. Наборите тепърва опипват леда, да видят къде е най-тънък, но ще се научат да стъпват на сигурно, силно се надявам.
На мен ми извадиха днес един мъдрец, че ме подлуди от болка - сега съм се отдала на мързелуване, но то трАя само 20 минути Joy

# 536
  • В светлината на слънцето
Айде, от утре и моят ще е ПО. Нали беше хремав, та и ваксината, и училището отекоха. Много се вълнува, чак днес отиде на фризьор да освежи прическата за утре.

# 537
Нашите от днес всички на училище, отпадат тестовете. Вчера взе стипендия за два месеца.

# 538
  • Русе
Веднъж месечно ми се налага да водя наборката на профилактични прегледи, които са по време на часовете. Това означава, че веднъж месечно се налага да отсъства два часа от училище.Обаждах се на класната да не й пише отсъствия за тези два часа. Сега обаче ми каза да не е моля вече, а да нося извинителна бележка. Докторът няма как да ми даде бележка, защото винаги е много зает и буквално ни вмъква между операциите си. Да ходя да чакам при личната лекарка само за една бележка не ми се иска. В старото у-ще не ми правеха проблеми за това. Във вашите училища правят ли проблем за извиняването на едно-две отсъствия?

# 539
В старото не. В новото се следи изкъсо и ходя при личната искам не искам.
Дори бяхме ходили на някакъв преглед и закъсня за третия час с 5 мин. Бяха й написали закъснение и не го бяха извинили, въпреки че занесе бележка за целия ден. Та се наложи да пиша и обяснителни имейли.

Честито ви училище Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт