ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 920
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
silan, моята ги била решила и трите, но за втората има съмнения и според нея няма да хване 16 точки, но пък както тя каза, каквото такова.
Dive, може би защото е олимпиада по математика и затова са задължили всички да се явят. Изключения е имало само за деца, които имат уважителни причини. Поздравления за твоята девойка. Пожелавам й и на националнен кръг да отиде.
Дъждец, уф, че неприятно. Жалко за базара и партито. Мен ме е яд като прочетох, а не знам как се чувстват децата. Дано всички да са здрави.
MianaNia, стискам палци да не карантинират вашия клас и да се радват децата на ПО.
Лу, много ви е хубава елхата.
Девойката до преди малко украсява нашата, но си имаше помощник😁
Скрит текст:

# 466
Някой набор ходи ли на козметик за почистване на лицето?
Чудя се дали не е рано' но има доста черни точки

# 467
По-добре рано, отколкото с черни точки. Така може да се научат да поддържат добра хигиена на кожата.

# 468
Не мисля, че е рано. При моята козметичка ходят много деца на възраст след 4 клас - коломаска, черни точки, оформяне на вежди и т.н.

# 469
Моят син го водя при моята козметичка,  защото има доста черти точки по носа. Аз цял живот боря акне , за това гледам да държим нещата под контрол още от сега.

# 470
  • В светлината на слънцето
Аз като гадната свекърва пак да си кажа: не козметик, дерматолог трябва за пъпките. Иначе може да останат и след пубертета или да оставят кофти белези. Понякога чистенето на пъпките и черните точки не е ок и е по-добре да не се пипат. Та  потърсете съвет на лекар, не на някой, изкарал един курс неизвестно къде.

# 471
  • София
Хей, lulumba, много уют създава тази красива елха Kissing Heart Марти, страхотен помощник и прекрасна елха си имате Kissing Heart
Dive , браво на девойката! Дано размисли за областния кръг Kissing Heart
Дъждец,  дано стане чудо и успеят децата да усетят коледния дух в АК - надявам се по някакъв начин да се случат нещата Kissing Heart
Наборът го водих веднъж на козметик , след празниците мисля да му запиша отново час.

Маги, много вкусно изглежда изкушението, със сигурност ще вдъхне сили на този  който го изяде Kissing Heart

# 472
  • София
Лулу, чакаме интервюто Simple Smile

Марти, котето успя ли да бутне нещо от елхата? Аз си падам по онзи котарак, дето има собствен фб и пише наръфано. Прилича ми на Дж. Джером в котешко тяло. И си представих твоето коте какво ще ми отговори за елхата Simple Smile

# 473
Аз като гадната свекърва пак да си кажа: не козметик, дерматолог трябва за пъпките. Иначе може да останат и след пубертета или да оставят кофти белези. Понякога чистенето на пъпките и черните точки не е ок и е по-добре да не се пипат. Та  потърсете съвет на лекар, не на някой, изкарал един курс неизвестно къде.
За пъпките съм съгласна , но за съжаление за черните точки няма спасение. 30 год се боря с тази гад, посетила съм стотици дерматолози и съм измазала почти всичко , което се продава в аптеките, лазери, пилинги какво ли не -черните точки си стоят.  Само с редовно ръчно почистване нещата горе - долу изглеждат добре и свястна козметичната разбира се ( при моята ходя от 20 год).

# 474
Ще попитам и в другата тема ' но да ми препоръчате козметик за Пловдив

# 475
  • В центъра на моретата
Водих девойката няколко пъти на козметик - имаше доста слабо акне. Почистиха й лицето и сега светна, даже няма следа от акнето - вероятон просто си е занемарила хигиената на кожата.

# 476
  • София
Ходи, ходи и между ходенията като се скъсва от мързел и не си поддържа лицето - сега вече няма да ходи Grinning

# 477
  • София
Скрит текст:
...една от майките спомена състоянието на тоалетните за най-малките и веднага след срещата група от всички желаещи тръгнаха да видят какво точно се случва и какво може да се направи буквално от днес за вчера.

Скрит текст:
оказа се, че проблема е в неясното определяне на "мъжка"/"женска" тоалетна. заради което някои деца се притесняват да ходят. прие се веднага женските да се пребоядисат розови, а мъжките сини и да се сложат повече "женски" и "мъжки" картинки. Laughing
Когато отидох на първата РС в СМГ и бях супер впечатлена, че в тоалетните има тх, топла вода, сапун и най - вече сешоар за изсушаване на ръцете. Сега четейки какви проблеми имат тамошните деца и направо ме е срам, че в една държава от ЕС хората се впечатляваме от едната тх и топла вода.
Дано един ден ги стигнем...

Тх и топла вода се появиха на много места в резултат на пандемията. В училищата - още в началото на миналата година със заповед на министъра... Сешоари за ръце пък има в доста училища (май в повечето, в които съм учила - реално никога не съм ги ползвала, имам твърде суха кожа на ръцете, но пък си играехме с тях...)

Мисълта ми беше, че може би и в предишното училище има тх и топла вода в момента.

Скрит текст:
Аз не мога да се оплача от частното училище до 7ми клас, въпреки че последната година ми скъсаха нервите заради отказа да преподават синхронно във всички часове, докато всички не минаха на ДО, и заради неносенето на маски. Иначе организационно винаги са били много добре.

Получили сме мейл, че има положително дете в класа и излизат в карантина. Пропадна коледния базар, концерта и коледното парти. Моята много си поплака.
Дано само да сме здрави.

Може и да греша и да не може да мине номерът, но поне опитай - може и да може да избегне карантината, като обяви, че през цялото време е била само с маска. Щото нали карантина се налага по новите правила при "необезопасен контакт" - над 15 минути без маска на затворено - и така не карантинират учителите... което няма да коментирам, но все пак. Опитай да видиш, ако искаш. Или ще се получи, или не. Може би някой трябва да потвърди, че е била с маска, не знам това. За учителите го декларират директорите - те откъде знаят как са в клас няма да се питаме.

Марти, как така "задължителна олимпиада"? При нас няма такова нещо, или аз не съм разбрала...

Само в СМГ е задължително. От много години...

ПП
Леле, Марти, представих си вашия помощник и моите стъклени играчки на по 60-70 години... Grinning

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 13:23 от katiABV

# 478
При моето дете приключи присъственото обучение за тази година.
Още не е ясно дали са карантирани или не, но е взето решение, че техният клас остава на дистанционно обучение до 23.12.

# 479
  • София
MianaNia, ех, много много непрятно. Жалко, че само една седмица успяха да ходят на училище.
KatiABV, откакто имаме този помощник вкъщи, вече нямаме стъклени играчки Laughing
Той ни е подарък за Коледата на 2018, тогава беше едно уплашено бебе и само се чудеше къде да се скрие и елхата му беше последна грижа, но от следващата година редовно проверява дали са добре закачени играчките Laughing

Общи условия

Активация на акаунт