ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 901
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
О, MianaNia, много жалко Sad От друга страна - като поседят в къщи, ще можете по-спокойни да посетите роднини по Коледа. Знам, че не е голяма утеха, но търся положителното и в тази ситуация (освен очевидното пестене на време в пътуване и мръзненето).
Марти, котачето ви е разкошно! Дори да прави пакости, човек не може да се сърди дълго на такава прелест Simple Smile Нашата котка е на 6г и само първата година прояви известен интерес към украсата. Сега само се опитва да си точи ноктите на поставката, защото е от дърво с кора. Но тя и по принцип си ни е кротанка.
За козметичната тема - дъщеря ми от много време посещава моята козметичка (изпитана във времето, преподавател в Медицинския колеж), но досега не е чистила лице. Ходи основно за коломаска и вежди (макар че тях вече си ги прави сама). Питала съм за почистване няколко пъти, но според козметичката ми, не й е време още. Кожата й е чиста, изключително бяла и чувствителна, край очите се появяват едни бели топченца, за които исках да се погрижат, но ми отказа. Препоръча й да ползва овлажняващ крем за тази зона и наистина има ефект. Та понякога почистването не е решение на проблема, но един добър специалист ще ви посъветва най-добре.
Преди време питах, ама да се повторя, че тогава завъртяхме в друга посока: срещали ли сте разписано правило, ако даден предмет се изучава по 1ч седмично, че не се пише срочна оценка? И евентуално - има ли изискване писмени изпитвания да се връщат/оценяват в определен срок?

# 481
  • София
Преди време питах, ама да се повторя, че тогава завъртяхме в друга посока: срещали ли сте разписано правило, ако даден предмет се изучава по 1ч седмично, че не се пише срочна оценка? И евентуално - има ли изискване писмени изпитвания да се връщат/оценяват в определен срок?

Погледнах миналогодишните оценки в школото. Физика имаха по един час първия срок и май география. И по двете има срочни оценки. И ИТ. Също има оценка. За писмените изпитвания имаше някакви изисквания (за преглеждането), но не помня точно как бяха. Трябваше да се проверяват, връщат, подписват от родител и съхраняват от учителя през някакъв абсурден (примерно 5 години) срок... Ако ти е важно ще се обадя довечера, ама може и да забравя, да питам.

# 482
Моля за насоки за коледен подарък на съученичка (късмет от томболата)🙂.
Допълвам си въпроса - има ли някоя много популярна книга измежду тийнеджърките? А игра? Биха ли се зарадвали на Jenga?
Дъждец, някакви насоки?

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 22:50 от silan

# 483
  • София
Дъждец, породата е синя британска късокосместа, не ме питай обаче защо се води синя, при положение че е сива 😂 Ние го взехме на два месеца, но тогава беше много голям на ръст и беше на самостоятелна храна. Ако си взимате такава порода няма да сбъркате. Не иска никакво внимание, той си е самодостатъчен спи почти денонощно, много рядко мяука, дори и когато е много гладен. Нашият за три години единствената беля която е направил е да ни скъса едно перде, но там беше кацнала муха и просто нямаше как да й се размине. Имам едно цвете което не го харесвам и много ми се иска да ми помогне да го разкарам, но не 😁
Ох, стига съм ви занимавала с нашия котак, че става досадно.

# 484
  • София

На мен лично ми е много забавно и приятно да слушам за котьо. Имала съм само кучовци...

# 485
Дайв, две седмици е срокът за писмените изпитвания. За срочната оценка не съм сигурна, че те разбирам точно. При нас първия срок имат по 1 час музика. Ще имат срочна оценка, която ще е и годишна. Втория срок ще имат по същия начин рисуване.
У нас специално за писмените изпитвания, надеждите са да ги върнат след ваканцията, за да си имат едни спокойни празници. Simple Smile

Браво на всички олимпийци, много се радвам, когато чета за успехите на децата.
И много ми е тъжно, като чета за карантинирани класове. Дано ни се размине това до края на годината, поне.

Добри, глътка свеж въздух са твоите разкази.

# 486
Две седмици е срокът за контролните и класните работи. Не всяко писмено изпитване попада в тази категория. Срочни оценки има и за предметите, изучавани с един час седмично.

# 487
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма как да пусна снимка - ще трябва да го приемете на вяра. Simple Smile

Горинич е получил 16 точки през миналата седмица, което е втори най-добър резултат за седмицата и тази седмица на таблото "Наша гордост" за десета година (8 клас) ще е и неговото име.
помолих го и той ми снима таблото. Simple Smile
интересно е.

# 488
  • Варна
Хилади благодарности, момичета, мадам Дидева Simple Smile Знаех си, че има нещо гнило. Учителката по ИТ твърди, че нямало да имат срочни оценки, защото имат само 1ч седмично. Очевидно е даже по-неадекватна отколкото ми се струваше Sad А за контролните... имат по поне 3 предмета писмени изпитвания (на целия клас), които не са върнати, нито оценени вече месец. Тъжничко. Те децата забравиха на какъв материал са били изпитвани, как ще си вземат поука от грешките.

# 489
Моля ви кажете с какво ниво на първия език по МОН се излизаше от езикова гимназия?

Марти, изглежда котка мечта! Дано и нашата е същата порода. Казаха ми я, но забравих.
Гледали сме няколко пъти котето на приятелка. Като почнеше да вие това животинче нощем, побърквах се.  Те са му свикнали, но ние една седмица не спахме.

# 490
# 491
Кати, книжките които взех са за Петсън и Финдъс, едната, една от историите в лисичата гора и една с разкази. Като малка, госпожицата много си ги харесваше, дано и сега е така.
Предстои олимпиадата по руски в събота, запидала се е и ще ходи нашата олимпийка. Така я кръстихме едно време, защото се записваше даходи на всякакви олимпиади, независимо дали я бива. Ама самочувствие имаше.
Тези, които ходиха на олимпиадата по мат, трябваше ли да правят антигенни тестове? Че се чудя ако искат, кога да организирам нещата.

# 492
Ако някой има интерес ,имам задачите от НОМ за Пловдив
Опитах се да ги кача във фейсбук групата за състезания, но нещо не ми се получи

# 493
Да се отчета и в тази тема. Гледам, че показвате коледни украси, та да покажа и нашата:

Наборът само ме ядосва тези дни. Върха беше неделята. Кара ги баща им на Ловеч вечерта, стигнали табелата на Ловеч и нашият ми звъни - мамо, я виж чантата ми в моята стая ли е? Та забравил си чантата с учебниците, протмонето, маската и бележката, че ще отсъства в петък. В понеделник пак тичахме до Ловеч, да оставим раницата. Изобщо главата му е на друга страна. Правили тест по немски. Май не се е справил много добре. Госпожата правил списък за речници и той в списъка. 90лв, а ние имаме 1 рафт с речници/на братовчедката децата завършиха Немската езикова в София и всичко са ни дали/ Опитвам да не се ядосвам, ама...
Поне в петък живот и здраве ще отидем малко на СПА, та да почина.

# 494
Pisa много уютно Two Hearts само Wine Glass ми липсва

Общи условия

Активация на акаунт