ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 028
  • 719
  •   1
Отговори
# 645
Защо така се обвинявате и аз да питам?Това,че сте родили секцио, или не кърмите , изобщо не ви прави лоши майки. Радвайте се на дечицата си, бъдете спокойни, наслаждавайте се на всеки миг с тях. Вие сте страхотни!
   Стиска палци на aureos! Щом докторът е убеден,че индукцията  няма да е успешна, защо ще ти го причинява?
  Ако бебчетата  карат все още жълтеница са по-лениви и поспаливи.
  Феъри , ти самичка ли се справяш с двете госпожици?

# 646
Големият ми син го кърмих 3 месеца.
И той се измъчи, и аз.
Нямаше разранени зърна, детето си захапваше супер.
Но беше все гладно. Оттам не можеше да спи, ревеше постоянно от преумора.
Ами мерси съм сега. Малкият си е на АМ още от родилното.
Ето сега спа 3,5 часа.

# 647
Бебевалежа продължава, честито на новите мами❤
Аз днес бях на тонове, били нормални уж ама нито една контракция 🙈 а съм 36+6 вече, така си се е наместила, че няма намерение скоро да излиза май. В Понеделник съм на преглед при АГ да видим тя какво ще каже, разкритие има ли ще стане ли скоро нещо.

# 648
Защо така се обвинявате и аз да питам?Това,че сте родили секцио, или не кърмите , изобщо не ви прави лоши майки. Радвайте се на дечицата си, бъдете спокойни, наслаждавайте се на всеки миг с тях. Вие сте страхотни!
   Стиска палци на aureos! Щом докторът е убеден,че индукцията  няма да е успешна, защо ще ти го причинява?
  Ако бебчетата  карат все още жълтеница са по-лениви и поспаливи.
  Феъри , ти самичка ли се справяш с двете госпожици?
Не, по стечение на обстоятелствата мъжът ми е безработен и ги гледаме заедно. Пак не се оправяме де, но е по-добре от сама.

# 649
Честито на всички нови мамчета! Да са ви здрави бебоците , да нямат колики и да успявате да се наспите!
Мен покрай малкия цицоман ми е все по-трудно да се включвам.
Fairytale11, аз в началото исках близначета и като се размислих какъв зор ще ми е, че всички грижи са по 2 , честно казано си отдъхнах , като разбрах, че геройчето е едно Simple Smile
Блу, ако има жълтеница, е нормално бебка да спи повече. Обаче пък жълтеницата се лекува с по-често кърмене и повече акане. Няма как и да има режим , за такъв може да се годори чак след третия месец. При Марио, хем вече е на 24 дни,  има някои повтарящи се моменти и въпреки това ден с ден не си приличат.
aureos, ако си спомняш и аз исках до последно да родя естествено. Дори бях съгласна на индукция. Да, ама родих секцио и, както сигурно 100 пъти казах на лекарката, ако бях знаела колко бързо ще се възстановя, нямаше въобще да се дърпам толкова. На втория ден ставах и ходех без проблем, като само сутринта ми сложиха половин доза обезболяващо, от което пък ми стана лошо. Повече обезболяващи не съм искала , а и нямах нужда. На изписването все едно не бях оперирана. Имаше момичета след естествено раждане с повече болки. Моето Аг беше на мнение, че дори и с индукция да пробваме , пак ще се стигне до секцио, но тогава ще е по спешност . Ако док е на мнение, че индукцията няма да е успешна, защо направо не ти насрочи дата за секцио, което е далеч по-добрият вариант и за мама, и за бебчо. Стискам ти палци , нещата да се развият по възможно най-добрият начин за теб и бебока.
На всички момичета, на които им предстои тепърва среща с бебоците, стискам палци за леко и безпроблемно раждане.

# 650
Ирен, разбирам те, и аз бях на кантар, но нямам намерение да забременявам отново, а не исках да имам само едно дете. Много силно се надявам като минат две години всичко да е много по-лесно. И естествено плюсът, който всички изтъкват - те ще си играят заедно и ще е по-лесно. Освен това аз мразя училище, ако трябва да го мина още няколко пъти, по-добре да сложа край на живота си, един път и за двете ще го преживея.

# 651
E , ako бяха две, нямаше да ги върна Wink
Винаги съм искала три деца, ама съм дърта вече, така че съм благодарна , че и едно имаме.

# 652
Страхотни сте, Фейри, с едно е трудно, а повече едновременно направо подвиг. 🤗

Най-големият новогодишен късмет за всички на финалната права! Да си изберат най-добрият момент бебоците! ❤️🍀🍀

Дами, а през нощта пак се замислям как се мият дупета, особено сега като наредихме всичко из апартамента. В болницата казаха и през нощта миене на дупе под течаща вода. Разбира се, че е най-хигиенично, но няма ли да му попречи да разграничава ден и нощ като се разбуди? Няма как да е и в спалнята, защото не можем там да поддържаме 25+ градуса температура като за къпане. 🤔 Което означава разнасяне и силна светлина и съответно вода в банята посред нощ?

# 653
  • до най-прекрасния мъж
И аз винаги съм искала три деца, но шансът ми да имам три е да родя близнаци. Това не виждам как може да се случи в близките поне 2 години. До преди да имам Мария, си мислех за породени. Сега не съм много сигурна. Поне докато не стане на годинка, едва ли ще имам отговор на въпроса ще мога ли да родя още дори едно преди тя да отрасне. А тогава годините ми няма да са малко. Пък за две дори не си мечтая.
Относно възстановяването от секциото. Единствено ми остана нечувствителна част от корема над разреза, която е и подута. Даже той почти оздравя, предполагам на прегледа другата седмица ще ми свалят окончателно превръзката. Предполагам кърменето много помага в тази насока. Аз бях на обезболяващи в деня на операцията и на следващия ден. На ден две си мислех, че никога няма да мога да стана и да ходя нормално. Десет дни по-късно абсолютно нищо не ме боли. Днес се претеглих- 8 кг съм оставила в болницата и съм 6 по-малко от както забременях. Надявам се да сваля още поне 5, но предполагам няма да ми е трудно с кърменето и грижите по детето.

# 654
  • София
Относно миенето на дупе през нощта - не го правя, аз и през деня доста пъти пропускам, мия ако е яко оакана. Иначе минавам с мокри кърпички - Water wipes 99.9 вода - ползвах същите и с дъщеря си, гледам сега са пуснали на повечето марки уж такива с 99 и нагоре вода, но аз си ползвам уж оригиналните от едно време - излизат малко скъпо (взимам си кашончета по 9 или 12 и ми излизат около 6,50 - 7 лв), но според мен си заслужават. Други чистят с лимента на мустела (аз нещо не мога да се оправя с него) - но пък поне по реклама му е по-добър от водата защото ако миете само с чиста вода без измивен продукт (отново едни препоръчват така, други да ползвате измивен всеки път) не се маха добре нито "акото", нито пък стария слой на крема против подсичане и си седи мазно.
А иначе в Токуда си ги говорят ей така, ако сутрин попаднеш на различни правещи тоалета ще чуеш и три различни мнения за къпането и мазането с крем против подсичане - едните казват да слагаш при всяка пелена, другите да не слагаш ако не е подсечена, едните ти показват да почистваш срамните устнички с една марличка еднократно, а другите да минаваш от двете страни по отделно. Иначе там ти сменят памперса към 10 вечерта и следващата им смяна е чак към 6 сутринта (така на третия ден ми изписаха каката подсечена...).
Друго, което гледах по всички лекции е че не трябва да е чак толкова топло в стаята независимо, че е след баня, пак трябвало да е около 22 градуса (и да се спи на около 20) ама аз съм яко зиморничава и все си мисля, че и бебчето иска топло.  Е каката мрази жегите и сега спи без да се завива, не понася и чувалчета, та май и тук си е до дете.

# 655
От няколко часа съм с кръвно 135/140-85. Говорих с лекаря, пих допегит, във Вита съм , чакам за тонове. Цял ден съм замаяна и ми е зле. Приеха ме в отделението.

# 656
Кураж, Чери Heart

# 657
Чери, направила си най-доброто, така че стискам палци за благоприятно развитие!

За миенето на дупе вечер с каката и аз не миех, ама апартамента ни беше зверски студен, защото нямахме съседи отникъде и колкото и да отоплявахме все беше студено. Стига да не се подсича, не смятам, че е такава драма. Естествено при големи "щети" няма как. Имала съм ситуации с нацапано боди до врата 😂

ПС: Мъжът ми иска 3 деца, аз на две съм доволна, но му казах, че за да има 3 (всички от мен 😁) вторият път трябва да са близнаци. Е, не са. Имаше някаква надежда, защото и в двата рода имаме, но уви. Евала правя на мамите с близнаци! Имам наблюдения (въпреки че не от първото лице) какво предизвикателство е.

# 658
Всичко ще е наред , Чери. Стискам ти палци.
Аз съм от почитателите на линимента на Мустела. Да е жива и здрава Ася, че го препоръча. В началото бях убедена, че ще мием дупе на всяка смяна на памперса. Нищо подобно. Родих се с линимента. Единствено в болницата бях занесла пакет кърпички на Water wipes , който са ползвали в бебешката стая .Остатъка си го прибрах в чантата на количката. От  момента, в който ми донесоха бебчо , минах на линимент. Единствено , ако се сменяме някъде навън, ползвам мицеларна вода+ павловича мас.
На този етап 3-4 от изхожданията са извън пелените. Не смея да го притискам за всички заради рефлукса, че често пълним легена не само с ако, ами и с повърнато.
Иначе бебчо прилича яко на мен по отношение на водата. Кефи се на всеки досег с нея- и лицето като мием сутрин, и дупето на чешмата, а във ваната направо се размазва от кеф. Не ми се мисли , като порасне още малко , как ще е, няма да има излизане Simple Smile

# 659
Успех, Чери, всичко да е наред!! 🍀🍀

Супер сладко звучи, Ирен! 🤗 Вие както добре се справихте с кърменето, какъв ти е най-големият съвет за първите дни? Честото поставяне, най-вече през нощта предполагам? Мъчим се ние и е слаба работа, старая се максимално често, но в болницата къде изтощение, къде налаган график, изследвания, разнопосочни инструкции и плоски зърна... 😀 На моменти и не мога да го събудя да суче, а няма жълтеница. Би трябвало днес да ни изпишат 😊

Общи условия

Активация на акаунт