ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 029
  • 719
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, термина ми е 20.12, имам болки ниско долу, но са слаби. Будя се нощем, не спя добре, въртя се. Не се чувствам в кондиция. Вероятно някакви страхове ме гонят, въпреки че 2019 съм раждала.

# 631
  • до най-прекрасния мъж
dee, не повивам, а може би трябва. Просто ден с ден не е еднакъв, а аз се плаша от всичко дали е нормално. А и хормоните яко ме тресат, рева за най-малкото. Ето, тази нощ се буди 3 пъти да суче. Току-що довършихме третото кърмене за днес. Явно си се променя и не трябва толкова да се напрягам, за да е спокойна и тя. Ако вървим така, до довечера ще станат 8, което е приемливо. Мисля, че и кърмата ми е слязла. Като стисна, излиза на струйка, не на капки. Гледам, че и тя по-бързо суче, вероятно й е по-лесно. Дано се нагласим, да съм спокойна. То е ясно, че не е машина всичко да е под час, на ли затова е на поискване. Но все пак рано ми се струваше да си намали храненията до 6 на ден и да спи по 3 часа между тях.

# 632
Прегръдки, Блу! Сетих се за част от книгата на Хедра, за децата еднорози. Казваше, че има всякакви дечица, че се променят и има такива и с естествен режим по часовник, ако помня смисъла правилно. Може да е в еднорожка фаза! 😀🤗❤️

# 633
  • София
Mikata, redberry, честити рожби! Да сте много здрави!

Блу, не мисля, че можеш да очакваш кърмено новородено да спазва някакъв режим. Относно храненията - всички консултанти, които прочетох и слушах (Хедра, Ася Демирева, Елена Василева) казват между 8 и 12 хранения за 24 часа, като минимумът е 8.

Малко хранения на голям интервал (3 часа) можеш да очакваш, ако е изцяло на АМ.

Освен това бебетата минават през т.нар. скокове в растежа, когато са по-неспокойни и искат да са по-често на гърда. Първия такъв е около 10 ден след раждането, после някъде около 3 и 6 седмица. Нататък вече бяха по-напред в месеците.

Разбира се, всичко това е теорията, която ми се е запазила в главата, все още нямам опит. Но аз съм се нагласила, че в началото ще сме като скачени съдове с бебка. Simple Smile

# 634
Добре дошли на новите бебета Simple Smile
С големия ми син, не съм имала проблеми с кърменето, само два момента ме уплашиха, не им бях обърнала внимание на лекциите. Той засука веднага, първите дни стоеше час и нагоре на гърда, като ги редувах. (След първия месец предлагах и от двете на всяко хранене). В самата болница, не помня на втория или третия ден дойде същинската кърма и тогава се уплаших. Помислих, че правя мастит и нещо такова - гърдите почти се удвоиха, станаха мноооого топли и на места мнооого твърди. В този ужасен момент попаднах на Тамара(тя е и консултант и акушерка в Майчин дом, мога да потърся тел) и добре че беше тя...
Вторият път беше на около 3м - скок в растежа, ама аз до тогава не бях обърнала внимание за тях и някак ги бях забравила. Една вечер реве и се дърпа, а грам мляко няма-ни ръчно, ни с помпа. (Отделно аз бях решила да огранича яденето уж да отслабвам). Тогава мъжа ми ме разубеди да дам адаптирано, каза наяж се и се напий, бебето ще пореве, нищо му няма. 2 часа по-късно всичко се оправи след натъпкване и пиене на вода почти до пръсване в 1 през нощта Simple Smile То тялото иска вода, като суче бебето, ми пресъхваше устата, предполагам и на всички  Simple Smile  Пийте вода и то много Simple Smile
Свекърва ми беше донесла ябълков сок-май бил за кърма, ама аз така и не разбрах има ли смисъл от него.
Припомням си моменти Simple Smile че скоро ще потрябват, кой знае какво ще ме изненада още. Засега моето човече си е още седалищно и много ми притиска вените към краката. Разширяват се, а на единия крак (долу до срамната устна и назад към ануса) даже тръгва флебит, имам терапия с фраксипарин уж за седмица, аз едва си намерих. Днес чакам да дойдат и ги почвам. Дано за времето, което остава не направи големи поражения. Не мога да повярвам как една напълно нормална бременност - нямам уж открити никакви проблеми - кръвни показатели, развитие на бебето и т.н, само от позицията му в корема да прави такива поразии за толкова кратко време.

# 635
Честита радост на всички нови мами 🌹
да са ви живи и здрави рожбите ❤️
Много да ви радват и да се обичате много 🙂

# 636
  • до най-прекрасния мъж
Аз искам да яде повече, не ме разбирайте погрешно. 6 пъти е малко за новородено. Може би и ние преминаваме през скок в растежа. Днес суче по-често и от вчера е неспокойна. Дано станат 8 и ги задържим поне 7-8 известно време. Иначе няма прескочено хранене, просто ги прави по-нарядко.

# 637
А има ли жълтеница?
Ако няма жълтеница и има нормален брой нацапани памперси, за мен няма драма. То хубаво 8-12, но децата не са еднакви. Щом се буди за храна, значи толкова му трябва на детето, при жълтеница е друго, разбира се.

# 638
За поискването, давате гърда при всяко размрънкване, което не е за памперс, нали? Намаля ли чувствителността в зърната при толкова честа употреба?

# 639
Блу, не се притеснявай за храненето. Ако ти се струва голяма паузата, защо не я слагаш на гърда както си спи. Аз така правя. Побутваш зърното към устата, като отвори - пъхваш и нищо, че спи, си и яде. За режим ми се струва рано. Например снощи моята госпожица от 2 до 7 сутринта си хапне, задреме и сложа ли я в леглото, отвори очите. Пак гърда, памперс, гърда, лягане😓. Повиването не даде никакъв резултат, освен да ревне с цяло гърло в 4 ч. Накрая в 7 я сложих в стола за кола, за да е сгушена, завих с одеало, сложих стола на спалнята и яко клатене😁. Заспа и се събуди чак в 12. Поне поспа и аз с нея, че от недоспиване чевствам, че съм неадекватна ня моменти.
Докато суче, ако заспи преди да е омекнала изцяло поне едната гърда, бутам по раменцето, или я вдигам и сменям памперс. После отново.

# 640
Момичета, и аз влизам в отбора на насочените за индукция. Днес бях на поредни тонове, АГ ме прегледа и с ехограф и за разкритие, ами няма нищо, шийката е бетон. И понеже днес съм вече 38+1, а заради гестационния диабет ми беше казал, че ще ме чака най-много до 38, утре ме приемат, в събота ще пробват индукция. Като АГ каза, че най-вероятно ще приключи със секцио, защото бебето е високо и няма никакви индикации за раждане, та индукцията няма да е успешна според него.
Сега се пробвам малко да се окопитя, защото явно силното ми желание за естествено раждане няма да се осъществи, и ме чакат всички неща, които не исках - индукция, епидурална, секцио...
Както и да е, важното е бебчо да е добре накрая.

# 641
Момичета, и аз влизам в отбора на насочените за индукция. Днес бях на поредни тонове, АГ ме прегледа и с ехограф и за разкритие, ами няма нищо, шийката е бетон. И понеже днес съм вече 38+1, а заради гестационния диабет ми беше казал, че ще ме чака най-много до 38, утре ме приемат, в събота ще пробват индукция. Като АГ каза, че най-вероятно ще приключи със секцио, защото бебето е високо и няма никакви индикации за раждане, та индукцията няма да е успешна според него.
Сега се пробвам малко да се окопитя, защото явно силното ми желание за естествено раждане няма да се осъществи, и ме чакат всички неща, които не исках - индукция, епидурална, секцио...
Както и да е, важното е бебчо да е добре накрая.
Пращам ти прегръдки ! 2019 бях с бебе високо горе, без индикации за раждане, без разкритие и контракции.След пукането на водите в болницата и след индукцията родих нормално. Вярвам, че няма да се стигне до секцио. Не се плаши от епидуралната, ще ти даде малко сили, за да може да си починеш преди същинското раждане. Ще се справиш. Очаквам скоро да пишеш и да се похвалиш. Heart

# 642
Ох мила ❤ Стискам палци всичко да мине наред и да не стигнеш до секцио. Пращам ти положителна енергия и ще чакаме добрите новини ❤❤❤

# 643
  • до най-прекрасния мъж
Ами жълтичка и още. Като че ли поотминава вече, но си е жълта. Относно буденето всеки дава различни съвети и понякога се обърквам. Аз като я видя, че се разбужда, веднага вдигам. Сменям памперс и тя се досъбужда. За мокър и наакан памперс не реве. Понякога ревва,  понякога не, докато я сменям. После веднага слагам да суче. Вече два дни сутрин търси и АМ. После не търси. Явно сутрин нямам много или тя иска повече. Дотук за днес са 5 хранения, като гледам поне 7 ще станат, което повече ме устройва.
aureus, стискам палци всичко да мине нормално. На мен ми е много болно, че родих секцио, но нямаше как. Затова сега така треперя на кърменето. Поне това да й дам.

# 644
Момичета, моля ви, какво е това самообвиняване. Блу, износила си, родила си, живи и здрави сте, ВЕЛИКА СИ. Аз ако започна с нашите грешки края няма да се види.
Аз бих будила, ако е жълта. Всъщност аз и сега будя за да ядат заедно или поне една след друга, но то иначе няма как да съм адекватна. Те рядко и спят като цяло де, камо ли когато стане време за хапване.
За храненето сутрин - може при предишното хранене да хапнеш нещо и да пиеш течности или я дръж повече време. Като суче повече време пак се произвежда кърма и ще я усетиш как изпълва гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт