ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 029
  • 719
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм с вас...и мен искат да индуцират...предимно заради празниците. Това, обаче много ме притеснява...чела съм и съм слушала истории за ужасни болки и накрая пак се прибягва до секцио. Амиии...колкото и да го мисля не си помагам много - каквото зависи от мен - ще го направя, а каквото е писано - ще стане.

# 616
Не бих се съгласила на индукция.
Първото ми раждане се получи перфектно - влязох в болницата предния ден преди планираното секцио, направиха ми необходимите изследвания и тъкмо щях да се видя с мъжът ми, че ми носеше сладолед и водите ми изтекоха.
Така хем малкият си тръгна сам, хем бях в болницата и ми беше спокойно.
Второто си мина като планирано секцио ден преди термина ми. Вечерта чаках да ми изтекат водите, но този път не стана така.

# 617
Еех колко хубаво се пълни темата с нови бебчета 😊

dee92, Denittsa, Miss_Vi, Rainbow_Flower добре дошли да са ви дечицата! Да растат здрави и много щастливи! На вас бързо възстановяване 💐

# 618
Преди 2 дни на 13.12 станах мама на едно прекрасно дете Стефани. Роди се 2.900кг 50см. Няма по голямо щастие от това. Нямам търпение да си се приберем в къщи да си я гушкам с тати.

# 619
Mikata, честита радост и на теб! Да е много здрава, а на теб бързо възстановяване!

А за датите, яко валят залози около мен. Аз се притеснявах да не е днес, защото една приятелка като беше бременна с момче и си отърка корема в мен, за да е следващото ни и на нас момче. После като се оказа, че съм бременна, термините ни се оказаха едни и същи (само че нейния година по-рано), обаче се роди на 15-ти, тоест днес, та се надявах да не е. 😂
И аз сънувах една дата преди 2 месеца, да видим.
А от киселини, пишкане, болки в гърба се будя през 15 Мин...през деня не мога да спя, все се мъча да си налагам рано да лягам, че ако тръгне раждане да имам сили, ама на....

# 620
Mikata Честита бебка. Да е жива и здрава малката принцеса Heart

# 621
момичета, моето момче се роди на 11.12, 3375 гр, 51 см. Вече сме вкъщи, борим се за всяка капка кърма, не са тръгнали още съвсем нещата, но ще стане, сигурна съм.
Много пишете за индукция и искам да ви напиша няколко ред за това, което ние преживяхме. Двама различни лекаря ни казаха, че детето е с макрозомия- много едро, до термин със сигурност щяло да мине 4200, много било за естествено раждане. Като чух индукция и че до края на седмицата мога да държа в ръце детенцето си и си викам, супер, тъкмо няма да имаме стрес с тръгяане по болници в правилния момент като тръгнат нещата, нито нищо. На 9ти ме приеха и започмахме с индукцията, към която се подходи уж много леко, за да не стане някаква супер стимулация и да се насилят твърде много нещата. На 36тия час след приема ми сложиха въпросния гел за втори път( преди това пробвахме и с по- естествени методи, както и с други лекарства) След гела слушахме тонове и водите ми изтекоха. Веднага започнаха контракции. Няма да влизам в подробности сега, тъй като предстоят много раждния в нашата група и не искам да ви стряскам. За жалост при мен тази индукция беше много лош избор, нито тялото ми беше готово, нито бебето. 18 часа контракции, епидурална, която в комбинация е окситоцина се “изключваше” на половина и болката си беше брутална. Освен това бебенцето беше sunny side up, демек с лице към пъпа ми, а не обратното, което усложнява още малко нещата. Въпреки супер упоритите ми акушерки, моята мотивация, съпругът ми с мен в родилната зала, който беше невероятна подкрепа- след 16 часа контракции и 2 часа  напъни решихме, че ще прекратим естественото раждане със секцио. Бебенцето се оказа, че не е гигант и можеше спокойно да си изчака термина и да се роди с прекрасни размери когато то е готово. Какво да ви кажа, има случай, в които индукция е наложителна заради състоянието на майката или бебето, например кофти тонове или изтекли види и липса на контракции. Но причината, че лекарят ви има планове за Банско по празниците… Желая ви успех на всички, не забравяйте, че ние и децата, които носим са важни в тоьшзи момет, а не някакви лекари, които на полагането на хипократовата клетва са били с тапи в ушите. А на мен ми остава да се сърдя на себе си, че бях толкова нетърпелива и послушах съветите въпреки че знаех, че тези измервания са с много големи отклонения.
Стискам палци на всички на финалната права и на всички нови майки,намиращи се в джаза в момента като нас Simple Smile

# 622
Mikata, redberry, честити рожби, майчета! Много, много да ви радват, да растат здрави и истински усмихнати! ❤️😍🎀💐

Redberry, ужасно съжалявам за преживяното!! Невероятен герой си, истински борци сте ти и бебчо. Толкова трудно идване на бял свят... Нека пътят в живота му е точно обратното, лек и безгрижен! 🤗❤️❤️ Възстановяваш ли се добре вече? Късмет с кърменето и с това ще успеете!

# 623
redberry Честита рожбичка и като прочетох историята ти ми се насълзиха очите. Големи герои сте с бебока Blue Heart

# 624
Благодаря ти за споделения опит redberry! Bточно това си мислех как ще се изяждам ит яд само, защото мига да я гушна по-рано, а реално тя готова ли е за това? Дано сте добре и всичко върви наред ❤

# 625
Честито на новите мами и техните бебета!
Дее, ще се справиш с кърменето. Слагай постоянно бебо на гърда. Не го давай вечерта, или както има съвет по-горе, нахрани го и го дай за два часа, колкото за дремнеш, после пак на гърда. Нали знаеш за скачените съдове😆. Когато си отидете вкъщи, още повече ще ви се подредят нещата. Само вярвай в себе си.
Аз искам да попитам за колан след раждане. Някой ползвал ли е? Лекарят ми препоръча, но не зная какъв да взема и как да улуча размер. Приемам съвети всякакви и линкове😉.
Другото, което исках да питам е самоосигуряващите се, т.е. свободните професии имат ли право на бащинство и как се процедира или е само за татковците на трудов договор?

# 626
  • София
Честито на всички нови мамчета, да са ви живи и здрави бебченцата много да ви радват.

Dee, първите 2 дни и в болницата бутах добавката - там е важно бебето да наддаде за да те изпишат - при нормално трябва да имш три нощувки и ви пускат Simple Smile та мен ми беше важно да си ходя, въпреки уж добрите условия и вкусната храна - мразя болници и исках вкъщи и при другото дете. За мое съжаление ме приеха в 00:01 и се наложи да изкарам реално 4ри дни Sad
На третия се оказа, че вече я прехранвам (още от втория почна да повръща) но на мен ми е второ раждане и кърмата е нормално да слиза по-бързо. Реално на бебчето са му достатъчни и малкото капки коластра, но за да не ви бавят изписването може да си даваш добавката. После е важно у вас да не му даваш, а да му предлагаш по-често гърда. Никол първите 2 нощи буквално не спа и беше постоянно на гърда, после почна да нормализира лека полека и от 12 хранения по над 30 минути, сега вече си хапва на 3 часа за по 20тина минути, понякога и за по-малко. Доста е стресиращо първите 2-3 дни, но после се нареждат нещата. Но психически трябва да се навиеш ако искаш да кърмиш, че най-добре особено в началото е да даваш на поискване - т.е будно ли е бебето и търси ли с уста или си хапе ръцете да му предлагаш гърда - аз предлагах първо едната докато не пусне само и после и другата - пак казвам имахме кърмения по над час, но само първите няколко дни. Сега се храни само от една и на следващото хранене другата.
А относно оставянето, важно е да си в кондиция и да се чувстваш добре. Аз също я оставях беше ми гузно, но няма как да не спиш 24 часа и да си адекватен на другия ден, та не го мисли, после у вас гледай да спиш с бебето през деня за да можеш да издържиш нощните маратони, които да стимулират лактацията. Поне от лекциите, които слушах и от моя опит тия неща работят Simple Smile
Момичета за киселините и аз последния месец бях с ужасни, но содата всеки път ме спасяваше - около чаена лъжичка с малко вода.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 23:33 от Aisi_Popova

# 627
Макар че съм отскоро в тази група, ето че дойде ред и аз да се похваля. Днес с планово секцио, в АГО Стара Загора, се роди нашето момиченце-Лора. 3кг и 700 грама, 52 см. Бях подготвена за големи болки, заради секциото, но учудващо болката е като при мускулна треска на корема. Дано останат такива. Вече 2 пъти се изправях, първия път ми се зави свят и съм колабирала на леглото, но не помня нищо. Доста съм  ги изплашила. Но втория опит мина по-успешно и поседях и седнала.
Казаха ми, че бебенцето има леко завишени левкоцити и ще е на антибиотик. Звучи ми страшно, макар че моята лекарка ме успокоява, че няма страшно, ама  много не мога да се успокоя и тотално забравих за себе си и операцията. Сега сигурно ще ме очаква една дълга, безсънна и тревожна нощ.  Дадоха ми бебето за 5 минути в реанимация даже успяхме да го сложим на двете гърди да ги опита и пробва. 😀 но беше много кратък миг. Ами това е, споделих си радостта и притесненията в същото време.
PS:  Честито и на всички родили момичета. Да са ви живи и здрави бебенцата и да ви носят много радост.

# 628
  • до най-прекрасния мъж
Честито на всички мамчета, да са ви живи и здрави дечицата, а на вас скорошно възстановяване. Аз вече не усещам секциото, само сутрин по малко ме наболява, през деня съм добре. От кърменето много ми се прибра корема, остана една малка гънка над секциото.
Ние сме що-годе добре, днес ново 20. Беба реши, че няма да спи между 13.30 и 18.30, като през това време яде 3 пъти. После спа 3 часа, събуди се, къпахме я, яде и сега спи отново. Не знам аз ли се стряскам излишно, но тя няма никакъв режим. Всичко е много хаотично. Иначе, яде, пълни памперси и май е взела да качва грамчета. Татко й се качи с нея на кантара и после без нея, че ние нямаме бебешки. За 6 дни е наддала 200 гр. Предните дни на поискване ядеше по 6 пъти, което не знам как да тълкувам, с дълги паузи, в които спеше. Днес с това будуване станаха 7 пъти. Като цяло днес е неспокойна. Сякаш иска да заспи, но е неспокойна в съня си, сяпка се и се буди. Няма признаци нещо да я боли, няма и температура. Сутринта имахме повече наакани памперси, после се регулираха нещата. Вчера беше коренно различна - спеше спокойно, сучеше по-активно. Явно ще е така, може би аз очаквам много от бебе на няма и 10 дни.

# 629
Честито, Слънчоглед! Бъдете здрави, щастливи, обичайте се и се радвайте взаимно! Дано бързо ти я дадат с чудесни новини и скоро да сте у дома! 🤗🎉🍀

Благодаря за съветите, момичета! Много се радвам да видя заветните капки по протекторите в малко по-голямо количество ❤️
Айси, страхотна си, много благодаря. Както винаги полезен споделен опит! 🤗

Блу, късмет и успех при вас! Пробвате ли повиване? Гледам го моя как се стряска сам и се сетих за едни 'ризки' за повиване, които ни дадоха познати. Били им незаменими за по-добър сън. Като обгръщаща пеленка с няколко лепки за увиване.

Общи условия

Активация на акаунт