Нов трудов договор.

• 1 519
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвет. На 16.05 тази година бях назначена на работа чрез програма от бюрото по труда. Срокът на договорът беше до 16.11 тази година,демек е шест месеца. И така в понеделник 18.11.2024 шефът ме вика да подпиша нов договор,което се водело допълнително споразомение към стария договор и вече договорът ми бил безсрочен. До тук добре,но защо вече трети ден не ми излиза като регистриран в нап портала. Знам,че срокът за подаване е три дни. Казах на работодателя той казва че всичко било наред,но мисля че ме баламосва. Според вас да изискам ли копие на договора и да отида директно в нап?

# 1
Първия договор е срочен и е прекратен на 17/11, така ли?

# 2
Първия договор е срочен и е прекратен на 17/11, така ли?
Да. Но на сайта на нап не ми излиза и да е прекратен. В графата основание на прекратяване няма нищо.

# 3
Каква е логиката да те баламосва? Той не е длъжен да ти продължава договора, сам ти го е предложил. Ако иска да те баламосва защо ще ти предлага да подписвате анекс?

# 4
Ако срочен ТД не се прекрати до 7дни от изтичане на срока му, той автоматично става безсрочен. Явно онзи ден си подписала допълнително споразумение, а не нов трудов договор

# 5
Трудовият договор не ви е прекратен, а сте подписали допълнително споразумение. Допълнителните споразумения не знам дали е необходимо да се изпращат в НОИ. Поискайте си едно копие за вас. По принцип работодателят е длъжен да даде един екземпляр на работника.

# 6
Трудовият договор не ви е прекратен, а сте подписали допълнително споразумение. Допълнителните споразумения не знам дали е необходимо да се изпращат в НОИ. Поискайте си едно копие за вас. По принцип работодателят е длъжен да даде един екземпляр на работника.
Да но това не е обикновен договор,а такъв от програма и не знам какъв е реда. Утре ще взема копие от договора и ше отида в нап да проверя какво топно се случва след като шефа не ми дава някакъв смислен отовор освен да ми се хили.

# 7
Това, че ТД е бил по програма за насърчаване на заетостта, няма никакво значение. Просто от сега нататък работодателя ще плаща изцяло за негова сметка осигуровките без да има облекчение по програмата.
Допълнителното споразумение не се декларира в НАП щом няма промяна на длъжността

# 8
Да но това не е обикновен договор,а такъв от програма и не знам какъв е реда. Утре ще взема копие от договора и ше отида в нап да проверя какво топно се случва след като шефа не ми дава някакъв смислен отовор освен да ми се хили.

Съвсем обикновен договор си е. Наистина го имаше това с автоматичното превръщане в безсрочен. И на мен са ми пускали само анекс към първия договор и след това отново само анекси при увеличение на заплатата и пр. Изчакай тогава 7 дни от датата, на която е трябвало да бъде прекратен, и тогава ходи да проверяваш с НОИ. На мен всичко ми изглежда нормално.

# 9
То и ние се хилим.
Директно в НАП с този необикновен трудов договор. И там са хора, и те заслужават да се похилят.

# 10
Не се шашкай, договорът не е прекратен, а е станал безсрочен. Уведомление не се подава.
Ето чети тук: https://www.portaltrznormativi.bg/prevrashtane-na-srochen-trudov … zsrochen-9231.htm

В свои изрични становища, ..администрацията на НАП пояснява, че при превръщане на срочния трудов договор в безсрочен по чл. 69 от КТ не се подава уведомление: „Съгласно разпоредбата на чл. 69, ал. 1 от КТ, трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна. В случай, че срочен трудов договор не е прекратен от работодателя, на основание чл. 3, ал. 1, т. 2 от Наредба № 5, той автоматично се превръща в безсрочен и това обстоятелство се отразява автоматично в системата на НАП.“

# 11
Е, това, че е по програма едва ли има някакво значение в случая. И по програма да е пак са задължени да спазват разпоредбите на кодекса на труда. Просто си поискай едно копие, за да си наясно какво е подписано.

# 12
Е, това, че е по програма едва ли има някакво значение в случая. И по програма да е пак са задължени да спазват разпоредбите на кодекса на труда. Просто си поискай едно копие, за да си наясно какво е подписано.
А според вас защо не иска да ми въведе болничния в ной за да ми се плати. Дали има общо с програмата,смисъл ако го внесе ще получи по малка компенсация или там както се води за този месец. Питах го многократно и все овърта. Сега съм бременна и вече мисля да взимам болничен и се притеснявам с това мотаене. Към кого мога да се обърна ако не ми внася болничните в срок и какви са последствията?

# 13
Звучи ми все едно във фирмата работят шефа, жена му и ти.
Ти него го уведомяваш за болничния, а самия документ предаваш на деловодството или счетоводството, и те от там нататък действат по процедурата.
Ти имаш ли екземпляр от договора? Не разбирам защо при подписване на допълнителното споразумение не ти е дал екземпляр, при положение че тези документи се правят винаги в два екземпляра.
Ако продължава да те мотае без основание, може да пуснеш една жалба до инспекция по труда

# 14
Звучи ми все едно във фирмата работят шефа, жена му и ти.
Ти него го уведомяваш за болничния, а самия документ предаваш на деловодството или счетоводството, и те от там нататък действат по процедурата.
Ти имаш ли екземпляр от договора? Не разбирам защо при подписване на допълнителното споразумение не ти е дал екземпляр, при положение че тези документи се правят винаги в два екземпляра.
Ако продължава да те мотае без основание, може да пуснеш една жалба до инспекция по труда
Копие от допълнителното споразумение взех,но въпроса с болничния стои. Болничните ги давам на него,а той от там на счетоводителя на фирмата. И като подам жалба какво седва и ще има ли резултат от тази жалба?

Общи условия

Активация на акаунт