Нов трудов договор.

• 1 984
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Щом си получила само за частта, която си работила, значи имат намерение да представят болничния в НОИ. Поради какви причини е забавянето, само те си знаят.
Аз съм до тук. Не мога да правя повече предположения.
Най добре си обсъди нещата с началника и счетоводството.
Да по пътя на логиката и закона е така. Само да кажа че това е втори болничен с който се случва така. Пътвия ми беше август пак бях в програма. Плати ми 18 дни колкото си имах а по брой осигурени дни имах 23 в ной. Според мене нарочно го прави и му го казах и отрича. Ще му кажа още веднъж и следващата стъпка е жалба в ной,щом не става с добро ще стане по трудния начин.

Хубаво, ама нали се досещаш, че ако те уволни, видимо бременна може да не си намериш друга работа и да останеш без майчинство. Изчакай малко, успокой се.
И на какво основание ще ме уволни,че съм бременна ли? Договорът е безсрочен. И какво ше загубя аз освен един некоректен работодател. Мисля вече да излизам в болниченн заради силни болки в кръста и досег търпях точно заради договора. И ако пак реши да не ми ги внася аз какво да правя да стоя гладна ли?

# 31
Ако срочния договор ти е бил с изпитателен срок 6м, независимо че вече си в безсрочен договор, пак може да те освободи. Защото болнични/отпуска не се зачитат за изпитателен срок и той се увеличава с тези дни.
А във фиша какво пише? 18 отработени дни и останалите 5 как се водят?

# 32
Работодателят плаща само първите 3 дни от болничния, следващите се плащат от НОИ. Той няма особени облаги да не ти представи болничния, след като и без това си в болничен, а не на работата.

В момента дори не са минали 7-те дни, след които става безсрочен договорът доколкото разбирам. Той все още може да направи така, че да не го продължи. Изчакай малко.

# 33
От тази година дните са два.
Чудя се дали тази мила дама  има шест месеца с осигуровки.

# 34
От тази година дните са два.
Чудя се дали тази мила дама  има шест месеца с осигуровки.
Имам,да. Пет години без прекъсване!😉

# 35
Моят съвет е дамата за не си подритва трудовата книжка. Изглежда доста посредствен, нелоялен и неблагодарен служител. Въобще не оценява, че ако работодателят е искал, е можел е спокойно да се отърве от нея, съмненията и бъдещите й болнични.

# 36
Моят съвет е дамата за не си подритва трудовата книжка. Изглежда доста посредствен, нелоялен и неблагодарен служител. Въобще не оценява, че ако работодателят е искал, е можел е спокойно да се отърве от нея, съмненията и бъдещите й болнични.
Виж какво ше ти кажа изобщо не съм нито неблагодарна,нито нелоялна! Вече не работя там,понеже се разбра, че заради прословутата програма на коята бях болничните ми не се внасят и даже има две жалби срещу него(понеже болничните бяха два) и сега всеки ще си получи заслуженото,аз парите си,а той глобите понеже е декларирал грешни данни в нап за работните ми дни. И да добавя,че вече не работя там,понеже не аз съм нелоялната,а работодателя!

# 37
Тя програмата нали е свършила? Каква полза има да не ти внася болничните?

Тези 2 жалби са от теб, то всеки може да подаде жалба. Не знам, ама гледай да си намериш нова работа, че да не останеш без майчинство.

# 38
Виж какво ше ти кажа изобщо не съм нито неблагодарна,нито нелоялна! Вече не работя там,понеже се разбра, че заради прословутата програма на коята бях болничните ми не се внасят и даже има две жалби срещу него(понеже болничните бяха два) и сега всеки ще си получи заслуженото,аз парите си,а той глобите понеже е декларирал грешни данни в нап за работните ми дни. И да добавя,че вече не работя там,понеже не аз съм нелоялната,а работодателя!
Виждам какво си написала, какво пишеш и само ми се затвърждава мнението, че трябва да си налягаш парцалите там и да си доволна, че работодателят ти ще те остави на трудов договор, защото бременна и неособено квалифирана ме е много готино са си търсиш нова работа. Не мога да приема за чиста монета всичко, което си написала, защото не си наясно дори какво точно си подписала. Възможно е и да е имало издънка от страна на работодателя, но гледай да оцениш, че въпреки 2-та болнични по време на изпитателния срок, както и явното му знание, че ще има още такива през следващите няколко години и ти ще си му само разход, бидейки бременна и неработеща, а после - в майчинство и ще ти дължи два месеца отпуски, без са си работила ... И вместо да си му благодарна за послесното, ще го съсипеш с жалби, които дари не знаеш къде да отнесеш. Дори и да е изряден, никой работодател не обича да му идват на проверки и да го занимават с глупости. В тоя смисъл ти се явяваш проблемен служител. Реално си служител, който не смята с нищо да допринесе за фирмата, а само да точи от нея. Още по-лошо, да й създаваш проблеми.

# 39
Къде ще си наляга парцалите, след като я е освободил работодателят. То наистина това постоянно следене в НОИ, ръчкане и разпитване и обвиняване вероятно му е дошло в повече, дори и да няма вина, още повече, че реални ползи не му се очертават от наемането на бременна, която няма търпение да излезе в болничен и следващите 2 и повече години да я няма на работното място.

Може да има той нарушения, трудно е да се каже, но при всички случаи "Разбрах, че има пуснати 2 жалби срещу него (от мен), значи е некоректен" не е логически издържано.

Допускам обаче, че болничните са били отчетени вдъщност, и затова се е удължил изпитателния срок, и авторката все още не е била на постоянен договор.

# 40
Виждам какво си написала, какво пишеш и само ми се затвърждава мнението, че трябва да си налягаш парцалите там и да си доволна, че работодателят ти ще те остави на трудов договор, защото бременна и неособено квалифирана ме е много готино са си търсиш нова работа. Не мога да приема за чиста монета всичко, което си написала, защото не си наясно дори какво точно си подписала. Възможно е и да е имало издънка от страна на работодателя, но гледай да оцениш, че въпреки 2-та болнични по време на изпитателния срок, както и явното му знание, че ще има още такива през следващите няколко години и ти ще си му само разход, бидейки бременна и неработеща, а после - в майчинство и ще ти дължи два месеца отпуски, без са си работила ... И вместо да си му благодарна за послесното, ще го съсипеш с жалби, които дари не знаеш къде да отнесеш. Дори и да е изряден, никой работодател не обича да му идват на проверки и да го занимават с глупости. В тоя смисъл ти се явяваш проблемен служител. Реално си служител, който не смята с нищо да допринесе за фирмата, а само да точи от нея. Още по-лошо, да й създаваш проблеми.
Ти явно си като бившия ми вече работодател. Аз не търся разбиране,в началото на темата въпроса беше съвсем различен. Колко е коректен той и аз това няма как да го прецените с една десета от изсторията ми като работник там,затова няма да изпадам в излишни спорове. Това,че съм била на изпитателен срок не спря детето ми да боледува и аз както всички си имам права и заслужавам да си взема съответното обещетение,а той не е в правото си да ми отнема правата. И това,че едва ли не трябва да му целувам задника за това,че ме е оставил бременна пак не е така. Но както и да е всеки си има мнение. Благодаря и за вашето. Хубав живот.

# 41
Къде ще си наляга парцалите, след като я е освободил работодателят. То наистина това постоянно следене в НОИ, ръчкане и разпитване и обвиняване вероятно му е дошло в повече, дори и да няма вина, още повече, че реални ползи не му се очертават от наемането на бременна, която няма търпение да излезе в болничен и следващите 2 и повече години да я няма на работното място.

Може да има той нарушения, трудно е да се каже, но при всички случаи "Разбрах, че има пуснати 2 жалби срещу него (от мен), значи е некоректен" не е логически издържано.

Допускам обаче, че болничните са били отчетени вдъщност, и затова се е удължил изпитателния срок, и авторката все още не е била на постоянен договор.

Хващам се за тия думи от първия пост:
"Срокът на договорът беше до 16.11 тази година,демек е шест месеца. И така в понеделник 18.11.2024 шефът ме вика да подпиша нов договор,което се водело допълнително споразомение към стария договор и вече договорът ми бил безсрочен."
После авторката писа, че не работела вече там, но не каза как точно е станало. Та леко се усъмних в това какво точно се случва..

Към авторката: разбира се, че имаш право да ползваш болнични, но не са много работодателите, които ги толерират, нека да гледаме обективно. Същото право има и работодателят - да не ти удължи договора.
Съветът ми е да е си овладее емоциите и да мисли рационално, защото не изглежда незаменим кадър, демек, не 2 много в силна позиция да се репчи на работодателя си - поне, за са си изкара спокойно бременността и майчинството.

# 42
Тия 6 месеца, след като е ползвала болнични, се удължават.  Договор може да подпишеш днес и валидността на договора да е от определена дата след 2 седмици, месец...

Струва ми се, че вече си я е ритнала трудовата книжка, след като вече не работи там, а не е напуснала доброволно. Тя разчиташе, че вече е на постоянен договор и е защитена, но вероятно не е било така.

# 43
Само може да гадаем какво точно се е случило. Кой крив, кой прав - само те си знаят.

# 44
Само може да гадаем какво точно се е случило. Кой крив, кой прав - само те си знаят.
Сама напуснах никой не ме е гонел. Аз за него работя 5 години и когато той ме помоли да ме съкрати и да се регистрирам като безработна в бюрото по труда за да ме вземе обратно по програма се съгласих,но всипко беше за негова изгода не и за моя,накрая се оказа че ще ме ощетява за това пе имам дете което се разболява. Изобщо не съм си "ритнала" трудовата книжка. И няма как в един пост да разкажа цялата история. И да той не е длъжен да ми продължи договора и не съм го карала на сила,просто исках да си получа това което ми е по права и не съм се репчела на никой. И вече имам нова работа,има още добри хора дето не си правят тънки сметки за полза от един работник,а са хора.

Общи условия

Активация на акаунт