🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 610
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 725
На Живка мога да кажа само евала за това, че намира приказка и с двата лагера, казва директно на всички в очите какво мисли и печели зрителските симпатии. Може да е стратегия, хитрост, лукавост, но форматът изисква това. Не е формат за най-добрия приятел все пак. Повечето хора биха се изненадали, ако се погледнат отстрани в такъв формат. Всеки гледа себе си. Излишно е за пореден път да обяснявам какво мисля за двамата простаци, там всички сме на едно мнение, не виждам кой би одобрил това. За мен обаче Ваня, като типаж е супер дразнеща -  дрънка ли ми някой за любов и светлина ми е ясно, че нещата не са съвсем в ред. На нея това е спасителния пояс, измъкнал я от зависимостите, които е имала. И е решила, че е прозряла истината за живота и бам -  лайф коуч. То поведението и е такова сякаш знае нещо повече от другите и нормално - дразни.  Влезе в ролята на кралица, не на фермер, аз до сега никой не видях така да ги дебне и преследва. Те си работеха и без заповеди. Какво да правят иначе, то от скука ще хванеш да свършиш нещо. А при нея проблемът не е в това, че не може еди си какво. Тя не иска да се научи, тя, както и Ралица заявява - тва не е моето, гледайте си работата. Не виждам някой нормален човек да и каже браво за това. Дори вчера - ами кво да ви кажа, идете и вие отвън. Т.е - моето мнение не се променя, колкото и да греша, не се поправям. Щяла да наказва всички - който и да тръгне по тоя начин ще срещне отпор. Трябва да си хлъзгав. Живка е хлъзгава, Мартина е хлъзгава, дори Стефан е хлъзгав.
Никой не оспорва победите на Ваня на арената, но да искаш непременно да се наложиш ти точно - и тва не го разбирам.

# 1 726
  • Велико Търново
Следващата седмица като Костадин ще е ратай, само между жени ли ще има битка за ратайски имунитет. Нещо не съм внимавала по този въпрос.
Те не са разяснявали, но е напълно логично да е така.

Продукцията,най-вече в лицето на оня мошеник от Биг Брадър нико тупарев ни прожектират евтина холивудска боза в която те пишат сценария
Нико Тупарев никога, ама никога не е имал общо с Фермата.

В реалния живот мениджърите така правят - намират хората, които да свършат работата и ги „надзирават” дали и как е свършена. Не виждам нещо кой знае какво скандално в това управление на Ваня. Сега друг е въпросът, че тя лично за себе си не иска да се научи на нещо ново, да помогне. Явно за това й се дразнят.
Напълно съгласна. Точно това е и според мен.

Ох, много се забавлявах, когато Иван показваше как се мятат въжетата. Чисто натриване на носа Ивайлов... И само да вметна, че и двамата продуценти от известно време тренират във фитнеса. Вярно - малко късно, но все пак не е съвсем без хич. Освен това Иван е част от екипа, който измисля игрите и една част от тях е и тествал. Така че въобще не е лаик.

# 1 727
  • София
Тази игра с въжетата я играха и жени. И мисля, че Теодора беше, но не съм много сигурна, ги мяташе буквално без грешка.

# 1 728
Беше забавно Георги как окуражаваше Иван с въжето 🙂 Това и писмото до Стефан ми беше приятно за гледане.

# 1 729
Много е важно да си даваме сметка как се заснема предаването.. освен монтираните навсякъде скрити и нескрити камери, за които играчите често забравят, много от диалозите и разговорите стават в присъствието на оператор на 2-3 метра от ситуацията и участниците си дават сметка за това и започват да го играят "бели и добри" и слагат маски, и са много принципни за някой-друг лайк повече.. на мен тия сценки нито са ми интересни, нито истински. При Живка особено съм забелязал как се оживява в присъствието на близък план, което ми е някак нечистоплътно..

# 1 730
  • София
Аз лично пък не виждам да работят толкова много. Пламен, Стефан и Киро лепят цяла седмица камъни и са налепили 10м2. Преди три седмици сяха трева, сега слагат чимове, които със сигурност ще изсъхнат, трябва сложна поливна система за тях. Къщите им бяха построени, кухнята им беше готова. В Манастира боядисваха каменните стени със седмици и това беше...В сравнение с предишни сезони са почвали от нулата и всяка седмица е имало анализ на свършената работа.Само слушаме кой колко много работил. Дори Живка си каза, че за цял ден е направила 2 буркана с туршия само. Изгубиха и изклаха животните, остана им една крава за доене и се оказа, че всички се счупвали да я доят нея. А, да, и хляб всички правят без Ваня.
По правилата на играта, думата на Фермера е закон. Фермерът тази седмица осигури богато ядене. Беше мачкан, обиждан, а продукцията, явно очакваща сеир, допълнително провокира ескалацията на нещата. В снощния епизод гласът зад кадър вече опрекна фермерите за държанието им, но това беше едва след като се чуха хорските реакции от понеделник-сряда и просто леко промениха монтажа.
А епизодът завърши как някакви 40 годишни плазмодии искат да бесят и убоват хора...

# 1 731
А ето го и мнението на продукцията, под видео на сайта им: “Ваня успя напълно сама да превърне живота си във "Фермата" в същински ад.” Самото видео е за Лора и бухтите, но там намерили за нужно да сложат и тази вметка.

# 1 732
  • Варна
А ето го и мнението на продукцията, под видео на сайта им: “Ваня успя напълно сама да превърне живота си във "Фермата" в същински ад.”
Другия път направо да кръстят предаването "Ад в манастира"
Опа... "Ад /до, на, около/ манастира".

# 1 733
  • Sofia
Нарежданията на Ваня са като знак за ограничение 40 на скоростен път. Всички подминават, без да се съобразяват. Тука даже и санкции няма. Тя какво очаква, освен да олекне.

# 1 734
  • Другата България
Скрит текст:
Ето тази вечер поведението на Живка беше ок, за разлика от снощи.
Говореше директно, на Ваня, в очите.
Не, че имаше полза от казаното, но поне не беше по ъглите и кьошетата, или с оператора.
А Ванчето.....ами не е моето това момиче, никога не е била, оценявам победите ѝ на арената, бие се мъжки, заслужава си всичките победи до една, защото се раздаде на макс, обаче социалната игра и това, което показва, показа.....вероятно и аз ако бях там, нямаше да мога да се стърпя, а да ѝ го рекна директно.
И естествено, начинът, по който останалите се държат с нея е достоен за всичките негативни коментари относно тях.
Въпросът е кое е първо - яйцето или кокошката? Ваня е била такава винаги, заради което ситуацията ескалира, или ситуацията ескалира, затова Ваня стана такава? Както писах и днес, залагам на първото.
Реши да се "заяви", десет дни преди финала??? И пред кого да се заяви, като и кученцата не я познават, аз не видях нито едно да се завърти около нея. Вероятно пред дървото, което прегръща три пъти дневно.

А има ли значение кое е първо? Защо рано или късно за причината за тормоз започва да се изследва поведението на жертвите? Мъж убил жена си и коментари под статията “Сигурно му е изневерила?” и т.н. Нищо, ама нищо няма значение за отношението, което Ваня получи. Тук има един единствен неоспорим факт и той е, че Кирил и Ивайло са агресори. Какво като не работи Ваня? Като това толкова ги дразни (и нейната група, и другата) да я пращат всяка седмица на дуел, все някой ще я отстрани. Няма механизъм в правилата, който да забранява това. А те я смазаха. И не само това, ами и никой не каза една дума в нейна защита. Никой, нито на дуела, нито в първия ден от фермерството, когато двете утрепки я разплакаха. Те дори не ѝ дадоха шанс, а директно започнаха с психоатаките. В момента тя реагира, не добре, видно е, но е в защитен режим и действа без да мисли. Казвала съм и преди, че Живка и компания не са моите хора и при други участници нямаше да съм за тях, но да се измества фокуса към това с какво Ваня е причинила тези реакции не ми се вижда редно. Каквото и да е направила или не направила както в случая, това което видяхме като отношение към нея беше гнусно и долно.
Че аз да не би да съм казала, че има значение? Разсъждавам си върху ситуацията точно както правите всички, нито си натрапвам мнението, нито искам всички да са съгласни с него, нито опонирам на който и да било друг, който е на различна позиция. И никъде, ама наистина никъде не оправдавам поведението на Кирил и Ивайло, дори напротив - "храня" ги подобаващо. Както писах много пъти, за мен медалът винаги има две страни, просто търся обяснение на вид поведение, защото ако е съвсем без повод такава агресия, каквато наблюдаваме, то нещата стъпват вече на съвсем различна плоскост. Както се видя, доста хора мислят като мен - че Ванчето умишлено ги провокира Кирил и Методий, и че има и други.....как да кажа, особености на поведението си вътре, които в една или друга степен са довели до полученото отношение. Което не означава респективно, че "си го заслужава", това, което получи. Снощи отношението към нея беше такова не само от двама, а от 10 човека, и това в никакъв случай не е изместване на фокус, а реална ситуация, която видяхме всички. Всеки си я интерпретира по различен начин. Поне аз винаги търся причината за дадено поведение у човек, не гледам само резултата. В този случай го прилагам за всеки един там, и съм писала за всеки един там.
Нека не втълпяваме нашия прочит на дадено мнение у останалите, само защото сме видели в него нещо, което не съответства на нашите разбирания за същото.

# 1 735
  • Разпиляна във въображението
Другата седмица очаквам мир и любов. Най-малкото Кирил престава да бъде простак. Така де - главният дразнител на всички ще бъде сменен с друг и всичко ще е ок.

# 1 736
  • Другата България
Мернах някъде в темата, че има признаци за олаждане на отношенията в щастливото семейство на Дора, нещо бат' Тянко писал?
Изобщо, ама изобщо не съм изненадана, както писах преди време, инфото е, че Дора и Пацо са двойка след приключване на снимките, и "игнорът" е взаимен. Тъй че.....всичкото театро на Дора, с което ни занимаваха месец време просто се изтече в канала като кофите със сълзи и празнословието, което струеше от нея на талази.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 11:58 от Merri_An

# 1 737
  • София
Ивайло и Кирил няма да ги коментирам, държанието им към Ваня не е ок. Обаче щом всички, без изключение, са забелязали, че не иска да прави и да се учи на разни неща, сама си е виновна. Не може да застане и да раздава заповеди, а в същото време да не прави нищо, докато другите работят. Не се интересува кое как се прави, не иска да се научи. Нормално да не искаш да помагаш на такъв човек. Па вземи работи наравно с хората. Още в началото на фермерството ѝ го казаха, но тя се направи на луда и реши да си прави каквото на нея ѝ е удобно. И после се мръщи, че и близките ѝ я критикуват. Даже трябва да е благодарна, че ѝ ги казват тея неща. Много си е повярвала. Думи, думи, думи, молби и действие 0. Ми, не се прави така. Че и да определя кой къде ще стои, ще яде, ще говори...

# 1 738
Подкрепям Стефан, но мисля, че Ивайло ще спечели. Стефан е бавен и муден човек, няма спортна злоба.

# 1 739
  • Велико Търново
По регламент фермер има ли право да си подаде оставката още преди да му е изтекла седмицата? Ако тя беше казала "ок, не искате да съм фермер, кажете какво да направя", може би щеше да потуши недоволството, пък било то и с оттегляне. Някак по-добре щеше да изглежда за нея.
Не мисля, че Ваня щеше да го направи, даже и правилата да позволяваха. Вижда се, че всячески иска да се покаже как става за ръководител. Е, не ѝ се получава, но тя настоява...

Пропуснала съм момента, когато водещите са направили аналогията с Хепи Ванче. Моля, нека някоя добра душа да ми подскаже поне в коя част на снощния епизод да търся.

За Стефан съм довечера и смятам след всичко, на което станахме свидетели, особено през последната седмица, че това е единственият правилен избор. Безкрайно ме учудват гласовете в подкрепа на Ивайло. Цели 9! Вярно, че са на фона на 201 общо гласували, но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт