🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 96 042
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 615
С какво е сбъркала Ваня?
Че диша?

Ваня е като агнето от баснята "Вълк и агне".
https://chitanka.info/text/3934-vylk-i-agne
Ахах, точь в точь. Hands Plus1

# 616
  • Другата България
Това, което излъчиха снощи е било преди 4,5 седмици, няма как сега да реагират, Фермата е приключила, знаят се 4-те финалисти и се чака 18.12 за финала на живо. Толкова...
Здрасти, Тиф.
Понеже си ми слабост, знаеш, снощи те прочетох в калабалъка, че питаш за финалисти.
Преди време майката на Пламен беше яхнала метлата, когато се разви ситуацията с бележката и Пацо беше на пангара, и посред нощите се беше разприказвала във ФБ в страницата на "Фермата". Тогава съвсем ясно си каза за финалистите, е, аз попрочетох между редовете, но това, което прочетох /и тогава го писах/, беше, че
Спойлер за финал!!!
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Пламен, Живка, Мартина и Стефан са финалисти
Обаче, понеже сега имам време, се разрових и попрочетох и в профила на Кировата съпруга. Оказа се, че жената води нещо като дневник, на всеки един ден от "Фермата", и го коментира в нейния си стил. Самата жена не коментира нищо относно крайни финалисти, обаче
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
ако се прочете отново между редовете в коментарите, от други хора, познати и непознати, наред с хейта и защитата на Кирил, то аз "прочетох", че втория мъж на финала е именно Кирил.
Разбира се, това не е достоверно на 100%, ще видим дали времето ще ме опровергае.

# 617
  • Вестерос
Мери, мерси за изчерпателността, надявам се първото да е вярното, а не второто Hug

# 618
Кирил обаче е адски тъп и се закопа яко. Той като актьор можеше да извлече дивиденти от предаването и славата, която то му дава.  Ако даваше добър пример и имаше добро поведение и публиката го беше харесала можеше и да се омеша в актьорските кръгове и да се сдобие с някоя роличка в някоя постановка или филм. И оттам ако е талантлив можеше да му тръгне кариерата и да осигури по-добър живот на семейството си. Обаче това, което постигна е да го намрази цяла България. В крайна сметка каквото сам си направиш никой не може да ти го направи.

Друг е въпроса колко би се задържал в актьорските среди. Обикновено хората там са широкоскроени и едва ли биха го търпяли с малката му душичка. Да, и други актьори имат его, но то е по-скоро от суета. Но като цяло мисля, че са веселяци и по-позитивни. Отврителния характер и его на Кирил само го спъва, но той явно не може да се промени.

# 619
Няма да се въздържа обаче от коментар за това колко лесно впечатлителни сме човешките същества. Колко бързо съдим. Колко бързо забравяме старите и си създаваме нови идоли.
Това ми е любопитното в подобен тип теми, които следя.
И колко злоба и неприемливи думи се ползват в коментарите за злобните постъпки на участниците.
Утопия би било да се коментират само положителните случки, ще кажете. Аз пък си мисля, ако това наистина се случи продуцентските усилия ще са точно в тази посока.

Съгласна съм с казаното.
Само искам да добавя нещо (което сигурно знаете, не съм чела всчиките Ви постове):

Ако искате да се коментират положителните случки, трябва ВИЕ да го правите (говоря и по принцип)
и да ПОКАЗВАТЕ на хората КАК се прави и че се прави. Smirk

Да отбележа, защото не знам кой, къде, в какво настроение е и през какво преминава:
Това не е заяждане. Simple Smile
Не е заяждане. Старая се.

С какво е сбъркала Ваня?
Ваня сбърка, че реагира по този начин и изобщо им позволи да я унижат. Вече е фермер. Те нищо не могат да направят. Тя можеше да им каже какви задачи им поставя и да ги остави да си се излагат както успеят. Нямат наказание за несвършена работа. Все някой от близките й щеше да й помага да мине тази седмица криво-ляво.
Отделно Ваня е сбъркала още преди вчерашния епизод като не е била "безгрешна" и им е дала повод да я уязвят. Т.е. и Лора не може много неща но показва нещо като участие в работата. Къде по принуда, къде увлечена от общия дух, къде от кумова срама. Групата винаги наказва отцепниците. Елементарна е логиката.
Жоро затова даде съвет на Ралица.
Има и плюс за Ваня от случката, тя още преди се усети, че я ползват.
Вчера никой не я защити. Ако иска ще си направи необходимите изводи.
С това не искам да кажа, че само Ваня е дала поводи за критика. Просто не постъпи стратегически. Стратегия показват Живка и Жоро, като той леко се издъни.

# 620
  • Велики Преслав
Мери, моля те, как се изписва името на майката на Пламен във Фейсбук. Искам да я следя.

# 621
  • София
С какво е сбъркала Ваня?

И аз се присъединявам към този въпрос?
Може ли да обясните?
Ваня си заслужи уважението (по Ивайло). Три спечелени дуела и викторина на нула точки срещу Лора. Като за старт на фермерство е достатъчно. Благ тон и желание за допитване към по-опитните ( към Кирил). Също добро начало. Това, че те не могат да я дишат, но това не е неин проблем. Това е техен проблем. Ако сами не могат да се справят с дефицитите си, да ходят на специалист. Да не си го изкарват на другите.
Когато Кирил го заигра обединител, групичката на четиримата бяха най-ентусиазирани и се раздадоха на скечовете. Никой не противоречи на Кирил. Дадоха пример за кооперативност и желание за сътрудничество. Кирил нямаше с какво да се заяде. Сега си намери някаква много "уважителна" причина да се заяжда - Ваня не можела. И какво от това? Спечелила е да бъде фермер и всички са длъжни да се съобразяват.

# 622
Каква постановка да си уреди? Човекът ремонтира покриви. Никой никога не е чувал за него, една съфорумка го е гледала в някаква постановка кой знае кога и ни обясняваше колко аплодиран е. От настояща гледна точка предполагам, че е играл злодеят и наистина си е заслужил аплодисментите, защото му идва от вътре.

# 623
  • Другата България
Мери, моля те, как се изписва името на майката на Пламен във Фейсбук. Искам да я следя.
Тя не пише нищо в собствения си профил, това беше в страницата на предаването.
Не помня, но ще потърся.

# 624
Тази вечер ли е избора на ратаи? Кого си мислете, че ще избере Ваня? За мен възможните избори са: Ивайло и Лора. Ивайло да играе в двойка с Мартина, а Лора с Любо. Не мисля, че Кирил би го пратила за ратай в този момент, понеже по този начин ще покаже, че е засегната от него. За мен е точния момент да разчисти жена. Ваня е фермер, Лора ратай и Мартина, Живка и Ралица са съответните избори. Лора, като първи дуелист с/у Ралица и Живка, няма шанс. Но тук има и една уловка, ако отпадне Лора, тя ще посочи Мартина за претендент за да разкара някоя от трите жени. Но си мисля, че ще ударят един стопер с женските дуели продукцията, понеже от рано ще се знаят претендентките за финала, а мъжете са прекалено много.

# 625
Аз не обвинявам продукцията, че го показа. Не искам да гледам захаросани кадри как всички се обичат и разбират, няма лошо да показват действителността. Всичко там е отражение на реалния живот. Има такива хора и няма защо да се крие, напротив, трябва да се показва, за да се види, че не е нормално и жертвите да се замислят. Защото много жени и  мъже в реалния живот възприемат това за нормално. Именно затова трябва да се говори и самият факт, че предизвиква такава дискусия е полезен.

Затова, че имало неизлъчени неща. За мен няма значение. Няма оправдание за случилото се.

# 626
  • Другата България
Тя не пише нищо в собствения си профил, това беше в страницата на предаването.
Не помня, но ще потърся.
Това е майката на Пламен
https://www.facebook.com/daniela.naydenova.33
Както казах, в нейния профил няма нищо.

# 627
  • Велики Преслав
Аз не обвинявам продукцията, че го показа. Не искам да гледам захаросани кадри как всички се обичат и разбират, няма лошо да показват действителността. Всичко там е отражение на реалния живот. Има такива хора и няма защо да се крие, напротив, трябва да се показва, за да се види, че не е нормално и жертвите да се замислят. Защото много жени и  мъже в реалния живот възприемат това за нормално. Именно затова трябва да се говори и самият факт, че предизвиква такава дискусия е полезен.

Затова, че имало неизлъчени неща. За мен няма значение. Няма оправдание за случилото се.
НСЧ, напълно съглесен. Нищо не може да оневини, един простак, който потъпква жена с такива думи. Даже, не зная как не му направиха забележка поне!
Най-долното изчадие което съм виждал е той и ИвайлУ

# 628
И аз съм на мнение, че трябва да се показват тези сцени. Първо заради това, което е написала Не Се Сърди Човече и второ, защото народната "любов" ще е най-голямото наказание и най-звучния шамар за тези тъпани. Дори продукцията да ги остави гладни до края на предаването, те ще си излязат, ще се наядат и ще продължат да си живеят в злобата и омразата, в която са потънали. Така поне може малко от малко някой да се замисли. Нали претендират, че са много умни и мъдри, дано си вземат нужните поуки.

# 629
NOVA NADEJDA, никой там или тук не е безгрешен, в този смисъл и Ваня като всички други хора не е. Изгледах видеото как започва своето фермерство и не й намирам грешка - търси диалог, помоли за  съвети и пожела да се запази добър тон. Дори че се разплака не я прави в никакъв случай жертва в моите очи, а показва само основателно обидил се човек.
От друга страна за Кирил, който се надявах да е на финал с Георги/Стефан, Ваня и коя да е от Мартина и Живка (един дол дренки са тези двете за мен), дори се надявах да победи, за да си финансира проект в неговата област, сега вече ми е все едно ще иде ли на финал, ще печели ли. Той се загуби в тази игра, той я загуби тази игра - с/без парите от наградата, загуби публиката. Никога не съм и помисляла, че е бутан от продукцията за победител, не го мисля и сега, но след снощния епизод той е победен и то без дуел.

Общи условия

Активация на акаунт