🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 96 007
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 645
Ако продукцията бяха на страната на Ваня, снощи щяха да кажат 2 думи в нейна подкрепа. Излъчиха всичко за сеир и рейтинг.
Тук две мнения по въпроса няма, обаче това не пречи на другото, за което писах аз.
Дори двете са взаимосвързани.

Мери, аз отговарях на мнението преди твоето, не ти оспорвам.

# 646
  • Другата България
Ако продукцията бяха на страната на Ваня, снощи щяха да кажат 2 думи в нейна подкрепа. Излъчиха всичко за сеир и рейтинг.
Тук две мнения по въпроса няма, обаче това не пречи на другото, за което писах аз.
Дори двете са взаимосвързани.

Мери, аз отговарях на мнението преди твоето, не ти оспорвам.
Да, да, няма проблем, просто се "хванах" за твоето мнение. Hug

# 647
Изразиха го. Казаха, че е недопустимо да се държат така с жена. И не само с жена, а по принцип. Обсъждаха аргументите на Киро да научи Ваня на това и онова и казаха, че с този подход по-скоро ще постигнат обратен ефект, ако въобще това е била целта. Също казаха, че когато Иво и Киро излязат ще разберат, че никой не одобрява действията им.

# 648
  • Варна
Каним се да живеем във Франция и след снощния епизод мъжа ми каза, че ще гледам само френска телевизия 😂😂

# 649
Довечера пак няма да гледам Фермата. Намерих разкошен криминален сериал, три сезона. Утре ще чета тук и ако Ралица се е представила достойно, както се надявам, ще изгледам само видеото с нея. Вече не ми пука ни за ратаи, ни за нищо.

# 650
  • Бургас
Аз останах с впечатлението, че Иван и Андрей изразиха несъгласие с поведението на Кирил и Ивайло. Не вярвам да съм се объркала, гледах и слушах с интерес.
Иван беше повече на "страната" на Ваня, Андрей целеше да покаже и другия ъгъл. Винаги са така диаметрални, маниер им е от "Сблъсък" още. Единият да е повече за едната теза, другият  - за другата. Полемика да има...респ. сеир и рейтинг

# 651
  • Пловдив
От няколко  дни съм в темата и ви чета, чета, но може и да пропуснах  някой пост.
И аз мисля като вас относно Кирил, Ивайло, Любо.
Потърсих вчера инфо тоз Кирил играл ли е в нещо по-известно. Може и някой да е писал за това, за което се извинявам ако се повтаря инфото.
Излезе ми: "Пикльото" - моноспектакъл за философията и самочувствието..........

# 652
Признавам си, че и на мен за първи път ми минават мисли да се откажа от формата. А гледам от първи сезон, още от както първите участници влязаоха в онази порутена кирпичена къща и се оглеждаха потресени в мизерията!
Спомням си с какъв интерес гледахме Биг Брадър, когато пуснаха първия сезон през 2004-та. После, по инерция все него гледахме, години наред. Отказах се след един сезон с една от Златките, която всяка вечер ревеше и пищеше истерично, и аз реших, че не мога повече да си причинявам такъв тормоз. След напрегнат и уморителен ден искам да си почина, да се разсея, да се разведря, а не да се натоварвам още повече. В момента се чувствам по същия начин и с Фермата. И в шести сезон гледахме същото, в седми е още по-зле. Имат още малко до края на сезона да ме убедят да дам шанс и на осми сезон.

На Иван и Андрей хич не им дреме нито за Ваня, нито за Кирил, нито за никой. Те си искат само рейтинга и парите, и дори и приятелите си във Фермата не пожалиха. Шопски още си носи хейта, Теодора има да обяснява на бат' Тянко криви ли са и палчетата или не. Ако някой помни играта за имунитет с лютите чушки в пети сезон, тия двамата с гордост и нескрито задоволство обясняваха как са викали линейка посред нощите, щото участниците повръщали и им било лошо. И да, Иван се опита да изрази недоволство от Кирил, Андрей обаче определено се помъчи да намери оправдание на Треторазрядния.

Противно на мнението тук, съм на мнение, че тези сцени не трябва да бъдат изрязани от монтажа. Напротив, те трябва да бъдат показани и категорично заклеймени. Не съм съгласна да потулват това, което се е случило - то е факт и изрязването от монтажа няма да го промени. Както и да се е чувствала Ванчето тогава, надявам се масовата подкрепа, която получава сега, да я убеди, че проблем в нея няма. Психичното здраве е нещо, за което почти не се говори в България и е крайно време това да се промени.
Не зная дали Ваня трябваше да им тропне и да се развика. Не защото онези австралопитеци не заслужават, а защото тя не е такъв човек и слизането на тяхното ниво е против нейната същност, против това, за което се е борила със зъби и нокти, докато се измъкне от ада на зависимостта.

Не мога да съм сигурна, че който и да се беше озъбил на гнилите ябълки, тормозът щеше да спре, така както скандалът явно ескалира след критиката на Ралица. А тя дори не беше агресивна, съвсем спокойно изрази мнение. Според мен двамата бяха набрали и нищо и никой нямаше да успокои злобата и агресията им. На този фон дори Любо ми се стори нормален, след като успя да надмогне собствената си заблуда и да признае, че това не е нормално. Любо, Раненият, дето се заканваше да си мъсти.

Реакция от Иван и Андрей не очаквам никаква, те няма да се намесят, на тях сеирът им е добре дошъл. Спомняте ли си шамара на Бети? Колко време им отне да изхвърлят бияча от Фермата? Че свикваха събрание, че телевизор носиха, че караха Бети да се обяснява, че гласуваха, че чак на другия ден изритаха онова говедо. Сеирът преди всичко, а така напълниха поне два епизода. А казусът беше много лесен - ударил си жена, събираш си багажа за 15 минути и си тръгваш веднага.
А спомняте ли си Мара Ножа? Не само не реагираха, докато Поли не се обади, ами и оставиха нещата така, а Мара грухтя и стряска Поли и след случката.
Участниците на Иван и Андрей не са им важни. Важен е сеирът. И парите.

В понеделник вечер нямаше ли беседи с отчето? А, да, много по-продуцентско е да има злоба, скандал и възмутени зрители.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 14:53 от Дидичка

# 653
Понеже моят мъж гледа Фермата в реално време, когато аз не съм окупирала телевизора и не съм си пуснала конкурентното предаване по Нова, сутринта го питах дали е гледал снощи и все още ли го кефи Кирил.
Че в началото и на двамата ни хареса Кирил.
И мъжът ми каза " махай го тоя цървул, толкова се изложи снощи, че ми идваше да му зашлевя един през телевизора. Не го изтърпях и смених канала".
А мъжът ми изключително кротък човек, но с внушителна физика.
Един ей такъв им трябваше да влезе във Фермата и "готините" никога нямаше да си позволят да се държат така.

# 654
Не съм виждал по-тягостна атмосфера в този форум откак се закачих да следя.
Още не съм гледал епизода и нямам време да прочета толкова коментари, но разбрах горе-долу какво е станало.
Нека ви разведря малко.
Ние сме само туристи в мрачния свят на Ивайло и Кирил. Те са си затворници там. Wink

# 655
Не съм виждал по-тягостна атмосфера в този форум откак се закачих да следя.
Още не съм гледал епизода и нямам време да прочета толкова коментари, но разбрах горе-долу какво е станало.
Нека ви разведря малко.
Ние сме само туристи в мрачния свят на Ивайло и Кирил. Те са си затворници там. Wink

Защо да е тягостна атмосферата във форума? Всички сме единодушни относно "героите" във Фермата ли?

# 656
  • Другата България
Аз понеже съм някакъв абсолютен утопист - реалист, буквалист и винаги търсещ двете страни на медала, съм наясно, че Ваня не е перфектна. Вероятно не е. Видно и очеизвадно е, че се излъчват само определени кадри и моменти, каквито и които продукцията реши, по принцип, не само тези двамата. Видно е, че определени хора не ги бяхме виждали и чували до средата на формата, имената им не знаехме, сега отново Стефанчо го забелязваме ако случайно попадне в кадър, иначе - кой беше Стефан? С подходящ монтаж и наблягане на определени черти на участник - сам, пред камера, с други, на монолози и диалози така могат да манипулират зрителя, че да се чудиш това било ли е или не. Наясно съм, че щом няколко човека казват, че Ваня не е работила много, че не е влизала в обора, че не е доила крава или коза/оФца, че основно за светлината и духовността е говорила и там правила каквото е правила - значи е имало и такива моменти. Думите на Кирил не са безпочвени на 100%, лондонския беГ дори не го коментирам, защото той основно обижда, той не говори с аргументи. Но Кирил е издразнен именно от бездействието и незаинтересоваността на Ваня към основни фермерски задължения и дейности, до вчера, затова и реакцията му беше такава. Въпросът ѝ към него например доил ли е кравата ......ами несериозен беше, или наистина не го е виждала /което за два месеца е почти невероятно да се е случило/, или си беше провокацийка от нейна страна.
Обаче!
Първо - не е само Ваня. Двойният му аршин, с който мери не за първи път, толкова се набива на очи, че направо изгни вече. Това го коментирахме - скатавките на Мартина като ратай, основно плетките на Теодора, грънците на Ралица, бездействието на Лора....всяка една от жените не е преработила като цяло през този сезон.
Второ - високопарните му слова и защита на хора от "неговата група", визирам Пацо-Теодора и дебата около бележкагейт, онова за падналия човек и ритниците, мостовете, които щеше да строи, ама не му стигна материал.....ненавиждам двулични хора.
И трето, най-важно - начина. Не е това начина, не е това отношението, което мъж може да покаже към жена, колкото и да му е неприятна. Епитети, словесна агресия, обиди, маниер, дори езика на тялото - всичко това излъчваше направо омраза, а крачката към вербално насилие след видяното снощи е много, много малка. За мен именно това излъчваше Кирил, и това беше образ на насилник. Над по-слаби хора, което е още по-жалко.

# 657
  • Бургас
Излезе ми: "Пикльото" - моноспектакъл за философията и самочувствието..........
Сериозно ли?! Леле, как му пасва -  и филисофията, и психологията на пикльото Joy

# 658
Разбирам го, че не е приятно да бърка бетон, докато Ваня прегръща дъба или се масажира с кварцовия ролер, но сега тя е фермер след дуел, в който се преби, и куиз, напълно по правилата, а не й дава шанс дори да опита. На една номинация за дуелист също беше прекалил. Просто не е за първи път, системно става. Ивайло като хейтър влезе и така ще излезе. Кирил започна толкова силно, създаде очаквания като към победител, а излиза от релси. Писмото от жена му толкова много му поднесе, а той нищо не взе от това.

# 659
  • София
Така е да, не е това начина Мери, а и се мери с двоен аршин. Няма значение кой и колко е работил. Не е това начина. Иначе онова дето каза, че не знае къде е вимето на кравата че не е влизал в обора беше сарказъм, бъзикаше се с Ваня, която видите ли един вид е толкова отдадена в светлината, че дори не знае кой какво е правил вътре за 2 месеца и половина, както остава да ги ръководи. Ами Лора ако беше станала фермер? Ок, сигурно е мъкнела повече от Ваня, ама с нулево КПД. И щеше да им поставя задачи на тях и да иска резултати, хаха. Обаче нея щяха да я носят на ръце, колкото и глупави въпроси да задава. Ето го двойния аршин в сила.
Хвана ме яд, че не и подадоха ръка на Ваня. Ако Кирил наистина се беше трогнал на думите на Ваня, когато тя крещеше към него от нужда да и бъде нещо като баща във Фермата, то нямаше да се държи така. Класически злодей е това, уви. Можеше да и подаде ръка, да продължи изграждането на мостовете и така лека-полека да се стигне до пробуждането на всички. Щеше да е като на филм, лошотия с хубав край. А и щеше да си трасира пътя към финала. А той какво? Изгори мостовете, след него и потоп. Един вид нали вече не е моето фермество мога да си покажа рогата. Тъпо и жалко.

Мариян е споделил това за Деси (официално още не са обявили връзката си, но се знае)

Питали са го и кой е неговия фаворит. Той отговорил: брат Любо.

Общи условия

Активация на акаунт