🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 96 009
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 630
Това беше много натоварващ епизод. Изключително грозни кадри на насилие, които вместо да се парират, напротив,  хранят се. Пуснах жалба, санкции според мен трябва да има както към участниците в този тормоз, така и към продуцентите и телевизията,  които са допуснали това да се случи и след това излъчи.

# 631
  • Велики Преслав

Много правилно се е изказала жената.

# 632
  • Другата България
Винаги са се показвали такива сцени. Винаги.
Само че за мен ключовата дума е именно "сцени".
Епизодични, откъслечни, моменти, над които си струва да се замислиш и да си пренаредиш собствените приоритети.
Но нека се върнем над снощния епизод, че ми е най-пресен.
Въпреки, че имаше и други, не един и два преди него.
Някой може ли да си спомни дали снощи се излъчи нещо друго в епизода, освен един словесен терор от мъже над жени? Започна с монолозите и заканите на Любо, за скалпове, ранени животни и закани към всички останали с цел отмъщение за Теодора /която лично отстрани, макар и косвено/. Това гарнирано с подобаващи коментари и на останалите от групата. После се премина през заговори за това кой кого кога и как - първо с участието на самия Любо, после и на сивия кардинал Мартина, която отново кроеше шапката на останалите, отново задкулисно. След това се мина през нещото, наречено писмо на Теодора /там бях без звук, не знам какво е казвано и писано/. След това се случи това с Гошо и Любо, отново грозните този път Гошови думи, макар и верни в частност. Какво беше после - Любо и сие коментират Гошо и сие първо в спалното си помещение, с едни епитети и закани към него /тях/, на които и хамалин от Централна гара би завидял. След това линча към същия Гошо на масата, вече на сутринта. Отново грозни думи от същите хора. После куиза и позорното незнание на Лора - за нищо, ама наистина нищо. И накрая, след това се отприщи всичката словесна агресия към Ваня. Единствено и само защото е по-силна от Теодора, и по-умна от Лора. Заради нищо друго. Главните герои едни и същи, във всички моменти от изброените, с приходящо присъствие и отсъствие на Любо.
Всичкото това гарнирано с подходящи реплики и дуплики от страна на гласът зад кадър.
Та, някой да помни да е излъчвано нещо друго, освен горното? Да е имало някаква дейност, физическа, работа, нещо, което дори за момент да насочи вниманието на зрителя настрана от грозотия и пошлост?
Ей това е потресаващо, поне за мен, и е съвсем целенасочено от страна на продукцията, за мен те са главните виновници за видяното, и затова "ще ги накажа" с игнор от следващия сезон.

# 633
Каква постановка да си уреди? Човекът ремонтира покриви. Никой никога не е чувал за него, една съфорумка го е гледала в някаква постановка кой знае кога и ни обясняваше колко аплодиран е. От настояща гледна точка предполагам, че е играл злодеят и наистина си е заслужил аплодисментите, защото му идва от вътре.
Сега всички за чували за него. Включително и продуценти и режисьори. Ако си беше изиграл картите добре можеше и да му се отвори парашута за някакъв пробив в актьорството. В крайна сметка хора като Диляна Попова и Орлин Павлов пробиха там без да са актьори. Кирил има актьорско образование.  Но след изцепките му във Фермата  вече ми се струва невъзможно.

# 634
  • София
Уф, _Мishel_ напълно те разбирам, а и другите. Ам че хубаво не им гледайте Фермата, тук винаги е било по-весело и винаги може да се осведомявате какво се случва, а пък ако задобреят, пак от тук ще може да научавате и да гледате. Има един милион места от които може да се гледа на запис ако си струва, не е задължително по телевизията.

И/А пуснаха тези кадри за рейтинг и постигнаха своето. Според мен са очаквали бурята и въпреки това показаха целия скандал, от-до. И днес ще продължи. Парите са по-важни от хейта, защото хейта ще спре рано или късно, а на тях им трябва рейтинг, за да не им дръпнат шалтера от bTV, защото дори и да искат да променят нещата и да върната старата и успешна концепция на Фермата няма как да стане ако и резултатите през целия сезон са константно слаби, а не само старта.
И да, съгласен съм, че така един вид и наказанието за психо насилниците е по-голямо. По-голямо наказание за Кирил от тези кадри здраве му кажи. Един вид всенародната вълна го помете, не знам с какво повече може да накажеш един човек, особено в днешния свят на социалните платформи и бума на интернета.

Лора презентира линията си

# 635
  • София
Присъединявам се към неспалите тази нощ. Наясно съм къде се коренят причините за нереално високата самооценка и самочувствието без покритие, но се чудех какво трябва да се е случило на тези хора, за да загубят всичко човешко в себе си, да са толкова зли? Не разбирам, наистина не разбирам. Не съм най-първа младост, дет' се вика няма да се сваря в първата вода, в живота си съм срещала много повече лошо, отколкото добро, но до момента не съм подозирала, че може да съществува такава душевна грозота и нечистоплътност.
И моите уважения към съпругата на кирил /съвсем умишлено малка буква за малкото човече/, но това не е тежък характер, това е просто уродлива душа и безкрайна злоба. Опивам се да разбера отчаяния й порив да го защити, но някои неща и постъпки не могат да бъдат оправдани. Иначе звучи сякаш това, че някой не работи според очакванията на останалите /а дори и изобщо да не работи/, заслужава такова грозно отношение и че това е начинът да се оправят проблемите.

Пуснах жалба и аз, но за съжаление не смятам, че СЕМ ще си мръднат пръста. В първия сезон на ИВ имаше сходна ситуация, тогава също масово пускахме жалби и не се случи абсолютно нищо. Такава е нашата действителност. Да ви имам пробуждането, опосуми!

# 636
Понеже се наблегна колко работела Ванчето. Живка вчера каза, че за два месеца Теди само плела чорапи. Мартина досега не помня да са я давали да прави нещо, видяхме я като фермер и ратай. Лора гледа как Живка вари сладко и се има вече за майсторка. Цвети и тя не е била първа работница, да не припомняме как беше фермерка на токчета, а вчера беше голям проблем, че Ваня е с розово палто. Ралица разбрахме, че по цял ден "само" с грънци се занимавала. Въобще кои са тези работни жени, че само Ваня им е в очите? Евентуално Живка, ама не съм чула да я хвалят. Ясно е, че само се чудят за какво да се захванат и заяждат. А че Ваня ходи на 3 дуела, докато те се крият зад гърба на Коце и мишкуват, сякаш не се вижда.

При всички случаи Фермер не се става като награда за работа, Ваня честно си го заслужи.

# 637
Не съм чела какво сте писали, днес гледах епизода и първо ще коментирам, после ще чета.
Ивайло и Кирил са много ниско долу в моите очи. Това са комплексирани мъже и винаги избират по-слаб противник. Когато един човек не разбира нещо ще отидеш и ще му помогнеш, няма да го нападаш и мачкаш. Адски грозно е.
Другото грозно нещо - не знам защо никой не се намеси, докато я обиждаха и мачкаха.
Стефан знам, че е много харесван в темата, но аз не му симпатизирам, муден и бавен човек е, няма да стане и защити някой, когато има нужда, ще се намеси чак след това. Ако трябва да сравнявам Митко Караиванов от минал сезон със Стефан, разликата е космическа. Митко за мен беше най-перфектният участник в такъв тип предаване, защото има какво да каже, да научи хората около себе си, беше страшен обединител.
Ваня никога не ми е била най-голямата любимка, но с достойното си представяне става. Ивайло и Кирил ѝ постилат червения килим за финала.
Георги знам, че също го харесвате, но на мен ми е по-простоват и първичен, не ми допада от ден 1. Стискам палци на Ваня и Живка, дано стигнат до финала и дано една от тях да победи.
 А мъже като Кирил и Ивайло не трябва да възпитават деца, защото техният пример не трябва да бъде следван от никого!

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 14:47 от 17154

# 638
Ако погледнем на нещата от друг ъгъл.
Тези кадри не бяха изрязани, а излъчени.
Целта може и да е следната - вижте какво се случва и си вадете изводите какво представляват участниците.
Ако всичко това ни бе спестено нашите оценки нямаше да са такива, каквито са в момента. Особено за Ивайло, Любо и Кирил.
Така, че можем да гадаем защо сцената от снощи не ни беше спестена. По-скоро продукцията е на страната на Ваня, отколкото на ония галфони.

# 639
  • Другата България
Помислих си го и аз, ама някак не ми се връзват нещата.
Всъщност, връзват ми се, но това отново не говори ок за продукцията, ако е така.
Защото се набляга на очерняне на един или няколко човека съвсем целенасочено, с цел други да изпъкнат като "бели и добри", за да им дадем после наградата. Отново за мен е неправилен такъв ход, или редица от ходове, от страна на двамата....пийп. Всичко трябва да е умерено, и да има баланс, защото е ясно, че никой там не е само бял или само черен.

# 640
Ако продукцията бяха на страната на Ваня, снощи щяха да кажат 2 думи в нейна подкрепа. Излъчиха всичко за сеир и рейтинг.

# 641
Предполагам, че не всичко може да се изреже, защото по-нататък ще трябва да режат всяка сцена, в която се коментира изрязаното. А всички присъстваха и всички биха могли да коментират после. Освен това случката си е жив сеир, двата смърфа не биха се отказали от нея, пък дори и с последици като днешните. И глоба от СЕМ ще платят, ако трябва. Даже и двете различни позиции, които заеха Иван и Андрей ми се струват уговорени.

# 642
Аз останах с впечатлението, че Иван и Андрей изразиха несъгласие с поведението на Кирил и Ивайло. Не вярвам да съм се объркала, гледах и слушах с интерес.

# 643
  • Другата България
Ако продукцията бяха на страната на Ваня, снощи щяха да кажат 2 думи в нейна подкрепа. Излъчиха всичко за сеир и рейтинг.
Тук две мнения по въпроса няма, обаче това не пречи на другото, за което писах аз.
Дори двете са взаимосвързани.
Тези двамата не са в бизнеса с ТВ шоута от вчера, така че изобщо не бих се изненадала, ако има логика в това умишлено да очерняш човек, тоест, умишлено да показваш и предизвикваш неговите най-тъмни човешки качества от една страна, за кинти, и от друга - за дискредитирането му пред аудиторията. Не, че той сам не се дискредитира, и то успешно, но с подходящ монтаж и гласове зад и пред кадър зрителите кълват, при това доста успешно.
И го казвам с ясното съзнание, че вече сме били свидетели на подобно нещо, от страна на конкурентното предаване, ИВ. И неговите подобни продуценти, жадуващи рейтинг и сеир, само и единствено. Говоря за сезон №1, и най-скандалния участник в предаването, Юлиян Златев, който сега се оказа, че ги съди именно заради същото - изкараха го най-големия злодей и женомразец, някакъв абсолютен насилник над жени, тогава истерията беше подобна, беше най-мразения човек в страната, накрая и манипулираха финала и му взеха наградата.
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Uchastnik-sudi-Igri-na … eda-s-men-1159110
Заради това спрях с ИВ и се върнах тук, защото беше различно, защото имаше атмосфера, защото идеята на "Фермата" беше друга. Явно И и А са "завидяли" на успеха, или "успеха" на конкуренцията, и са решили да ги копират, но за мен това не води до нищо добро, що се отнася за нагласата към формата. Въпреки, че има хора, на които им допада Биг Брадърското и ще гледат и догодина вероятно.

# 644
Аз останах с впечатлението, че Иван и Андрей изразиха несъгласие с поведението на Кирил и Ивайло. Не вярвам да съм се объркала, гледах и слушах с интерес.
Може, аз останах с впечатлението, че и двамата търсеха оправдание за поведението на Кирил и Ивайло, но само Иван каза, че това ще се възприеме негативно, когато се излъчи.

Общи условия

Активация на акаунт