🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 708
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 365
  • Наоколо
Кирил няма никакво право да иска вот на недоверие към Ваня. Той не я е избирал, не е гласувал за нея да бъде на тази позиция. Тя е фермер, защото е заслужила по правилата на играта.
В живота е подобно. Шефът не си го избираме. Той е на позицията по силата на някакви правила и заслуги. Може да оспорваме заслугите или да не одобряваме правилата, но не можем да свалим шефа си от мястото му чрез гласуване. И ако сме недоволни имаме два избора - да напуснем или да останем. Претегляме плюсове и минуси и вземаме решение. Явно на Кирил му е важно да остане във фермата, т.е. плюсът му е по-голям от минуса. Така че ще се наложи да приеме Ваня такава каквато е. А не да разиграва нескопосан театър и да се прави на много принципен! Нямаше нужда да слушаме дървеното му филосовстване на тема кой и как управлява в България. Ваня не е политик, а шеф.
И негативите са в неговата градинка, но откъде толкова акъл, че да го разбере? На самочувствие го докарва, на съдържание НЕ!

Това трябва да го повторя, за да го затвърдим! За кой се е помислил Кирил, че се е взел толкова насериозно, остави ами и си е повярвал?! Балон пълен с Хелий.
А относно поведението на Живка тази вечер и аз не съм доволна и дори като цяло не й симпатизирам, нищо, че е моята зодия! Много сме далече една от друга!

# 1 366
Живка, както знаете, много я харесвам. Факт е, че от днешния епизод имаше някакъв момент на противоречие. На мен не ми е "паднала в очите", защото е много неприятно хора, които в 90% от ситуациите се държат адекватно и достойно, при най-малката им грешка или неясно поведение да бъдат подлагани на разглеждане под лупа. И най-дребното провинение за такива хора е като голям катаклизъм. Същевременно на хора, които в 90% от времето се държат като изроди, им се прощава, а за най-малкия жест на човечност и морал им се ръкопляска. Това е масово при нас и на мен много ми вдига нервите. Не е честно.

Живка каза, че тя не е съгласна с начина на упваление на Ваня и то го каза пред всички, когато обсъждаха. После Кирил си направи изявата (изобщо не коментирам същността й и как той е решил да я иниццира Wink ) , Ваня каза, че налага вето, а Живка каза, че би гласувала за неговото предложение, но ако беше на мястото на Ваня, би постъпила като нея. Ако четем отгоре-отгоре наистина има противоречие, но с по-внимателно проследяване излиза друго.

Отчитам като грешка на Живка това, че пропусна да каже на Ваня директно, че и тя самата би постъпила така, но ако имаше гласуване, щеше да гласува за Кирил. Ако това беше направила, щеше да си е напълно чиста. Такъв разговор поне не беше излъчен.

# 1 367
  • Другата България
Във фейсбук за съжаление вече зрители се обръщат срещу Ваня. Много лесно от пляскане след три дуела се обръща мнението с манипулация от предаването и Живка стратега.
Точно за това говорех.
Без да съм и стигнала до ФБ, няма и да стигам.

# 1 368
От какъв зор Ваня ще дава мястото, което си е спечелила сама по честен начин, на някой друг, и то точно пък на Киро?! Айде у лево, много по-добре е да защити себе си в тази ситуация и да си държи на собственото решение, отколкото да се притеснява, че няколко объркани, загубени душици във фейсбук, ще я обвинят, че "не иска да слиза от власт". Тук изобщо не ставаше дума за власт и контрол, а за собствените й чест и достойнство. И Киро точно тях искаше да й вземе. Доставя му удоволствие да унижава хората.

# 1 369
Тези двамата са толкова нещастни хора!
И на двамата най-добрите им години са зад тях.
Явно там е разковничето за злобата и противарското им поведение към Ваня.
И тя, горката, вместо да ги сложи на задниците им, влиза в ролята на жертва и им позволява да се подиграват с нея и да я унижават публично.

Ако не бяха противари, човек би изпитал искрена жал към тях.

Един дядо ми каза преди време, че ако искам да живея дълго, да стоя настрана от застаряващи мъже - били злобари и много негативни. Мразели всички - особено младите, здравите и позитивните. Включително и близките си хора.

Каза ми го само за мъжете. Интересно...нищо не каза за старите или застаряващи жени.

За да живея дълго, ми каза да се виждам с повече млади хора - били позитивни и весели. Това било разковничето към дълголетието.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 22:58 от Tahiti

# 1 370
Киро нещастника не знам защо си повярва, че той е най добрия и трябва да се предлага за фермер. Смешник, на един дуел не се е явил, нито блесна със знания по куизите за храна фермер щял да ми става. Божееее.....

# 1 371
Борецът за правда Кирил не искаше да махне Ваня от фермерския  пост. Той искаше да турнат него там. Там беше ключа.  А по какви заслуги? Дуел?  Въпроси?(не ми харесва това куиз).  Когато се иска т.нар. импийчмънт, не значи този, дето пръв се сетил да го иска, да заеме овакантеното място. Киро не пожела избор на заместващия по всички правила.
А Живка не дължи лоялност на Ваня. И й го каза. Всеки е за себе си. Пък докъдето може.

# 1 372
Аз забравих да коментирам втората голяма грешка на Кирил. Уж той е над нещата и за свободния избор, ама вместо да каже, че иска групата да избере нов фермер, по-добър от Ваня, той се самопредложи като алтернатива. Не се усеща колко смешно и нагло изглежда отстрани.😂

# 1 373
В началото на епизода се зачудих защо не се намесиха от продукцията, когато Цоньо беше фермер и Сия и Ивайло откровено се лигавеха, а кой ли не не му крещя. След като Иван подчерта, че продукцията се намесва само при оплакване, си казах: е, изкарват, че Цоньо сам си бил виновен като не вдигнал аларма. Но още в следващия момент Иван като потопи главата на Ваня в л.йната - ще вземат на всички багажа и кученцата - ми стана ясно защо Цоньо, човек, който знаеше правилата, не е поискал намеса. Той си е знаел (дали като бивш военен, дали изобщо от горчив опит) как ще се отнесат. Та затова е стискал зъби.
А Живка облиза яко продуцентите как ако тъй се спазвали правилата, щяла да се прибере в България. Просто си представям вече епизода, в който ще питат на кого за какво са му парите от наградата.
Кирил тотално се провали, много жалко.

# 1 374
Във фейсбук за съжаление вече зрители се обръщат срещу Ваня. Много лесно от пляскане след три дуела се обръща мнението с манипулация от предаването и Живка стратега.

Аз такова нещо не виждам във ФБ. Бихте ли дали пример за коя публикация или коментари, защото аз чета, чета и никъде на намирам негативни думи за Ваня. Много странна констатация.

# 1 375
  • при късмета
Живка, както знаете, много я харесвам. Факт е, че от днешния епизод имаше някакъв момент на противоречие. На мен не ми е "паднала в очите", защото е много неприятно хора, които в 90% от ситуациите се държат адекватно и достойно, при най-малката им грешка или неясно поведение да бъдат подлагани на разглеждане под лупа. И най-дребното провинение за такива хора е като голям катаклизъм. Същевременно на хора, които в 90% от времето се държат като изроди, им се прощава, а за най-малкия жест на човечност и морал им се ръкопляска. Това е масово при нас и на мен много ми вдига нервите. Не е честно.
Ето това е много вярно

# 1 376

Аз такова нещо не виждам във ФБ. Бихте ли дали пример за коя публикация или коментари, защото аз чета, чета и никъде на намирам негативни думи за Ваня. Много странна констатация.
И аз питам за пример. От 1000 коментара  видях  единствено някаква да се прави на интересна, сигурно е сестра на някой от двамата палячовци. Нормален човек не би застанал на тяхна страна.

# 1 377
  • Другата България

Живка каза, че тя не е съгласна с начина на упваление на Ваня и то го каза пред всички, когато обсъждаха. После Кирил си направи изявата (изобщо не коментирам същността й и как той е решил да я иниццира Wink ) , Ваня каза, че налага вето, а Живка каза, че би гласувала за неговото предложение, но ако беше на мястото на Ваня, би постъпила като нея. Ако четем отгоре-отгоре наистина има противоречие, но с по-внимателно проследяване излиза друго.

Отчитам като грешка на Живка това, че пропусна да каже на Ваня директно, че и тя самата би постъпила така, но ако имаше гласуване, щеше да гласува за Кирил. Ако това беше направила, щеше да си е напълно чиста. Такъв разговор поне не беше излъчен.
Да, нещо такова , по-скоро И такова имах предвид.
Само че аз по принцип съм крайна, а понеже както казах ненавиждам лицемери и двулики същества, именно нещо подобно може да ме накара да се разочаровам отт даден човек. Друг е момента, че аз никога не съм била някакъв супер дупер фен Живкин, многократно писах, че вече нямам фаворит, затова и започнах да се интересувам от спойлери и основно тук при вас се забавлявам. Доглеждам заради спорта. Нито ще захаресвам /знам, че няма такава дума/ ония двамата плужеци заради Живка, нито ще тръгна да им "ръкопляскам", напротив - за мен са утайката на формата, Живка си падна на моето дъно, женското, тези двамата отдавна са.....някъде из Марианската падина. Въпреки това продължавам и да твърдя, че ако Живка е на финал, то ще го спечели със зрителски вот съвсем заслужено, дори и заради това, че останалите герои към момента направиха така, че хората да ги буквално мразят. Повечето от тях.
А, забравих. Именно защото не е никак глупава, Живка си е правила и сметката коя жена на финала би ѝ била сериозна конкуренция. И според мен Живка не се страхува изобщо от Мартина. Дори и да е там, дори и да са двете на финал, дори и Мартина да победи физически, то Живка прекрасно осъзнава, че най-силен е зрителския вот. А за него сериозна конкуренция и е именно Ваня. И според мен Живка определено е притеснена от представянето на Ваня към момента, .
Това са си мои разсъждения, разбира се.

# 1 378

Изпратих Ви на лични линк и снимка на един от коментарите. Няма да Ви снимам останалите, предполагам ще ги видите и сама.

# 1 379
Иван много свойски се обръщаше към Любо по време на дуела с това "брат". Случайно или и там познанството е отпреди кастинга....

Общи условия

Активация на акаунт