🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 604
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 710
  • Sofia
Единствения полезен ход на Ваня беше да постъпи като фермерите от другата група. Те самите очакваха саботаж и се направиха на либерални, всички оставиха работата на самотек - Марта спа през цялото време,  Любо се измъкна с " такива хора не искам да работят за мен ", Ивайло им каза да работят каквото и както искат, май и Киро така, за него не  помня точно. Т.е. изначално не дадоха възможност за конфликти по тази линия, защото ги очакваха. Ванчето не се усеща изобщо.  Беше ясно, че никой от противниковия лагер няма да  и изпълнява нарежданията, плюс безкрайните и обяснения - тя сама им отвори възможност да я атакуват. Да беше ги оставила да пасат.

# 1 711
# 1 712
Ще се успокоят нещата, колкото се успокоиха като Сия се разкара, тоест изобщо не. Просто финалът наближава и тия вътре го знаят също, така че все повече ще се опитват да се компрометират един друг. Вече се вижда, че дори и Любо тъпото се опитва да блесне с малко по-индивуална позиция, защото може би и при него идват мисли, че не може да бъде прекалено много в сянката на собствената си група.

И според мен коментарът на водещите за това, че Ваня може да стане хепи Ванче от миналия сезон прищрака нещо в главите на всички и почти всички се усетиха, че те й направиха услуга с непрекъснатите дуели, с които се издига в очите на зрителите, а не както досега си мислеха, че общо взето тя им чисти пътя до финала и те са ебати тарикатите.

Към този момент вече гледам по-скоро от чисто психологическа гледна точка. Чудно ми е дали стратегията на Живка наистина ще проработи, засега перфектно се държеше спрямо нагласите на хората отвън, което ме караше да мисля, че е влязла със стратегия не само как да третира съфермерите си, но и по-важното какво ще се хареса на зрителите, което аз намирам за по-интересно за наблюдаване. Дали ще успее да задържи високата позиция, която има в очите на зрителите? Това, което го е изградила за два месеца лесно може да рухне за няколко дни. Колкото и тъжно да звучи, тя може да започне да страда от собствения си висок имидж, който изгради. Тя седи най-високо в момента, което значи, че от най-високо може да падне. Сравни я с някой като Пламен примерно, който е около дъното, не напълно, но достатъчно, за да му даде повече опции да се издига в очите на зрителите. Накрая зрителят може да предпочете някой, който е бил около дъното 95 % от времето, но е приключил Фермата на позитивна нотка и градация, отколкото някой, който се е представял достойно почти постоянно, но във финалната права е имал издънки. Тъжно, но факт.

# 1 713
  • У Диспансера ...♥♥♥
Работата стана вече като Игра на тронове 😄
Само мелодията им липсва. Всеки крои нещо, не разбираш искрен ли е, роля ли играе 🧐 Кой на кого по напред ще забие ножа в гърба 😄
Ваня, няма да ядете тук, след два дни тук ще ядете всички. Абе да ходят да ядат където искат, какво ги отразяваш толкова. Дава им поле за изява и тя, най-демонстративно си взеха чиниите и излязоха , смешковци. Лора и тя, хем видя как я сготвиха предния ден и пак с тях. Еми като си с тях, другата седмица да видим дали няма да дойде и твоя ред.
Тази вечер искам с кеф да гледам тоя въздухар как ще изгуби. Дано, че иначе ще са нетърпими смешките ако остане.

# 1 714
Нито ми харесва поведението на Ваня , нито на ония лумпени.Надявам се продукцията да ги накаже за тъпите изказвания за бесене и самоубиване и прочие простотии.Не ми хареса Ваня как се подхилкваше и , докато Живка й говореше.Леко ехидно и пренебрежително. И не мисля,че си дължат нещо един на друг.И Ваня миналата седмица им игра номерца с преоткриването на Теодора.А Живка и Георги,по техния си начин, казаха на Ваня каквото имаха.
   Какъв е прякорът на Лорчето? Това момиченце ми е на ниво 5ти клас като мисловна дейност.
   Харесвам Стефан, той като че ли намери баланса между двете групи.Забавлява се и контактува и с едните и с другите.И от писмото на майка му е видно , че възпитанието  е на друго ниво.Не като при смелчагата на богинята.Стефан не вижда нещата черни и бели, интересни са му действията на хората и от какво са продиктувани,реакция в ситуация.И много хубаво си каза за какво е там.Абе харесвам го!
   Надявам се довечера Стефан да победи ИВайло с акъл,не само с груба физическа сила.

# 1 715
Прякорът на Лора е Ръца-пръца или нещо такова. Аз го забравих вече, но тъпотии не ми се помнят.

Живка съм сигурна, че е влезнала с нагласата да спечели зрителския вот, за това гледа да е „справедлива” и „принципна” с всички. Пролича си в ситуацията с вота на недоверие и как подкрепи киро, пък вика на Ваня, че щяла да направи като нея. Да хем с тези, хем с другите, хем сама, хем да чака удобния момент да ги нокаутира всичките. Ето и самия ивайло, и Любо, и Пацо, всички я уважават, всички казват „Само Живк става от другия отбор”. Не е случайно това. Но както казвам, ние зрителите не сме тъпаци и си личи стратегията й. Но пък е достйно за уважение, че все пак има стратегия някаква.

# 1 716
Ето тази вечер поведението на Живка беше ок, за разлика от снощи.
Говореше директно, на Ваня, в очите.
Не, че имаше полза от казаното, но поне не беше по ъглите и кьошетата, или с оператора.
А Ванчето.....ами не е моето това момиче, никога не е била, оценявам победите ѝ на арената, бие се мъжки, заслужава си всичките победи до една, защото се раздаде на макс, обаче социалната игра и това, което показва, показа.....вероятно и аз ако бях там, нямаше да мога да се стърпя, а да ѝ го рекна директно.
И естествено, начинът, по който останалите се държат с нея е достоен за всичките негативни коментари относно тях.
Въпросът е кое е първо - яйцето или кокошката? Ваня е била такава винаги, заради което ситуацията ескалира, или ситуацията ескалира, затова Ваня стана такава? Както писах и днес, залагам на първото.
Реши да се "заяви", десет дни преди финала??? И пред кого да се заяви, като и кученцата не я познават, аз не видях нито едно да се завърти около нея. Вероятно пред дървото, което прегръща три пъти дневно.

А има ли значение кое е първо? Защо рано или късно за причината за тормоз започва да се изследва поведението на жертвите? Мъж убил жена си и коментари под статията “Сигурно му е изневерила?” и т.н. Нищо, ама нищо няма значение за отношението, което Ваня получи. Тук има един единствен неоспорим факт и той е, че Кирил и Ивайло са агресори. Какво като не работи Ваня? Като това толкова ги дразни (и нейната група, и другата) да я пращат всяка седмица на дуел, все някой ще я отстрани. Няма механизъм в правилата, който да забранява това. А те я смазаха. И не само това, ами и никой не каза една дума в нейна защита. Никой, нито на дуела, нито в първия ден от фермерството, когато двете отрепки я разплакаха. Те дори не ѝ дадоха шанс, а директно започнаха с психоатаките. В момента тя реагира, не добре, видно е, но е в защитен режим и действа без да мисли. Казвала съм и преди, че Живка и компания не са моите хора и при други участници нямаше да съм за тях, но да се измества фокуса към това с какво Ваня е причинила тези реакции не ми се вижда редно. Каквото и да е направила или не направила както в случая, това което видяхме като отношение към нея беше гнусно и долно.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 18:36 от Морско_момиче

# 1 717
  • София
По регламент фермер има ли право да си подаде оставката още преди да му е изтекла седмицата? Ако тя беше казала "ок, не искате да съм фермер, кажете какво да направя", може би щеше да потуши недоволството, пък било то и с оттегляне. Някак по-добре щеше да изглежда за нея.

# 1 718
  • София
На мен ми е интересно сега като групата продължи да не спазва думата на фермата, ще ги накаже ли продукцията.

# 1 719
На мен ми е интересно сега като групата продължи да не спазва думата на фермата, ще ги накаже ли продукцията.

Не мисля. Ще й го отчетат като слабост в характера и липса на подход.
Поне една заслуга имаше Ваня - избра добър отбор за куиза за храна и се върнаха с две щайги. Това се подмина бързо.

# 1 720
  • София
Аз пък си мисля, че И и А няма да изпуснат ей така възможността за още скандали. 🤣

# 1 721
Е то с Ваня се изчерпа вече. Кирил също се срина. Някой от другите ще бутнат на преден план.

# 1 722
Ваня вече се държи напълно неадекватно. Но с този тормоз не виждам какво друго можеше да се случи. Тя опита с добро, с лошо и всякак, но резултат нямаше. И вече загуби реална представа за ситуацията и започна да прави глупости. Друга жена на нейно място би се пречупила още първия ден. Тя пак доста издържа, имайки предвид откога е обект на тормоз. За съжаление, онези първобитните успяха да я пречупят и Ивайло сега е доволен, че си е постигнал целта. На мен Ваня не ми е била фаворит никога, но не понасям групов тормоз. Защото когато са група, са силни, но да пробват да са сами срещу всички и да видим колко биха издържали. Ваня вече нарочно ги дразни, защото просто не знае какво друго да направи. И за съжаление, подозирам, че ще се изложи много.

Много грозно впечатление ми направи поведението на Мартина на масата, когато всички тръгнаха да се изнасят. Извади една много доволна усмивка от случващото се, а през цялото време стои и си мълчи. Тя е много долен и подмолен човек. Един път не изрази някаква твърда позиция, а само клюкари по ъглите.

Но групата на Живка бяха прави за Ваня. Те я критикуваха за да й покажат грешките, а не за да се заяждат с нея. Просто тя беше много афектирана и изобщо не разбра думите им.

Ако Ивайло остане, вероятно ще спра да гледам предаването. Миналата година точно някъде по това време ме изгубиха като зрител. Просто втора година подред злобата и низките души са повече и става нетъепимо в един момент. Добре, че вчера продукцията сами си признаха, че поведението на участниците не кореспондира с идеята на сезона. И това, че група егоцентрици само декларират, че са там за каузата и пеят химна, не означава, че изобщо схващат идеята на пробуждането. Този псевдо патриотизъм е вече смешен и не мисля, че някой им вярва.

# 1 723
Аз не разбирам и не приемам роптанието срещу фермерството на Ваня.Че тя си спечели дуел и после викторина.Кой е виновен, че Лора няма знания?Или поне не толкова,че да победи Ваня. Ония двамата лумпени що не търсят сметка на Лора?
   И в този ред на мисли,откъде накъде пък Ваня ще сдава поста?Тя не е избрана с гласуване,тя си го извоюва.Аре нЕма нужда да им кляка толкоз.
    А тя ,че реагира тъпо на някои от ситуациите,  спор няма.Но пред компютъра , у дома , е много лесно да критикувам.Всъщност не съм на нейното място вътре в атмосферата.
  Аз не я харесвам,не е моят играч.Но това не оправдава поведението на ония маскари.

# 1 724
  • Асеновград
Какви оставки , какъв вот на недоверие , какви 5лв.
Ваня не ми е любимка , даже ме дразни в повечето случаи с нейните светлини , но тя си заслужи правото да е фермер.
Цялата работа е направи този бастун с мазната плитка ли???какво е  там не знам Киро.
Той започна пръв ,Ивайло го подкрепи и от там всички останали глупаци.  Не може двама ,,мъже,, да се държат така към жена. Ако само си представят за миг техните съпруги да са на мястото на Ваня , дали ще е ок. Толкова ми омръзнаха да гледам бебешките им демонстрации на всички , че съжалявам вече защо си изгубих времето да гледам....ама пусто все се надявах продукцията да се вземе в ръце и наложи наказания на ,, насилниците,,.

Общи условия

Активация на акаунт