🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 606
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 695
Много ясно си личи,че това което ни показват е само много малка част.Рязано е ,лепено е ,манупулирано на макс !
Продукцията,най-вече в лицето на оня мошеник от Биг Брадър нико тупарев ни прожектират евтина холивудска боза в която те пишат сценария

# 1 696
Колкото и грешна да стана Ваня, няма как поведението и обидите на двата австралопитека,  да станат приемливи.
Факт, но и тя тотално не знае къде се намира.
Защото е сама срещу всички.Защото Живка се мазни на другия отбор,защото всички си траят,когато двамата простаци я обиждат.А на саме ,ванче така трябваше,онака не трябваше.Ваня е сама!
Ама Ваня е сама защото тя така си го прави. Няма никаква адаптивност това момиче според мен. Във визитката й тя разказа, че е имала сериозни проблеми с наркотиците. За мен тя сега е пристрастена към друг наркотик, а именно това постоянно положително мисли и поведение (колкото и странно да прозвучи на някои от вас) Човек не може да е постоянно усмихнат, щастлив и положителен. Има и други емоции в тоя живот, които са си тотално нормални. Тя се опитва да проповядва това инстайтско мислене и поведение както на вън така и сега тук във фермата. Ама тук са събрали доста силни характери, на които трудно би повлияла тя. За мен тя не е толкова силна психически, а по-скоро е инатлива и дори страхлива. Носи една маска, която я е страх да я свали защото ще рухне емоционално. И точно това вижда Ивайло в нея и точно това го мотивира да се се държи така.

# 1 697
Позитивната психология изтощава. Затова препоръчват, ако човек вече не може да се справя с емоциите, да изпусне парата. Може да плаче, да покаже слабост, да си каже някои неща, без да се прекрачват границите. Ваня може още да се отпусне. Живка го направи, неведнъж. За Ваня е важно да се отпусне, да изключи всички атаки срещу нея и отново да се зареди. Говоря след фермата. Направила е чудо, преодоляла е сериозни зависимости и това приключение трябва да я направи по-силна. Живка коментира много правилно - тя не обижда другите, а казва как тя лично се чувства, много точно, остро, осъждащо забива върху недостатъците на другите, с цел да се самосъхрани. Ваня може би ще разбере, че позитивизмът не трябва да е фанатичен и да има моменти, в които да отвори душата си и да я излее. Ваня ще успее, влязла е във фермата подготвена, ще премине изпитанието, ще промени малко от философията си и ще се измъкне с най-малко щети и много ползи, особено след прекрасните битки, които направи. Лора, като момиче от нейното поколение, научила се да меси и да прави компоти, ще си остане с капацитета, който не е висок.

# 1 698
  • Асеновград
Много ми хареса писмото за Стефан от неговите родители. Как си личат от далече умните и възпитани хора , какъвто е и Стефан....Браво. На богинята глупостите няма да коментирам , само се надявам ,,смелият, Ивайло , много ,,смело,, да тръгва към нея , че не го понасям. Ванчето  и на нея е ,, хапе щъркела,, , грешка след грешка. Мисля че трябваше да ги остави да ходят да ядат където си искат,  и да спре да се занимава с тези олигофрени. Живка все повече не я харесвам. Моят фаворит за спечелването на играта е Стефан , само той е достоен човек.

# 1 699
Да дам и аз моите две стотинки на снощния епизод, който изгледах в реално време, ама заспах блажено и доволно, че Стефан показа на Ивайло, че само с тичане не става, трябва и акъл!

Много хубава реч на Стефан за чашата, но народа на масата няма капацитета да я разбере, нищо, че кимаха одобрително. То си и пролича точно 35 секунди по-късно със ставането на иво.

Тримата братя близнаци-глупаци Кирил, И, Методии - много се смях с тях, божеее.. от сърце Joy не можех да повярвам, че са толкова смотани и прости. И какъв грозен прякор имат за Лора, а и тримата й се пишат за приятели... какво да го коментирам това...

Ваня вече взе на котра да играе, яка контра, вече няма правилен ход спрямо всичките чакали вътре. И на мен ми направи впечатление как се подхилкваше като говореха на масата с Жоро и Живка. Може да е провокация, може да е от нерви... не знам, но след толкова обиди, агресия и клетви и аз не знам как бих се държала.

Живка, Жоро и Ралица надушиха мършата и веднага се включиха в яденето. Тя Живка не е крила от самото начало, че е сама за себе си и ще минава през трупове до финала, ама чак пък такива извъртания не ми допадат на мен.

Накрая иво и Коцко с тяхното бесене... това беше супер грозно, мисля, че трябва да има санкция за тях, какви са тези приказки... И докато ивайло се базикаше от злоба, Коцето беше сериозен, сигурна съм, обича да коли и беси Joy Този психопат някъде нявънка го дирят за 20 серийни убийства, сигурна съм Joy

Айде довечера Стефан да ошамари дебилчето и пак да им гледам с удоволствие нещастните мутри!

# 1 700
Чудя се, в България ли е само или навсякъде по света, всички да яхват някого, за да бъдат забелязани като
" хора с характер", а отстрани същите тези всички, изглеждат като страхливци, слабохарактерни, лабилни и неустойчиви.
Харесвам Ваня, водила е лична битка, със себе си, която е най - трудната, та на едни малодушни грубияни ли ще се даде. Да продължава да е желязна, дано устои до край.

# 1 701
Ели, наистина продукцията е надушила нещо около Коцето, този човек дори и да не е убивал досега, нищо чудно да има такива мераци. Харесва му. Той е луд.

# 1 702
  • София
Как видях епизода накратко
1. Ванчето си е заслужила да е фермер с всички привилегии и може да си прави каквото поиска. В предишни сезони дори имаха и затвор за този който не слуша. Какво получи? Някакво ново правило от продулцията, което я постави в ситуация цуг-цванг. От нейния лагер си гонят интересите и най-нормалното е да не я подкрепят. Живка е добър играч, но видяхме какво направи в момента, в който Ваня й каза, че няма да изббере Теодора. Ралица е дескридитирана от всички - каже ли нещо, се обвинява за пиянка. Просто грозна картинка...
2. Виктор влиза и всички лицемери го прегръщат.Цялата група дружно се смее  как вече няма гадже отвън, защото ора на чужда нива вътре. Доста възвишено. Сценката завършва с някаква песен за облаче на фона на бавни кадри...
3. Ивайло си удря пръстчето и ни обяснява какво ще се случи до края на сезона. Ванчо му потопява гемиите като му показва как някаква игра за ядрени физици, може да се играе от спортен инвалид.
4. Гласът зад кадър ни повтаря многократно колко е дескриитирана и мързелива Ваня. Резултатът е че лайковоте против нея в БГ мама вече събират по 6, вместо по 4 лайка.

# 1 703
  • София
Ванчето е типичен представител на хората, които са невероятно манипулатори, влизайки в ролята на позитивисти. Нямало значение, че тя не може нещо, важното било, че намира кой да го направи. При това го казва без никакво притеснение. Ако ще сто години да коучва, тя не може първо себе си да коучва, а е на ниво 3-годишно - аз искам вие, аз искам ти, аз искам.

# 1 704
Рядко пиша в темата ама днес не мога да се сдържа.

Ваня ми е изключително неприятна с глупостите си за 'светлина, цветя и любов'. Същата ми беше и Теодора, с разликата че втората поне показваше и друга емоция като ревеше, а не беше вечно ухилена като предрусала с нещо ...
За разлика от Ваня, която все пак явно има някаква осъзната мозъчна дейност, Иво и Киро са примитиви, които с две правилни приказки биват насочвани кой път да хванат. Точно за това ми е странно как така се стигна до тази ескалация в поведението им. Почти съм сигурна, че Мартина им е запалила огънчето и редовно им го поддържа за да не изгасне.
Сигурна съм, че ако Ваня се разкара нещата ще се кротнат.

И за да не остана грешно разбрана - не одобрявам поведението на онези двамата. Просто смятам, че вероятността групата да се разбере с тях и нещата да се успокоят е по-голяма пред това групата да се разбере с Ваня.
Аз самата в работна среда, каквато е и Фермата, много по-лесно бих се разбрала с нацупени примитиви пред вечно позитивни мързели и скатавки.

# 1 705
В реалния живот мениджърите така правят - намират хората, които да свършат работата и ги „надзирават” дали и как е свършена. Не виждам нещо кой знае какво скандално в това управление на Ваня. Сега друг е въпросът, че тя лично за себе си не иска да се научи на нещо ново, да помогне. Явно за това й се дразнят.

А аз се подразних на Живка, че уж зад маската на добронамерения и честен човек, директно си захапа Ваня. Живка е много опасна, постоянно анализира и оценява хората и събитията и търси винаги момента, в който ще изложи и прецака някой, а тя все излиза като загрижена и откровена. Да, ама ние не ядем доматите с колците... Но е и факт, че много зависи кой ще е на финала, ще викам за нея или за Стефан, нямам друг избор просто.

# 1 706
  • София
Чуя ли някой да ми говори за светлина, цветя и любов, веднага ми светва, че този човек е проблемен и манипулативен.

# 1 707
  • Варна
Сигурна съм, че ако Ваня се разкара нещата ще се кротнат.

Скрит текст:
И за да не остана грешно разбрана - не одобрявам поведението на онези двамата. Просто смятам, че вероятността групата да се разбере с тях и нещата да се успокоят е по-голяма пред това групата да се разбере с Ваня.
Tакава е идеята на двете групи - да разкарат Ваня / на групата на Джоки/ и да й развенчаят образа /на кръга Мисъл/. Стана твърде опасна. Особено след намека на Иван за адашката й Хепи Ванче.
Чуя ли някой да ми говори за светлина, цветя и любов, веднага ми светва, че този човек е проблемен и манипулативен.
Абсолютно е такава Ваня. Още при първия й проблем с Кирил за джакузито, тук здраво я наредих, наричайки я мазно човече. НО..
Тя играе по правилата на играта и абсолютно не трябва да оставят да бъде подлагана на тормоз като в момента.
Това не е скандал с няколко обидни думи за разреждане на напрежението. Унижават я систематично, грубо и постоянно. Не е изненада, че се е вкопчила в "светлината".
Уф.. а даже не я харесвам...

# 1 708
  • София
В никакъв случай нямат право да я тормозят. Но този тормоз го допуска продукцията, за да има сеир.

# 1 709
  • София
Забравих да спомена за Живка. Тя е най-подготвения тактически играч за формата и си премерва всяка приказка, защото й е ясно, че няма как да спечели формата без одобрението на публиката. На нея и е ясно, че ситуацията с агресията към Ваня отвън ще й донесе допълнително позитиви и съм сигурна, че точно затова вчера се включи с дескридитирането й. Няма как да си обясня по друг начин й и натякването й, че била мързелива. Отчитам го като грешка в тази ситуация за нейната игра.

Общи условия

Активация на акаунт