Отговори
# 180
Момичета, изследванията които Шефкетова  иска от партньора са:  серология (Hiv 1/2,HbsAg,Anti-HCV,антитела срещу сифилис-серологично изследване ) + МБ на еякулат.
Можете ли да ни препоръчате лаборатория в които се правят всичките?има ли нещо специфично (какво не трябва или трябва да се прави преди тях)
За колко време излизат?
Може да си ги направите във всяка една лаборатория. Пробата за микробиологията трябва да се занесе в стерилно контейнерче до един час.

# 181
Няма нищо специфично, за вирусология се дава кръв и в лабораторията на Токуда, резултатите излизат в рамките на деня. А микробиологията след 1-2дни по спомен.

# 182
Важно е партньора Ви да има въздържание 3 до 5 дни преди да даде материал. Без алкохол предния ден, както и да се въздържа от лекарства.

# 183
Днес трябваше да започна къс протокол, но уви за първи път в живота ми цикъла ми се разбърка. 2 дни имах бледи кафяви следи, но дори не бяха за превръзка и днес имах малко повече. Отидох и се оказа, че е късно… 🙄
Шефкетова ми предложи за да се таймира по-добре цикъла да пия един месец противозачатъчни. Аз не съм много сигурна, имам чуството, че това само ще ми дообърка цикъла. Вие имате ли опит с такава практика?

# 184
Lina, доста индивидуално е това с противозачатъчните. Аз съм пила преди първото инвитро (не беше при д-р Шефкетова) и не ми се отрази добре на хормоните - FSH се беше вдигнало доста, иначе не е разбъркало цикъла. Но, това е при мен, а при много момичета не е така.

# 185
Аз не мога да вкарам естрадиол в норма. Преди стимулация пих 1м. противозачатъчни и се оправи. Сега съм 3м след пункция и не мога да стигна до трансфер и пак започнах с противозачатъчни... Нямам избор. В началото и аз се чудех редно ли е, не е ли?!?!! Сега вече съм прекалено изнервена и правя каквото ми каже пък да видим до кога...

[quote author=Lina Ivanova 672609 link=topic=1388309.msg44263548#msg44263548 date=1644244917]
Днес трябваше да започна къс протокол, но уви за първи път в живота ми цикъла ми се разбърка. 2 дни имах бледи кафяви следи, но дори не бяха за превръзка и днес имах малко повече. Отидох и се оказа, че е късно… 🙄
Шефкетова ми предложи за да се таймира по-добре цикъла да пия един месец противозачатъчни. Аз не съм много сигурна, имам чуството, че това само ще ми дообърка цикъла. Вие имате ли опит с такава практика?
[/quote]

# 186
Здравейте! Миналият месец за първи път посетих доктор Шефкетова. Останах с доста добро впечатление от нея,но ме притесни това,че директно ни насочи към инвитро без да обясни каква е процедурата,а ние със съпругът ми за първи път ще се сблъскаме с това нещо. Малко бързаше по време на прегледа и ми изписа Дуфастон,който да пия 7 дни с твърдението,че овулация нямам и след като ги изпия ще ми дойде,но познайте-цикъла ми дойде без да пия хапчетата един ден след прегледа.Многократните опити да се свържа по някакъв начин със самата клиника след това бяха неуспешни. Пропуснах да спомена,че аз съм с ИР и стандартната поликистоза,а съпругът ми е с олиготератозооспермия.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 19:41 от Rosegirl

# 187
Аз съм от недоволните от клиниката. Искаше да правим ин витро  на сляпо - без дори да се опита да намери проблема. Винаги претупваше прегледите, а като цяло и целият ми казус. Бях пациент на клиниката много дълго време, но за мен не направиха нищо.  За 1 месец новият ми лекар намери проблема и вече го лекуваме. При липса на лечение и 10 ин витро опита да бяхме направили, нито 1 нямаше да е успешен.
Ако не чувствате, че лекарят е вашият човек, потърсете друг.

# 188
Здравей, Данделион,
Кой е новият ти лекар?

Аз съм от недоволните от клиниката. Искаше да правим ин витро  на сляпо - без дори да се опита да намери проблема. Винаги претупваше прегледите, а като цяло и целият ми казус. Бях пациент на клиниката много дълго време, но за мен не направиха нищо.  За 1 месец новият ми лекар намери проблема и вече го лекуваме. При липса на лечение и 10 ин витро опита да бяхме направили, нито 1 нямаше да е успешен.

# 189
Здравейте и аз съм пациентка на д-р Шефкетова, в началото много добро впечатление, но напоследък найстина май претувма нещата, прегледа е за 2 мин. И излизаш. Още не съм я сменила, но много се колебая.

# 190
Здравей, Данделион,
Кой е новият ти лекар?

В Надежда, д-р Чапанова. Изключително мила, внимателна и гледа детайлно и мащабно на нещата.

# 191
Здравейте момичета! И аз като вас много харесвам Шефкетова и дори съм спорила тук на тази тема, но наистина на последък хич не и пука. Аз правих ИНСЕ миналия месец. След процедурата имах въпроси, защото се очакваше ако не се получат нещата да кандидатстваме по фонда. Тя обаче беше дост заета да си рови във фейса и ме прати да питам на регистратурата.
 Е, съжалявам, но на мен това ми беше последното посещение при нея. След 4 неуспеха и 0 заинтересованост вече минах първичен (45мин.) в друга клиника.
 Желая успех на всички. Нека всеки да намери своя лекар, който да сбъдне чудото!

# 192
Здравейте момичета! И аз като вас много харесвам Шефкетова и дори съм спорила тук на тази тема, но наистина на последък хич не и пука. Аз правих ИНСЕ миналия месец. След процедурата имах въпроси, защото се очакваше ако не се получат нещата да кандидатстваме по фонда. Тя обаче беше дост заета да си рови във фейса и ме прати да питам на регистратурата.
 Е, съжалявам, но на мен това ми беше последното посещение при нея. След 4 неуспеха и 0 заинтересованост вече минах първичен (45мин.) в друга клиника.
 Желая успех на всички. Нека всеки да намери своя лекар, който да сбъдне чудото!
Да, постоянно си рови в телефона. Говори ми и пише. Това не ми прави добро впечатление. А и напоследък не обяснява много. Абе на крачка съм да я сменя….

# 193
  • София
Аз пък ще се оплача от асистентките на регистратурата - все дават часове сутрин под предтекст, че на обяд и след обед всичко било заето. А съм идвала в 3 часа - няма почти никой! Все пак не им се плаща да работят 2-3 часа и после само да пият кафе. Последният път като им скръцнах със зъби по тел и казах, че и аз работя и имам заседания сутринта, да видиш как бързо намериха час и след обед!
А при докторката не забелязвам незаинтересованост. Прегледите протичат бързо, но да видиш как се е развил фоликула не отнема часове все пак.
За инсе-то вярно, че след това те напуска и те оставя да си говориш със сестрата, но тя е доста информирана и считам, че дава добри съвети.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 18:48 от ЛейдиРоуз

# 194
Момичета,направо ме разколебахте..Съпругът ми е на същото мнение като вас,а дори нямаше възможността да се срещне лично с нея. Просто остана с много лошо първо впечатление.Обадиха ми се от Надежда(сравнително скоро,след като попълних формуляра им) и ни записаха при доктор Петко Илиев. Дано той поне ни обърне повече внимание.

Общи условия

Активация на акаунт