Отговори
# 315
  • Столицата на "Второто българско царство"
ще ти изпишат обезболяващи свещички преди цветната снимка, които са напълно достатъчни... не е нещо страшно.... след това ще коментирате резултата с д-р Шефкетова... ЦС се прави на ет.1

# 316
  • София
Аз я правих месец февруари т.г при доктор Райков. Преди това се слагат по схема обезболяващи свещички. Не е нетърпима болка, като спазми при болезнен цикъл по време на вливането на контрастното вещество. Изтърпява се и докторът мн професионално коментира всичко на момента. След това получавате резултата на диск и подробна епикриза на хартия. Успех! Не се притеснявайте!

# 317
Привет, момичета!

Нова съм в писането тук, но съм стара в четенето Grinning . Следя Ви от месеци, но сега е време и аз да се включа.
През април и май имах две биохимични бременности със закъснение на цикъл от 15 дни. Трудно, но успях да се стегна и да мисля за бъдещето.
Вчера бях на преглед при д-р Шефкетова, която каза, че всичко изглежда наред, даже вижда жълто тяло, което може да говори или за това, че е имало овулация (защото й казах, че не можах да я засека с тестове), или за наличие на бременност, която тя още не може да види на ехограф. Предписа ми дуфастон 2х1 табл., като ми каза днес да си направя тест за бременност, като днес ми е 3ти ден на закъснение, и ако е положителен да отида другата седмица пак при нея...ииии позмнайте - теста ми е с втора бледа черта, но я има. Страх ме е да не се потрети сценария от април и май, но се старая да мисля положително. Пуснах изследвания тази сутрин за щитовидна жлеза, пролактин и ЧХГ и ще Ви информирам за резултати!

Стискайте ми палци този път да се развият нещата благополучно! Heart
Сега продължавам с дуфастона и ще запиша час

# 318
🤞🤞🤞 всичко ще е наред... изследвали ли сте тромбофилия? Пуснете и Прогестерон за всеки случай..

# 319
Прогестерон и Пролактин - каква е разликата?

Излезнаха ми резултатите - хормоните на щитовидната жлеза са в норма всички, ЧХГ е 21,2, а пролактина ми е 685 при референтни стойности 102-496.

Дано всичко е наред Heart

# 320

Излезнаха ми резултатите - хормоните на щитовидната жлеза са в норма всички, ЧХГ е 21,2, а пролактина ми е 685 при референтни стойности 102-496.

Това са два различни хормона. Аз също Ви съветвам да си пуснете и прогестерон, защото и аз съм с две биохимични бременности заради ниските му стойности. Успех!

# 321
Някоя от вас дали има представа каква е цената за  биопсия от лигавицата на матката при Шефкетова? Имам час за вземане на материал утре, а нямам никаква представа колко да си приготвя приблизително. Ще съм много благодарна, ако някоя от вас може да помогне с информация.

# 322
Някоя от вас дали има представа каква е цената за  биопсия от лигавицата на матката при Шефкетова? Имам час за вземане на материал утре, а нямам никаква представа колко да си приготвя приблизително. Ще съм много благодарна, ако някоя от вас може да помогне с информация.
Здравейте! Ако е микробиологична, аз платих, ако не се лъжа, към 60 лева. Говоря за миналата година. Сега вероятно ще е малко повече.

# 323

Това са два различни хормона. Аз също Ви съветвам да си пуснете и прогестерон, защото и аз съм с две биохимични бременности заради ниските му стойности. Успех!

Благодаря за съветите, на 11.07 пак съм при докторката и ще я попитам!

# 324
Здравейте! Ако е микробиологична, аз платих, ако не се лъжа, към 60 лева. Говоря за миналата година. Сега вероятно ще е малко повече.
Благодаря много! Да, за микробиологична ставаше дума. Сега е 70 лв., но все пак имах достатъчно близка представа.

# 325
Здравейте, момичета!
От началото на годината съм пациентка на д-р шефкетова и се чувствам комфортно и добре при нея. За съжаление първият ни опит приключи с неуспех. Повторно се срещнах с доц. Русев, тъй като не бяхме обсъждали предния път опция ин витро д него. Мнението му е, че дозата от 800мг утрогестан спрямо моите мутации е вероятната причина за неуспеха. Смятате ли, че ще е съгласна да я намалим до 300мг дневно при следващия трансфер август? До момента не ми направи впечатление да обръща внимание на имунологичните препоръки. Блгодаря предварително:)

# 326
Здравейте, утрогестана е важен за трансфера... Дали заради мутациите може да се замени с друг прогестеронов препарат, който да не им влияе? Доц. Русев какво казва..? Питам, защото и аз съм с тромбофилия, и на мен след трансфер задължително докторката ми изписва Клексан, но слагам и утрогестан 2х4 капсули...
Ще ми е интересно ако го обсъдите да споделиш...

# 327
Според доц. Русев при толкова висока доза не може да се неутрализира с фраксипарин/клексан. Аз след предния трансфер не слагах нищо по препоръка на д-р Шефкетова, а не успях да се свържа с доцента. Какъвто и да е прогестерон очевидно сгъстява и не знам кое мнение да приема…

quote author=bebebe link=topic=1388309.msg45009022#msg45009022 date=1657119569]
Здравейте, утрогестана е важен за трансфера... Дали заради мутациите може да се замени с друг прогестеронов препарат, който да не им влияе? Доц. Русев какво казва..? Питам, защото и аз съм с тромбофилия, и на мен след трансфер задължително докторката ми изписва Клексан, но слагам и утрогестан 2х4 капсули...
Ще ми е интересно ако го обсъдите да споделиш...
[/quote]

# 328
а преди трансфера пуска ли Прогестерон, за да знаеш в какви граници започваш? 🤔
Зная, че Утрогестана сгъстява кръвта, но е и изключително важен... а доколкото съм запозната теомбофилията оказва влияние при износване на плода, а не при самата имплантация (доц. Конова, затова по нейна препоръка трябва да започна Клексана при + тест), но все пак за мое успокоение Шефкетова дава Клексана от ден 1 на трансфера...

# 329
Пуснах сутринта преди трансфера 9.8 беше стойността му. Кръвотока към матката е съображението на доц. Русев.
Може би ше обсъдя с нея оптималните количества утрогестан и фраксипарин след трансфера.
а преди трансфера пуска ли Прогестерон, за да знаеш в какви граници започваш? 🤔
Зная, че Утрогестана сгъстява кръвта, но е и изключително важен... а доколкото съм запозната теомбофилията оказва влияние при износване на плода, а не при самата имплантация (доц. Конова, затова по нейна препоръка трябва да започна Клексана при + тест), но все пак за мое успокоение Шефкетова дава Клексана от ден 1 на трансфера...

Общи условия

Активация на акаунт