Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 642
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, някоя от вас може ли да ми каже при колко месеца неуспех е добре да се прави спермограма при положение, че мъжа е на 38 години? И въобще има ли някаква такава закономерност. Аз съм на 29, но мъжа ми е на 38. За жените под 35 години знам, че е необходимо след година неуспешни опити да се търси причина и да се правят по-сериозни изследвани. Но за мъжете не знам как стоят нещата.

# 256
Здравей, доколкото съм чувала за хора над 35 г. - до 6 месеца.

# 257
Мариелка, за ваше успокоение, може да направите СГ още сега, но да е разширена по Крюгер. Не е необходимо да чакате толкова много време. Задължително да има въздържание между 3 и 5 дни. Ако ТМ е от по-притеснителните, може да занесе материала от вкъщи, но в рамките на 15 минути. В Надежда дори имат специални презервативи 😁

# 258
Мм е на 35, , беше на 33 като започнахме и на 3тия месец самосиндикално отиде да си направи СГ Simple Smile Пуснете разширена най-добре Simple Smile

# 259
ММ е на 39 и пусна СГ на 4 или 5 месец опити.

Аз ИР нямам, но ако желанието за бебе е голямо, то това би било достатъчно да те мотивира да спреш да се тъпчеш със сладко. Ако ли не….

# 260
  • Замък сред облаците
Въпросът не е само в контрола на ИР, а в това че принципно сладкото снишава качеството на яйцеклетките, а при ИР съвсем може да ги прави негодни (според индивидуалния случай). Така че не е въпрос на воля просто, а какво е готов да даде човек от себе си да има (здрави, щото с дефектни яйцеклетки никой не гарантира здравето им) деца и дали е готов да наруши собствения си комфорт за това.

# 261
Ето моите тестове:

Е, такова нещо не ми се беше случвало! Дори на други момичета във форума не съм попадала. Не знам какво става, вие какво мислите? Да не излезне и този ановулаторен… Просто нещо не е наред, но какво ли?!

# 262
  • Замък сред облаците
Давай с тестването до съвсем отрицателен. Принципно има шанс пика да е бил между 15 и 16 ден и да не си го хванала. Вярвам, че сте се отчели Simple Smile Но все пак тествай още няколко дни заради 32-дневния цикъл!

# 263
Ами точно събота и неделя нямахме възможност… последно в петък и тази вечер ще, дано не сме изпуснали момента.

# 264
  • В страната на мечтите.
На мен ми дойде днес. Правих 2 теста - единия в 2 през нощта, защото си мислех, че това че имах леко зацапване може да е някакъв признак, защото досега винаги кръвта ми е тръгвала веднага след малко зацапване, а сега цели 2 дни ме държа така, но разбира се беше отрицателен, после направих още един сутринта, но пак отрицателен.
На всичкото отгоре пак съм с изключително болезнена М и трябваше да прибегна до аулин, след като нито бузколизин, нито но-шпа ми помогнаха.
Малко бях разочарована за пореден месец, но вярвам че ще това ще е последната М за следващите 10 месеца
Пожелавам го и на всички вас ❤️

# 265
  • София
Трополинка, съжалявам, че ти е дошло, но наистина ти пожелавам това да е последния за следващите 10 месеца 🤞
Благодаря дами за съветите. А можете ли да ми препоръчате къде да отиде ММ да си пусне разширената СГ?

# 266
Най-лесно е да видиш в сайта на ЦАР, с кои клиники работи и да си изберете от тях.

# 267
Във всяка една репродуктивна клиника може. Но в никакъв случай обикновена лаборатория

# 268
  • София
Много ви благодаря момичета за съветите. Ще изберем клиника и ще направим спермограма. Поне да знаем дали има проблем там от сега.

# 269
Здравейте, прекрасни! Хвърлям ви аз по един поглед от време на време. На всички НЕчакащи стиснати палчета, когато най-малко очаквате ще се случи и вашето чудо и бързо да идвате в отчетната!!!!

П.С. РЪСЯ ВИ СМЕЛО С ДВАДЕСЕТ СЕДМИЧЕН РАЗОВ,НЕМИРЕН ПРАШЕЦ,ГРАБЕТЕ С ПЪЛНИ ШЕПИИИИИ❤❤❤❤❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт