Кошмари в кухнята - 4 тема

  • 34 458
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 4 979
Преди години позната на позната на позната, която имала служебни отношения с едно от заведенията в предаването, беше споделила, че искали три седмици преди снимките да не се чисти кухнята. Дали е истина или жената си е поизмислила нещо, не зная.

Но не изключвам да има нещо понагласено - сценарият е все един и същ: в мръсен, мизерен и раздиран от скандали ресторант идва Манчев; храната е гадна и замразявана, обаче той съзира потенциала, отупва прахта от диаманта и го превръща в прекрасен ресторант.

# 121
  • Мнения: 920
За 4 и 5-звездните ресторанти не знам, но в тези с 1 до 3 звезди храната наистина се замразява. А за това дали е гадна, абсолютно го вярвам, убедила съм се от личен опит. Дори и в прехвалени ресторанти, щом готвачите са некадърни, вкусната храна е само мираж.

# 122
  • София
  • Мнения: 62 595
Не мога да повярвам, че някой с добра хигиена в ресторанта ще се ъгласи да държи мръсно почти месец. А за месец не може да се натупа такова чудо.

# 123
  • Мнения: 944
Не мисля, че това е вярно за хигиената. Имало е предавания, в които кухните са били в блестящо състояние. Сещам се за една жена, която готвеше сама, май технолог беше, също за една пицария от Стара Загора и др.
Просто някой собственици и готвачи са мърлячи и изобщо не им прави впечатление мизерията.

# 124
  • София
  • Мнения: 62 595
И най-вероятно има предварителен разговор и оглед на място, най-малкото за да подпишат една камара документи за участие в предаването, да се разкаже историята и всичко. В процеса на подготовка всичко вече става ясно, снимките са подробност.

# 125
  • Мнения: 8 315
Не знам кое точно е истина, кое донякъде манипулация, но откакто това предаване съществува ядем по-малко на ресторант.
Виждали сме дори прекрасни салони с мизерна и без никакви уреди кухня.
Специално тези Ник-Най след като ги видях вътре как мизерстват и пипат с пръстчета, вадят някакви кутийки с манджа замразена и после сервират джолан...... ми се догади. Особено след Манчев не бих ги посетила. И не само тях... май всеки ресторант, в който съм видяла че Манчев е ходил и вътре е било покъртително не вярвам след него да се променят някои основни навици. Дори да смениш менюто няма как да промениш изцяло хората.

# 126
  • Мнения: 10 862
Не всичко е истина, всичко е режисирано. Манупулират ни естествено, има продуктово позициониране, скрита реклама на Манчев и ресторантите му.
И благодарение на него, разбрахме, че не трябва да се влиза в малък ресторант, защото вероятно те хранят със замразена храна или с пица от Кауфланд.  У зрителя се затвърждава мнение, че само елитните ресторанти са на ниво и отзад, в кухнята.

За съжаление, след случващото се с К19,  се очертват фалити в бранша, както и туризма.  Ще дойде време без малък бизнес, за всичко ще ходиш в МОЛа или не знам къде...

# 127
  • Мнения: 7 712
Да ти кажа, че не всички елитните ресторанти са на ниво и отзад, в кухнята...

# 128
  • Мнения: 3 451
Да ти кажа, че не всички елитните ресторанти са на ниво и отзад, в кухнята...
И не всички малки са мизерни.

# 129
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
На мен пък изобщо не може да ми повлияе предаването и да ме откаже да ходя по ресторанти било то малки или големи.

# 130
  • Мнения: 10 862
на мен ми повлия:
1.не поръчвам нищо изчанчено от менюто
2.избирам ресторанти с  по-кратко меню, както ги учи Манчев, за да ти го донесат за 22 мин
3. избирам ресторантите, които имат повече персонал, ако имат и подходящо облекло, още по-добре
4. избирам ресторанти с повече клиенти, на принципа "в празен ресторант не влизай", очаквам да имат по-пресни продукти
5. гледам и салона, ако е занемарено, или мръсно, не влизам

# 131
  • Мнения: 8 315
на мен ми повлия:
1.не поръчвам нищо изчанчено от менюто
2.избирам ресторанти с  по-кратко меню, както ги учи Манчев, за да ти го донесат за 22 мин
3. избирам ресторантите, които имат повече персонал, ако имат и подходящо облекло, още по-добре
4. избирам ресторанти с повече клиенти, на принципа "в празен ресторант не влизай", очаквам да имат по-пресни продукти
5. гледам и салона, ако е занемарено, или мръсно, не влизам
хахаха да точно! Обаче последното то винаги е важало,  все пак интериорът е доста важен, поне за мен е 50%, няма смисъл само да ходя на ресторант да ям, можем да си сготвим или да си поръчаме, искаме и да разнообразим и т.н.
Но това, което ме притеснява от както Манчев се появи е, че е показвал нормални салони с ужасна кухня вътре (имаше един ресторант в Хасково май, нов и модерен, а правеха пица в парти грил Grinning).
Аз вече питам коя риба им е прясна, ако съм в рибен ресторант примерно. И за малкото меню е така, макар че ресторанти като Щастливеца имат доста обширно меню, но е вкусно и добро всичко, често обменят менюто си.

Помня едно време като бях дете ходихме на ресторант на заплата и за поводи (рождени дни примерно) Grinning , после стана нещо много масово и често, после всеки обяд в офиса с колеги. После пък домашно приготвената храна отново стана на мода, че и ресторантите започнаха да предлагат ''домашна храна''. А сега покрай пандемия и Манчев пак само за поводи започнах да ходя, направо събитие стана.

# 132
  • Мнения: 429
Този брой е стар. Това заведение дали съществува още? Малко се съмнявам...

# 133
  • София
  • Мнения: 62 595
и аз това се загледах, познато ми звучи. Но пак изглежда ужасно. Некадърни готвачи, некадърни шефове.

# 134
  • Варна
  • Мнения: 819
нямаше ли да дават нов сезон?
този епизод вече са го давали

Общи условия

Активация на акаунт