АВГУСТовските слънца се подготвят за студа!

• 13 602
  • 307
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте и от нас HugНие току-що пихме сок от круша и го харесахме много. smile3508Всъщност досега не съм имала проблем да пие нито от ябълките,нито от морковите,а сега и от крушата.Следващото ще е грозде докато още има,че после ще има само[smilie=smile3504.gif].
Нана77,последния пост на Мама Иги е в Деца с проблеми.Най-лесно ще ти е да следиш,ако й влизаш в профила и кликваш на последни публикации.И аз прочетох за температурата на Лъчко и се надявам да не е нищо страшно newsm17
elia_gg ,вчера беше свети Мина и свети Виктор.
Добро утро,на всички!
Желая ви седмица изпълнена с много детски усмивки!
Желая на Мама Иги,скоро да се гушка с нейното съкровище!
Може новата ни тема да е :АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома  Hug!
.
На мен лично идеята за тази тема много ми допада,да казват и другите newsm10
Аз пак се залавям с newsm79 1ironing wash hang,че мен си ме чака и после пак ще пиша,че пак са ме хванали лудите заради утрешната ни ваксина smile3556Много съм луда на тази тема,ама какво да се прави...Хайде много целувки от нас
[/color]  love001 newsm03

# 256
Ммария26, дано свекървата не се изложи много-много като ти дойде на гости и дано не стой много време Mr. Green Аз и друг път съм писала, че с моята много се обичахме преди, но от както живее при нас по мое желание ooooh! (тогава) нещата страшно много се промениха и сага ужасно съжалявам. Но вече няма връщане на зад при нас Sad
Aila, мисля че вече трябва да се обърнеш за консултация към друг педиатър - по-добър специалист. Не знам newsm78 на мен Николета си ми изглежда много добре, но защо така те плашат с тези килограми. Тази нашата педка е малко кон с капаци - все си знае нейния репертоар и дори като искаш да я прекъснеш за да я питаш нещо продължава да си нарежда. Мисля, че второ мнение на специалист ще ти е от полза Peace
Eliona, Ники в момента ака всеки ден по 2-3 пъти, но когато не ака няколко дена и неговите "акули" са по-гъстички. Така че това е нормално ... все пак повечко са стояли в червото Mr. Green Краси, извинявай  bouquet, но за кърмено бебе е нормално да не ака 3 дена, защото в тези дни усвоява повече от кърмата и това не е запек.
elia_gg, това с намазването на езичето със сода е доста стар и драстичен метод за детето и освен това очевидно не му действа. Аз излекувах много успешно млечницата на Ники с Дактарин. Мина за 2-3 дена и освен това този илач много му се услади hahaha
Блу, поздравления за мерките Hug и много добре, че си решила да захраниш Ния по-късно Peace
Бубче, стискам ви палци за утре Hug

И моя Ники си е открил ръцете, защото когато го кърмя си ги кръстосва от пред и си пипа пръстчетата. Започна вече и да хваща разни неща, но най-обича, пак докато се кърмим да ми държи някой от пръстите Laughing Не обичаме, обаче, да лежим по коремче, а сега с орто-гащичките още повече. Миличкото то, няма как да си свие крачетата в коленете за да се надупи като хората и май заради това ще изостанем с обръщането Sad
Моля се днес новините за Лъчето да са добри и в тази връзка мисля, че е доста уместно предложението на мама dani777k за новата ни тема : АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома 

# 257
Здравейте и от нас момичета Hug Hug HugДосега писах и всичко изчезна,направо много се ядосах и сега започвам отново Sad
Дано с малкото Лъче всичко да е наред и тази температура да не е нищо сериозно Peace
Aila аз от самото начало не казвам "майко и татко",нито пък им говоря на име,ако се налага се обръщам директно към тях /ама те не заслужават,какво съм преживяла само аз си знам/ Rolling Eyes
Spinki изобщо не се колебай,а отивайте на ортопед,нашето педи все отлагаше с направлението/било още рано,ходило се чак към 5 месец/,аз не я послушах и  в събота я заведох на частен преглед и се указа,че изобщо не е рано,защото ако нещо не е наред в по-късна възраст е трудно да се оправи,слава богу при нас всичко е ок,само ни показаха едно упражнине да правим,за да разтворят напълно крачетата.
Eliona и ние акаме веднъж на 2-3 дни,но сме изцяло на АМ /пием "Фризовом" за повръщането и педито каза,че вероятно е това понеже млякото е по-гъсто/,иначе като се изакаме положението е абсолютно същото както при Вас,пръцкаме много,ама как мирише само....... Joy Joy Joy
Dani 777k страхотва темичка-аз съм ЗА  Peace
Приятен ден момичета и целувки на малките слънчица Hug Hug Hug

# 258
  • София
    Здравейте отново от нас.
    Още не мога да се стопля, но единствения начин да поспят повечко е да сме навън. Бяхме два часа и половина и аз се намръзнах, но сега все още спят дори вкъщи.
    Благодаря ви за отговорите за обръщенията, а относно кърменето може да взема да кача една нагледна снимка как става с две  Simple Smile
    Кабив незнам нещо наистина почва да ме ядосва нашата педиатърка. Сега ще видя в събота пак как ще е положението, пък и чух че май си падала по антибиотиците. Тъкмо скоро ще е момента за смяна на личен лекар и може и да не изкараме още дълго при нея.
    Това за Лъчко го е написала във форума за деца с проблеми. Аз просто и следя всички последни публикации. Та тази е последната.
    "Oleleeeeeee Силве май и аз се чувствам така, или е от срив след голямото стискане на зъби!
Малко съм притеснена тази вечер Лъчо отново вдига температура, за сега незнаят от какво е, утре ще излезе контролата!"
    Дано скоро има добри новини.
    Това е от нас засега. Приятен ден  Simple Smile

# 259
Честити месечинки на:
Ивайло  на мама Vesika
Калоян  на мама rai4ka
Да са ви живи и здрави малките слънца!!!

Aila не им казвам мамо и татко!!! Свекървата доста пъти си е правила устата да им казвам така, защото комшиите какво щяли да кажат!!! Но всеки път като повдигне въпроса я отрязвам директно! От време на време като ми се наложи да ги повикам ги наричам бабо и дядо нали вече са такива и те не са ми правили забележка, но по принцип нямам обръщение към тях.
tedi79 познато ми е това с ръцете и аз постоянно правя забележки, а те не се сещат! Един ден даже свекърва ми ми даваше отчет, че си била измила ръцете 3 пъти. Има ли смисъл да се прави на интересна та нали го правят за внука им не го правят за някой от улицата!!!
velmar и аз понякога си дремвам а Владко си стои кротко до мен и си бърбори нещо! Мъжа ми даже ми каза ``вместо ти да го гледаш - той теб гледа``И на мен ми стана малко гузно но сутрин ми е толкова трудно да стана и затова щом той кротува аз дремя до него докато не наддаде вой за папане!!!
spinki  днес и нас ни гледаха за луксация - погледна дали му съвпадат гънките отпред и отзад и дали има добър разкрач. Каза че според нея не е необходимо да ни праща за снимка и ще ни прати ако ние решим. За разлика от София в Асеновград все още облъчват децата с ренген и нямат ехогравски преглед за луксацията така че аз реших да не го облъчвам детето. И по -нататък ще видя къде в Пловдив мога да намеря ортопед с ехограф!
АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома  ! - newsm10 Страхотно заглавие!!!
Днес ние бяхме на консултация продължаваме да наддаваме по мълко - 600 гр. и вече сме 5500 и 61 см. Ваксината не ни я биха защото се оказа че ни е доста възпалено гърлото и от днес сме на антибиотици Оспексин 250мг. Живот и здраве като оздравеем другата седмица ще ни я бият.
Владко освен агу казва вече и абу и пръцка с уста и прави балончета от плюнка много е смешен, а като се смее с глас толкова се старае да извади по -силни тонове че започва да хълца. За хващането вече хващаме разни висяще неща и също така понеже го тренирам вече втора седмица се опитва да дава пръстче за боц! Направо съм изумена как разбилат всичко тези бебоци и са толкова схватливи. Също като му подам ръце слага неговите в моите и му казвам ставай ставай и той се напъва да става напред! На мама умника а аз си мислех че по- късно ги правят тези работи!
Ох доста дълго стана но исках да споделя за напредака ни!!!
Целувки за всички от нас с Влади!!!
Продължавам да стискам палци и да се моля Лъчето скоро да се прибере вкъщи много много здрав!!

# 260
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧОВЦИ, КОИТО ПРОПУСНАХ ТЕЗИ ДНИ. МИЛИ ДЕЧИЦА БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ, ЛЮБОПИТНИ И ПАЛАВИ!!!
Здравейте мамчета!
Чуседна идея за заглавие на новата ни темичка.
Успявам само да вляза и да прочета как сте, и Маги започва да нервничи. Иска внимание. Както реве и като отида до нея и се появява една широка усмивка. Хитруша е станала тя. Появи й се млечница - обадих се на педиатърката и тя каза ако не е из цялата устичка да пробвам да обтрия местата с сода след всяко ядене. И аз пробвах - намаля значително, но сте го правя още няколко дни.
Обърквация се губи от няколко дни. Как са? Ще ги проверя по-късно.
Май за сега това е от мен.
Най-хубавата новина е за малкото силно Лъче. Бързичко да оздравява и да зарадва майка си.

# 261
  • София
Хайде да подосаждам пак EmbarassedМойта принцеса спинка и след около час ще се къпем.Ако се събуди преди това ще й намажа главичката със зехтин,за да паднат коричките,че ни се появиха малко Crazy Момичета,когато Ина имаше млечница я мазах с Фунгостатин и изчезна за 2 дена,вярно че беше съвсем в началото,но още след първото намазване имаше видим ефект,а и на нея й беше вкусно PeaceСъс разтвор от вода и сода обтривах дълго време зърната преди кърмене и после с преварена вода,ама за самата бебешка устичка ми се струва доста драстично ooooh! Не само Обърквация се губи,и Лорекса съвсем ни забрави,надявам се да не пишат заради разходки и хубави преживявания Hug
Блу,ама наистина сте страшно сладки с тези фибички и дългата ви коса.Инчето е още доста оскъдно "залесена" Mr. Green
Ние утре след консултацията и ваксината ще ходим на гости на мойта баба и дядо,но се надявам като си дойдем Инчето да е добре и да мога да докладвам. Rolling Eyes
Нещо цял ден няма новини за Лъчко,дано всичко да е наред Praynig
Пожелавамме ви много лека и спокойна нощ Heart Eyes Hug

# 262
  • София
Имало новини!!!!!!!!!!!!!!!!
Благодаря ви! Скоро може и да не мога да ви пиша, Лъчо е изведен от реанимация и се намира в интензивния сектор на отделението по кардиология! С температура беше, но каква е причината още незнаят! Отговора като общо за него е, че е ДОБРЕ, каквото и да значи според техните представи, за мен е една страхотна дума! За жалост отделението е препълнено и макар че се примолих, поне заради кърмата да ме имат предвид по-скоро, няма голям шанс утре да сме заедно! Видях го за един миг, макар и за малко вече съм спокойна, че скоро ще сме заедно, ще издържа колкото трябва, няма да си мисля колко самотен и мъничък беше в това легълце! Искам да ви напиша да сте спокойни, моя син вече със сигурност ще оздравее! Защото скоро мама ще го гушка и ще му влива от своята любов и сили, ще го храни внимателно и спокойно, и малчо че събира сили и ще расте, и ето заради тези грижи много се надявам да ме пуснат скоро с него, че колкото и да са добри сестрите, не могат да обърнат внимание на всяко бебе при тях, а в момента са много в интензивното  децата!
Стискайте палци всичко да завърши добре, макар че започна толкова зле!
И с риск да ми се скара някой модератор, искам да напиша нещо тук!
ОБИЧАМ Д-р ПЛАМЕН МИТЕВ, кардиохирург, на който цял живот ще споменавам с добро името и ще го величая, той даде втори шанс на моя син да живее, помогна и на нас близките му да намерим отново смисъла в живота! Толкова оптимистично настроен човек, спокоен и ведър, с думите си всеки път укротяваше тревогата в душата ми и ме караше да мисля позитивно и така да помагам на Лъчето! Продължава да се грижи за моя син и да го наблюдава, и ще продължи и за напред да го прави! Имам му доверие и разчитам на него! Не ме е страх да му поверя живота на Лъчо, защото знам че ще направи всичко възможно да го направи по-добър и пълноценен! Знам, че тези думи звучат като реклама, но повярвайте ми те напълно изразяват това, което чувствам и мисля за този човек!Върна ми се вярата в добрия доктор!
Ох, колко лошо постъпих, забравих и страхотните хора от реанимация, д-р Лачева, докторите и сестрите които незнам по име! Благодаря ти и Боби за куража който ми даваше!
Стана съвсем в стил: благодаря на майка си и баща си, ама вие ще ме разберете и простите!

# 263
Миличките...Дано живота му отвърне с много щастие заради страданието, което е изпитало мъничкото душиче..

Елиона, и аз смятам, че не нормално да ака на такъв период от време newsm78, но ти сама си преценяваш най-добре. Моят човек понякога ака след всяко кърмене, но понякога се случва и през ден. И всичките му акита са си доста миризливички  Sick
Днес ходихме на хомеопат. Слава Богу здрави сме, но аз искам да започна с профилактика. Зима е и не бих искала да се стига до антибиотици, ако се разболеем. Предпочитам алтернативната медицина. Изписаха ни и драженца, които се взимат преди и след ваксините, за да се пребори ваксинационната болест.
Ние сме на консултация в четвъртък, но вече сме със сигурност над 7 кг и около 65-66 см.

# 264
Мама Иги наистина си силна жена така се натажих отново Cry,за6то е такав живота да страдат толкова малки саздания,но след всяко зло идва добро Ла4ко 6те стане голям и силен маж.Дано скоро се гу6кате двамата Hug

# 265
Здравейте и от мен!

Тези дни не ми остава време да пиша. Влизам само на бързо да прочета какво сте писали и да разбера как е Лъчето. Много се радвам че вече е по-добре и е изваден от интензивното. Дано скоро и мама Иги да може да бъде с него и да му влива сили и любов да се пребори докрай. Praynig

Тони вече почва да разбира какво става. Само като му хване вратлето рехабилитаторката да го масажира и започва да плаче. Дори не се залъгва с биберона. Но няма как - плаче-неплаче трябва да се масажира. Хематома е почти разнесен, но мускула е стегнат и не може да завърти главата хубаво на ляво. Та сега това ни е целта. И Тони си открихме ръцете и установи че стават за ядене. Но аз упорито му ги махам и не давам да смуче пръста. Добре че не се сърди за това. Вече се усмихва много сладко и често, особено като го закачаш. Бърбори си когато е в настроение и вика "ау", "агу". Преди няколко дни тъкмо говорих със сестра ми по телефона и той се разбърбори и аз доближих телефона да го чуе и тя. А до нея беше и баба,която също успяла да го чуе,макар че на моменти не чува хубаво. Laughing

АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома  ! - newsm10 Страхотно заглавие!!!

Лека вечер на всички мами и бебчета! Hug

# 266
АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома  !
   smile3501 за доброто предложение за новата тема

# 267
  • София
   Здравейте и от нас преди да си легнем да поспим.
   Толкова се зарадвах на добрите новини за Лъчко. За името на темичката също съм съгласна.
   Искам да благодаря на ММария за кантарчето с което ми услужи за да мога да не разчитам само на педиатърката и да мога да следя отблизо нещата.
   За Лорекса засичам публикувани обяви от нея в ПРОДАВАЛНИКА така че предполагам че всичко е наред  Simple Smile

# 268
Мамо Иги, Hug с теб сме! Да цункаш Лъчко и от нас!

# 269
Ох- така се развълнувах от написаното от мама Иги,4е..сега седя и цивря пред компютъра.... от радост  newsm45.от сутринта ми е тръгнало на рев.За съжаление- не по хубав повод Cry
Дари се събуди тази сутрин  към 3 и нещо ,което не й се е слу4вало никога до сега.Ами - взех я при мен и продължих да спя( а тя уж да яде).ПО едно време такъв писък нададе 4е ... И като се по4на едно разнасяне,дондуркане....Абе- будна съм от тогава
Реших да използвам момента 4е така и така съм будна и да се доизцедя,защото имам работа след работа и ще закъснея.Та- обикновено с лекота изцеждам поне 80гр.НО - не и тази сутрин- едва успях 20 гр. да събера и като запо4на един рев....- Дари реве,и аз пригласям.Мъжът ми седи и се пъли в тъмното .Накрая вика- поне едната да млъкне
МОми4ета- кърмата ми така е намаляла,4е имам 4увството 4е спира.Възможно ли е това и то изведнъж.Чувствам се  ужасно .НЕ съм фанатизирана по темата за кърменето.КАзах си 4е ще кърмя докато мога,но ...така изведнъж...направо нямма думи.Само искам да дам най-доброто на бебка .Сега се притеснявам дали не й е достигало коли4еството .Чудя се дали да не запо4на  да я дохранвам с АМ  или да из4акам малко и да запо4на разни 4айове и т.н. за лактация?!?!?А като знам каква е мъка пиенето с шише..........  - не мис е мисли TiredДавайте съвети Praynig
Ох- извинявайте 4е ви натоварвам толкова рано сутрин,но...трябва да споделя с някой.ДОкато пътувах към работа по радиото зву4еше любимата ми песен на Гари Мур... ои аз като му ревнах пак ..АБе- разцентровала съм се съвсем.Знам 4е трябва да се стегна и да мисля положително ,но..нещо не ми се отдава.
Благодаря 4е ме из4етохте
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт