Февруарски бебета 2021 ❄ ТЕМА ЗИМНА ☃

• 11 987
  • 232
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Моето дете го водят снажно - на последната консултация 11месеца беше 9.5 - 75 см. През последните месеци, откакто движението се увеличи качва макс 300-400 на месец. Никой не се притеснява вече за мерките - знам че е нормално дори да върнат тегло, заради движението.
Изправя се по стени, мебели, шкафове и чекмеджета, ако там има нещо интересно се придвижва, хванат с ръце, по тях, за да си го вземе. Отворени уреди - тип пералня, съдомиялна също са много интересни. Вървенето все още не му представлява интерес. Обича да си лази, кръстосва апартамента (всичките две стаи) по цял ден и видимо се забавлява - пляска с пълна сила с ръчички по земята. За теглото не мисля, че има повод за притеснение. От тук нататък се предполага, че ще се развиват индивидуално, според собствения си генетичен фонд и предпоставки. Няма как да ги напаснем всичките в някакви таблици и графики.
За зъби аз не ползвам нищо. Голямо мъчение е - излизат по повече от 1 едновремено..много е трудно да се прецени кога точно ги боли най-много - уж като пробиват венеца ама май не само. Общо взето има моментни проблясъци, но са краткотрайни.
Какви подаръци сте намислили за първия рожден ден?

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 11:21 от m.a.velinova

# 106
Как сте със сънят в рамките на 24ч. ?
Нашето момче заспива в интервала 21-21.30ч. понякога и към 22ч. и спи до 7-8ч. През деня спи на два пъти сумарно 1.5-2ч. Не знам защо, но това заспиване след 20.30-21ч. ми се вижда късно за бебе. Какво мислите и как е при вас ?

# 107
И при нас същото, само дето има 2-3 дремки и може да събере до 3 часа дневен сън.

# 108
На последната консултация на 06.01 бебчо беше на 10м 21 д   78 см и 9.100 кг  като последните два месеца качва по 50-100 гр. На НГ пролази, а вече се и изправя и не се спира. Винаги е заспивал след 21 ч. Следвайки от начало режима през 3 часа, а после и през 4 часа храненията. Вечеря в 22ч манджа от кухнята и го слагам и си заспива до към 9.30 ч, като суче към 6-6.30. Надявам се да го отбия скоро, но не знам как ще стане, след като е гладен. През деня има 2 дремки и спи общо 2-3 часа. Покрай новите умения сядане и др. имаше период месец и половина да не заспива веднага вечер (през деня нямаше проблем), ами почваше да сяда и така до 00ч и чак тогава заспиваше. Снощи с изправянето сценарият се повтори. Щом на детето му е добре, наспива се, играе и отпочива през деня, няма проблем по-късното заспиване. Важно е мама и бебе да са в синхрон в името на общото спокойствие и хармония.

# 109
На последната консултация Даяна на 11м беше 9400кг 72,5см, не беше качила даже и 100 грама през последния месец, но педиатърът не се впечетли. И аз не го мисля, тя не се спира, следващата седмица живот и здраве, ще правим и прощапулник. Спи от 9pm до 9/9:30am и все по-често започна да спи по веднъж на ден около 2/2:30ч. като ляга около 13:00ч. За зъби не ползвам нищо като цяло, имам прахчета и гелчета на Ashton&Parsons, но не знам дали помагат, нямала е проблем до сега със зъбите, има 5. Записана е на държавна кухня от месец, харесва и. Хапваше и частната кухня. Рожденният ден ще е вкъщи, записала съм час за smash cake фотосесия. Ще видим как ще е, ще се радвам ако имате опит с такива снимки да споделите как са минали.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 11:15 от Joy.

# 110
sirena_21 и аз не мисля, че има място за притеснение. Моя 3 месеца си стоеше +- 100гр. Сега на 18.01 бяхме на консултация /11 месеца и 15дни/ и беше 9кг и 80см. Моя е голямо шиле. Прави по 2-3 самостоятелни крачки, ходим хванати за една ръка нз вече откога и само сочи накъде, но най-бързо се придвижва с пълзене. Подариха му кола за бутане с крачета и с нея е фурия.
За зъбите нищо не помага. Сега избиват 3 едновременно и няма сън, но ще мине и това.

# 111
Здравейте момичета Симеон вчера навърши 1 годинка!Черпя ви виртуално с пожелания да са ни живи и здрави дечицата и да ни радват ДЪЛГИ години.
Празнувахме вкъщи само ние тримата днес сме на гости на моите родители утре ще се видим и със другата му баба, със лели и т.н.  само онлайн.  Първоначално много се разтроих от това,че се наложи 2 пъти да променяме плановете-от скромно тържество с 15-20човека през домашно тържество с 6-8 човека та накрая само ние тримцата.Но след вчерашния ден и неговото усмихнато личице за пореден път се успокоих и се радвам,че е още малък и не разбира,че е лишен от контакти с дечица и близки....Все си мисля,че догодина ще е по-различно.😄
Ние не сме ходили на консултация от два месеца но на последната беше качил 50г. (и аз естествено не можах да спя една седмица).Доки въобще не се впечатли даже ме успокояваше, че дори може и да е на "-"....Последно беше 9кг. 77см.Не се спира цял ден.Върви хванат само за един пръст,пълзи,става,сяда,налага ми се да изключвам пералнята и печката от контакта....всички шкафове и чекмеджета  са облепени със всякакви закопчалки вече но едва ли при вас е различно 🤪🤣🤣
Зъбите са вече 8 броя и със всеки нов става все по-сложно най-вече със това ядене...през деня долу-горе бива  ...най-тегаво е с вечерята и на челна стойка да застана минаваме поне през 4 различни ястия докато хапне нещо и то не пълна порция.За спането сме на 2 дремки през деня/40мин. до 1ч30мин/ вечер ляга 21-21:30 сутрин става в 8ч.
За ЧРД взех украса от мама от форума и единственото условие е да се предаде нататък.Украсата се състои от:голяма "1" цвят тюркоаз,малка настолна "1";два банера; весела табелка "happy birthday", картонени шапки (и аз ще добавя 1пакет шапки и още един банер)С 20-30балона които аз добави  се получи чудесно!С две думи много ще се радвам ако някоя от вас я пожелае!

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 11:04 от Анна Иванова 648392

# 112
Здравейте, има ли бебче което е с непоносимост към лактозата и ако да как установихте? Правят ли се някакви тестове?

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 11:12 от Kikiriki7

# 113
Честит рожден ден на Симеон, нека е здрав, любознателен, безгрижен и обичан! 🥳

На 11+ Сами беше 10кг и 78-9см. Не е качвал нищо 2ри месец. Но пък проходи и така си го обяснявам 😀
Отделно го отбих и вече 3 седмици не кърмя. Започна да спи по цели нощи.
Зъби го мъчат, бавно излизат при него. Има само 2 за сега, но горе венеца е направо като на топчета надут, плаче и се криви. Мажа с Калгел, а ако въпреки това не се успокоява давам Нурофен половин доза. 🤷‍♀️ Дълго време давах Дентокинд и не знам обаче дали имаше ефект.

# 114
Честит първи рожден ден на Симеон! Да расте здрав и смел. Явно само моето момче е запъртък. След 4 дни прави годинка, но тежи 9кг и е 71см

# 115
  • София
Честит Раоден ден ня Симеон!
Да расте здрав,щастлив и обичан!
Ника също на 11 месеца има само 2 зъба.

# 116
Момичета, моята девойка пропи чай и искам да ви попитам колко често им давате да пият?

# 117
Честит празник бебешорче/!
Чай давам всеки ден, ако се сетя. Баткото се наливаше и още се с чай.
Днес дадох фурми за пръв път, как не съм се сетила досега. Варена тиква с фурми и ябълки...облиза си ушите 😁
 Днес на 11м и 2дни го мериха 77см и 10.500кг. Поръчах торта с морска тематика, нали е рибка и чакам още месец за рождения ден, ама не ми харесва колко бързо стана на годинка 🥺

# 118
Подслаждащ ли?
Момичета, моята девойка пропи чай и искам да ви попитам колко често им давате да пият?

# 119
Честит рожден ден на Симеон, нека е здрав, любознателен, безгрижен и обичан! 🥳

На 11+ Сами беше 10кг и 78-9см. Не е качвал нищо 2ри месец. Но пък проходи и така си го обяснявам 😀
Отделно го отбих и вече 3 седмици не кърмя. Започна да спи по цели нощи.
Зъби го мъчат, бавно излизат при него. Има само 2 за сега, но горе венеца е направо като на топчета надут, плаче и се криви. Мажа с Калгел, а ако въпреки това не се успокоява давам Нурофен половин доза. 🤷‍♀️ Дълго време давах Дентокинд и не знам обаче дали имаше ефект.
Честит рожден ден на Симеон! Да е жив и здрав!
Браво за отбиването! Да попитам кога и какво вечеря? Кога заспива и се буди сутрин? От 10 дни заместих вечерята с манджата с месо от кухнята 200-210 гр и я давах в 22ч. Струва ми се късно и почнах в 21ч. Заспива към 22.30-23ч. Събужда се към 9ч. Кърмя в 6ч, а тези нощи вместо в 6, огладнява в 3ч. Пробвам го с водичка, но чувам, че му къркори стомахчето и си го кърмя. През нощта търси ли ядене?

Общи условия

Активация на акаунт