Февруарски бебета 2021 ❄ ТЕМА ЗИМНА ☃

• 12 093
  • 232
  •   1
Отговори
# 135
Мами напомням,че имам украса за 1-ви ЧРД която се предава между мамите в форума.При интерес ми пишете за подробности и снимки 😀😘
Пп:аз отдавна спрях да чета кое как и кога трябва да се случи по график🙄 няма две еднакви снежинки в природата та камо ли деца.Разбира се ако нещо чак много ме разтревожи ще се допитам за съвет към док. или специалист ."Доброжелатели" около нас няма или по-точно казано съм ги тренирала/наказала и си мълчат.И без това времето лети и предпочитам да му се радвам на малчо вместо да се ядосвам кой какво казал или защо не мучи като кравичка....

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 13:48 от Анна Иванова 648392

# 136
Никога не съм се чудила защо на тази възраст не прави това или онова, пък Пешо го правил, а пък Марийка колко още повече. Стига сте сравнявали децата си с другите. Това уповаване на таблици и норми също е грешка. Всяко дете расте и учи неща със собствен темп. И на челна стойка да застанете и още 50 майки да попитате техните деца как са, вашето няма да се научи по-бързо.

# 137
Антигона , нали идеята е ако има проблем да се засече навреме ? Смятам , че е редно все пак да съблюдаваме за някои неща и преди да се разтревожим достатъчно за да се обърнем към педиатър , правим сверка на часовника . Какво лошо има в това ?

# 138
Едно е да се следи за проблем, друго е в таблицата да пише, че на 6 месеца вече трябва да седи самò стабилно и да се почва едно вайкане що сега мойто на 6 месеца и 2 седмици не може, пък на Гинка щерката още от 5 месечна стои.

# 139
Здравейте, момичета! Скоро май не съм писала Simple Smile
Всички рожденици да са здрави и да растат щастливи и усмихнати!
Готвим се и ние за предстоящото парти. Виктория вече ходи доста стабилно и проявява голям интерес към фурната, все при нея тича. В неделята след рожденния ден ще правим прощапулник.
Според мен речта й не е особено осъзната. Май единствено “там”, “тата”, “баба” и “ам” казва по същество, иначе си бръщолеви на бебешки. “Мама” … тя не е хора, вика мама само когато мрънка за нещо. Понякога познава животните в книжката и ги показва, понякога не. Показва, че е на 1 година, ама с двете ръце 🤣 . Гледам да не изпадам в детайли. Когато се развива ново физическо умение, когнитивното развитие временно остава на заден план и обратно. За основните неща ползвам приложението Milestones, на американската педиатрична асоциация.
И аз съм в групата с игровите схеми, ама хич не ми остава време да чета. Клипчето тръгнах да гледам, 100 пъти нещо ме прекъсна и съм до под крушата.

# 140
@nikidim нямам идея дали е от лактозата, но има ужасни газове от месец насам, не мога да определя от каква храна е тъй като каквото и да и направя да яде вечер се буди по 2 пъти от газове и търси мляко за успокоение. Отделно чрез целия ден пръцка много, притеснява ме вече, ЛЛ ми казва да си давам пробиотика- смених го с омнибиотик панда, но няма промяна все така е. В нашият град нямаме детски гастро, та се чудя да отскочим до Варна.

# 141
А наддава ли на кг ? Обрив по кожата? Някой в семейството с непоносимост към глутена? Как са й изхожданията? Като казваш, че има много газове пробва ли да даваш еспумизан ? Зъби растат ли? Ако стигнеш до педиатър или гастро това ще те питат основно Simple Smile

# 142
За отбиването: вечеря супа към 18-18:30ч и после към 20ч пие 210мл мляко. Рядко се буди преди 6ч за мляко. Но, ако се събуди изпива около 160мл. Или се буди към 7 и тогава си пие пак млякото, закуската е после 😁

Иначе за говоренето - казва Амам, айде, тата, мама много рядко. Това са осъзнатите 😁
Иначе сочи всичко с пръст, направо ме побърква с това малкото пръстенце хахах
Знае да сменя каналите на телевизора (не съм го учила), мъчи се да ми отключва телефона с палец на отпечатъка. Видимо е в час за много неща, но не е цирков артист. Боц не дава, не показва колко голям ще порасне, не дава целувки (ако му кажа да ми даде целувка идва и ме целува по устата, но това само с мен го прави, на други хора не дава целувки, на баща си дава чело да му целуне 😂)

Изобщо не следя другите деца какво могат и не могат. Аз не мога да го накарам да се спре да едно място, за да тръгна да го уча на нещо. Той знае само да върви, хвърля си топки и си ги гони, разлиства книжки и върти гумите на колела и коли. Това иска да прави детето, друго не го интересува за сега. Не го натискам за нищо, което реално не му е необходимо като знание. Уча го да си мие ръцете, Боц не ми е важно да ми дава 😂😂

# 143
Здравейте, момичета!
Моето детенце е набор 2020 и ви пиша, защото подарявам комплект за прощъпулник за момченце Ивайло. Комплектът включва банер и пътечка. Ако имате интерес, пишете ми на лично.

# 144
Здравейте ,мами Simple Smile
Чета ви отдавна , но се съм писала.
Ние сме родени на 04.02 - момиченце Сияна
Пиша ви с запитване -
1. До кога мислите да давате АМ ? Сияна от няколко дни не го изпива и си личи , че го отбива.
2.Има ли такива които вече проходиха стабилно ? Малката не иска да се пуска , видимо не са и стабилни краката да проходи без помощ и придържане.
3.Колко часа заспиват вашите деца вечер ?
Ние заспиваме чак в 23:00 , което е мнооого късно и не знам как да го променя като на нея в 20.00-21:00 не и се спи нито грам.
Благодаря Ви !

# 145
Никола проходи стабилно на 11 месеца, тоест декември месец. От първите стъпки до самостоятелното ходене мисля че мина около седмица.

Ляга в 21:30 най-късно.

Режим се измества плавно, с по 15 минути на няколко дни, за да се даде възможност на детето да свикне.
Вижте блогът и ютуб канала на Йоана от Мамо, спи ми се. Ще намерите много полезна информация.

# 146
Самуил се опитва да се пуска от както беше на 9м. На 10 започна постоянно да се пуска, но падна лошо, прехапа си езика и много се стресна. Отказваше да ми пусне ръката много време и 2 дни след като стана на 11м се пусна и не се хвана повече, тоест януари началото.

Ляга най-късно в 21ч като последната седмица даже в 20ч ляга.

# 147
Не сме проходили все още. Казват че средната възраст за прохождане е година и 2 месеца. Все още не е много стабилен, но се надявам до края на месеца да направи първи крачки.
Вижте как е графика за сън през деня, дали вечерно време няма допърнителни стимули, които пречат на детето. При нас се беше изместил доста късно вечерния сън, като във вторник заспа в 23 часа. При нас имаше едно кратко спане между 18-19 часа, банята бяхме изместили по късно и на всичкото отгоре таткото гледа ТВ вечерта. Като коригирахме тези неща вчера заспа в 21.40 и то доста по бързо от предните вечери. Вместо ТВ вечерта изгасихме голямата лампа, оставихме нощната, четох приказка и поиграхме малко и така.

# 148
  • София
Никол отдавна не пие АМ,но понякога й забърквам  каша с АМ,вместо с вода.
Изобщо не се отпуска да ходи,обикаля само леглото, придържайки се към таблата.Иначе лази.
Не я насилвам,когато е готова,ще проходи!
Вечер заспива най-късно към 20.00 часа и се буди в 6.00 сутрин.
Аз исках да поотложим малко вечерния сън,но тя просто не издържа,става нервна и плаче,ако не заспи.Примирих се.

# 149
Симеон отказа АМ преди около 2-2,5 месеца при поредните зъби и така и не го пожела повече.Заспива към  20:30-21:00ч става в 08ч.После следва сутрешната дрямка от 10-10:30 за около 45-60мин.Следващият сън е към 13:30-14:00 за 1-2часа.Ако е около 1ч има още една дрямка (30мин)която  следя  да се събуди максимум до 17:30-17:45 ако закъснее с лягането въобще не го слагам.Предпочитам да го търпя крив няколко часа отколкото да си легне късно...да стане късно на др.ден и т.н. и без това имам чувството, че цял ден се търкаляме в леглото😁🤪
Стабилно стъпва и бяга държейки се буквално за сянката на пръста ми ,но го е страх да го пусне🤣🤣🤣.Онзи ден пробяга целият коридор без да разбере,че съм го пуснала.В момента в който се усети се закова на място,вдигна ръце и се разплака да ходя да го спасявам.Като види зора си сяда на земята и си го пропълзява.Не го бързам когато иска тогава да си тръгва.
Да ви попитам дали вашите дечица пият повече вода  когато им никнат  зъбки?

Общи условия

Активация на акаунт