Февруарски бебета 2021 ❄ ТЕМА ЗИМНА ☃

• 11 920
  • 232
  •   1
Отговори
# 150
Моя винаги си е пил много вода. Това, което четох обаче е, че вече трябва всичките течности, които приемат през деня да са общо около 1л,-1,200л. Да речем, че той пие около 450 с АМ. Отделно пие около 400мл вода. И в храната трябва са има общо около 200-300мл още. Явно сме в норма, не знам вече.

Иначе и моя сега си измести лягането към 20ч и ставането към 6ч, но аз отново ще му го върна на 21-21:30ч и ставане към 7ч. Много мразя да ставам по тъмно 😁

# 151
Ние също имаме драма със спането. Голяма драма, следоцад го приспивам по над 1ч. и е адски изморително.
Спим сутрин от 10-10.30 до 12ч. /това отчитам като грешно/ и следобяд от 15.15.30-16.30-17ч. При такова спане вечер заспива трудно към 21-21.30-22ч.
Купих си книга, четох, мислех и се опитвам да променя режима. Ако може да не спи сутрин е добре или да спи по 20-30 мин след като стане в 7-7.30-8ч  и направо от 12.30-23ч. да спи 2-2.5-3ч. и да стане до 15.30ч. Така до 20.30 ще има 5часа пауза и ще му се доспи и заспи към 21ч.
Не е грешно ако искате промяна дори да го събудите, разсъните през деня. Ние спим на нощна лампа, на тъмно не го виждам и ми е напрегнато да не се стресне нещо. Лампата е добре да е червена, това в книгата го прочетох.
За ходенето, ходи, не иска да го държим, но не иска храната от кухнята, а пюрета от магазина и то на една марка Пробвам да я пасирам, но не иска. В бурканче от бюре я поставям, НЕ. Просто не е готов за нашата храна със сол, захар и т.н.
Чакаме ... Хапва от десерта и то ако не е крем, а печиво.

# 152
Минавам да се похваля, че успешно преминахме през партито за рожденния ден вчера и прощъпалника днес. Героите са уморени и спят, аз май пускам 10та миална 🤣
Виктория хвана блистер с лекарства. Ходи доста стабилно вече сама, даже си подтичва. Някакси много бързо след като се пусна стана много уверена, даже май позакъсняхме малко с този ритуал. Тези 2 дни тотално разбъркахме режима, но мисля, че беше неизбежно, тя се превъзбуди доста и сега е изморена. Късничко заспива - към 21-22. Всичките трикове от книгите пробвах, явно просто това си нейния биологичен часовник на този етап. Спи спокойно и не се притеснявам, че заспива по-късно. АМ пие сутрин и вечер. Аз ще давам докато не го откаже сама. Поръчвам детска кухня от месец и нещо, тази от 10м до 3г, защото тя пасирано отказва да яде. Десерта от кухнята не желае да го помирише дори.

# 153
Въпрос към мамите, които са кърмили: -Случвало ли се е на някоя от вас, независимо, че е спряла да кърми, да има все още по някоя капка течност? Дали е нормално?

# 154
Въпрос към мамите, които са кърмили: -Случвало ли се е на някоя от вас, независимо, че е спряла да кърми, да има все още по някоя капка течност? Дали е нормално?
Аз четох, че е нормално месеци след спиране на кърменето да има още капки. Аз не съм проверявала. Чакам да минат 6м и да отида на мамолог.

# 155
И години след спиране на кърмата може да има.

# 156
Благодаря ви, момичета!

# 157
Здрявейте, момичета, как бързо мина една година! 😄
Ние всички  се разболяхме точно за рожденния ден на нашето февруарче, но го отбелязахме.
Да ви питам за идеи - какво давате за вечеря? Правя зеленчукови супи с хляб, но май не държат сито, интересно ми е какви опции работят при вас с вечерята.

# 158
  • София
Здрявейте, момичета, как бързо мина една година! 😄
Ние всички  се разболяхме точно за рожденния ден на нашето февруарче, но го отбелязахме.
Да ви питам за идеи - какво давате за вечеря? Правя зеленчукови супи с хляб, но май не държат сито, интересно ми е какви опции работят при вас с вечерята.

За вечеря давам много гъсти супи,със сухар вътре.
Понякога давам месни готови пюрета.
После я оставям да си поиграе,за да не й е тежко на стомахчето,ако заспи веднага.
Храната е пасирана,защото бебка има само два зъба на долната челюст.
Скоро и ние ще празнувяме Рожден ден.

# 159
На кухня е, яде супата (повечето пъти е месна) с хляб, сухар или принцеса примерно. Понякога, ако вечеря по-рано, яде кисело мляко или плод след супата. Иначе си пие млякото и ляга към 20ч , събужда се за мляко чак към 6 сутринта.

# 160
Здравейте, малчо направи годинка. Още не е проходил сам. Държи се за мебелите и така се придвижва, но си предпочита пълзенето. Успя да хване много гаден вирус с повръщане и разстройство и доста се омаломощи. Както си хапваше всичко от детската кухня, сега е само на оризова каша, сухари и някаква гадна лечебна Хумана. Сега постепенно отново ще въвеждам храните, дано да няма проблем.

# 161
Здравейте, малчо направи годинка. Още не е проходил сам. Държи се за мебелите и така се придвижва, но си предпочита пълзенето. Успя да хване много гаден вирус с повръщане и разстройство и доста се омаломощи. Както си хапваше всичко от детската кухня, сега е само на оризова каша, сухари и някаква гадна лечебна Хумана. Сега постепенно отново ще въвеждам храните, дано да няма проблем.

В началото на м. Февруари и ние бяхме грипави. Висока температура, болки в гърлото, чувство на умора... пазете се, уж пи време на студа вирусите намалявали, ама май не точно.
Нашето дете също все още ходи по мебелите, но предпочита лазенето. Не я и насилвам. Simple Smile

# 162
Здравейте,
Мажете ли все още след баня, аз мажа колкото е възможно, моята госпижица изобщо не стои мирна - слиза от леглото и се гоним из стаята да я мажа. Вече се замислям дали да не спрем с мазането. От около седмица пък има зачервено на брадичката явно от лигите, личната ми каза да мажа с бочко, судокрем, здраве или бепантен. Пробвах всичко без здраве направо и се изсушава кожата и нищо все така червено си седи. Имали ли сте такъв проблем и с какво мазахте? 😊

# 163
Аз лично много отдавна не мажа.До сега е нямало нужда.
Моичкият е болен отново. Температура 4 дни 38-38,5/7 трудно я свалях.Още първия ден ходихме на док. гърлото започвало да се зачервява....днес пък се обрина пратих и снимка -алергия към лекарство🥴🥴 МРЪН
Честито на всички рожденници 💕💕💕

# 164
Аз мажа, ама колкото толкоз 😁 ама гледам все пак да има нещо тук, там.. Беше ми правил лишеи на 2 пъти и си го хидратирам.
На брадата и той е зачервен - мажа с Пери Орал на Биодерма вечер преди лягане и с крем с невен за лице, след измиване като хапва през деня.

Общи условия

Активация на акаунт