Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 522
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • пак на Рив Гош
Отбелязах си The Day of Becoming You за гледане Simple Smile. Списъкът се увеличава, а времето ми стои все толкова ограничено Simple Smile

И аз тази седмица бях по-скоро на вълна предколедни мероприятия, отколкото сериал. Но пък мероприятията (срещи с приятелки) много добре повдигат настроенито. Пък и гледах по някоя и друга серия в градския транспорт.

Приключих Healer - стабилни 9*, макар и да можеше да е 1-2 епизода по-къс. В смисъл, да кондензират малко повече действието, за сметка на повтарящите се препратки към действието в миналите епизоди.
Окончателно изоставих китайския Mr. Right след 7ия епизод, изобщо не ме грабна и само се дразнех на главните герои, та реших, че е по-добре да се разделим със здраве.
Gu Family Book ми е в застой, следобед ще изгледам поредния епизод, но не ми върви толкова бързо, колкото очаквах.

Започнах:
- Doulou Continent - https://mydramalist.com/33701-douluo-continent - с един от хубавите младежи от The Untamed. Само първи епизод изгледах, започва обещаващо, дано и да продължи така.
- The King's Affection -  последните 2 епизода трябва да излязат в тукашния Нетфликс в петък, та го започнах полека. Също ми харесва за момента, главните герои имат добра динамика.

# 106
  • България
Doulou Continent ще има втори сезон и затова съм го отложила.

Изгледах три епизода от Love in the Moonlight (2016).
Обещаващо начало, освен розовите и комични ситуации вече има и въпроси.
Коя е тя, кой уби майката на принца и т.н. Вторият въпрос е риторичен, но пък ще е интересно как точно ще се разкрие истината.
И актьорите от двата пола са много приятни за гледане.

Гледала съм нещо подобно, но не мога да се сетя кой беше сериалът.

# 107
Преди си мислех, че е много наивно да не могат да разпознаят момиче в мъжки дрехи, обаче сега имам повече опит и знам, че корейците имат много момчета, които изглеждат като момичета. Но поне гласовете им са по-басови и имат адамови ябълки...
А иначе - не ги разпознават само, когато сюжетът го изисква - в Господин кралица всеки можеше от пръв поглед да познае кралицата, маскирана като мъж (освен един, който беше малко гламав).

# 108
  • България
И тесногръдието. Каже ли се "момче е", значи е момче.
И в европейските класики жени се преобличат в мъжки дрехи и не ги разпознават.
Сега ще е по-трудно, нали отвсякъде ни заливат с информация, че има много повече от два пола и нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.
Трябва да се внимава да не обидим някоя чувствителна душа. Grinning
Обаче в един американски, криминален сериал, имаше гостуващ следовател от Япония.
Така и не разбраха пола му.
Питаха го, но не каза, това било лично.
Много добре го бяха направили и аз не можах да определя какъв е актьорът.

# 109
В трети сезон на Западен свят имаше актриса, която в началото мислех за актьор.
Скрит текст:
Загрях към средата на сезона, така че приемам, че хората може и наистина да се объркат (но не и за много продължителен период от време).

# 110
Здравайте, поздравявам ви с песен от саундракът на "Lovers of the Red sky":

Изгледах One ordinary day. Тежък сериал е.
Скрит текст:
Всяко действие има последствия. Да, главният герой е бил на неподходящото място в неподходящият момент, но това не го оправдава заради действията му. Той взе без разрешение колата на баща си, не свали от колата жената, употреби наркотици, игра на опасна игра, когато видя убитата не се обади на спешна помощ, опита се да унищожи доказателства и т.н. И точно заради тези действия той беше убиецът и плати цената. Накрая откриха истинският убиец, но никой не му се извини, защото нямаше за какво...
Страхотна игра от всички актьори - главният, адвоката, полицаят, прокурорката и т.н.

Текущи сериали:
- The Red Sleeve Cuff;
- Our Beloved Summer;
- Secret Royal Inspector Joy.

Тези дни ще започна:
- Bad and Crazy;
- Uncle;
- Artificial City;
- Snowdrop;
- Bulgasal: Immortal Souls.

П.С. Snowdrop може да бъде прекратен. Още по време на снимките имаше проблеми и сега е подадена петиция към Синият дом, заради пресъздаването на исторически събития. Спонсорите се махат и даже се извиняват на корейците.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 20:13 от Feyre

# 111
Гледам сега - за първи път виждам толкова рошав крал. Като изключим Жътваря от Гоблин, но онзи беше в депресия, а тоя май така си ходи Grinning
Героинята става за момченце - да имаше по-дебел глас и щях да повярвам Joy

# 112
  • гр. София
Гледам сериала по btv lady. Много се смях принца чете писмото и дават сестра му как яде Joy Аз тази двойка много я харесвам. Не, принцът не е рошав винаги, Сериалът е чудесен Simple Smile

# 113
  • България
Принцът е красив, но третото колело ми харесва повече. Grinning
Започвам 10 ти епизод.
Нямам търпение да гледам по ТВ. Grinning

# 114
  • гр. София
Joy Няма си й на представа, че наистина ще му бъде куче.

# 115
Вярно, принцът - не знам защо съм написала кралят...
А откъде са намерили такава бузеста корейка за принцеса? Да не е някакъв специален ефект?
Другият хубавец и на мен май ми хареса повече, трябва да го разгледам по-подробно, за да преценя...

# 116
  • България
Според мен е с маска някаква, може и силиконова да е.
Скрит текст:
После е слаба.

# 117
Това ако беше в американски сериал, щеше да е повод за петиция против фат шейминга Animal Pig

# 118
"Третото колело", Jung Jin Young, е бивш член на групата В1А4.

Има още един симпатяга в групата. Бодигардът на принца - Kwak Dong Yeon.

# 119
Без малко да не разбера, че почва корейски по бтв лейди. Надникнах тук и заподозрях, че нещо може да са пуснали. Изгледах първи еп.- нали тази вечер бе първият?
Не всичко разбрах - когато кралят и придворните слушаха принца как учи, после литна лист и се разкри, че ....всъщност не учи, а е проформа всичко ? И какво толкова се възпалиха всички.... И какви бяха тези тримата, които я хванаха и продадоха за евнух?
Този, дето може би ще е трето колело, отде се яви и той ....ще трябва да си изясня връзката му с другите персонажи. Принцът има чисто женски нежни устни, готин е, третото колело е симпатяга, искам да ги видя с пуснати коси и тогава по мога да преценя красотата им.  С тез шапки и кокчета .... Последният корейски, който гледах , бе Моят любим от звездите и бях завладяна от поведението и красотата на главния, мн.ми хареса сериала, но и там с тази шапка и кокче, като го даваха - смешно е.
За мен са смешни, вие сте свикнали с чосонските облекло , прически и порядки, зная ..

Общи условия

Активация на акаунт