Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 503
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
*Камея, тези, които я продадоха са лихвари, на които човекът, който е отгледал главната дължи пари и те за това я продадоха. По-нататък ще ти се изясни защо тя е отгледана от други хора. И "третото колело" ще разбереш кой е в следващия епизод.
С пусната коса ще видиш само бодигарда. Другите са си с "кокчетата и шапките" през цялото време. Такива са били порядките по онова време.
По въпроса с ученето, проблемът е, че всички възприемат престолонаследника като некадърник, лентяй и недостоен да заеме престола след време, което дава козове в ръцете на противниците му. А, това поставя краля в неизгодна позиция и той съответно е недоволен.

С главния от "Моят любим от звездите", Ким Су Хьон, току-що приключи One Ordinary Day. Сериалът е римейк на британския "Criminal Justice". Двамата главни направиха страхотна игра.
Само 8 епизода е и е изцяло преведен на бъгарски. "Вещичките" бяха много бързи с превода.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 00:54 от 2в1

# 121
  • България
Без малко да не разбера, че почва корейски по бтв лейди. Надникнах тук и заподозрях, че нещо може да са пуснали. Изгледах първи еп.- нали тази вечер бе първият?
Не всичко разбрах - когато кралят и придворните слушаха принца как учи, после литна лист и се разкри, че ....всъщност не учи, а е проформа всичко ? И какво толкова се възпалиха всички.... И какви бяха тези тримата, които я хванаха и продадоха за евнух?
Този, дето може би ще е трето колело, отде се яви и той ....ще трябва да си изясня връзката му с другите персонажи. Принцът има чисто женски нежни устни, готин е, третото колело е симпатяга, искам да ги видя с пуснати коси и тогава по мога да преценя красотата им.  С тез шапки и кокчета .... Последният корейски, който гледах , бе Моят любим от звездите и бях завладяна от поведението и красотата на главния, мн.ми хареса сериала, но и там с тази шапка и кокче, като го даваха - смешно е.
За мен са смешни, вие сте свикнали с чосонските облекло , прически и порядки, зная ..
И на мен са ми смешни чосонските, но китайците имат и по-гадни моди - косите да са обръснати до средата на черепа, а назад дълга коса. Сериал от онова време не гледам, колкото и да е хубав.

За сюжета са ме изпреварили. Simple Smile

# 122
  • гр. София
Евнусите са големи образи Simple Smile Тези двамата ще й помагат Simple Smile
На мен кокчетата  и шапките ми харесват, но се чудя дали не са ги боляли главите.
Да, онези бръснати прически на китайците не ми харесват.

# 123
Забавни са Joy Аз съм свикнала страшно много с кокчетата, вече не ми правят впечатление.

Този евнух с рибешката физиономия (дето се пада някакъв шеф) ми е страшно познат, сега трябва да проверя къде съм го гледала, иначе ще го мисля...

Проверих - ами, смешно, че не се сетих - той е този със странното име (май означаваше "съжалявам") от Тайният кралски инспектор и Джои; също съм го гледала в Тунел.
Художникът все още ми изглежда по-привлекателен от принца.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 21:37 от pppqqq

# 124
  • гр. София
Няма измъкване Joy Колкото и да се опитва да се провали Joy
Да, внукът на премиера е свестен, но няма никакъв шанс.
Човек трябва да внимава какво си пожелава Joy
Тя ги натръшка всички кокошки. Евнухът ще припадне Joy

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 21:55 от Olia T

# 125
  • България
Внукът на премиера, ако не заграждаше момичето отдалеч, щеше да успее, но такъв е сюжетът.
Понякога ми се иска рязък обрат и веднъж го получих в Ориенталска одисея.
Само че там не бях сигурна дали искам вторият да спечели.
Тук и принцът е свестен, но внукът до края ми беше по-приятен.

# 126
  • гр. София
Да, какъвто е сценарият Simple Smile Рязък обрат, ако сценариста реши, но за целта трябва да отстрани главния или поне да го очерни достатъчно. Сериалът е хубав, с удоволствие започнах да го гледам отново, макар че заради него си лягам по-късно и не се наспивам.

# 127
В Yi San третото колело беше добър, сериозен мъж, който се издигна от нищо до един от най-важните военачалници и надживя двамата главни герои. Искаше ми се да се ожени и да има щастлив брак, но не дадоха такова нещо (специално него не го проверих, но ако и той е вдъхновен от реална историческа личност, се съмнявам да не е имал жена и деца).
В Замунда се е появил първи епизод на Bad and crazy - това е криминалният сериал с Жътваря и полицая от Squid game.

# 128
  • гр. София
Чудесен епизод, а финалът беше невероятен. Пълен шок. Утрешната серия ще е още по-интересна. Ще танцува Simple Smile
 Прави ми впечатление произношението на имената Парк, а не Пак и Лий вместо И.

# 129
И на мен ми хареса Simple Smile
Предполагам, че имат консултант за имената. На мен често това, което произнасят ми звучи доста по-различно от субтитрите.

# 130
  • гр. София
Тези в двореца са много смешни като започнат да опяват.
Принцът и Сам Ном са много сладки. Тя не му повярва в началото.

# 131
Хубав, лек сериал. Вярно, че има и убийци, но като знам колко зле могат да бъдат нещата в тези дворци, не ми се виждат толкова опасни.

Изгледах първи епизод на Лош и луд - той се оказа по-тежък, отколкото очаквах, но няма да го зарязвам за сега. Основната тема е за корупцията в полицията, има и убийство... Главният герой е "специален"; не мога да напиша спойлера, защото съм от таблета, но доколкото разбрах, голямата "тайна" ще бъде разкрита още във втори епизод.

# 132
  • България
Започвам Qing Luo (2021)
Актьорът в главната роля е страхотен, за пръв път ще го гледам като положителен герой.

Надявам се сериалът да е лек и приятен, без раздели, рев и други грозни неща.  Grinning

# 133
Актьорът ми харесва много повече от актрисата - не са равностойни Blush

Две снимки и от мен:

# 134
  • гр. София
И аз съм свалила първи епизод на Bad and crazy, но още не съм го гледала. Ще изчакам превода и на втори епизод.
Гледах първи епизод  на Bulgasal, но не ми хареса. Ще гледам и втори ще реша дали ще продължа с него.

Общи условия

Активация на акаунт