Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 286
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • пак на Рив Гош
Змей, и аз съм от твоята партия, гледам да започвам сериали, които са свършили, или поне са доста напреднали, че търпението не е сред силните ми страни (Близнак, какво да правиш 😂). Затова и удържам фронта за Business Proposal ...засега 😂.

Аз гледам Dramacool без регистрация, от таблет или компютър, но и на двата имам Ад блок, та нямам много реклами, освен когато минавам на цял екран на таблета. Също така, на таблета ако гледам повече от 3 серии наведнъж от една драма, почват да ми изскачат поп-ъпове да кликна еди-къде си, че да докажа че съм човек (не го правя, де, само затварям браузъра и почвам отначало 😂). На компютъра нямам тези проблеми, но там и защитата ми е доста по-голяма.
Аз от нощеска се боря с пристъп на мигрена 😓, та нищо не съм гледала (даже и не ми се работи 🤣)

# 631
Змей, и аз съм от твоята партия, гледам да започвам сериали, които са свършили, или поне са доста напреднали, че търпението не е сред силните ми страни (Близнак, какво да правиш 😂). Затова и удържам фронта за Business Proposal ...засега 😂.

Аз гледам Dramacool без регистрация, от таблет или компютър, но и на двата имам Ад блок, та нямам много реклами, освен когато минавам на цял екран на таблета. Също така, на таблета ако гледам повече от 3 серии наведнъж от една драма, почват да ми изскачат поп-ъпове да кликна еди-къде си, че да докажа че съм човек (не го правя, де, само затварям браузъра и почвам отначало 😂). На компютъра нямам тези проблеми, но там и защитата ми е доста по-голяма.
Аз от нощеска се боря с пристъп на мигрена 😓, та нищо не съм гледала (даже и не ми се работи 🤣)
Роца, дръж се с теб сме! Fighting! Както казват наште хора Grinning
А за мигрената - не знам дали е същото, мен ми се случи 1 път и е отвратително - пробождаше ме главата на точно оределено място ама като с шиш как викаше баба ми, и това през 30 секунди... пих разни хапове, спах, и не, боли си... и накрая си сложих лед на главата и ми помина... та ако искаш пробвай, дано ти мине бързо!

# 632
И аз съм без регистрация и имам Ад блок и разширение за блокиране на изскачащи прозорци. Grinning

Аз съм свикнала да чакам епизоди. Преди години гледах много американски сериали, които излъчваха по 1 епизод на седмица и правеха много паузи - зимна, пролетна и т.н.

Освен това във фейсбук постоянно ми излизат спойлери на страници, които не следвам. Блокирам ги и на тяхно място други страници се появяват.
И излезе ли нов сериал, 1-2 дни след него е пълно със спойлери, особено ако сериалът пуска всички епизоди наведнъж.

# 633
  • България
Обикновено не започвам сериали, ако не са приключили и с последния сезон, а не само с финалния епизод на сезона.
Например, изтеглила съм двата сезона на Arthdal Chronicles и чакам третия, за да започна гледането.
Хем съм търпелива, хем не съм. Grinning
Лошото е, че като започна нещо, което ми харесва, друго не поглеждам.
Така стана сега с китайския The Heiress (2020).
Уж нищо особено, като сюжет, но ме грабна.
Единствено не харесвам главния.
Странно, защото ми беше един от любимците в Ice Fantasy (2016).
Само че там изглеждаше така
Скрит текст:
а тук е с силно опъната коса и се очертава огромната му брадичка в стил Хълк. Grin
.
Но пък имам нов сърцетуп на прицел: .
Иначе сценарият е банален - преоблечена наследница на князе, трябва да запази неутралитет в борбата за власт между принцовете. Всичко се случва по воля на семейството ѝ, което има голяма армия и подкрепата ѝ ще осигури предимство на някой от принцовете.
Всичко се развива доста бързо - 24 епизода по 45 минути са нищо за китайците.

# 634
Liu Ying,
Arthdal Chronicles засега има само 1 сезон, разделен на 3 части. 2 сезон ще има чак 2023 година. Сериалът беше хубаво направен, вложили са доста ресурси в него, но финалът не ми хареса. Не е спойлер - сцените от последните минутки бяха като картинки..явно не е останало екранно време да добавят реалните сцени.

# 635
  • България
Да, вярно.
Мина време откакто го теглих и с тия странни части и сезони съм решила, че чакам трети сезон, пък то излезли три части от първия. Joy

# 636
  • Русия
Така стана сега с китайския The Heiress (2020).
Уж нищо особено, като сюжет, но ме грабна.
Единствено не харесвам главния.
Ооо, той ли е там? Аз си бях планирала да гледам тая дорама, не сега ще откажа, не го понасям, съвсем дървеняк.

# 637
  • България
Ролята му пасва иначе.
Героинята мислеше, че "хубавецът" има парализа на лицето.
Болката ми е, че третото колело не е в главната роля. И героят му е много свестен.

# 638
  • Русия
А, чакай, всичко ми се обърка. Аз съм я гледала "Наследницата" вече! И точно там не ми хареса актьорът. Думите ти за "парализата на лицето" ме накараха да си спомня. Още и краят на сериала е един от най-гадните, които виждах. А тъй добре започваше, и актрисата е много добра.

# 639
  • България
Да, последните няколко епизода бяха абсурдни.
Направо загубено време, жалко за труда на актьорите.

# 640
  • гр. София
Сега догледах втория сезон на Kingdom. Много интересен, но все го отлагах, нямах настроение за зомбита(не, че сега имам Joy )
Финалът беше интригуващ. Трябва да има продължение.
Остава ми да гледам филма.

# 641
Момичета, дайте препоръка за филм от dramacool - съвременна романтична комедия, примерно подобен на Crazy Love или Business Proposal, че те и двете са в процес на излъчване, т.е. трябва да си чакам следващите епизоди и е много тегаво.... Виждам, че на сайта има филтър ама не мога да си избера...

# 642
  • пак на Рив Гош
Змей, аз като съвременни офис-романтики съм си набелязала за гледане от корейските:
Forecasting Love and Weather (2022) - но той още се излъчва - https://mydramalist.com/692969-office-romance-cruelty
She Would Never Know (2021) - https://mydramalist.com/58511-sunbae-don-t-put-on-that-lipstick
Тhe Secret Life of My Secretary (2019) - https://mydramalist.com/28963-hitting-on-the-blind-boss
Но може и вече да си ги гледала.
А иначе от изгледаните вече, които съм харесала (8* и нагоре) и пак в стил офис-романс: Her Private Life, Romance Is a Bonus Book, You Are My Spring, To All the Guys Who Loved Me (но трябва да имаш толерантност към преиграващи главни актриси... аз имам, ама само към Hang Jung Eum Wink ), Something About 1% (макар, че той е по-скоро от типа contract marriage), My Secret Romance. Но не знам колко и кои от тях са в Драмакуул и кои вече си гледала.

Аз добутах до край The King: Eternal Monarch (2020). Със зор! Дадох му 7* и то най-вече заради невероятния Woo Do Hwan (разкошен и в двете роли, които играе Heart Eyes) и всичките второстепенни актьори като цяло. А, и заради операторското майсторство. Беше ми интересен някъде докъм 10-11 епизод, след което сюжетът тръгна във всички посоки, особено след като набутаха и "изкривяване" на времевия компонент в мулти-вселените. Стана си направо манджа с грозде, с дупки в сюжета. Последният епизод и половина направо се отегчавах. Много добър потенциал за интересн сюжет, но за съжаление, според мен, напълно пропилян. Плюс изключително натрапчиво продуктово позициониране. Като добавим и донякъде липса на химия между главните актьори (което е странно, понеже мернах някъде навремето по клюкарските сайтове, че май са започнали връзка по време на снимките... при всички положения, не си личеше на екран Wink ). Не харесвам особено Kim Go Eun, но поне от „Гоблин“ знам, че може да играе. За Lee Min Ho не съм много сигурна Blush. Това ми е първа негова драма, и, честно казано, за момента нямам желание да гледам други негови сериали (въпреки, че The Heirs и Faith са ми в списъка от година и половина насам).

Междувременно бях поизоставила Our Times (2021), но от тази вечер ще му посветя повече време. Стигнах някъде докъм 1/4 и все така ми харесва. Но определено не е лек и романтичен, даже на моменти си е тежък.

След него сигурно ще ми трябва солидна доза нещо пуФкаво и розАво за разпускане Joy

# 643
Аз най-много харесах Мин Хо в сериала за русалката - двойна роля - в единия живот е измамник, в другия - магистрат. Вече съм го гледала в няколко неща, но онзи сериал ми остава любим.
Съгласна съм напълно, че Кралят е манджа с грозде - и преди писах, че според мен е заради протестите и опитите да го поправят. Може би ако беше оставен в първоначалния си вид, щеше да е по-смислен.

# 644
  • България
Аз гледам на руски и не мога да помогна с dramacool.
Въпреки че съм изгледала много повече китайски сериали, започвам да мисля, че и корейските имат подобна схема.
Силно начало, интересни до към средата и после бутат по инерция с някакъв пълнеж.
Поредният такъв за мен е I Hear Your Voice (2013).
Много добро начало и следват клишетата - амнезии, раздели, опасност за живота.
Започвам 10ти епизод, но май дотук беше интересното.
Ще гледам най-вече страхотния актьор с гадния нос.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 21:50 от Liu Ying

Общи условия

Активация на акаунт