Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 285
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Има такова нещо при много от кратките сериали - и това ги прави забравими. Аз съм изгледала много повече корейски исторически (от тези с по 16 серии), отколкото мога да си припомня. Сещам се само тези, които са ми харесали повече, другите ми се сливат. 

# 646
  • пак на Рив Гош
Аз така и не харесах особено I Hear Your Voice, добутах го докрая, ама основно заради Lee Jong Suk. И оттам открих Lee Da Hee, която после гледах в 1-2 доста добри роли.

Съгласна съм, че и корейските, и китайските сериали вървят по сходни схеми в развитието на действието и отделно имат серия от "задължителни елементи", които трябва да се включат. И че голяма част се сливат в един момент (има някои драми, за които съм сигурна, че съм ги гледала, но не се сещам за какво ставаше дума в тях). И че често могат да са поне 2 епизода по-къси... а някои, направо 7-8 Simple Smile .

# 647
Момичета, дайте препоръка за филм от dramacool - съвременна романтична комедия, примерно подобен на Crazy Love или Business Proposal, че те и двете са в процес на излъчване, т.е. трябва да си чакам следващите епизоди и е много тегаво.... Виждам, че на сайта има филтър ама не мога да си избера...

Змей, може да погледнеш тези сериали - The Beauty Inside, Dali and the Cocky Prince, I Picked Up a Star on the Road, High Society....

# 648
  • пак на Рив Гош
Още един глас за The Beauty Inside, много любим сериал Heart Eyes

Онзи ден се зарадвах, понеже видях, че любимият ми корейски crush, Yoo Yeon Seok, е получил предложение за главна роля в романтична комедия с Park Min Young с непроизносимо на английски име Joy и силно се надявам да го приеме, че отдавна не съм го гледала в романс. Но вчера видях, че още един актьор, Kim Jae Young разглежда предложение за главна роля в същия сериал Cry. Като нищо ще заформят триъгълник, което само по себе си не ме притеснява. Това, от което се опасявам е, героят на Йон Сок да не е третото колело, че не искам да рева отново, докато ме тресе поредният second lead syndrome заради него (ще ми е трети Joy). Оплаках се Joy

# 649
  • България
За оплакване си е, но има и по-лош вариант.
Избраният остър връх да е по-кофти от третото колело.
Затова се чудя да започвам ли Born Again (2020).
Третото колело е Lee Soo Hyuk, а главният е някакъв, който не съм запомнила, даже и да съм го гледала.
Не ми харесва и в избраните сцени и снимки.
Сериалът има интересни етикети: Жанры: детектив, мелодрама, драма, мистика, романтика Теги: маньяки, реинкарнация.
Сигурно ще гледам, сега си самообяснявам, че е по-добре от варианта любим актьор в главна роля в гей сериал.
Почти всички от топ 10 на китайския ми списък имат и такива роли. Имам чувството, че в уж много ограничения Китай, всеки актьор трябва да има и по една такава роля. Шантава работа. Close

# 650
Момичета, благодаря за препоръките, знаех си, че ще ударите едно рамо Hug

Liu, преди известно време не коментирахме ли, че има някаква държавна политика в Китай да направят известните личности "по-мъжествени", че нещо залитат все повече и повече към гей-общността Grinning
Или поне на външен вид... те мъжете са по-лачени и от жените - това червилце на устните, лак на ноктите, нарисувани вежди - за нищо си го нямат... Т.е. то е норма, оттам-нататък вече всичко е плюс Grinning
Та същото е и с филмите може би, залитат в тая посока...

Роца, Feyre, тоя Beauty Inside вече 3 пъти го почвам и стигам до средата на 1-ви епизод... просто нещо не мога да отлепя оттам... не знам защо, май фантастичния елемент не ми харесва... но щом го препоръчвате, ще го видя пак, благодаря!

А аз докато чаках да препоръчате нещо загледах Once We Get Married, китайски, от типа "Contractual Relationship". Не е от най-добрите, но горе-долу става за разпускане. Нещо актьора в главната роля много ми младее и не мога да го възприема като сериозен бизнесмен Grinning То вярно, че "младеенето" е въпрос на гледна точка и колкото повече човек остарява, толкова повече почват да му младеят останалите Grinning Ама все пак... на моменти ми прилича на ученик в гимназията, даже не и в университета Grinning

# 651
  • пак на Рив Гош
Liu, и аз съм с чуденка за Born Again (2020), който ми е в списъка във Вики. Бях го добавила основно заради Jang Ki Young (този от главната роля Wink ), когото доста харесах в Search WWW (който също е изгледан 2 пъти и е един от 13-те корейски сериала досега, на които съм дала 10*).
Между другото, снощи се сетих за теб, понеже алгоритъмът на Вики ми предложи Ms Cupid in Love (2022) - https://mydramalist.com/78641-yin-yuan-da-ren-qing-liu-bu- и си казах, че е хем по твоята част, с божество в човешки образ, и по моята, заради романтиката Grinning . Та си го боднах за гледане след някоя и друга седмица, като понапреднат с епизодите.

То вярно, че "младеенето" е въпрос на гледна точка и колкото повече човек остарява, толкова повече почват да му младеят останалите Grinning Ама все пак... на моменти ми прилича на ученик в гимназията, даже не и в университета Grinning
Ох, не ми говори! Онзи ден с ужас установих как казвам на един 27-годишен португалски колега, с когото много си имаме приказката на тема фантастика/фентъзи/ММORPG/Марвели и т.н., че е на години да ми бъде син Cry Cry Cry
В интерес на истината, и аз отначало се отнесох с подозрение към The Beauty Inside, но понеже щерката настояваше да го гледаме заедно, се присъединих към нея. И не съжалих Simple Smile. Ако си в настроение, дай му шанс. А и И Мин Ки в костюм-тройка е същи бонбон Heart Eyes (както прочетох веднъж в един чик-лит - „носи костюм по-добре от цял подиум манекени на Баленсиага“ Joy)

# 652
За Born Again мнението ми е 50/50. Добър каст, добра игра, но на самия сериал нещо не му достигаше. А и финалът не беше много удовлетворяващ.
Jang Ki Yong си струва да се види в Come and Hug Me. Харесвам го, защото не се е вкарал в някакъв калъп и не се страхува да поема различни роли. Може да изиграе и насилник, и принца на бял кон.

И от мен едно рамо за Beauty Inside. И сериала, и филма ми харесаха.

Още няколко предложения за съвременна романтична комедия - Fight For My Way, I'm Not a Robot, Cheese in the Trap, It's Okay That's Love, Personal Taste, Emergency Couple, Another Miss Oh, Marriage Not Dating, 18 Again, Flower Boy Ramen Shop, Protect the Boss, A Gentleman's Dignity, The Greatest Love, Cunning Single Lady, Yumi's Cells...

# 653
  • Русия
Аз съм за Her personal taste. Първо, там е Ким Джеук, който ми е любимец, и това засега е единствената му главна романтична роля в дорама. Второ, ми харесва сюжетът. Трето, не е дълъг. Четвърто, чиста романтика си е без всякакви супер драми, тъпи раздели, гадни родители и т.н.
Гледала съм Fight For My Way - като цяло ми харесва, но ролята на главната тук не е сполучлива: героинята е мъжко момиче без женственост, а актрисата играеше всичко, но не и мъжкарана, явен мискастинг.
Cheese in the Trap - и двата варианта (филмът и дорамата) нещо куцат, филмът е по добър заради актрисата, в дорамата е друга, много грозна и само се блещи тъпо. Уфф, не я понасям. Навсякъде пишат, че била много добра актриса, не съм забелязала такова нещо, много скучна.
It's Okay That's Love, Emergency Couple, Another Miss Oh, Marriage Not Dating, Protect the Boss, A Gentleman's Dignity, The Greatest Love, Cunning Single Lady стават за отмора и разтоварване.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 17:15 от Naili

# 654
  • вятърничава
Аз съм за Her personal taste. Първо, там е Ким Джеук, който ми е любимец, и това засега е единствената му главна романтична роля в дорама.
Май нещо ги обърка.... или аз не разбрах 🤔
Дай линк към сериала, ако може.

# 655
Мисля, че Naili има в предвид Her Private Life.

Personal Taste е с И Мин Хо.

# 656
  • вятърничава
2в1, и аз така си помислих, но все пак и за останалите да е ясно.

# 657
  • Русия
Точно, обърках. Какво ми е в главата, не знам. Scream

# 658
  • България
Liu, преди известно време не коментирахме ли, че има някаква държавна политика в Китай да направят известните личности "по-мъжествени", че нещо залитат все повече и повече към гей-общността Grinning
Или поне на външен вид... те мъжете са по-лачени и от жените - това червилце на устните, лак на ноктите, нарисувани вежди - за нищо си го нямат... Т.е. то е норма, оттам-нататък вече всичко е плюс Grinning
Та същото е и с филмите може би, залитат в тая посока...
Ние хубаво коментирахме и доскоро се радвах, че поне моят китайски избраник не участва в такива сериали, но ей на Song Wei Long в главна роля в A League of Nobleman. И не само той от списъка ми е там. Wang Duo се наложи да го изтрия от топ любимците, мисля че той си е гей и е ок да участва в такива сериали. Но не ми се гледат от този тип и вече и актьорът не ми харесва особено. Grin
Liu, и аз съм с чуденка за Born Again (2020), който ми е в списъка във Вики. Бях го добавила основно заради Jang Ki Young (този от главната роля Wink ), когото доста харесах в Search WWW (който също е изгледан 2 пъти и е един от 13-те корейски сериала досега, на които съм дала 10*).
Между другото, снощи се сетих за теб, понеже алгоритъмът на Вики ми предложи Ms Cupid in Love (2022) - https://mydramalist.com/78641-yin-yuan-da-ren-qing-liu-bu- и си казах, че е хем по твоята част, с божество в човешки образ, и по моята, заради романтиката Grinning . Та си го боднах за гледане след някоя и друга седмица, като понапреднат с епизодите.
Заинтригува ме по отношение на Born Again (2020), така че започвам да го търся за теглене.
Благодаря за другия! Планирала съм го, но главния нещо ми изглежда странно.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 20:12 от Liu Ying

# 659
Naili, нищо не е станало. С толкова сериали се случва да им объркаме заглавията Hug.

БЛ сериалите си имат фенове като чета коментарите в Спирита, но просто не са моята "бира". Не ги гледам и не ми пречи, ако даден актьор играе и в такива. Така или иначе няма да го видя в тази роля.

Виж с бромансът нямам проблем Joy. Като този между Катерицата и Бясното в Скандала, между Гоблина и Жътваря в Гоблин, в Потомците , в School 2013. Тези са забавни и, дори и да залитнат леко с държание и приказки, не прекрачват границата. В крайна сметка си е просто мъжко приятелство.

Общи условия

Активация на акаунт