Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 646
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Моят 16 годишен не се гушка твърде, по повод някоя бърза прегръдка и айде Simple Smile
Малкият обаче (на 9) е страшна лепка, постоянно ме търси, ако не е гушнат си играе с косата ми.
Не бягам аз, знам че няма да се все така и се наслаждавам, докато мога.

# 406
Моя си е гушлив от малък. На 15 г. все още не се срамува да ме гушне и целуне на улицата. И преди лягане, ако не съм заспала минава за целувка.
Записах му час за почистване на лицето в понеделник. Ще видя как ще е след това.
Малката беше с варицела миналата седмица и се изказа "аз съм женския вариант на лицето на бати" 🙄 Много се надявам тя да няма такива проблеми.

# 407
Към колко години започват пъпчестите проблеми?

# 408
  • В полите на Пирин планина
Към 12-13...
Малкият син не ми дава да му почиствам лицето с лосион, не дава да го мажа с крем... ужас е... и си ходи с пъпките...

# 409
  • София/Севлиево
Пъпките към 12 го подбраха младежа...За гушкането вече много не ми дава ,но пък за боричкане и гъделичкане винаги е насреща.Сега за гушкане си имам бебето.Като порасне ще имам куче и те тъй ги виждам нещата...

# 410
  • burgas
Пъпки няма,на черни точки -ужас.До скоро ми развиваше теории ,че не трябва да ги пипаме,сами щели да се махнат.Дума не искаше да чува за козметик.Явно помъдря/на 16 e/ и разбра ,че няма да стане така както той си мисли и миналата седмица вече се съгласи да отиде.

# 411
  • София
Към колко години започват пъпчестите проблеми?
Синът ми е на 14 и още не се е изпъпчил, така че - зависи Simple Smile Негови приятелки на по 12 са с пъпчасали лица, ама там сладкото е доста на почит

# 412
  • София
Започнаха да се появяват пъпки и черни точки, раничко е на 9.5 г, но какво да се прави!
Най-ефикасният лосион (ползвала съм го аз и още 1000 младежи преди n-найсе години) е: шишенце 100 мл салицилов спирт, 7-8 стрити аспирина + 4 капсули АБ - Хлорнитромицин (изсипва се само съдържанието)

# 413
Защо за черни точки ползвате антибиотик? Това са по същество запушени пори. Което ще рече, че хигиената не е на лице.
Моят син има измиваща пяна и съм си решила проблемът. Ползва се всекидневно. Той е доста суетен и това ми помага много. За пъпките има едно уредче дето ги изсмуква. В областта на нослето използва едни патчета. Мажеш и след 3 мин чистич, изчистват всичко.
В резултат на промяната на хормоните му се омазнява много често косата. Имам съмняниие, че не я мие и добре. Сега влизам и измивам много добре косата ( т.е. навсякъде да влезе от шампоана) той си продължава по-нататък. Шампоанът му е по препоръка на фризьорката му.

# 414
Защо за черни точки ползвате антибиотик? Това са по същество запушени пори. Което ще рече, че хигиената не е на лице.
Моят син има измиваща пяна и съм си решила проблемът. Ползва се всекидневно. Той е доста суетен и това ми помага много. За пъпките има едно уредче дето ги изсмуква. В областта на нослето използва едни патчета. Мажеш и след 3 мин чистич, изчистват всичко.
В резултат на промяната на хормоните му се омазнява много често косата. Имам съмняниие, че не я мие и добре. Сега влизам и измивам много добре косата ( т.е. навсякъде да влезе от шампоана) той си продължава по-нататък. Шампоанът му е по препоръка на фризьорката му.

би ли казала марка на патчетата и изсмукващия уред?

# 415
  • София
Лосионът е за проблемни пъпки и както казах, евтино и безотказно е спасил много младежи.
А появата на черните точки са етап от развитието. Хигиената не е причина за поява, а за справяне с тях.

# 416
Титина ти верно ли влизаш в банята да му къпеш косата и да го гледаш гол? Той нищо против ли няма? А ти не се ли чувстваш неудобно?

# 417
Моят е на 11 (след седмица) и отдавна не ми разрешава да влизам в банята или да съм в стаята, като се преоблича. Не си мие добре главата като се къпе.....амааааа

# 418
Титина ти верно ли влизаш в банята да му къпеш косата и да го гледаш гол? Той нищо против ли няма? А ти не се ли чувстваш неудобно?
Неудобно ли, това дете съм го раждала и съм му мила задника. А и е научен, че в човешкото тяло няма нищо лошо. Да влизам, той спира водата и мия/втривам шампоан навсякъде. Той е с по-дълга коса и го оставям да се справя сам с изплакването.

Ален мак, уредчето е безмарково, китайско, купувано след препоръки във форума. Изненада ме че работи, кожата трябва да е като след парна баня обаче. Патчетата са купувани от САЩ.

За разтворът беше споменато че е за черни точки, за това се изненадах и от антибиотика в него

# 419
Всяко дете е различно (и всеки човек, де......) . Моят не разрешава да влизам в банята, но има деца, които не са притеснителни. Аз лично предпочитам да се съобразя с неговите желания и го оставям сам да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт