Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 199
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мисля, че така беше. От толкова прегледи и процедури имам отстъпка вече.

И аз така. Затова забелязах.

# 151
А винаги ли се прави биопсия?

# 152
А винаги ли се прави биопсия?
Ако има атипичен участък смятам, че е добре да се вземе.Това си е просто изследване.

# 153
Да , но дъщеря ми вече има направена, сигурно не е добре толкова често

Пишете за този свободен час, на мен не ми излезе, най ранен януари 2023 ако не се лъжа...или аз нещо не гледам добре

# 154
Момичета аз бях при професор Карагьозов и плача. Имах полип, който махна на момента и виждал високостепенни лезии около канала и навлизали в шийката,явно нещата са много зле и ако имам освен високорисковия вирус и рак ще е направо "чудно" . Взе някаква специална цитонамазка и биопсия. Ще излязат след 10 дни. Тотално съм отчаяна,моля ви момичета вижте снимките и кажете някакво мнение , никой ли не отговаря в темата или само на определено лица се пише. 🙄🤐

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 16:02 от snowgirl93

# 155
  • София
Аз мисля, че на всеки се отговаря.
Няма много какво различно да се каже за снимките, освен това,което вече ви е казал доктора. Според мен със сигурност ще има поне конизация, опитайте се да запазите спокойствие доколкото е възможно до излизането на резултатите. Каквото и да е, ще се оправи и всичко ще е наред! Стискам палци!

# 156
Дори и рак ли да е. Sad Някоя друга жена имала ли е такава дисплазия около канала. А ще имам ли деца? Как така поне конизация,не искам да ми махат матката ,искам да имам деца: Cry

# 157
Дори и рак ли да е. Sad Някоя друга жена имала ли е такава дисплазия около канала. А ще имам ли деца? Как така поне конизация,не искам да ми махат матката ,искам да имам деца: Cry

Конизация не означава ,че ще ти махнат матката ,а само участъка, който е проблемен .И има много жени с конизация, които забременяват нормално и си раждат децата без проблем .
Не мисли най лошото

# 158
Привет момичета, през август 2020 Пап 1ва група, през август 2021 пап2а/б , колпоскоп и биопсия и резултат ЦИН1.
Гинеколожката ми каза leep или да изчакаме да видим как ще се развие.
Резултат днес от цитонамазка след 3 месеца от последната…. Няма дисплазия, няма възпаление, няма изменени клетки.( Този резултат излиза при Цито в Англия).
Моля, дайте съвет трябва ли да се прави колпоскоп сега или приемам, че се е изчистило само. ЧПВ- отрицателен за всички типове.

# 159
  • София
Привет момичета, през август 2020 Пап 1ва група, през август 2021 пап2а/б , колпоскоп и биопсия и резултат ЦИН1.
Гинеколожката ми каза leep или да изчакаме да видим как ще се развие.
Резултат днес от цитонамазка след 3 месеца от последната…. Няма дисплазия, няма възпаление, няма изменени клетки.( Този резултат излиза при Цито в Англия).
Моля, дайте съвет трябва ли да се прави колпоскоп сега или приемам, че се е изчистило само. ЧПВ- отрицателен за всички типове.

Задължително трябва да се направи колпоскопия. Това, че цитонамазката е първа група нищо не значи, дали има изменен участък се вижда с колпоскопията, а не чрез цитонамазката.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 08:50 от denizara

# 160
А дали течно-базирана цито е по-добра и показва по-точен резултат?
Така или иначе ще го обсъдя с лекаря си в понеделник и се надявам по-скоро да направим колпоскоп за да знам какво се случва.
Би било много полезно ако от вас с ЦИН1 не е предприела никаква процедура и изменвните клетки са излекували сами.

# 161
Асито 33, преди години на профилактичем преглед лекарят забеляза нещо като раничка, но много малка и имах 3а група на цитонамазка. Отидох на още едно мнение - взеха ми биопсия и излезе Цин 1 и ми предложиха бримкова конизация. Бях се съгласила понеже 2 лекаря бяха на това мнение и чаках цикъл, защото трябваше да отида веднага след него. Той пък така и не идваше и даже се ядосвах - исках да отида и да се приключва. В това време така стана, че ми предложиха да отида при още един лекар и си казах защо не. Той каза, че биопсията не е толкова страшна и  взе нова цитонамазка и микробиология и първо се заехме да излекуваме гъбички и бяло течение. Изненада се, че другите лекари не бяха обърнали внимание първо на този проблем и каза, че високата група може да е и от това. Имах и hpv 16 и за него ми изписа изопринозин. След това имах 1 група месеци наред като в началото ходех през 3 месеца. След време отидох и при първия лекар само за контролен преглед и той също се изненада, че нямаше нищо по шийката и т.нар. раничка беше изчезнала.
Така че моят съвет е винаги да се ходи на поне 2 мнения преди са се предприеме интервенция и то при доказани специалисти.

# 162
Ava-Maria, благодаря за споделянето на твоята история.
Правих цитонамазка при втори лекар и той сподели, че за ЦИН1 не трябва да се бърза направо за leep, още повече, че ЧПВ е отрицателен.
Така или иначе реших да се следя на 3 месеца и ще искам колпоскоп ако той сам не предложи да видим дали се виждат изменения или не, но ми беше обяснено че при течно базирана цитонамазка би трябвало да покаже ако има изменени клетки, в моя случай не показва.
Не бързам да се радвам, но силно се надявам да е приключило всичко и да се заемем с партньора ми с бебе правене.
Успех на всички момичета, бъдете здрави 💜

# 163
Асито 33, според мен също е важно да се направи и колпоскопия. Странно, че лекарят не ти я е предложил. Стъпките при лекарите, които ходих са: цитонамазка и колпоскопия - при съмнителен резултат - биопсия.
В последно време ходя при Карагьозов и той винаги прави колпоскопия.
Хубаво е, че нямаш ЧПВ.
Стискам палци всичко да в наред и да действате напред с плановете. Simple Smile

# 164
Имам направена колпоскопия преди 3 месеца и тогава видяха съмнителен участък.
Сега цито и аз нямам представа защо не ми направи колпоскоп или просто изчака резултата.
Ще го запитам за това и просто ще кажа че искам колпоскоп ако той не реши за необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт