Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 177
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Страх ме е момичета,плача само. Спроед доцента тези лезии около отвора били Високостепенни така му изглеждали ,биосиятя ще излезе на 12-13.12  до тогава ще откача,исках да имаме още деца,да им се радвам,не искам да си отида млада. Каква е гаранцията ако са предрвкови или рак като направи конизация и изреже всичко до здраво,че ще мине вирусът. Плюс това тази манипулация е с упойка за аз вече 8м не спя нормално заради детето , постоянно съм сънена и не знам как би ми се отразила една пълна упойка. Честно ви казвам ужасявам се.

# 166
Тук има много момичета след конизация, някои сме и с по две и още нямаме нито едно дете. Преборили сме вируса и се следим редовно. Така че няма нужда да си втълпяваш най-мрачните сценарии. Най-добре поговори със психолог, ако ти идва нанагорно всичко това. Изчакай резултата и се лекувай при добър доктор. Всичко ще е наред!

# 167
Имам направена колпоскопия преди 3 месеца и тогава видяха съмнителен участък.
Сега цито и аз нямам представа защо не ми направи колпоскоп или просто изчака резултата.
Ще го запитам за това и просто ще кажа че искам колпоскоп ако той не реши за необходимо.

Днес участвах в уебинар за РМШ, с участието на д-р Вецев. Вероятно някои го познавате, аз не.
Редът за профилактика и лечение е този, който съфорумката писа.
Колпоскопия препоръчва при положителен тест за типизация на всеки 3,6,12 месеца. При отрицателна веднъж годишно.
Цин 1, който си писала, че имаш, трябва да се следи и ако се разраства, според случая, да се приложи лийп или обгаряне. Но решението дали/или е на лекуващия. Ако се наложи процедура, не трябва да има възпаления/ бактериални инфекции.

И ако ще е цитонамазка, да е течно базирана. В пъти по-точна е. Със същата проба може да се пусне и чпв типизацията. Не са необходими 2 проби.

# 168
Ето точно това и аз мислех,че течната е по-точна,а ме убеждаваха в обратното..и сега хайде пак във филма ....

# 169
Ето точно това и аз мислех,че течната е по-точна,а ме убеждаваха в обратното..и сега хайде пак във филма ....

Дописвам:
Ето къде слушах тези неща.
https://fb.watch/9IuQIKHuod/

# 170
palmi4kata, благодаря за информацията. Чувала съм за д-р Вецев, но никога не съм го посещавала.
Цитонамазката ми преди 3 месеца не беше течно базирана…
Понеже не живея в България и поради ситуация в момента ми е доста трудно да пътувам за наблюдение там.
Намерих доста добър(препоръчван от доста жени) лекър тук в Англия,
Той ми разгледа всички изследвания от БГ и беше изучен как на ред с ЦИН1 имам и хроничен цервицит и лекуващата ме лекарка в БГ не беше предписали нищо за това.
Започнахме с течно базирана цито тук в Англия и резултатите които получих вчера са отрицателни за абнормални клетки, за дисплазия… Все пак д-р ще ми звънне да коментираме дали трябва да се прави нещо от тук насетнв или не… но все си мисля че в хубаво да направя колпоскопия.

# 171
  • София
Имам резултат от стандартна цитонамазка 2 група, и течна с резултат 1 група. Биопсията ми показа ЦИН 1. HPV - отрицателни. Според д-р Карагьозов трябва да се следя всяка година. За момента му гласувам доверие и ще го слушам.

# 172
Аз така си и бях чела преди поне 2-3 години-течната е по-точна и за това такава си и пусках/в Геника/.Там ми излезе 3А ,отрицателни високорискови,на колпоскоп нищо-аз с еусъмних за проблеми в канала... .После обаче като 3-ма доктори вкл.Карагьозов ме убеждаваха ,че стандартната била по-точна и да съм ходела следващата година ... леко се успокоих .Няма да е така явно Sad .

# 173
Малко полезно инфо от една книжка.

# 174
Малко полезно инфо от една книжка.
Какво е това? Със сигурност не е медицинска литература. Информацията е меко казано неточна, невярна и дори може да навреди, ако някоя дама я прочете и повярва насляпо! Дисплазията на шийката и ракът са полово предавани болестии могат да се предодвратят със здравословен живот и безопасен секс? Третата степен на дисплазия е равно на рак?
Моля, тук в темата да се придържаме само към медицински доказани практики, лечение и терапии. РМШ не е шега работа, онкопрофилактиката също! Моля да не се лекувате с вит С и билкови комбинации, а да си слушате лекарите!

# 175
[Защо вьв е Вита предпочитат стандартната цитонамазка,а не течно базирана?[/i]Не мога да разбера,уж дисплазия център?На Вас каква са Ви вземали?

# 176
Аз бях при др Чакалова (тя почина за съжаление) и тя и Карагьозов предпочитат да не е течно базирана цитонамазката , но било важно кой я гледа.
Стандартна в Лора - нищо , от същият ден течно - базирана в Геника - ЦИН 1 . Така  и тръгнах по лекари. После и при Чакалова и при Карагьозов при нормална цито ми излезе ЦИН 1 . И Карагьозов още при колпоскопа видя проблеми и после направих и Леетц. Сега ми каза , ако не е 3-та група цитонамазката , да ида след година чак . Аз се притеснявах да не се изпусне нещо ... но според него уж нямало начин , ако няма ХПВ високорисков.
И все пак , ако не беше течно базираната цитонамазка, въобще нямаше и да тръгна по лекари ...

# 177
В Лора от течната имам 3та точно. Нискодтепенна дисплазия и само раничка,а сега Карагьозов ми казва че има мозайка  около канала и изглеждала високистепенна и биопсия взе и нова суха цитонамазка. На кой да вярвам не знам?

# 178
В Лора от течната имам 3та точно. Нискодтепенна дисплазия и само раничка,а сега Карагьозов ми казва че има мозайка  около канала и изглеждала високистепенна и биопсия взе и нова суха цитонамазка. На кой да вярвам не знам?
Аз бих вярвала на Карагьозов . Той вижда реално нещата. И при мен видя проблем , взе биопсия , тя потвърди цитонамазката. Направи Лееп и сега се следя. Не се притеснявай , изчакай си резултата. Всичко е лечимо , когато се хване навреме.

# 179
Благодаря. Видя и полип и го махна веднага на момента,държали по 3 дни иначе. Даже за преглед не ми взе,само за изследванията. Човечен е ,но се страхувам да не съм 4-5 група да изляза сега. Ако имах рак на шийката щеше ли да го види на колпоскопа?

Общи условия

Активация на акаунт